Hop til indhold

Mange “kampe” med hvalp, normalt for Beagle racen??


Cosmo
 Share

Recommended Posts

Jeg har fået flere kommentarer når vi har vores “kampe” at det er pga beaglen i ham, dette ved jeg ikke om er korrekt, derfor prøver jeg at skrive her. 

Min lille hvalp på 11 uger er begyndt at bide utrolig meget i fingre og hænder. 

Han får sådan et udbrud et par gange om dagen, når jeg leger med ham, hvor han går efter fingrene og hænderne i stedet for legetøjet. Jeg siger bestemt nej og hvis han ikke stopper, så bruger jeg ordet nej og rejser mig op og ignorere ham, og så går der lidt tid hvor han piver og til sidst giver op og finder noget legetøj. Dette er vel godt tænker jeg, men hvor lang tid kan der gå før han lærer ordentligt at han slet ikke skal bide på den måde? 

Derudover når vi så har vores lille “kamp” så kan han finde på at gø af mig, og hvis jeg sidder nede på hans niveau så bider han ud efter mine hænder og nogen gange ansigt, mens han gør, dette er vel en form for magt kamp fra hans side af tænker jeg?? Og derfor prøver jeg at sige bestemt nej og så ligge ham ned, for at vise at han ikke skal gø af mig. Men han giver bare ikke op, dette kan fortsætte i et godt stykke tid. Så mit spørgsmål er om jeg gør det rigtigt? Han skal jo lære at det er mig der bestemmer, men har i andre gode metoder? 

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg formoder han er en blanding hvor han har beagle i sig?

Lige nu er han i en slags "trodsalder" og behøver mere "arbejde" forstået sådan at det ikke skal være leg det hele. Beaglen i ham kræver næsearbejde - det er jo en støver - som har brug for samarbejde. Det kan du give ham ved hjælp af søge/spor arbejde - hvor han kan bruge sin næse. Du kan også træne balancegang med ham - det styrker koncentrationen - begge ting trætter hunden mentalt og vil gøre ham mere rolig. Du kan også bruge den der med at sidde foran en ekstra lækker godbid og træne NEJ - at han først må tage det når du siger til.

Jeg har selv 3 beagler og har aldrig haft "kampe" med dem - men trænet dem i følge den race de er.

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

Ja han er blanding mellem fransk bulldog og Beagle. 

Jeg tænkte godt på at han var i trods alderen lige nu, og det var derfor det var ekstra slemt. 

Jeg træner også søge med ham, men som regel ude i haven, hvor jeg kaster mad ud på græsplænen. 

Kan dette også gøres inde hvor jeg gemmer godbidderne bag ting, som han så skal snuse sig frem til? Er hans næse så god, så han kan det? 

Det med godbidden og sige nej vil jeg helt klart prøve. 

Balancegang ved jeg bare ikke rigtig hvor jeg skulle gøre dette, vi har som sådan ikke noget i hjemmet som han kan gøre det på. 

Hvad med det at han gør af mig? Er det normalt for en hvalp at prøve det af? 

Mig tusind tak for svar

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej,

Som beaglepack siger, så er det en god ide at trætte ham mentalt eks fodersøg og ja du kan godt gemme ting indendøre i en højde han kan nå det ;-) .

Jeg tænker, at du evt. kunne have glæde af at låne en hundebog og læse eks "hvalpen" af Lone Grevaa, der vil du kunne læse meget om det at have hvalp.

Når det er sagt, så er hvalpe både søde, vilde, grænseafprøvende. Det tager tid at lære dem ting og det skal gerne foregå positivt, så I sammen kan få nogle gode oplevelser.

V.H. Sille

Link til indlæg
Del på andre sites

Sille 12: jeg vil helt klart prøve at finde den bog på biblioteket. Når man nu er førstegangs hundeejer så tvivler man altid på om man nu gør det “rigtige”, så det kan være den kan hjælpe lidt, tak for svar. 

Blueberry: Dejligt at høre at det altså ikke kun er min hund der gør det. Og ja han er jo ikke så stor endnu, så han prøver da helt sikkert også grænser af og er nysgerrig. Problemet er også lidt at vi i weekender godt kan lide at spise morgenmad inde i stuen ved stuebordet, og han er lige stor nok til at han hopper op af bordet med forbenene, så her har vi også en del kampe med ham, hvor han bliver lagt hen i kurven med noget legetøj, men den tur fortsætter en del gange. 

Men jeg vil helt klart prøve at lave de her søge ting noget mere indenfor, og på den måde trætte ham mere mentalt, som forhåbenligt kan hjælpe til at vi kan spise vores morgenmad i fred. 

Og kigge på det link og den bog, som forhåbenlig også kan give os nogen gode værktøjer. 

Tak for svar. 

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja det kræver meget tålmodighed 😅. 

Men hvis han får en snack når vi så vil have ham til at blive i kurven, vil han så ikke regne med at han får det hver gang? Eller kan man godt når han har lært at blive i kurven og lært hvad bliv overhovedet betyder, så “vænne ham fra” snacken igen? 

Vi starter også hundetræning op med ham i morgen, så der håber vi at vi får nogen gode redskaber der

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har absolut ingen erfaringer med beagler - men, den med en snack for at gå i kurven den bruger jeg hver dag,  og hver gang vi skal spise. Jeg ser ingen grund til at vænne fra igen :D Min hund er snart 9 år og ved, at når vi sætter os til bords, så skal han smutte i sin seng, så vanker der en god guf - han får ingen kommando mere for han ved hvad der skal ske...

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi er på nr. 4 hund - først 3 x gravhund og nu har vi en Cavalier King Charles. Alle 4 hunde har bidt i fingre som hvalpe - til man begynder at blive vanvittig af der:) Vi har aldrig gjort større historie af det - end når det blev for træls - bare at vende ryggen til og foretage sig noget andet. Forsøge at geare hvalpen lidt ned. Den der hektiske biden i fingre blev mindre og mindre med tiden - og sluttede omkring 4-5-6 mdrs alderen. 

Link til indlæg
Del på andre sites

Hofterne: hvordan har i trænet det med at blive i kurven? 

Beate: 

Det er dejligt at høre at det ikke bare er vores hvalp det er sådan, for nogen gange er det godt nok slemt og han bliver også selv kørt helt op jo. Men jeg tror måske jeg skal være bedre til bare at vende ryggen til når det bliver for meget, men også dejligt at vide at det normalt bliver bedre med tiden 

Link til indlæg
Del på andre sites

At gøre kurven/hundesengen til et dejligt sted at være, masser af guffer når han ligger der, og evt. sidde ved siden af og nusse stille og roligt. Så han lærer, at der slapper man af. Små frekvenser til start, og så øge tiden, hvor man forventer hunden skal blive liggende der. Og så tror jeg det er betydende, at kurven står et sted, hvor hunden føler den stadig er i nærheden af familien.

Der ud over gælder reglen hos os, at når vi sidder ved spisebordet, så er der ingen kontakt - altså ikke noget med at småsnakke til hunden eller lade den gå på runde og få nus/klap.

Og forresten - hunden HAR fået mad INDEN vi sætter os!

Link til indlæg
Del på andre sites

Mine beagler får mad før vi sætter os til bordet og spiser. Så gider de ikke "besvære" os og ligger og sover - enten i deres bure eller en stol - eller bare på gulvet. De ved når vi spiser så er der ikke noget at hente. Hvis vi derimod sætter os et andet sted som vi normalt ikke benytter - så bliver vi nøje overvåget fra sidelinjen :lol:

Hunde er vanedyr og beaglen er en af de værste på det plan - når først en ting er kørt ind så er den meget svær at komme af med igen.

Eks.vis - den ene af mine beagler er i varig medicin behandling og får sine piller i leverpostej - det betyder  at de andre to også skal have "piller" - men det er så ikke noget jeg går så højt op i - for de sidder pænt på række og venter pænt på at det bliver deres tur - he he

Ang. bideri - så er det en hvalpe ting - da mine var hvalpe var det i sær Oscar der var fremme i skoen på det punkt - så var der enten timeout i en bestemt kurv/bur - eller også blev de båret rundt på - mens vi bare gik og kiggede ud af vinduerne mens vi snakkede med ham. I det hele taget har vi båret meget på vores beagler - det giver tryghed nøjagtig som det gør hos et barn - og de vænner sig selv fra når tiden er inde. Men Oscar havde det meget med at bide i fingerne og det var en meget bestemt AV der fik ham til at stoppe øjeblikkeligt - da han ved et uheld kom til at bide mig i næsen - det der AV jeg kom med var lige det rigtige - for han gjorde det ikke efterfølgende.

Det er derfor svært at sige hvad der får hunden til at stoppe den forehavende - jeg kan bare sige at det stopper på et tidspunkt. I vores tilfælde har det jo også haft betydning at vi har haft flere hunde der kunne opdrage på den yngre uerfarne hvalp.

Igen vil jeg sige at jeg ikke har haft kampe med dem - men de har naturligvis hver deres personlighed og det har også spillet en rolle.

 

Redigeret af Beaglepack
Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...