Hop til indhold

hvor godt ser din hund i mørke?


luckyluna
 Share

Recommended Posts

Her i weekenden overnattede vi på landet, sådan rigtig på landet. Og det var ikke bare mørkt men direkte sort udenfor.

 

Så da mysla blev natte luftet holdt hun sig i lyset fra døren og først da jeg gik med gik hun lidt ud i den for hende ukendte have og holdt sig til hegnet hvilket resulterede i at hun bumpede ind i adskillige ting samt ikke så nogle trin til en lille trappe.

 

Umiddelbart fik jeg følelsen af at hun ikke så meget bedre end mig, hvilket var meget lidt under de forhold.

 

Jeg er klar over at ingen dyr ser i totalt mørke, da der skal være lidt lys der reflektere sig, men jeg synes måske hun så dårligere end forventet.?

 

Hvor godt ser jeres hunde , kan de se ting og forhindringer i ikke kan se for eksempel?

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tror begge mine ser ok i mørke. De "tør" ihvertfald godt løbe i fuld fart igennem haven i mørket, uden at nogen af dem er stødt ind i ting af den grund. De er mere på vagt, når det er mørkt, end i dagslys, men det er jeg jo også, så tænker at det nok er mig der evt smitter der?

 

edit. i forhold til mig. Jeg tør ikke løbe i fuld fart ned igennem haven når det er mørkt :mrgreen: på trods af, at jeg godt ved hvor de 3 træer, de to buske og tørrestativet er henne, men nej... ellers tak.

Redigeret af Amocca
Link til indlæg
Del på andre sites

De to yngste af mine ser udmærket og jeg oplever de navigerer fint rundt i mørke. Jeg har aldrig oplevet de er rendt ind i noget - men viger fint udenom.

 

Charlie deri mod - går vi aldrig med efter mørkets frembrud, og kun på belyste steder, hvis det er absolut nødvendigt - han kommer i haven og her kan han sagtens navigere da han jo kender haven - Han skal også med op i sovev. om aftenen før lyset slukkes på trappen. Men Charlie har jo grå stær så derfor ser han ikke så godt som de andre to. Grå stær er en form for natte blindhed og ligger bagved øjets linse.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tror mine ser OK i mørke, de kan også fise rundt i haven uden at vælte over ting...... og kan løbe på en mark med andre hunde i mørke også de vælter heller ikke her over hinanden ;-)

 

Dog vil jeg sige, at de er mere opmærksomme mht lyde mv når det er mørkt... især Zeus.

Link til indlæg
Del på andre sites

De ser fint i mørke. Langt, langt bedre end jeg gør. Det er meget tydeligt også når vi går steder hvor vi ikke er kendte.

 

Ovre ved sommerhuset er det mørkt udenfor om natten. Rigtig mørkt. Så mørkt at jeg må have en lommelygte med for at se den klippede sti jeg skal gå på ned mod stranden.

 

Jeg har prøvet at træne apportering i mørket og mener faktisk at hundene kan markere en dummy ud på ca 5 m fra mig. Nu er det svært at vide om de bruger min kastebevægelse eller der ser hvor dummyen falder. Kaster man lidt længere er det tydeligt at de bliver mere usikre. Det er super træning til at lære unghunde at bruge næsen. De har set dummyen er kastet men de kunne ikke se hvor den lander. Start i modvind, så går det bedst.

Link til indlæg
Del på andre sites

Cookie ser pissedårligt i mørke og har altid haft problemer med det. En ukendt skygge af en sten, en pose, mennesker der kommer gående mod os, alt kan få hende til at standse og være bange. Vi går derfor en bestemt rute morgen og aften og forsøger at holde os til lygtepæle. Selv hunde hun kender kan hun ikke genkende i mørke.

Link til indlæg
Del på andre sites

Synes det virker som om Ozzie og Casino ser fint i mørke - de løber i hvert fald begge to gerne rundt i betydeligt højere fart end jeg gør og virker sikre selvom vi er steder de ikke kender (ret godt). De reagerer mere i mørke end i lys hvis et eller andet er anderledes - fx en pose i en hæk, en sten eller lignende, men det er vist meget almindeligt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Mine ser i hvertfald væsentlig bedre end jeg gør.

Oplever ikke de render i ting, eller ikke kan orientere sig.

 

Yoda gider dog ikke gå længere end højest nødvendigt når det lige er toiletbesøg det drejer sig om og det er mørkt - Men mistænker det så hænger sammen med jeg et par gange er kommet til at lukke ham ude :engel:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...