Hop til indhold

Beate

Members
  • Antal indlæg

    10
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Personal Information

  • Lokation
    Kolding
  • Hundenavn
    Bessie
  • Køn
    Kvinde

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

Beate's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

13

Community omdømme

  1. Vi er på nr. 4 hund - først 3 x gravhund og nu har vi en Cavalier King Charles. Alle 4 hunde har bidt i fingre som hvalpe - til man begynder at blive vanvittig af der:) Vi har aldrig gjort større historie af det - end når det blev for træls - bare at vende ryggen til og foretage sig noget andet. Forsøge at geare hvalpen lidt ned. Den der hektiske biden i fingre blev mindre og mindre med tiden - og sluttede omkring 4-5-6 mdrs alderen.
  2. Jeg tillader mig at komme med indput, selv om Bessie er Cavalier. Min datter har to labradorer - og jeg har altid synes, at Cavalier er en lille labrador:) Madglad og vil gerne please sin ejer - og meget aktiv. Bessie lærte at kunne gå pænt efter få gange på fortsætterhold efter hvalpeholdet. Startede altid timen med kontaktøvelser - og ved lineføring var der guffer (mini mini guffer så små som jeg kunne skære dem) ind i munden faktisk for hvert skridt vi tog. Hun fik slet ikke chancen for at komme foran, før der blev proppet en guffer ind i hendes mund. Når vi går tur herhjemmefra er meget af turen på sti og park, men en del af turen er også på fortov ved befærdet vej. Når vi kom til den befærdede vej - på fortov - blev flexlinen låst og holdt i højre hånd - sagt "jaa, nu går vi pænt" - og så var der fuld fokus på at have godbidder i venstre hånd ved Bessie - og så blev der bare proppet ind med godbidder. Hvis jogger eller cyklist eller anden hundelufter skulle forbi fik jeg Bessie til at sidde og så blev der proppet ekstra ind med guffer mens mennesker og hunde gik forbi:) Når vi kommer til parken/stien siger jeg "fri" så kan hun løbe i fuld flexline - det kan hun godt finde ud af - nogle gange rykker hun i armen hvis der er en and i sigte:). Men hvis der i parken kommer mennesker mod os, kan jeg godt kalde hende Bessie til mig - sige gå pænt - og så får hun "fri" igen når de er gået forbi. Nu er Bessie lige fyldt 2 år - nu behøves ikke så mange guffer mere - bruger måske 1 - 2 - 3 stk. på 40 min tur. Men hvis jeg har glemt guffer i jakkelommen - går jeg gerne retur efter dem:) Men jeg er heller ikke en hardcore hundefører. PS: Nå, nu har Danmark scoret 2 gange mens jeg skrev dette indlæg - så bør måske ikke stoppe - men kan ik finde på mere at skrive:)
  3. DCH Kolding har en dejlig hundelegeplads som Bessie og jeg benytter meget (man skal dog være medlem af klubben for at kunne benytte den). Og så kan man øve sig i at være nr. 1...til et eller andet;)
  4. Så er campingsæsonen startet - første stop i år var Hindsgavl Camping
  5. Godt du lige nævner det med at automatisere, Camilse. Den udfordring har/havde jeg med "sit" Det er blevet bedre, men da vi "nåede" i lydighed til "stå" -satte hun sig konsekvent ned uanset om jeg sagde "sit" "dæk"eller "stå" - i hvert fald hvis hun var i tvivl om hvad hun skulle pga. mit manglende kropssprog. Det er blevet meget bedre efter at have begyndt til Rally, fordi vi skal udføre så forskellige øvelser. Og - prale, prale,prale: det der med vægtforskydning - det er et godt trick. Der gik ikke mange minutter, før Bessie kikkede på mit venstre ben, så når jeg løfter det lidt højt og læner ryggen en anelse bagud, ved Bessie nu at hun skal gøre anstalter til at gå bagud. Og tak for input Dorte - jeg øver mig i, at være lidt mere krævende og ikke bare være taknemlig for alt hvad Bessie gør. Så nu tror jeg ikke der er flere begynderskilte, der kan slå os ud. Nu mangler vi (læs hundefører) bare lige at få den der glidende bevægelse på banen - der får det til at se nemt ud for tilskuerne. Det er dælmer sjovt at gå til Rally.
  6. Mange tusinde tak for godt og brugbart svar, Camilse. Det giver rigtig god mening med arbejdet med vægtforskydning. Skal nok fortælle når det har "givet pote". Jeg er heldig at have en hund, der lærer hurtigt, når jeg ved, hvordan jeg skal træne øvelsen. Jeg er ikke særlig nørdet med træning, men synes Rally er genialt, fordi det kan øves i stuen og på gåture - og så er det så sjovt, at man får øvet lidt hver dag. Går til træning med en Border Collie på 9 år - der efter lydighedstræning også lige er begyndt til Rally. Han er simpelthen så sød og dygtig. Hans hundefører og jeg bruger gerne lidt tid til hver træning med at skamrose hinandens hunde - det er så hyggeligt:lol: Bessie og mig har haft god gavn at det år med lydighedstræning - Bessie er bare så obs på mig og følger mig rigtig pænt i fri ved fod og lader sig ikke forstyrre af uro udenoms.
  7. Jeg er lige startet til Rally med Bessie - Cavalier King Charles 15 mdr. Vi har været til begynder Rally 3 gange efter at have gået til hvalpetræning og unghundetræning. Nu var min søde træner syg i lørdags, så vi måtte droppe træning. Så nu har jeg sat mig for, at lære Bessie at bakke - helst inden på lørdag. Sådan bare for at imponere træneren - der siger, hun er mere imponeret af hunden, end af mig:lol: De sidste dage har Bessie lært at stå foran mig og så bakker hun, når jeg holder hånden knyttet lige foran hende og siger "bak" - faktisk bakker hun allerede når jeg siger stå, når hun står foran mig - hun ved godt, :klap: der vanker godbidder. Bessie kan godt blive lidt hektisk - hoppe op og sådan - hvis jeg prøver at få hende til noget, hun (læs vi) ikke har styr på. Så har i et godt råd til næste step, hvor Bessie skal om at gå ved siden af mig, og så bakke et skridt bag ud, uden at hun sætter sig ned. Hvilke delmål skal vi have. Skal jeg øve bakke mens hun står foran mig noget længere tid? Hvis jeg ikke går frem mod hende mens jeg siger bak, sætter hun sig når jeg har sagt bak et par gange. Jeg har rigtig god kontakt til hende og hun er god til at lære tricks - elefantøvelsen på omvendt balje er hun super til - specielt den ene vej rundt.
  8. Tusinde tak for dejlig velkomst. Jeg vil forsøge at bidrage til debatten i forum en gang i mellem:vuf: Og Nibbe - jeg vil gerne med jer at gå spor en gang - måske bare se hvordan det foregår
  9. Bessie er nu 14mdr. Jeg er 57 år og gift. Bessie er vore nr. 4 hund - én af gangen fra vi var 18-20 år - de tre første hunde var gravhunde. Bessie er Cavalier King Charles Vi har haft alle hunde fra hvalp. Vi elsker gravhunde - besindige, rolige, nervefaste. Da Nessie - vores vidunderlige gravhund fik kræft og døde december 2015 - skulle vi så tage stilling til ny hund. Vores arbejdssituation havde så ændret sig, så hunden ikke skulle være alene hjemme mere end 2 - 4 timer hver dag. Desuden kunne vi ikke tænke os, at en ny gravhund kunne leve op til sindet på vores sidste gravhund Nessie og vi havde fået barnebarn - så vi besluttede at få en race der er vild med andre mennesker og da det var mig, der for første gang skulle gå til træning med hunden, skulle den være lidt mindre egenrådig. Py-ha- at skifte race er jo som at blive første gangs hundeejer igen. Og hvor vi dog elsker Bessie også. Jeg har gået til hvalpetræning og unghundetræning. Jeg har nu valgt at starte Rally, da jeg ikke er verdens bedste hundefører (synes også det blev lidt kedeligt med alm. lydighed) og det tiltaler mig, at jeg må tale til Bessie i øvelserne. Det Bessie og jeg vil savneer spor. Så overvejer om vi også skulle tilmelde os spor kursus. Vi har ved - absolut begynder noget spor - gået spor - altså 6 skridt en godbid osv. Og vi elskede det. Jeg lægger gerne et lille spor på vores fællesarealer i weekenden.
×
×
  • Tilføj...