Hop til indhold

Forskel Han og Tæve D/S gårdhund


Gæst NynneKlink
 Share

Recommended Posts

Gæst NynneKlink

Hej. vi er blevet håbløs forælsede i racen dansk svensk gårdhund, og overvejer nu på 4. år om det skal blive en han eller tæve der skal være vores 4. barn. :-)

 

Jeg vil meget gerne høre om der er nogen her der ved om der er forskel i mentaliteten/temprementet ? det er der jo nok, men hvad indeholder det precist? -jeg har næmlig ikke kunne finde noget om emnet på nættet...

 

vi er en familie med 3 børn ( nu: 4 år, 2år og 9 mdr ) vi bor fra maj i brørum vedvejle, og håber på en lille vuf engang sidst på sommeren eller i løbet af efteråret..

 

Vi cykler hver dag da en ladcykel er vores hovedtransportmiddel, og vi nyder meget naturen, og vores felles hobby som efter-aber-vikinger.

 

lille-vuf skal mest ''bare'' være familie hund, men også helt gøre aktiv del ud af vores dagligdag, så altså med på cykel og vandreture i danmark og norge, og naturligvis med på vikingemarked.

 

herudover skal ''den'' jo naturligvis på hvalpekursus, og jeg overvejer også agilety,så ''den'' kan få brændt ernergien af. :-) (som om 3 børn og en lukket have ikke skulle kunne hjælpe)

 

jeg hører meget gerne fra jer ''gårdhunde-bekendte'' om i tror vores liv ville blive passende for en lille gårdhund? og naturlighvis om det der med hannen vs. hunnen

 

på forhånd tak!

 

familien Klink Christoffersen

Link til indlæg
Del på andre sites

Velkommen i klubben for folk der er hovedkuls forelskede i gårdhunden :-D Jeg har en gårdhundeblanding - som i sind og egenskaber er endt som en gårdhund... Hun er en vidunderlig hund, og har virkelig fået míg til at bestemme, at hund nr 2 bliver en renracet d/s med tavle... så også udstillinger og evt. opdræt står åbent for mig i fremtiden... :mrgreen:

 

Jeg har haft hanhunde som barn, min nuværende er en tæve. Der er jo fordele og ulemper ved begge køn. Tøserne går jo i løb et par gange om året, men tilgengæld så kan drengene jo være påvirkede af løbetid hele året rundt ...

 

Jeg vil tro, at du vil få anbefaling af tæver fra tæveejere og anbefaling af hanner af hanhundeejere :mrgreen: Vi synes jo alle at vi har valgt "rigtigt"...

Min tæve er mild og god, har gode hundevenner, som hun er meget glad for at møde og er meget arbejdsivrig... men knap så legesyg længere som hanhunde i samme alder - og gider sjældent lege med fremmede hunde, kun dem hun kender... ´Men om dette skyldes hendes køn, eller hendes personlighed tør jeg ikke sige...

 

Med hensyn til jeres livsstil, så elsker gårdhunden fysisk og mental aktivitet, men er også en sofahund i stor stil når der ikke sker noget... <i skal dog være opmærksomme på, at få hvalpen ordentligt socialiseret på store menneskemængder, hvis I har tænkt den skal med på vikingemarkeder og så videre... det skal læres tidligt, ellers kan det blive en stressende oplevelse for hunden hver gang... og så skal i nok lære den at sidde på ladet af cyklen, da den ikke må løbe ved siden af cyklen det første års tid af dens liv...

 

Jeg håber I vil vise billeder af hundebarnet når I engang får det hjem :-D og til slut får i da også lige et velkommen til :vinken:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst NynneKlink

Hejsa Amocca.

mange tak for din velkomst, og dine gode råd!:vinken:

 

specielt er jeg meget glad for det med at få mini-vov sosialiseret med store folkemengder til vikingemarkederne.. det havde jeg selv slet ike tænkt på! tusind tusind tak!!!!!

 

Angående det med ladcyklen så er jeg helt enig med dig! vi havde nu også tænt os at kbe en cykelkurv specielt til hunde. sådan en med sele og næt så den lille vovse ikke kan hoppe/falde ud. da det jo er vores oftest brugte transportmiddel, er det jo vigtigt at den venner sig til det lige fra begyndelsen... jeg syns selv det er så synd når jeg ser små unge hunde være tvunget til at slæbe de sidste kræfter ud af kroppen fordi de SKAL cykle med:roll:... naturligvis er der hunde og racer der er vildt glade for det, og selv har hårt brug for det, men alligevel.... den vil jo være så lille bitte når vi får den... :-)

 

Jeg skal naturligvis nok smide nogle billeder og de 4 små når vi for udbredet fores familie!! det bliver spændende at se hvad det bliver for en!

 

Jeg tror du har ret i at vi jo nok vil få tilbudt tæver fra tæve ejere, og hanner fra deres ejere.. :-) kun naturligt vil jeg tro!:-D

Vi havde selv tænket lidt på en tæve fordi jeg et eller andet sted har hørt noget om at de er bedre med små børn, mildere sind... -men igen det ligger vel mest til den individuele hund...?

det er i hvertfald vigtigt for os at det er en harmonisk hund, der bliver god med ungerne, lader høre når der kommer nogen hend til huset, og ellers bare er lidt af en alle-mands-ven.. :-) (specielt vores kat Loke vil nok blive glad herfor):engel:

 

kender du måske en god ''breeder''? hunden behøver for os ikke et stamtræ, naturligvis ok hvis den har det.. men vi vil gerne ha at den er 100% d/s gårdhund..

 

Knus Nynne og familien.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvis du vil være sikker på, at det er en d/s du køber, så er en stamtavle en god ide, da folk har tendens til at kalde hvad som helst der er hvidt og sort for en gårdhund... mine svigerforældre har en 8årig tæve, der er solgt som gårdhund i sin tid... Hun er højere end en labrador og er helt sikkert en pointerblanding :roll: og har intet med en gårdhund at gøre...

 

En anden fordel ved at købe fra en tavleopdrætter er, at hvis opdrætter er aktiv på udstillinger, kan du være heldig at han/hun tager hvalpene med... dermed er de første grundsten til socialisering på mange mennesker, virak og larm allerede lagt... hvilket jo er vigtigt i jeres tilfælde :-D Jeg var i Hedensted til Udstilling d. 18/19 april, hvor jeg hang ud med Freudika og Kennel Løwchen herinde fra... Kennel Løwchen havde et par hvalpe med... der var 1000 hunde og ligeså mange mennesker, det tog de to hvalpe i stiv pote :5up:

 

Jeg kender desværre kun en enkelt gårdhunde-opdrætter, de vandt bedst i racen i Hedensted, men deres tæves mor og søster har fået konstateret allergi, så de har steriliseret hende, da de ikke tør risikere at avle på hende... Så de har ikke hvalpe i de næste mange år desværre...

 

Men prøv at kigge på http://www.dansk-svensk-gaardhund.dk/ det er dansk/ svensk gårdhundeklubben... Der er både opdrættervejviser og hvalpelister inde... Ring til nogen og hør om du må komme på besøg. Hundemennesker kan ALTID godt lide at snakke om deres hunde :mrgreen:

 

For en d/s med tavle skal i nok regne med at betale ca. 6-7000 kr. Det lå niveauet ihvertfald på sidste år, da jeg lurede på det...

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi havde selv tænket lidt på en tæve fordi jeg et eller andet sted har hørt noget om at de er bedre med små børn, mildere sind... -men igen det ligger vel mest til den individuele hund...?

det er i hvertfald vigtigt for os at det er en harmonisk hund, der bliver god med ungerne, lader høre når der kommer nogen hend til huset, og ellers bare er lidt af en alle-mands-ven.. :-) (specielt vores kat Loke vil nok blive glad herfor):engel:

 

Vil lige svare på det her også :mrgreen: råb STOP når du ikke kan holde til mere, jeg kan "snakke" i evigheder om det her :lol:

 

Hvordan hundene er med børn afhænger af hvordan de lærer at være sammen med børn. Igen må man pege på opdrætter og sige, at det er vigtigt at han/hun er deres ansvar bevidst og socialiserer på børn allerede meget tidligt i forløbet, så man har en god base at bygge videre på...

 

Jeg tror ikke nødvendigvis en tæve er mildere her end en hanhund. Hanhunde har nok større tendens til egetkønsaggression (mod andre hunde) end tæver, men igen er det meget op til den enkelte hunds personlighed og hvor meget arbejde man har lagt i socialiseringen af hunden som hvalp... og dermed ikke sagt, at tæver ikke engang imellem kan være nogle.... ja... tæver :mrgreen:

 

Gårdhunden er jo lavet oprindeligt som "alarm"-hund og jagt på mus og rotter... så at hunden siger til når der kommer nogen kan du faktisk ikke rigtigt slippe for :lol: Karla er ihvertfald sit ansvar i den forbindelse meget bevidst ;-)

 

Katte og hunde kan sagtens være rigtigt gode venner, de skal bare vænnes til hinanden fra start :mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Altså min lille Izzie er dsg'er men har ikke tavle på hende. Jeg købte hende af to piger jeg kender, som havde lavet et hyggekuld med hver deres dsg'ere, så jeg tror fuldt og fast på at hun er ren dsg ;-)

 

Jeg har self. ikke bevis for det, men det er mig lige meget. Jeg kender forældre dyrene og de kender bedsteforældre dyrene og de er alle dsg'ere efter standarten.

Kan jo godt ske at der er noget andet et eller andet sted langt ude i generne. Men det er nu ligemeget.

 

Gårdhundene på gårdene i gamle dage, parrede sig da også bare med de hunde de nu havde :blink: Kan ikke forestille mig der er særlig meget struktur over hundeavl på en gård i gamle dage.

 

Jeg gav så også kun 2500 for hende, og det er egentlig en fin pris. For de ville ikke tjene pengen på hvalpene :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Altså min lille Izzie er dsg'er men har ikke tavle på hende. det, men det er mig lige meget. Jeg kender forældre dyrene og de kender bedsteforældre dyrene og de er alle dsg'ere efter standarten.

Kan jo godt ske at der er noget anJeg købte hende af to piger jeg kender, som havde lavet et hyggekuld med hver deres dsg'ere, så jeg tror fuldt og fast på at hun er ren dsg ;-)

 

Jeg har self. ikke bevis for det et eller andet sted langt ude i generne. Men det er nu ligemeget.

 

Gårdhundene på gårdene i gamle dage, parrede sig da også bare med de hunde de nu havde :blink: Kan ikke forestille mig der er særlig meget struktur over hundeavl på en gård i gamle dage.

 

Jeg gav så også kun 2500 for hende, og det er egentlig en fin pris. For de ville ikke tjene pengen på hvalpene :-)

 

 

men det er jo ikke ligemeget hvis man som trådstarter skriver "vil være 100% sikker på, at det er en dansk/ svensk gårdhund" ;-) Det kan man ikke være uden tavlen...

 

Prøv at tage en tur igennem den blå avis eller gul og gratis... der kan du finde langhårede hvalpe, ruhårede hvalpe, fladnæsede hvalpe og kortbenede hvalpe, som alle forsøges at sælges unde etiketten: dansk/ svensk gårdhund... blot fordi de er hvide med pletter :-D

 

Og der er en VERDEN til forskel på temperament, sind og lærevillighed/samarbejdsvilje hos fx en langbenet jack russel terrier eller en foxterrier og så en dansk / svensk - selvom de måske ligner hinanden lidt ad udseende... og de ligner hinanden rigtigt meget som hvalpe, hvis man ikke ved hvad man skal kigge efter... 3 forskellige slags vedhæftet, men hvem er hvad? ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej og velkommen. JEg har selv en gårdhundeblanding og er også helt vild med gårdhunde. På mit træningshold går jeg sammen med en gårdhunde opdrætter, deres hunde er søde og harmoniske og de bruger emget tid på at socialisere deres hunde. Jeg kan godt anbefale dem, de går meget op i hvordan deres hunde har det. Deres kennel hedder kennelhunderosen, og du kan også finde den igennem det link Amocca har sat ind.

 

Med hensyn til køn, så har jeg haft begge køn, og fra nu af vil jeg kun have hunhunde. Ved ikke om det er fordi jeg har fået nogle særlige hunhunde, men de har bare været helt anderledes end hanhundene, men det kommer jo igen an på hvad man går efter. Jeg har ihvertfald haft lettere ved at opdrage og træne med hunhunde end hanhunde.

 

Men held og lykke med det hel.

 

Bantus

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst NynneKlink

Hai allesammen! :vinken:

allerførst, tusind tak for jeres svar, og ja det er for mig ikke muligt at kende de 3 hvalpe fra hinanden, jeg kan godt se at de er forskellige, men jeg har igen anelse om hvilken der er en d/s. -tak for rådet!

jeg havde faktisk også set på dba.dk efter lidt søde vovser... ta, så noget der mest ligenede en hønsehund, og en der nok egentlig var bokser... bestemt ikke d/s!! sikkert for en som mig der er ''lidt for'' troværdig (trist at man kan være det) papiret er ikke vigtigt for mig, og jeg syns det er synd at betale 4000 extra bare for det:confused:.. men ja...

er der forresten nogen af jer der ved nogen med brune/røde/blonde hvalpe?

Link til indlæg
Del på andre sites

De tre hvalpe i mit indlæg er alle tre fra DKK-kenneler, dvs. de er alle renracede... de er henholdsvis 1. Parson Russell terrier, 2. dansk/svensk gårdhund, 3. fox terrier... men som du kan se, er det meget svært at se forskel på de små guldklumper i den alder... og et terriersind er altså meget anderledes end et gårdhundesind...

 

Så er det de ekstra par tusinde værd, at få den hund man vil have? Det må jo være op til den enkelte at afgøre... ;-)

 

Prøv at kigge på de forskellige opdrætters hjemmesider på dansk/svensk klubben, nogle af dem har hvalpe nu...

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes der er stor forskel på køn, hvad du foretrækker må du næsten afgøre ved at afprøve lidt - jeg synes tæver er klogere og mere snu, han-hund er nemmere at gennemskue, de er lige som mænd, tænker kun på damer og mad :-D, jeg personligt foretrækker han-hunde, så er jeg da den klogeste i det forhold :mrgreen:.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...