Hop til indhold

Hvor meget kløe må man acceptere hos allergihund?


Katrine Sørensen
 Share

Recommended Posts

Hej HF.

Jeg har nu gået og spekuleret over dette i et stykke tid, og jeg håber derfor, at I kan hjælpe mig.

Jeg har Magda, som er en blanding af mops og cavalier på seks år. Lige siden jeg fik hende som 1½ års, har hun kløet sig. Dengang fodrede jeg med Pedigree fra Netto og tænkte ikke så meget over den slags, men hendes kløe udviklede og udviklede sig. Til sidst blev det så slemt, at hun fik skaldede pletter på kroppen, kløede sig selv til blods og pev, når hun kløede. Jeg tog hende selvfølgelig til dyrlægen, og sammen prøvede vi lidt forskellige løsninger og kom frem til et foder, som hun fungerer ganske godt på.

 

Dette foder har hun nu kørt på i flere år. Hendes pels er blevet silkeblød og udstråler sundhed og velvære. Hun klør sig ikke længere skaldet eller blodig, og piver ikke når hun klør. Men altså... Hun klør stadig. Ikke lige så meget som før dog, men hun klør. Hun stamper i jorden, ruller rundt på ryggen på ru overflader, gnaver sig selv i poterne og klør sig alle steder, hun kan nå. Til trods for dette viser hendes krop ellers ingen tegn på ubehag ved kløen, som den gjorde i gamle dage. Hun har været til adskillige tjek ved dyrlægen siden da, og der er intet at finde på hendes krop, der indikerer, at hun lider eller er generet af kløen.

 

Mit spørgsmål er derfor: Hvor meget kløe ville I acceptere hos jeres hund? Synes I, det er okay, at min hund klør, som hun gør, når nu hendes krop ikke viser tegn på ubehag ved det - eller burde jeg kæmpe videre med dyrlægen for at få det stoppet fuldstændigt?

Er der nogen af jer, der har prøvet noget lignende med jeres hund, eller måske har et forslag til, hvorfor hun stadig klør? Tror I, det er muligt for en hund at have "tvangstanker" angående dét - altså, at hun har vænnet sig til at klø så meget, så hendes hjerne stadig tror, at hun skal gøre det?

 

Alle input er velkomne. :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 56
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Hvor meget kløen ville du acceptere hos dig selv ????

 

Hvad er hunden allergisk for ?

 

Er den udredt hos en specialist ? Hvis ikke, så henvend dig til en specialist og få hunden udredt.

Derefter kan du få lavet en vaccine til hunden.

 

Jeg var slet ikke klar over, at der fandtes specialister på det punkt, eller at man kan få lavet en vaccine mod deres allergi - på det punkt har jeg vist stadig meget at lære inde for hundeverdenen. :genert:

Men det lyder da som en fantastisk idé, så det vil jeg helt klart følge op på - tusind tak for det gode råd. :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Har du været i stand til at finde ud af hvad det er hun ikke tåler? Jeg ville kigge efter korn, svin, ko eller kylling. Så vist jeg husker er der det hele i Pedigree, men hvad med det hun får nu?

 

Jeg har selv en lidelse, hvor jeg kan klø over hele kroppen. Jeg klør og klør, og sekundet efter er det glemt. Jeg klør ikke bestemte steder, men bare over alt. Og det driver mig til vanvid mens det står på!

 

Min ene hund kan ikke tåle okse og bison. Bison er værst. Hun begynder at klø omkring armhulerne, munden og så får hun snask i øjnene. Hun er tydeligt generet af kløen. Heldigvis stopper det straks vi fjerner det der er skyld i kløen.

 

Så, hvis du ikke via udelukkelse kan finde ud af hvad der driller, er en test måske vejen frem. Alternativt sætte hende på én proteinkilde (det der er i hendes foder) og så kun give godbidder med den ene proteinkilde i et par uger. Og derefter tilsætte én ting i nogle uger.

 

Hvis hun ikke allerede får olietilskud, ville jeg nok give en god lakseolie, fx Grizzly. Det kan give lidt elasticitet til huden så den ikke klør så meget. Og evt. prøve dig frem med at vaske med Kovaline for at hjælpe huden lidt på vej. Det kan lindre kløe hos nogle hunde:-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Har du været i stand til at finde ud af hvad det er hun ikke tåler? Jeg ville kigge efter korn, svin, ko eller kylling. Så vist jeg husker er der det hele i Pedigree, men hvad med det hun får nu?

 

Det er desværre aldrig lykkedes mig helt at finde ud af det, da det er meget forskellige ting, hun slår ud på... Men generelt virker det til, at hun godt kan tåle det meste kød, så længe der ikke er puttet alt muligt andet i det - korn, tilsætningsstoffer osv. Men hun er svær at finde ud af, for hun slår også ud på visse kornfrie produkter, og der er ris i det foder, hun får nu, som hun fungerer allerbedst på - så hun er ikke helt nem at finde ud af. :lol:

Lige nu får hun Hill's Prescription Diet d/d Canine Skin Support med kylling og ris eller laks og ris, da hun fungerer lige godt på dem begge. :-)

 

Så, hvis du ikke via udelukkelse kan finde ud af hvad der driller, er en test måske vejen frem. Alternativt sætte hende på én proteinkilde (det der er i hendes foder) og så kun give godbidder med den ene proteinkilde i et par uger. Og derefter tilsætte én ting i nogle uger.

 

Tak for rådet! Jeg gør i forvejen dét, at jeg kun giver hende én slags godbidder eller én slags tyggeting i en periode for at finde ud af, om hun kan tåle dem eller ej. Men jeg har slet ikke tænkt på også at gøre det med én slags proteinkilde, så det er helt sikkert værd at prøve. :-D

 

Hvis hun ikke allerede får olietilskud, ville jeg nok give en god lakseolie, fx Grizzly. Det kan give lidt elasticitet til huden så den ikke klør så meget. Og evt. prøve dig frem med at vaske med Kovaline for at hjælpe huden lidt på vej. Det kan lindre kløe hos nogle hunde:-)

 

Tusind tak for rådene - dem vil jeg helt sikkert afprøve. :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er svært. Svært at svarer på og står pt selv i dilemmaet.

 

Min første hund havde svær allergi, han kløede sig voldsomt i ører, kinder, læber osv, MEN som på din hund, viste pelsen ikke tegn på noget. Jo han tabte pelsen omkring øjnene i perioder og tabte pelsen på brystet, men trods intens kløe, var huden hverken rød, hævet, fortykket, havde hverken pigmentforandringer eller bumser. Det var udelukkende kløe, i mine øjne voldsom og intens kløe, og det viste sig også via blodprøve at han havde allergi for pollen, græs, støv, lagermider, lopper og flere ting, samt intoelrance over for alt kød, undtagen fisk.

 

Nu står jeg med en hund, som jeg har mistanke om også har allergi. Jeg var ved dyrlægen for 14 dage siden. Han klør sig i mine øjne for meget, han klør sig i øjne, ører, læber og kinder, i måsen og i albuerne. Men ligesom med min tidligere hund, er der INTET i huden at se. Dyrlægen undersøgte ham på kryds og tværs og roste hans flotte hud og pels, så hun kunne dårligt tro han havde allergi. Hun mente han måske blot havde sart hud. For at komme tvivlen til gode, skulle han have binyrebarkhormon, dette har han fået i 14 dage og vi er nu ved at trappe ud. Da vi var på medium dosis forsvandt kløen stort set. Nu er vi ved at trappe ud, og kløen er i den grad vendt tilbage, igen i ører, øjne, kinder, læber og oven på hovedet. Dyrlægen mener at medmindre der var MARKANT forskel på kløen med og uden binyrebarkhormon, var det svært at greje om det var allerig, hvor slemt og for hvad.

 

Så pt står jeg og overvejer om jeg bør få taget blodprøve på ham, om det er mig der overreagere og om kløen er allergi eller hans " klø-standart ".

 

Hvis det nu var første gang jeg stod med en allergi hund, ville jeg nok affinde mig med at han klør sig så meget, fordi hans pels og hud er så fin og intet peger mod at han klør sig skadeligt, MEN fordi min tidligere hund havde alvorlig allergi OG også kløede sig som en vanvittig, UDEN at det på nogen måde kunne ses på hans hud eller pels, så er jeg mere i tvivl.

 

Jeg har nemlig i mellemtiden også haft en hund, der ikke var allergi hund og han kløede sig "normalt" , sådan at jeg ikke tænkte over det og som jeg ville forvente at en hund klør sig.

 

 

 

 

Jeg håber ikke svaret er helt for forvirrende og rodet.

 

Dyrlægen har victucan olie, som skulle være godt til at dæmpe kløe og irrration i hud og pels, ellers kan godt lakseolie også gøre det. Der findes også kløestillende shampoo.

 

 

Jeg tror IKKE på at hunde klør sig pga tvangstanker eller dårlig vaner eller kedsomhed, jeg mener der altid er en årsag til kløen, den kan bare være svær at finde og er ikke nødvendigvis åbenlys. Cavaliere ( alle hunde kan i og for sig have det ) særligt har anlæg for en sygdom som hedder Syringomyelia og som kan være i mild og svær grad, hvor en af sympomterne er kløe.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tusind tak for dit super gode svar, Mynte. Det er bestemt ikke forvirrende og rodet, men derimod meget brugbart. :-D

 

Jeg er ked af at høre det med din hund. Det lyder meget som det dilemma, jeg selv står i lige nu, så jeg håber, at du finder en god løsning på problemet. Jeg tror, du har ret i det med, at man inderst inde godt selv ved, hvis ens hund klør sig for meget - for ellers ville man vel ikke være i tvivl? Jeg sidder i hvert fald her og får helt dårlig samvittighed over, at jeg har ladet det stå på i så mange år i troen om, at hun havde det godt... :(

 

Men jeg tror helt sikkert, at jeg vil få taget sådan en test på hende og så én gang for alle få bugt på det her møg. :-P Og indtil der kommer en udredning, vil jeg glæde mig til at afprøve nogle af alle jeres gode "husråd", som jeg er meget glad for at have fået. :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Min hund begyndte at klø sig mere end sædvanligt for et lille halvt års tid siden. Vi tog en hudbiopsi hos dyrlægen, som blev sendt til at labratorium i Tyskland. De konstaterede at hun var multiallergiker. Nu er vi i gang med hyposensibilisering og som det ser ud nu skal hun resten af livet have vaccine hver 2-3 måned. Men hun er igen velfungerende og kløer sig sjældent.

Link til indlæg
Del på andre sites

Min hund begyndte at klø sig mere end sædvanligt for et lille halvt års tid siden. Vi tog en hudbiopsi hos dyrlægen, som blev sendt til at labratorium i Tyskland. De konstaterede at hun var multiallergiker. Nu er vi i gang med hyposensibilisering og som det ser ud nu skal hun resten af livet have vaccine hver 2-3 måned. Men hun er igen velfungerende og kløer sig sjældent.

 

Tak for din historie. :-D Jeg er glad på både dine og din hunds vegne! Rigtig dejligt med en succeshistorie - det bekræfter mig jo blot endnu mere i, at det er den rette ting at gøre i forhold til min egen hund. :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Mange tak. :-D Jeg har nu søgt lidt på nettet og kan se, at hudspecialisten Lene Boysen ligger cirka en times kørsel herfra... Jeg vil prøve at kontakte hende og så håbe, at sygeforsikringen kan hjælpe med betalingen. :pray:

 

Nu ved jeg ikke hvilken forsikring du har men min har betalt på både hudprøve, labratoriets prøver og vaccinen.

Link til indlæg
Del på andre sites

Du har fået mange gode tips

 

Jeg har også en allergi hund og selvom hun er stabiliseret, så klør hun da noget mere end den anden hund gør.

 

Specielt poter og ører.

 

Jeg accepterer en hvis grad af det, da alternativet er medicin der bestemt ikke er sund

 

Men jeg gør selvfølgelig altid hvad jeg kan for at mindske det og når hun er på det bedste, så gnaver hun lidt i en pote et par gange om dagen. Men stopper af sig selv.

 

Når kroppen først begynder at klø så er det rigtigt meget for hendes vedkommende.

Link til indlæg
Del på andre sites

Du har fået mange gode tips

 

Jeg har også en allergi hund og selvom hun er stabiliseret, så klør hun da noget mere end den anden hund gør.

 

Specielt poter og ører.

 

Jeg accepterer en hvis grad af det, da alternativet er medicin der bestemt ikke er sund

 

Men jeg gør selvfølgelig altid hvad jeg kan for at mindske det og når hun er på det bedste, så gnaver hun lidt i en pote et par gange om dagen. Men stopper af sig selv.

 

Når kroppen først begynder at klø så er det rigtigt meget for hendes vedkommende.

 

Mange tak for dit svar. :-) Det har været meget svært for mig at vurdere, hvor meget kløen, der er for meget - for i gode perioder klør min tæve heller ikke så meget, som hun kan gøre, og hun virker meget glad og afslappet normalt. Hun kan sagtens ligge og slappe af og sove uforstyrret, men der er også perioder, hvor hun har svært ved at falde til ro, fordi hun farer op og klør sig og ikke stopper, selvom hun begynder at pive. :( Så jeg håber, at hun kan blive stabiliseret nok til at klø lige så lidt som din allergihund. :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Du har fået mange gode tips

 

Jeg har også en allergi hund og selvom hun er stabiliseret, så klør hun da noget mere end den anden hund gør.

 

Specielt poter og ører.

 

Jeg accepterer en hvis grad af det, da alternativet er medicin der bestemt ikke er sund

 

Men jeg gør selvfølgelig altid hvad jeg kan for at mindske det og når hun er på det bedste, så gnaver hun lidt i en pote et par gange om dagen. Men stopper af sig selv.

 

Når kroppen først begynder at klø så er det rigtigt meget for hendes vedkommende.

 

Har du prøvet Kovaline til din hunds poter ?

Jeg har også en allergihund og Kovaline har hjulpet noget på min. :-)

Jeg har købt dem som servietter og de er virkelig "saftige" ikke sådan en som tørrer ud lige med det samme.

 

 

 

http://www.dollardog.dk/produkter/107-kovaline-/3328-kovaline-vaske-wipes/

Link til indlæg
Del på andre sites

Har du prøvet Kovaline til din hunds poter ?

Jeg har også en allergihund og Kovaline har hjulpet noget på min. :-)

Jeg har købt dem som servietter og de er virkelig "saftige" ikke sådan en som tørrer ud lige med det samme.

 

 

 

http://www.dollardog.dk/produkter/107-kovaline-/3328-kovaline-vaske-wipes/

 

Nej, har prøvet shampoo en. Lidt.

KlorHexdin virker fint også.

Link til indlæg
Del på andre sites

Evt kan man også prøve en dyre akupunktør.

ved min mor i sin tid kørte ud til hunde og heste bla. Med kløe/allergi, og gave en kombination af akupunktur, akupresur, træne ejer i akupresur, hømopatiske dråber og kinesiske medicamenter (multi uddannet i det felt)

måske der en nær dig der arbejder med det?

dog dækker en forsikring måske ikke? Det ved jeg ikke, men hvis det virker uden den mere kemiske medicin, så det vel godt.

allergien behøves jo heler ikke være for mad, den kan være for husstøvmider, eller pollen.

og så kan kløe være stres betinget

så det jo om at få fundet årsagen.

 

Held og lykke

Link til indlæg
Del på andre sites

Evt kan man også prøve en dyre akupunktør.

ved min mor i sin tid kørte ud til hunde og heste bla. Med kløe/allergi, og gave en kombination af akupunktur, akupresur, træne ejer i akupresur, hømopatiske dråber og kinesiske medicamenter (multi uddannet i det felt)

måske der en nær dig der arbejder med det?

dog dækker en forsikring måske ikke? Det ved jeg ikke, men hvis det virker uden den mere kemiske medicin, så det vel godt.

allergien behøves jo heler ikke være for mad, den kan være for husstøvmider, eller pollen.

og så kan kløe være stres betinget

så det jo om at få fundet årsagen.

 

Tusind tak for dit svar. :-D

Jeg som person hælder nok mest til at prøve via en specialist/medicin først, men jeg er bestemt ikke afvisende overfor det alternative - så skulle det af en eller anden grund ikke lykkes, vil jeg helt klart have en akupunktør i baghovedet. :-)

 

Held og lykke

 

Mange tak! :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Tusind tak for dit svar. :-D

Jeg som person hælder nok mest til at prøve via en specialist/medicin først, men jeg er bestemt ikke afvisende overfor det alternative - så skulle det af en eller anden grund ikke lykkes, vil jeg helt klart have en akupunktør i baghovedet. :-)

 

 

 

Mange tak! :-D

 

Jeg ville ogå starte med specialisten, men kunne sagtens se mig selv kombinere de 2 ting.

Og ville nok hurtigt lave kombinationen, men nu reagere jeg også selv ofte negativt på traditionel medicin (de kan ikke gøre dosis lille nok, da jeg reagere kraftigt på lidt, + jeg bliver hønesyg af bivirkninger)

 

Hvis du vil finde en der laver det arbejde (en af de alternative eller flere) kan jeg spørge min mor om hun kender nogen der er aktive.

 

 

Har du set om der er specielle situation er hvor der kløe mere?

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Tilføj...