Hop til indhold

Hjælp - hund opereret i tarmene.


Siiigne88
 Share

Recommended Posts

Ja, overskriften siger langt fra det hele. Så herr it goes:

Vores hund Nova på 3 år fik konstateret allergi (loppespyt, husstøvmider og lagermider) for 2 år siden. Har været igennem vaccine, med kun ringe effekt. Det bedste vi kan gøre for hende er at fodre med hest og kartoffel, og kun det. Hun får også prednisolon for at klare det uden kløe. Det gik egentlig godt. Indtil for et par måneder siden hvor hun stille og roligt begyndte med ikke at ville spise så tit, nogle gange stoppede på gåturene, altså vi kunne trække hvad vi ville, hun gik ikke, begyndte at ligge meget alene væk fra os og hendes afgøring svingede mellem meget tynd, helt hård og slet ingen i nogle dage. Nå afsted til dyrlægen. Der blev taget blodprøver og aff-prøve. Lidt bakterier i tarmene, men ellers var alt fint. Så for en uge siden gik det dårligere. Hun havde frisk blod i afføringen og virkede trist. Igen til dyrlægen. Denne gang ville vi have hende scannet for at vide om der var noget der var galt i maven. Dyrlægen kunne mærke hun havde store smerter i maven :( de fandt intet allarmerende, men der var er stykke hesteknogle og noget brusk det sad og generede i tarmen. Ikke det der havde givet anledning til blødning, men det skulle fjernes. Så hun blev opereret i onsdags og mens hun var åben (lyder vildt markabert) tog de biopsier af tarmene, lymfer, lever og nyre, som jeg lige forstod det. Vi kom hjem og Nova havde det tydeligt ikke godt. Øv :( hun ville ikke spise det skånekost vi havde fået med hjem. :( vi havde snakket med dyrlægen, for det er jo et problem i forhold til hendes allergi at give hende andet foder, men de mente at hendes mave havde brug for det. Og hvis hun begyndte at klø for meget måtte vi gå over til hest og kartoffel. Men hun har siden onsdags og til i går eftermiddags, næsten 3 døgn ikke ville røre det vådmad vi havde med og kun spist knap 50 tørkost. Så i går kogte vi hest og kartoffel og blendede det så det var så nedbrudt som muligt. Og Nova blev glad. Rigtig glad. For første gang i 4 dage spiste hun. Selvfølgelig kun ganske lidt. Men hun var sulten. Er så spændt (læs nervøs) på det videre forløb, og hvad biopsierne siger. Ork. Nå, skulle bare lige have luft og tænke jeg også kan bruge den her tråd som en slags dagbog så jeg kan følge med i hvordan det går med Nova. Lige nu ligger hun for enden af sengen og snorker :)

Link til indlæg
Del på andre sites

øv det lyder som en hård omgang!

 

Rigtig god bedring, jeg håber da hun hurtigt er på benene igen!

 

Jeg har selv en hund med allergi, dog er hun aldrig blevet udredt for præsist hvad det er, da jeg inden dyrlægen kom så langt som til at foreslå allergi, selv havde fundet ud af hvad jeg skulle fodre med for at hjælpe. Og så kom vi senere til en alternativ dyrlæge der hjalp hende, så hun ikke skulle have binyrebarkhomoner eller anden hård behandling.

Link til indlæg
Del på andre sites

Øv. Nova har ikke ville spise siden i går eftermiddags. Hun virker bare ikke til at have det ret godt. Skal snakke med en dyrlæge i dag, så må jeg se hvad hun siger :( der er gået lidt betændelse i såret. Håber det forsvinder. Vi vasker det lidt og sørger for det får luft.

Link til indlæg
Del på andre sites

...Stakkels Nova...

 

Forresten, jeg så at du skrev at du kogte hest og kartoffel...

Koger du også benet inden du giver hende det?

 

Har du prøvet et godt allergifoder fra dyrlægen?

 

Silke er multiallergiker. Hun får RC Anallergenic, hvor proteinerne er nedbrudt til aminosyrer, som er de samme som man bruger i kroppen til at bygge sine egne proteiner af.

Aminosyrer KAN man ikke reagere allergisk på.

 

Silkes foder er sammensat specielt til gavn for problemhud. Og hun elsker bare smagen/lugten af det...

Da vi startede med det foder. da havde Silke store kløende bare pletter og sår over hele kroppen, og alvorlig ørebetændelse. Jeg havde forsøgt med kartoffel og hjort, men alting blev bare værre og værre. Der er heller ikke ret meget fedt i hjort, så Silke blev alt for tynd..

 

---Samtidig med at Silke fik allergifoder, så fik hun behandlet de sygdomme, som hun sloges med, altså hudbetændelse og ørebetændelse.

Men det er allergifoderet, der gør at problemerne ikke mere opstår igen og igen..

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi har prøvet flere forskellige typer allergifoder. Hun reagerer på det hele. Nej benene har ikke været kogt. Men nu får hun kun hestekød. Vi skal til dyrlægen med hende om en lille time fordi såret har åbnet sig lidt og hun ikke vil spise. Så ser vi hvad de siger. Puha det er hårdt at have en syg hund.

Link til indlæg
Del på andre sites

Nå... Lige nu skal der vist også noget andet til end lige netop allergifoder...

Godt I ikke koger benene... Men hun skal nok slet ikke have ben mere. Der er masser af hunde, der ikke tåler ben. Så må de bare undvære.

 

Pas på med kosttilskud. glucosamin, chondroitin og MSM er godt til leddene, men nogle allergihunde tåler dem slet ikke.

 

Det er også derfor at mange allergifodere ikke duer. Der kan være tilsat nogle gavnlige kosttilskud.

Men hvis hunden reagerer på lige netop et af de kosttilskud, så går det galt igen.

 

Allergifoder skal indeholde så få forskellige ingredienser som muligt.

 

Proteinerne i hest og ko --og hjort-- ligner hinanden en del....... Så de ting tåler min Silke ikke.

Og proteinerne i kylling, fisk og skaldyr ligner også hinanden...

 

Det eneste dyreprotein som Silke kan tåle, er gris..... :hmm:Underligt nok...

Men gris ser man jo aldrig i tørfoder, så måske er det derfor.. :vedikke:

 

Hvordan er det gået hos dyrlægen? Er der svar på alle biopsierne? Er de sendt til et laboratorium? Eller kan dyrlægen selv se noget på dem?

Link til indlæg
Del på andre sites

Det lyder godt nok ikke rart. Stakkels Nova. Så må I kæle lidt ekstra med hende. Hjælper det at håndfodre måske, så hun får opmærksomhed og nus samtidig, så det bliver en rigtig hyggelig ting at spise?

Rigtig god bedring til hende :ae:

Og nej... det er ikke sjovt at have en syg hund. Man ønsker at man selv kunne være syg i stedet for hunden.

Link til indlæg
Del på andre sites

Nova spiser fortsat ikke. Dyrlægerne sagde vi skulle prøve at give hende morfin i stedet for metacam (smertestillende) men hun virker til at få kvalme og lidt fraværende af morfinen. Så her til aften fik hun metacam. Nu skal vi bare prøve st få hende til at spise noget. Men uanset hvad vi tilbyder vil hun ikke have det. Heller ikke selvom vi håndfodrer. Vi har prøvet med alt - ost, levpostej, frikadelle you name it. Nu skal jeg snakke med en dyrlæge i morgen. Synes snart der skal ske noget.

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja... morfinen sløver jo også. Men den tager smerterne. Det er jo bare for at gøre ventetiden nemmere for hende.

 

Måske er der svar på biopsierne i morgen. Det er jo en værre omgang hun har været igennem, så hun skal komme sig lidt mere før hun kan spise igen..

 

Vi må håbe at der er mere nyt og bedring i morgen....

Se at få sovet noget også...

Link til indlæg
Del på andre sites

Ingen svar endnu. Desværre :( dyrlægen begynder st blive bekymret. Men heldigvis virker det til metacam er bedre hun har spist lidt ymer og kogt kylling i dag. Nu krydser vi fingre for det fortsætter. I dag har hun både logret og opsøgt os. Det har hun ellers ikke rigtig gjort. Så lige nu er vi optimistiske ;)

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvad er dyrlægen bekymret for? Kan han ikke ringe til laboratoriet og høre hvor resultaterne bliver af? Det kan jo være, at han får dem med det samme hvis han rykker for dem. . Nogle gange må en dyrlæge da være lidt fremme i skoene..

 

Hvad med Nova, er hun meget tynd? For en normalvægtig voksen hund tager ikke skade af at undvære mad i nogle dage. Du skal bare sørge for at hun får nok at drikke.

 

Men ymer og kogt kylling er jo ikke så ringe:-D. Når bare hun kan tåle det. Og et logr er et sikkert sundhedstegn! :mrgreen:

 

Min regnbuehund Ronja fik kylling blendet med fløde, da hun engang holdt op med at spise.. :-P

Link til indlæg
Del på andre sites

Vidst mest bekymret for om der er noget galt, altså i forbindelse med operationen. Men hun har spist fint i dag. Tror det er morfinen der har givet hende madlede. Hun er ikke tynd, men har tabt sig. Men hun havde måske også 2 kg for meget. Så på den front gør det ikke det helt store. Håber det fortsætter :) ved ikke om de kan ringe. Prøverne er sendt til England. Men der må da snart komme svar.

Link til indlæg
Del på andre sites

Nova har det bedre. ;) hun er begyndt at spise mere regelmæssigt og maven er igang igen :) hun får mane forskellige ting, pasta, havregrød, vådmad til hunde, kylling og lidt andet. Men mærkeligt nok har hendes allergi ikke slået ud. Og dette havde vi i særdeleshed forestillet os den ville. Dejligt. Er der kogle der har erfaring med gourmix vådkost? Overvejer at prøve det. Det er vel ikke lagermider i vådmad? Eller?

Link til indlæg
Del på andre sites

Når hun kan tåle pasta og havregrød, så kan hun også tåle vådmad..

 

Det, der kan være lagermider i, er korn og havregryn og lifgnende. Men det kan være, at lagermideproteinerne bliver forandret nok ved tilberedning, så Novas immunsystem ikke kan genkende dem. Det er sikkert forskelligt fra hund til hund..

 

 

Der nok ikke andet at gøre end at prøve sig frem.

 

Er der stadig ikke svar på prøverne fra England..?

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kender gourmix' vådfoder. Eller, jeg har brugt det med kallun og vist det med lam. Og har intet at udsætte på det. Ellers synes jeg at Grau laver noget lækkert vådfoder, som er af en lidt bedre kvalitet end Gourmix. Og højeste kvalitet er det der hedder Belcando. Det er rent faktisk bare rent kød på dåse!

 

Det skal siges at jeg kun kan vurdere kvaliteten ud fra ingredienser/mængden af muskelkød og så indholdets duft og udseende. Sidstnævnte og Grau er meget mere "rigtigt" kød.

Link til indlæg
Del på andre sites

Så fik vi svarene. Der var ikke noget alvorligt galt. Heldigvis. Men Nova havde en allergisk reaktion i tarmene. :( skulle behandles med prednisolon - får hun jo allerede. Og så skulle hun have en særlig diæt. Det må vi så til at finde. Nogle der kender noget? Har prøvet Royal Canin, Hills og wolfsblut. Desværre kløede hun amok ved det hele. Mon gourmix er god til hunde med allergi?!

Link til indlæg
Del på andre sites

Så fik vi svarene. Der var ikke noget alvorligt galt. Heldigvis. Men Nova havde en allergisk reaktion i tarmene. :( skulle behandles med prednisolon - får hun jo allerede. Og så skulle hun have en særlig diæt. Det må vi så til at finde. Nogle der kender noget? Har prøvet Royal Canin, Hills og wolfsblut. Desværre kløede hun amok ved det hele. Mon gourmix er god til hunde med allergi?!

 

har dyrlægen ikke et forslag til diæt?

 

Royal canin og hills er jo ikke detsamme om det er til allergi eller almindelig. Hills zd skulle vist være det mest rensede foder overhovedet. Det kender jeg en megt allrgisk hund der spiser. Alt andet tørfoder kaster hun op med det samme.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er fordi vi bruger to dyrlægerne samme hus. Den ene er specialist i mave og tarmsystemet. Det er hende vi snakkede med i går og blev afsluttet ved. Så har vi en der er hudspecialist. Ham skal vi aftale videre med mht foder. Ved godt det ikke er det samme. Vi har bre prøvet de typer indenfor de mærker :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Silke er multiallergiker og får hudbetændelser, sår og taber pelsen hvis hun får noget forkert.

 

Hun trives rigtig fint!!! på Royal Canins Anallergenic. Det er faktisk ganske genialt.

 

Selv om Silke absolut ikke tåler hverken kylling eller æg, så tåler hun fint de kyllingeprodukter, der er i det foder, fordi de er spaltet til ukendelighed.

Faktisk er det ikke proteiner, der er i foderet, men aminosyrer, som er de byggesten som kroppen laver sine proteiner af..

 

At aminosyrerne kommer fra kylling er Silkes immunforsvar ikke klar over. Og er derfor ligeglad..

 

---Men Silke har aldrig haft maveproblemer. Kun hudproblemer. Så jeg ved ikke, om det samme foder kan bruges til Nova.

Det skal du snakke med dyrlægerne om...

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 2 weeks later...

Update; Nova er kommet ovenpå igen efter operationen :) hun er helt sig selv igen. Spiser også og vi er igang med at teste Hills og Royal canins allergifoder. Umiddelbart reagerer hun ikke på dem. Altså en af gangen selvfølgelig. Men er spændt (læs nervøs) for hvad hendes mave siger til det. Om der mon kommer tarmbetændelse igen. Men vi må gøre hvad vi kan for hende. Lige nu har hun det rigtig godt og det er dejligt :) god weekend.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...