Trixie83 Skrevet Marts 12, 2015 Rapporter Share Skrevet Marts 12, 2015 Jeps, endnu en tråd, men jeg har brug for det skåret ud i pap til mig personligt. Jeg vil gerne starte med at give mine 3 rå ben at gnave i for bl.a. for at forebygge tandsten + tænker de vil elske det! Men når jeg nu går ned til min slagter, hvad skal jeg så spørge efter? Hvordan starter jeg bedst op, hvor ofte må de få? Skal jeg skære i deres almindelige foder de dage de får et ben? Det er 2 dansk svenske på henholdsvis 4 og 10 og så en border collie på et år vi snakker om. Er der forskel på størrelsen af ben de skal have? Og typen? På forhånd tak for hjælpen! Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
AnneMangetal Besvaret Marts 12, 2015 Rapporter Share Besvaret Marts 12, 2015 Det afhænger jo af hundene - både hvad de kan lide og hvad de tåler bedst. Så du må prøve dig frem:-) Hos os er lammelunser, kalvebrystben og oksehaler favoritter. Den lille kan også godt lide oksekraftben og gåsehalse. Oksestruber er der ikke meget ben i, men en del brusk og luftrør, som tager noget tid at tygge sig igennem. Fordelen ved struber er, at de let kan skæres over til den lille. Oksehaler er skide dyre når man køber til mennesker, ca. 70-80 kr/kg. Men Original Barf sælger oksehaler som varierer i størrelsen. Dem jeg har lige nu er gode, store stykker. Men nogle gange er det bare tynde skiver, og så er der ikke så meget fidus i dem. Jeg køber primært hos Rigtig Hundemad og fra Original Barf. Og ja, du skal skære i foderet når de får ben (med mindre hundene er for tynde) Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
PBC Besvaret Marts 12, 2015 Rapporter Share Besvaret Marts 12, 2015 Jeg ville starte med relativt små ribben fra køer - måske 50-150 g - og så ville jeg give det i stedet for et måltid. også store knogler med marv i fra okser er fine at starte på, men her kan hundene kun spise marven, så det er kun marven du skal regne fra i deres kost - og 100 g råfoder, som spises svarer til ca 65 g tørfoder. Jeg kan se du bor på Fyn. jeg køber blandede okseben hos http://www.kennel-nykilde.dk/side.asp?Id=113851 til en ganske fin pris. man skal selvfølgelig kunne opbevare 5 kg ben, så Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
korvis Besvaret Marts 12, 2015 Rapporter Share Besvaret Marts 12, 2015 Hvis det bare er for tænderne, så plejer jeg at gi' marvben/kraftben. Køber dem bare i brugsen. Der er en lille smule kødrest på, men det er ikke meget. Mht. størrelse så køber jeg bare dem der er store nok til at hun ikke forsøger at sluge dem hele (), og så hun ikke kan sidde fast med underkæben inde i dem. Da jeg havde coton fik hun bare den samme størrelse, hendes mave kunne dog ikke klare ret meget (forstoppelse), så hun fik kun lov til at ha' benet kortere tid ad gangen. Hvis Iso får et ben med ok meget kød og marv, så skærer jeg lidt i hendes foder, nogle gange springer jeg endda maden over den dag (hun får kun én gang om dagen, om aftenen). Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Amocca Besvaret Marts 12, 2015 Rapporter Share Besvaret Marts 12, 2015 Ribben! Gode starterben. Selv Karla kan overtales til at spise et lammeribben. Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Trixie83 Besvaret Marts 12, 2015 Forfatter Rapporter Share Besvaret Marts 12, 2015 Tusind tak for alle jeres svar :5up: Nu føler jeg mig lidt bedre rustet til at springe ud i projektet (Ja det er lidt af en projekt for sådan en vegetar som mig ) Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
nr 49 Besvaret Marts 12, 2015 Rapporter Share Besvaret Marts 12, 2015 jeg køber oksekraftben enten hos den lokale slagter eller hos animaks i Svendborg - jeg kan bedst lide at se benene på forhånd, for kræet skal hverken have for store eller for små ben .... Citér Link til indlæg Del på andre sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.