Hop til indhold

Så er det Oscars tur


Gæst Beaglepack
 Share

Recommended Posts

Gæst Beaglepack

Min Oscar er lige nu hos dyrlægen. Han blev for bedøvet klokken 9 til morgen.

Oscar skal have renset og efterset sine tænder. Grundet hans dårlige mave er der dannet en del plak på de bagerste rov tænder i overmunden, så jeg håber ikke det ender med at han mister nogle af sine tænder.

Derudover skal det endelig afgøres hvad der er galt med hans ryg, lænd eller knæ - han skal havde det det cheket igennem - og det er nok det jeg er mest bange for - hvilket resultat der kommer ud af det.

Uhh nu skal tiden bare gå så jeg kan hente ham hjem igen - kører af sted til dyrlægen igen ved middags tid.

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 93
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Uhhh..kan godt forstå din nervøsitet.

Krydser fingre for, at han har alle tænder i behold og at det ikke er noget alvorligt der er galt med ryg, lænd og knæ.

Min Rex var igennem en tandrensning i sidste måned og mistede derved en af de bagerste tænder i overmunden og 4 små tænder i hver side af munden, de 4 små tænder var nogle ekstra nogle han havde, det var ikke alle hunde der havde dem, sagde dyrlægen. Men det er altså, ikke noget man kan mærke på ham, at han er blevet 5 tænder fattigere.

Han er så også 10 år og havde aldrig fået renset tænder før.

Link til indlæg
Del på andre sites

Puha, jeg kan godt forstå du er nervøs, det er altså ikke sjovt at aflevere dem hos dyrlægen. Vi krydser fingre for at alt er i orden. Jeg er også lidt bekymret for Mollys tænder, jeg ved ikke om hun har lidt paradentose... og et par løse tænder... Jeg skal ned og have snakket med dyrlægen. Hvor gammel er det nu Oscar er? Molly er 6 og har dårligt hjerte, så jeg er lidt bekymret for det med at skal have hende i narkose.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Beaglepack

Ja nu er det da blevet omfattende - dyrlægen har lige ringet for ½ time siden - at Oscar skal have fjernet 2 tænder i undermunden. Det er tænderne lige bagved rovtanden - grundet paradentose. Det betyder at der skal opereres og syes æv æv :megaked: - desuden skal der tages røntgen for at sikre at tænderne er kommet med ud.

Jeg ved nu også at det ikke er hans knæ den er gal med, så derfor skal dyrlægen røntgen fotografere ryg og lænd.

Oscar er "kun" 5 år så han skulle jo gerne have mange gode år endnu. Under alle omstændigheder kan jeg se frem til at få en patient i huset - på smertestillende og antibotika samt blød kost de næste dage.

Hjemturen er derfor også udskudt 1 time grundet det her :megaked:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Beaglepack

Ja det er noget rigtig skidt og jeg har ærlig talt svært ved at smile lige nu - det er vist mest :megaked: sådan det ser ud. Men skal jo ud og køre bil, så må bevare hovedet koldt :neutral:

Lige nu glæder jeg mig bare til at komme over til min Oscar mus og få ham med hjem. Vi kører om ½ time cirka.

I mellemtiden er omkostningerne så også steget - så må punge ud med over 4000 kr.

Link til indlæg
Del på andre sites

Åh, dit skind.... :ae:... Hvis det så bare var en rask hund, du fik hjem, så var de 4000 til at "æde". Men du ved stadig ikke, hvad der er galt med ryggen?

 

Tænder har vores firbenede venner heldigvis rigeligt af. Så dem skal han nok klare sig uden..

 

Hvis der er tale om gigtforandringer (selv om Oscar er så ung) så kunne det være, at han skal prøve de indsprøjtninger, som Silke lige er startet på? Cartrophen inj.? De skulle kunne reparere ledbrusken i ødelagte led..... Det er for tidligt endnu til at jeg kan sige, om det vil hjælpe Silke. Og hunde er jo også forskellige.

 

Noget af det smarte ved indsprøjtningerne er jo, at det gavner alle led. Hvis der er noget galt med leddene i ryggen, så kan det også hjælpe der. Der skal kun ét stik til, hver uge i 4 uger.

 

Nå, men du er vel henne og hente den bette sølle fyr..

Forhåbentlig har du fået nogle ok nyheder...

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Beaglepack

Åh ja - så er spændingen udløst - Jeg er så super lettet og glad - glad over at jeg smed pengene til de røntgen billeder, så mine spekulationer kunne afgå ved døden :banan:

 

Alle Oscars billeder af knæ, lænd, ryg og hofter er så fine at dyrlægen klappede i hænderne. Der er ingen antydning af noget som helst forkert - så Oscars humpen på bag benene kan måske stamme fra evt. forstrækninger af musklerne - Han er jo rigtig meget aktiv min Oscar, så der er fart over feltet ind i mellem.

 

Oscar har så fået fjernet de to tænder - dem der sidder aller bagerst ved kæben og egentlig tænder som er overflødige, men tænder som kunne have ødelagt hans rovtænder, som er meget mere vigtige.

Jeg har set alle røntgen billeder fra knogler til tænder og er nu 4200 kroner fattigere - men pyt med det - Oscars ve og vel vejer mest på vægt skålen.

Oscar er min mest følsomme beagle af sind og han betyder af samme grund noget helt specielt for mig - alle mine beagler er specielle, men Oscar og jeg har noget særligt (svært at forklare :mrgreen:)

Nu står den på knust foder op blødt i vand, smertestillende og antibiotika de næste dage

Jeg oplevede noget meget sælsomt, da vi kom hjem. Charlie var helt ude af flippen, "snakkede" i lange baner i alle mulige nuancer, gøede af Oscar - puffede til ham med snuden og var så ulykkelig fordi Oscar var helt forkert i hans øjne. Han snusede i et væk op i luften - det må havde været lugten af narkosen, som han sikkert genkendte fra sig selv - det er jo ikke så længe siden Charlie fik fjernet sine læbefolder - men det var en meget stærk oplevelse at se hvordan han reagerede.

 

DSC02876.jpg

En bedøvet Oscar

DSC02878.jpg

Oscar i vindues karmen

Link til indlæg
Del på andre sites

Nårh... Hvor er det skønt at høre... Det kunne være, at Oscar skulle have noget hundemassage? Så han kan få gang i de måske ømme muskler..

Nuiii. han kan blive så god som ny! TILLYKKE med det:klap:!

 

Og hvor er det kært, at Charlie i den grad lever sig ind i Oscars tilstand... Men selvfølgelig gør han da det! Det er jo bare os, der indimellem undervurderer, hvad vores hunde fatter..

 

Han ser så smuk og rolig ud, den unge Oscar... Selvfølgelig har han mange gode år endnu:-D.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Stella

Øv øv, hvor synd for Oscar at han blev nød til at aflevere to af sine tænder. :cry: men godt at der ikke var noget knoglemæssigt at se på røngten billederne. Rigtig god bedring til smukke Oscar, skriv hvordan det går med ham.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Greyhounds

Godt at høre at der ikke var noget med Oscars knogler, det må være en enorm lettelse for dig og alle pengene værd! Jeg kender godt det der med at man går fuldstændig i spåner, når man ikke får hunden med hjem fra dyrlægen med det samme, det er frygteligt! :ae: God bedring til Oscar.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Beaglepack

Tusind tak for alle jeres god bedring hilsner:klap:

 

Her en lille opdate.

Oscar begyndte at bløde fra munden sidst på eftermiddagen - Charlie ville ikke lade ham være i fred, men forsøgte hele tiden at opmuntre ham til leg - nok fordi Charlie kunne mærke Oscar var i uorden. Faktisk var det meget sødt at se på hvordan han bekymrede sig om ham - men da det begyndte at bløde, valgte jeg at ligge Oscar i hans bur - med et hygge tæppe og så sov han 1½ time cirka. Derefter fik han mad og så var jeg i haven med ham. Charlie havde nu forstået at han skulle være i fred så resten af aftenen forløb uden problemer.

 

Natten er gået fint. Oscar har sovet i sin kurv i sovev. med sit tæppe hen over hovedet - hvilket er helt normalt for Oscar at sove sådan. Til morgen var han der ved 7 tiden - han var sulten og fik sit foder knust og blødt op i vand. Derefter har jeg gået en kort tur med ham for at få gang i maven. Han har fået første hold af sine piller og virker ok - er begyndt at kunne gø lidt igen, dog forsigtigt :mrgreen: - så resten af dagen får han lov gå til og fra huset som han lyster.

 

Jeg var jo i sær bange for diskoprolaps da beaglen kan være disponeret for sådan noget , da de har en islæt af dværgsvæskt i sig - Oscar er lidt lang i ryggen i forhold til de andre to vi har - men dyrlægen sagde der ikke var noget som helst tegn og at han havde en meget flot ryg og ditto knogler -

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Beaglepack
Hvordan går det her til aften?

 

Det går stadig fremad - Oscar er lidt mere frisk her til aften - men har lidt svært ved at tygge og drikke rigtig - så han får stadig sit tør foder banket i stykker og blødt op i vand - jeg har også givet ham noget vådfoder -så får han også ekstra væske.

Jeg har lige gået en lille tur med ham så han fik lavet det store og nu ligger han og slapper af i sin stol. Han virker ikke synderlig smerteplaget, men jeg vil dog give ham de smerte stillende piller som dyrlægen har foreskrevet. Dyrlægen ringede her sidst på eftermiddagen for at høre til ham. Vi har sådan en super dejlig dyrlæge og beaglerne virker meget glade for ham, så det er dejligt - så kører man gerne de 25 km for at komme dertil.

Link til indlæg
Del på andre sites

...Jeg kom til at tænke på....... Hvis du mener at der er noget galt med led og ryg, så............. Hvordan med flåter? Kan have borreliose? Det giver jo tit ledproblemer, når en hund endelig bliver syg..

 

Hvis det har varet i flere uger eller måske måneder, så KUNNE en borreliatest være positiv.. Jeg stoler ikke vildt meget på de tests, men kan KAN jo være "heldig" og tit gør en dyrlæge jo ikke noget uden bevis for at hunden har borreliose...

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Beaglepack
...Jeg kom til at tænke på....... Hvis du mener at der er noget galt med led og ryg, så............. Hvordan med flåter? Kan have borreliose? Det giver jo tit ledproblemer, når en hund endelig bliver syg..

 

Hvis det har varet i flere uger eller måske måneder, så KUNNE en borreliatest være positiv.. Jeg stoler ikke vildt meget på de tests, men kan KAN jo være "heldig" og tit gør en dyrlæge jo ikke noget uden bevis for at hunden har borreliose...

Flåter kunne det jo godt være - men det tror jeg ikke i det her tilfælde. Oscar har ikke haft flåter de seneste par år. Vi er heldigvis så heldige at flåterne overser os for det meste - jeg tror vi har samlet 3 stykker - to på Charlie og 1 på Darwin i år - men Oscar er gået fri.

 

Jeg har nu kastet blikket på hans poter - han er skrækkelig ømfindtlig på poterne. Har tit lagt mærke til hvis vi tager en af poterne og gnider ham under trædepuderne, så vil han trække poten til sig med det samme. Måske opstår det fordi han træder småsten/kviste eller lign. op i hulrummet mellem trædepuderne :vedikke:. Det hulrum er ret dybt på en beagle - det vil jeg prøve at ligge mere mærke til. Charlie er slem til at træde sten og lign. op i poterne og så må vi hen og pille dem ud.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Beaglepack

En lille opdate på Oscar. Der er gået lidt over en uge siden operation og rensning af tænder fandt sted. Oscar er lige færdig med antibiotika og vi må begynde at kigge ham i munden igen - Han er dog ikke meget for at vise bisserne frem - men det må vi øve lidt på - for han skal nu løbende have børstet de inderste tænder 1-2 gange i ugen. Jeg har fået anskaffet en Petosan tandbørste og noget lækkert tandpasta med kyllingesmag - så håber jeg han samarbejder :mrgreen:

Dyrlægen har anbefalet plaque off - så det er blevet indkøbt i dyre domme - og det vil de alle 3 få i deres mad fremover.

Jeg har haft ringet til dyrlægen i dag, hvornår jeg måtte begynde at børste tænderne på ham, jeg sagde at jeg kunne se at Oscar stadig har tråde siddende i hvert fald i den ene side - dyrlægen sagde jeg lige skulle vente til i næste uge hvor der er gået en 14 dages tid - så kunne jeg godt begynde - hvis jeg stadig kunne se tråde til den tid, skulle vi lige komme forbi med ham.

Så alt i alt - går det godt - han kan tygge sin mad igen (pillerne er heller ikke så store) - sutte på sit tæppe før sovetid og gabe over Darwins snudeskaft :lol: - så det går fremad.

Nu gælder det bare om at holde bisserne fine :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Det var dejligt at høre :5up:

Jeg må sige at jeg har tænkt over det og har nu valgt at tage Molly med til dyrlæge og få tjekket tænder i morgen. Hun har også et par stykker der er lidt løse... Hun har ingen plak, da hun får børstet tænder hver dag, men jeg tror alligevel at der er noget paradentose, så jeg må hellere få det tjekket...

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...