Hop til indhold

Labbeløsning

Members
  • Antal indlæg

    13
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Personal Information

  • Lokation
    Nordjylland
  • Køn
    Mand

Labbeløsning's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

0

Community omdømme

  1. Lige en opfølgning her i tråden, så andre også kan få glæde af det. Jeg har nu været i kontakt med KU (KonkurrenceUdvalget) i kreds 1, og svaret er, at "...pointene kan genbruges bare de andre regler, der er nævnt i kredsmappen følges" Så fik vi lige sat dét på plads :5up:
  2. OK, tak for svar allesammen. Jeg må have fat i nogen fra kredsbestyrelsen, så vi kan få det helt på plads. HVIS man i kreds 1 må samle point over tid, så er der nemlig et sølvmærke på spil. Fortsat god søndag til alle - nu vil vi ud og gå et spor inden det bliver mørkt
  3. Tak, men det er jo netop teksten fra kredsmappen. Og jeg synes ikke, det i denne tekst er helt klart om point akkumulerer fra klasse til klasse... Det vil jeg dog tro, men tro er ikke altid nok Bortset fra det, så drejer det sig ganske rigtigt om kreds 1. Vidste faktisk ikke, at ikke alle kredse brugte det.
  4. Jeg er blevet stillet et spørgsmål, som jeg ikke umiddelbart kunne svare på, så nu håber jeg på lidt hjælp her på forum... DcH's hundeførermærke - samler man point på tværs af klasserne? Altså således at de bronzemærke-point man måtte have erhvervet i C-klassen også tæller med til sølvmærket i B, guld i A osv. eller starter man fra nul efter hver oprykning?? I kredsmappen står der "Til elitemærket kræves 150 mærkepoint, hvoraf mindst 60 point er erhvervet i eliteklassen eller IPO-III." Den formulering kunne jo godt antyde, at point kan "genbruges" op gennem klasserne, men jeg synes ikke kredsmappen er helt tydelig omkring reglerne. Kan nogen hjælpe, så jeg ikke får sagt mere vrøvl end højst nødvendigt?
  5. Tak for de forskellige svar. Jeg kan forstå, det ikke er noget sjældent problem vi har. Forhåbentlig går det over med tiden, og så må vi jo hjælpe den ældste til at klare det fornødne udenfor matriklen så længe det varer... De kommer skam ud samtidig om morgenen, bare ikke så langt væk (hvalpen er kun 11 uger). Vi er på landet, dvs. vi snakker pandelampe og den slags, så den lille skal lige lære ikke at vikle sig ind i alting, før jeg vil begive mig ud i mørket med to hunde i snor. Men det går gradvis bedre, og når efterårsferien er forbi, så er vi flere der skal tidligt op, og dermed flere til at lufte hund... Den ældste er sund og rask, og bliver tjekket jævnligt. Men sippethed er åbenbart ikke noget de tester for .
  6. Vi står med et lidt pudsigt problem... Vores 3-årige lab-tæve har altid været noget sensibel mht. "brugte" steder - heldigvis kun hjemme på græsplænen. Er vi på fremmed grund, så er hun ligeglad, og snuser helt normalt til både stort og småt. Hjemme, derimod, gør den sig store anstrengelser for at "flyve" hen over fremmede tissepletter og det der er værre... (Vi har tit besøg af nabogårdens hunde, så derfor bliver der selvfølgelig strintet lidt hist og pist.) Der har altid været bestemte steder i haven, hvor det er ganske umuligt at få hunden til at gå hen over. Det lever vi med, men efter vi har fået hund nr. 2, så er det gået helt galt. Hvalpen (han) tisser selvfølgelig ude på gårdspladsen, ret tæt på yderdøren, da sådan nogen jo bare skal, når de skal. Med det kedelige resultat, at gammel-hunden efterhånden dårlig nok vil ud af døren... Normalt kunne vi bare lige gå ud på gruset med den i 30 sekunder, så havde den klaret hvad den skulle. Og det er altså ret smart, når man skal hjemmefra klokken meget tidligt. Nu står den bare og står, med et slukøret udtryk i hovedet, og vil helt tydeligt ikke være der. Lige nu sætter vi vores lid til, at en ordentlig regnbyge kan afhjælpe problemet for en stund. Men ellers må vi jo gå en tur med den store hund om morgenen også, hvilket desværre betyder at vi skal endnu tidligere op. Alternativt spæne ad h... til med hvalpen i favnen, ca. 80 gange om dagen. Er der nogen, der har oplevet noget tilsvarende? Og kan vi forvente, det går over med tiden? Hvis ikke, så vil jeg gerne vide hvor meget Rodalon der skal bruges til ca. 3000 kvadrameter grund.
  7. Mens vi venter på de rigtige DM-billeder, kan I lige få et stemningsbillede fra hotellet, dagen derpå
  8. Har brugt kvarte Frolic som trænings-godbidder, med en orange-skidende klø-hund som resultat. Da posen var tom holdt kløen op. Nu bruger vi Olivers Training Bites, der dog lige skal knækkes i to stykker, for at ikke at være for store.
  9. Ja, men ikke noget vi har helt styr på... Efter hvad vi har fået oplyst, så sandsynligvis noget Appenzeller-Sennen. Men det er umuligt at styre her ude på landet, hvor folks hunde strejfer rundt på egen hånd. Hvad får dig til at spørge? Jeg synes der er en del variation i de billeder man finder på nettet, så jeg har ikke kunnet finde en klokkeklar "fejl" ved hende. Men jo, hun er da lidt spinkel/smal, og måske med lidt for meget farvetegning - det er i hvert fald det, jeg selv har hæftet mig ved. Men jeg er da spændt på, hvad andre ser... Vi skal ikke bruge hende til noget bestemt, så vi er blot glade for at hun har et godt sind, og et godt hundesprog, når hun er sammen med andre. Og så er hun indtil videre den hurtigste hund i hundeskoven, men også den suverænt mest klodsede .
  10. En dejlig hund, med et godt sovehjerte - kan godt lide katte, kødben og tæpper. Bliver træt på campingtur. Frygter heste og køer.
  11. Labbeløsning

    hjæælp :)

    Ganske normalt... Her sker det gerne om aftenen, når vi egentlig er ved at falde til ro, med benene oppe og kaffe på kanden. Det kan forebygges (tildels) ved at en af os gemmer en håndfuld tørfoder rund omkring i stuen, mens nogen er ude med hunden i aftenens løb. Det får den så lov at snuse sig frem til, når den kommer hjem. Der går en masse tid med det, den bliver dejligt træt og dejser om bagefter. Hunde skal ikke kun motioneres fysisk, hjernen og lugteklumpen skal også i brug - går ud fra, det også gælder for en spidshund. Foderet skal selvfølgelig medregnes i den daglige ration. Når den er ved at skifte tænder, så giv den noget at bide i, der kan komme derned mellem tænderne, hvor det klør. Et tovværks-kødben fungerer fint, det trævler så dejligt. At bide i mennesker er selvfølgelig no-go, så som allerede nævnt: Højt hyl og ryggen til. Bliver den helt balstyrig, så vælt den om på siden - det ville dens flok have gjort. Afslut med at klø den lidt, og smask med munden - så ved den, at alt er OK alligevel. Pas på med trække- og kaste-lege, det stresser bare hunden op.
  12. Ingen forskel hér. Hundens opførsel var helt uforandret, da jeg kom hjem fra sygehuset. Så det har ingen virkning haft :hmm:.
×
×
  • Tilføj...