Hop til indhold

luciente

Members
 • Antal indlæg

  1.113
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

Alt der er opslået af luciente

 1. luciente

  Hyrdetræning

  Spørgsmål: Jeg har lige set en video med en person med sin store hyrdehund der, så vidt jeg forstår, er på får for første gang. Hunden er meget"ivrig" og får nogle voldsomme ryk i halsbåndet af ejeren. På et tidspunkt bliver den truet til den underkaster sig. Jeg er med på at der er får der ikke måde lide overlast, men er der ikke andre måder at lave begyndertræning på? Umiddelbart tænker jeg også at hyrdning er så kompliceret at det er lidt meget at sætte en 1.-gangs handler til at arbejde med en meget tændt 1.-gangs hund? Jeg har aldrig prøvet det selv så jeg må spørge
 2. Kæmpereklamer er også grunden til at jeg kommer her meget sjældent, virkelig en øjenbæ.
 3. Superhund er, som jeg husker den, en blanding af mange ting. Jeg var meget skuffet over den, for jeg synes der blev skøjtet meget let hen over emner der ellers var relevante nok.
 4. Christina fra Det Gode Hundeliv er så hundeeksperten. Det er svært at gennemskue hvad hendes baggrund er, bortset fra veterinærsygeplejerske (når man ser på hendes hjemmeside).
 5. Spændende hvem Linse synes er de dygtiste - eller nowet
 6. Jeg tro vi taler forbi hinanden men jeg vil dog slutte denne ikke-komminikation med at forsøge at svare på nøjagtigt det du spørger om, som jeg er i stand til at forstå det: Da der er meget ulve-romantik blandt dele af danske hundeejere, tror jeg bestemt at en del af dem vil tillægge artiklen en vis sandheds-værdi. Det er muligt at en del af de danske hundeejere kan bruge artiklen til noget, jeg er bare i tvivl om nøjagtigt hvad.
 7. Ang begreber: du kan tage en blodprøve og konstatere at en person er inficeret med en bestemt bakterie/ virus. Vi kan kalde sygdommen AIDS eller Slim Disease, men blodprøven vil vise det samme. Når vi opfinder begreber som Alpha eller passive agressive, er det for at sætte en label på en mængde adfærd, som vi dermed også siger har en sammenhæng. Vi kan imidlertid putte hvadsomhelst i den kasse. F.eks. er der ikke en officiel definition på hvad en alkoholiker er i DK, sidst jeg tjekkede, så din definition vil sikkert være en anden end min. Ja, forhold mellem individer i en flok er meget spændende:-) Personligt synes jeg samspillet mellem hunde er vigtigere i mit liv end forholdet mellem ulve, fordi jeg ikke mener man kan trække direkte paralleler. Det kan være anderledes for andre. Carl Safina der har skrevet artiklen, skriver om mange forskellige emner. Han har så interviewet en forsker der bl.a. har studeret en bestemt gruppe ulve et bestemt sted. På baggrund af det studie, kan man ikke sige at sådan opfører alle ulve sig. De lever over store dele af jorden, på forskellige måder. Hvis jeg ønskede blive rigtig klog på ulve, ville jeg læse nogle artikler af de folk der har studeret ulve. Ja, mange hundeliv kunne spares hvis folk var klogere. Jeg synes det giver mere mening at se på hund/ menneskerelationen end ulv/ ulv relationen, dels fordi en hund ikke er en ulv, dels fordi en hund sagtens kan kende forskel på en artsfælle og et menneske og vi vil aldrig kunne kopiere hundens/ ulvens adfærd, ikke engang halvgodt. Hvis nogen bliver inspirerede af Safinas artikel, til at behandle deres hund godt, så er det skønt, Du spørger hvad vi andre mener og jeg mener det er lidt en omvej og jeg er generelt lidt skeptisk overfor hvad mere eller mindre valide teorier om ulve har inspireret folk til at mene om hundetræning:-) Giver det mening? Jeg forventer ikke at vi bliver enige, men en fordel hvis vi forstår hvad hinanden siger.
 8. Det er korrekt at der er forskel på hunde indbyrdes, men hvis du tager 1000 tilfældige ulve og 1000 tilfældige hunde, tænker jeg at du vil se større forskelle mellem hund/ úlv end mellem individer af samme art. Alt hvad jeg skriver om ulve er rent stjæl fra litteratur, da jeg aldrig har set en rigtig vild ulv, endsige studeret dem systematisk. Hvis ikke du mener at det er relevant at tale om målbare forskelle mellem hunde og ulve, er det skakmat på det emne:-) Alpha er et menneskeskabt begreb; det er der så meget der er og det er der ikke noget i vejen med. Faren er dog, som sagt ovenfor, at du selv kan putte de kriterier i det, som du har lyst til. Et ord der er så ladet som Alpha, er svært at lave om, nøjagtigt lige som jeg ville blive forundret hvis nogen serverede frikadeller for mig, hvor hoved-ingrediensen var linser. Intet i vejen med linser, i mit hoved består en frikadelle bare af svinekød. Jeg har svært ved at se det epokegørende i at forældredyrene "bestemmer", det synes jeg er reglen i dyreverdenen.
 9. Fedt at du kan bruge det:-) Personligt vil jeg bare hellere vide noget om dynamikken i en hunde-menneske gruppe; der er heldigvis stor forskel på hunde og ulve. Hvis man møder en der har hørt meget om/ praktiserer alpha-rul mm, så er det sikkert et fint sted at starte, hos de hundeejere kan det godt være en stor mundfuld at starte med helt at afskaffe Alphabegrebet.
 10. Du kan kalde det alpha, du kan kalde det forældredyr, du kan kalde det så meget. Problemet opstår nok når man ikke er enige om hvad der ligger i et ord. Jeg tror ikke jeg kan komme på nogen der har anfægtet at de voksne dyr "har mest at skulle have sagt". Personligt synes jeg det er sjovere at se på den forskning der omhandler familiehunde, for det er sådan nogle jeg har:-) Og så synes jeg David Mech har lavet nogle spændende studier.
 11. Når du siger sådan, så tænker jeg at det har været telefonisk kontakt. Jeg kan ikke forstå at man kan rådgive om noget så kompliceret, over telefonen, så det er nok rigtigt at de ikke ved så meget om det. Der vil være folk der har lidt mere at byde på.
 12. Der er aldrig noget galt i at ville hjælpe. Når hjælpen består i at finde hjem til gadehunde, så er der allerede sagt meget om hvor svært det er. Jeg håber virkelig du har de kvalifikationer der skal til.
 13. Du har tidligere skrevet at du intet har at gøre med organisationer der omplacerer gadehunde, du havde bare en tidligere gadehund til omplacering. Nu har du 5 opslag om hunde til omplacering. Er det alle hunde der tilfældigvis bor hjemme hos dig?
 14. Jøsses. Måske kunne du bare rette din vrede mod dem der fejler?
 15. TS skriver netop at hun ikke repræsenterer organisationen, så det er næppe hende der har taget fejl?
 16. Hej TS og velkommen. Jeg går ud fra at du repræsenterer en organisation og jeg ønsker jer alt mulig held og lykke med at finde et bedre match end de 4 forgående. Karla ser hjerteknusende dejlig ud. Har I en øvre grænse for hvor mange omplaceringer I forsøger?
 17. Jeg har så aldrig forstået at man tør overlade sin hund til en person der ofte ikke vad ret meget om hunde og som så fylder kassevognen med dem, slipper dem løs og derefter taler i tlf. Stort mysterium! Den eneste hundelufter jeg kender, lufter en hund ad gangen, med mindre andet er aftalt og hun er ikke dyrere end andre.
 18. luciente

  Hjælp os

  Jeg tror at de hundeejere der er interesserede i træning, ville have sig frabedt, på det bestemteste, at andre skulle rende og træne med dem. Der er en hunde-dagpleje i nærheden af os, ejeren har udtalt til pressen at hun har været i USA for at lære at køre sådan et sted. Hun nævner intet om sine "hundefærdigheder" eller holdning til hundeopdragelse/ adfærd. Jeg ville være meget ked af at aflevere mine hunde der, uagtet at hun sikkert er sød og rar.
 19. Jeg tænker at det kunne være en fordel at skrive bynavnet i overskriften.
 20. Jeg kender en der desværre hoppede på vokseværk-historien, det var hun meget ked af senere. Prøv at læse/ se dette link http://www.xn--sprgdyrlgen-h9a1u.dk/online-dyrlaege/voksevaerk-hos-hunde
 21. Jeg har lige været et smut forbi din hjemmeside, ikke fordi jeg bor i nærheden, men fordi det altid er rart at kunne henvise, jeg kender en del på Fyn. Et par spørgsmål: du skriver at du er professionel hundetræner, vil det sige at du lever af det? Har du nogensinde været til en HTM/ freestyle-konkurrence? Nu er det jo ikke alt, men dem jeg har mødt, der gerne vil igang med sporten, er meget sultne efter fif og erfaringer og forventer en der har prøvet det selv;-)
 22. God rejse Sassy. Der er en særlig plads i himlen til elskede hunde:ae:
 23. Der hvor jeg kommer fra, er komposthegn en del kraftigere end hønsenet, men jeg ved ikke om det er det Korvis mener. Når hvalpen er 13 uger gammel er det lidt tidligt at vide om den er god til at være alene; søvnbehovet vil falde noget de næste måneder.
×
×
 • Tilføj...