Hop til indhold

Hvalp / hund nr 2


aanonymoss
 Share

Recommended Posts

Hvor gammel er nr 1 ? min erfaring er at det er en fordel hvis nr 1 er helt voksen psykisk - hos mig har det været omkring 3-4 år , nogle gange ældre , men det har ikke været et problem , nr 1 har taget fint imod nr 2 ,nr 1 har fået lov at opdrage nr 2 uden at jeg har blandet mig og de har endt med at dele ALT - godbidder & madskål inclusive samt slikket hinanden i hovedet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Min nr 1 var også 3 år da nummer 2 ankom. Hun har stået for opdragelsen, sådan ca ;-) Hun sørgede for at den lille kom ud hver gang de havde spist, sovet og leget, så renligheden gik ret nemt. De bliver trænet hver for sig, så de har kvalitetstid med mig hver især, men derudover er de hinandens bedste ven...

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Beaglepack

Renlighed skal vel foregå på samme måde som med den første hund.

Om de skal lære at spise sammen må komme an på situationen - jeg vil dog give hvalpen mad alene, så den får det den skal have.

Alle hunde skal aktiveres/trænes for sig selv - hvalpen skal også lære den kan gå tur uden den store hund er med - det vil sige lære at takle verden på egne 4 ben. Så det er en god ide at gå med dem hver for sig ind i mellem.

Når den lille sover til middag - kan I give den store ekstra opmærksomhed - man finder hurtig ud af, at fordele vejr og vind mellem dem.

Den store vil naturligt opdrage på den lille - pas på den lille ikke er voldsom ved den store i starten - giv dem timeouts hver for sig, så de ikke knokler livet ud af hinanden :mrgreen: Med det mener jeg at de hver for sig skal lære at man skal/kan slappe af.

Ang. alders forskellen på hundene er min erfaring at der bør være 2½-3 år mellem dem.

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 4 weeks later...

Her har hund nummer 1 altid været udvokset både fysisk og psykisk inden nummer to blev anskaffet, derud over har nummer et altid været "veltrænet" ikke så den kan gå et fuldt lydighed program men bare til husbehov også den må i mine øjne ikke have en uvane som jeg ikke kan acceptere at den giver vidre til nummer to.

 

Renligheden har jeg ikke haft problemer med med nummer to det er kørt ganske som den første, synes dog at de gange hvor jeg har fået nummer to er de blevet lidt hurtigere til at give signal til at de vil ud. Den gamle er i den her omgang ikke blevet slæbt med op og ned af trapperne hvergang den lille skulle ud.

Jeg har så været heldig at lillebror gerne ville passe den bette en times tid eller to dagligt så den store kunne få hendes lange gå ture og træning. indtil den lille havde lært at være alene.

 

Fodring. Her bliver de fodret side om side , hvilket ikke er noget problem der er ingen af dem der har noget resurseforsvar overhovedet. Fra det øjeblik jeg bestilte hvalpen satte jeg hvalpens skåle på gulvet og lærte den store de var no go, både med og uden hvalpefoder i. så da hvalpen kom hjem var det kun hende der skulle lære at den stores var forbudt område men det tog kun et par dage så var det ovre.

Begge har lært at man sidder pænt og venter på et værsgo inden man dykker i skålen, så der er masser af tid til at sætte dem ned stille og roligt, jeg gidder ikke hunde der skubber og maser for at komme først til, der er mad nok til begge så de kan lige så godt tage det lidt med ro.

 

Ellers en af de ting jeg har været meget opmærksom på er at begge hundene skal kunne være helt alene hjemme uden den anden hund, den gamle er ved at være en rigtigt gammel dame og desværre har jeg hende jo nok ikke evigt, så vil ikke stå med en hund der bare ikke kan være uden anden hund i hjemmet. Også fordi det kan jo ske at den ene hund af en eller anden grund skal indlægges hos dr. dyr et par dage . eller næste gang jeg skal have to at den ene skal sendes hjemmefra pga løbetid.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvor er det man tager hvalpe træning henne?
man kan starte med at undersøge det i specialklubben , mange specialklubber har træning på forskellige alderstrin og nivoer - ellers har mange af kredsene i www.dansk-kennelklub.dk træningssteder - nogle har også hvalpelegestuer hvor helt små hvalpe kan blive socialiseret .
Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...