Hop til indhold

Hvad sker der lige?? - hvalp & tisseri


Gæst Rullle
 Share

Recommended Posts

Jeg er forvirret, meget forvirret så håber en eller anden lige kan hjælpe mig lidt...

 

Vi har nu haft Freja i små 5 uger, i weekenden var hun bare super dygtig 1 dag (lørdag) hvor kun skrabte på døren eller peb når hun skulle ud. Vi var ovenud lykkelige og tænkte "YES - nu nærmer vi os en renlig hund..."

 

MEN - det var kun 1 dag... I går var hun lidt sløv, og i dag er det blevet lidt bedre - ikke noget seriøst; lidt snotten, hosten (som om hun har en hårbold til at sidde i halsen) og ingen appetit, men vi har også opdaget at hun har mistet nogle af sine mælketænder. så det kan være derfor... Vi tog lige et smut forbi dyrlægen (ville være sikker på at hun havde det godt - og ikke var syg og smittede andre hunde - for vi skulle til hundetræning senere på aftenen, som jeg overvejede at aflyse) som sagde at hun virkede sund og rask nok, og at det var almindeligt at hunde blev lidt sløje en gang imellem, men at de nok skulle komme ovenpå. Så vi tog afsted...

 

Hun har så præsteret i dag at tisse 2 GANGE i sin transport kasse- ehm :hmm:, som også til dagligt står i gangen og bliver brugt som hyggested med godbider... Det er ikke fordi at vi har kørt langt - længste trækning var 10 min, og hun er blevet luftet hver gang inden vi har kørt..

 

Yderligere har vi købt en stor aflang sækkepude-tingest til hunde, til at ligge i stuen så hun kan hygge sig på den... Hun har lagt meget på den her til aften efter vi kom hjem fra hundetræning - og jeg har haft kastet nogle godbider på den så hun kunne vænne sig til den... ALLIGEVEL tisser hun på puden efterfølgende 3 GANGE - inden for 10-15 min... Jeg når faktisk kun lige at tørre op efter hende og tørre over med rodalon før hun tisser igen et nyt sted... 2. gang når jeg faktisk kun lige at gå ud med kluden på badeværelset (vi snakker sammenlagt 10 m) før jeg opdager 3-4 nye store "pytter"... Arh men jeg var i chok... Hun har tisset 8 gange på under 4 timer, og kun 1 af disse gange var udenfor - og også selv om vi har været MEGET ude med hende... Vi har været til hundetræning UDENFOR i 1 time, hvor hun tissede udenfor- og efter hundetræningen tissede hun EFTERFØLGENDE 4 gange, alle sammen på mærkelige steder

 

Jeg er godt klar over at hun stadig er hvalp og ikke renlig endnu - men det er stederne hun tisser som undre mig meget... har nemlig fået at vide at hunde ikke tisser der hvor de sover eller spiser...

 

- ved ikke om der er en god grund til det (sygdom? dominans?) - eller om jeg bare skal sige "her er en min tossede hund - hende der bekræfter undtagelsen"...

 

HJÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP anyone? :shock::shock::shock::shock::shock:

Link til indlæg
Del på andre sites

Se det tænker jeg så også nu her efterfølgende efter jeg har skrevet indlægget, MEN - hvorfor så tisse disse mærkelige steder??? - altså, ej ved godt det lyder dumt, men vi har faste steder hvor hun tisser her indenfor, hvor der har lagt håndklæder fra day 1 - hvorfor ikke gå derhen så?? De gange jeg har haft blærebetændelse har jeg da immervæk prøvet at nå toilettet... (men der er jo selvfølgelig forskel på mennesker og dyr)

- en anden ting, har fået at vide at hvis det er blærebetændelse, at så er det kun lidt de tisser, og evt også smådrypper - men her snakker vi næsten vandpytter... .

Link til indlæg
Del på andre sites

Glem alt om dominans og hav ondt af hende. Formoder hun så er 13-14 uger, og jeg tror hun har blærebetændelse og slet ikke selv kan styre dette tisseri.Og muligvis også har svien og smerte.

En anden mulighed er almindelig hvalpeuro- ala stress fordi der sker for meget i hendes unge liv.

Da hun også skifter tænder kan hun jo godt være lidt ældre end jeg tror, men ingen hvalp har fuldt blærekontrol i den alder.

Du må få fikset at tage en urinprøve på hende som dr dyr kan undersøge.Og tillige sørge for at have et termometer til almindelig temperaturkontrol. Den bør ikke ligge over 39,o celsius.

Urinvejsinfektion er meget almindeligt , især hos tævehvalpe, fordi deres urinrør er så kort.

.

Link til indlæg
Del på andre sites

Helt ærlig Rulle.

Hun er som et blebarn, og signalet til hjernen fra blæreren om at tømme den ,det er en hormonel udvikling, der først er til endebragt i 6 mdr´s alderen., Formoder du er udvokset.Du må ikke sammenligne, du har en menneske baby i ala 6 mdr´s alderen og ingen med kendskab til børn vil forvente renlighed i den alder.

Så tålmodighed på og så den urinprøve.

Håber for vovsen det kun er infektion, i værste fald skal der en kontrastrøntgen til at vurderer om hundens nyre/urinveje er uudviklede eller vanskabte, men det er da heldigvis sdjældent.

Link til indlæg
Del på andre sites

Har bestemt også tålmodighed - er slet ikke i tvivl om at det er vejen frem :o)

 

Der mine bekymringer gik var nu også mest om jeg skulle se det som en almindelig ting som evt dominans (det er MIN ting) eller det kunne være noget sygdom... - og det med sygdom var lidt fjern for mig idet vi jo i dag har været ved dyrlægen og fik at vide at hun er ok...

Men det er HELT sikkert, i morgen er det ikke svar nok - for jeg syntes selv det er PESTEN at have blærebetændelse, og ønsker det SLET ikke for min lille skat...

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej Rulle-

Jeg har haft 7 kuld og de har ikke haft blærebetændelse. Har så haft 14 hvalp i nok din hunds alder fra græske hunde til socialisering og de har været 12 - 14 uger ved ankomst. og ingen har haft haft det.

Men ikke desto mindre kan læses her på hundeforum , at urimeligt mange hvalpe får det, så jeg har nok bare været heldig.

Hellerikke mine købte hvalpe har haft det, så mht behandling har jeg ingen stor erfaring, men medicin skal der til og jeg tror vi her på hundeforum har langt over 5 hvalpe /år der hurtigt efter ejerskift får denne dumme infektion, og de kommer sig hurtigt efter behandling.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jamen ingen tvivl- ringer til lægen i morgen uanset hvad...

 

Nu har hun så lige haft ca 2 timer uden at tisse... Så er bare vildt underligt... Kan se at hendes mave er lettere udspilet, men hun ligger ENDELIGT og sover, så hun får lige lov til en bette lur... Hun lugter af tis, så tror hun går og smådrypper, selv om vi ikk kan se det nogen steder...

- puha, stakkels hund, håber hun får en god nattesøvn selv om omstændighederne ikk helt tillader det...

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi fik hende kort tjekket for kendelhoste- men fik at vide at så længe hun ikk hostede meget, og her snakker vi et par gange hver time, så skulle vi ikk være bange...

- og Freja hoster hun 3-4 gange om dagen....

 

Efter vores nat-tisse-tur, tissede hun 10-15 min indenfor- men har holdt sig siden... Derfor jeg også tvivler lidt på blærebetændelse - for burde man så ikk tisse HELE tiden???

- nå men ringer alligevel i dag kl 8 når de åbner...

Link til indlæg
Del på andre sites

Så fik vi ordnet den tisseprøve og testen viste INTET.... Dog kunne det være et meget tidligt stadie til blærebetændelse, så vi skulle de næste par dage være obs...

 

Fik dog at vide at det kunne være dominans... Det er kun hendes egne ting som hun tisser på, og hun er enebarn (hvis det har noget at sige??) men så tænker jeg jo bare- hvad pokker gør man ved det???

 

Hun udviser ikk dominerende adfær overfor os, hun leger fint med andre hunde (først er hun øverst, så ligger hun sig ned for så er det deres tur til at være øverst...) - så bør man overhovedet gør noget?? Og HVAD bør man gøre hvis det er???

Link til indlæg
Del på andre sites

Dominans???? Over for hvad dog???? Hvor gammel er det lige hun er????

 

Jeg synes (helt alvorligt) at du skal skifte dyrlæge. En dyrlæge der afskriver alt med dominans er lidt trættende.... Jo, hunde dominerer hinanden, altså hvis der ikke er en klar rangorden, skal det lige afklares. Men de dominerer altså ikke ting. Eller mennesker, for den sags skyld.

 

Er der sket noget nyt i hendes liv de seneste dag? Er hun mere alene? Bliver hun mere/mindre stimuleret? Hvad med den kennelhoste - har i målt hendes temperatur osv.?

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej Rulle.

Jeg er på hund nr 17, fordi jeg har flere af gangen, lige nu 7 stk. Godt nok over 30 år fra 1 ste hund.

Jeg har meget , meget sjælden mødt en dyrlæge, der vidste meget om hundens normale adfærd, desværre. De har simpelthen ikke haft så mange timer i det på deres uddannelse.Ikke engang så meget viden om udvikling og opvækst, som mange af os gamle hundeejerer, der har været til foredrag og kurser osv gennem rigtig mange år. Dyrlæger bruger jo deres kurser på videreudddannelse i nye diagnostiske metoder og sygdomsafklaring. Faktisk er os , der opdrætter , ofte mere vidende om både normale og unormale fødsler, for masser af dyrlæger har aldrig nået at overvære andet end læren om kejsersnit. En meget stor del har aldrig overværet en hvalpefødsel. En stor del ved hellerikke meget om nyfødte hvalpe og evt faresignaler fra disse.

Glem stadig alt om dominans, det er noget, jeg ser mellem kønsmodte hunde i samme flok. Og oftest af samme køn.

Og har intet med at hun er enebarn, men når hun nu er det, så er savnet af moderen måske lidt større, end hvis hun havde haft forskellige søskende at knytte sig til. En stor del her opå HF vil give mig ret.

Årsagen er nok lettere stress.Ikke alle hvalpe er lige nemme at tilpasse,men det kommer gradvist.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det var dyrlægen jeg snakkede med - det er ham som ejer det, vaccinerede hende osv, så er slet ikke i tvivl...

Syntes bestemt også at dominans måske lige er at tage munden for fuld - der har INTET været i dag, jeg har til gengæld haft en rigtig sød og artig hund...

Vi har haft hende i 5 uger på lørdag, og jeg føler selv at hun er faldet rigtig godt til- når jeg kigger på hvilken udvikling hun har haft siden vi har fået hende, så vil der ærlig talt komme bag på mig hvis det er savn hjemmefra. Hun er ca 4½ mdr...

 

Det ENESTE jeg kan sætte finger på, som kan have været lidt anderledes er en ny pude og et nyt tæppe som vi har købt til hende i går (noget af det som hun bl.a. tissede på)... Vi var også for første gang i hundeskoven i lørdags lige en lille time... Ellers har det været de samme mennesker, de samme hunde, de samme øvelser osv som hun er udsat for.. Vi træner stort set kun renlighed og "alene-hjemme" (ang alene-hjemme så har tiden ikke flyttet sig i knap 1 uge, så er ikke fordi at hun er mere alene nu end før)... De andre småøvelser som vi træner er lige så meget i leg når vi er ude at gå, for at hun også stimuleres og finder gåture mere spændende- og her snakker vi SØG og INDKALD - men kun stadig i introduktionsfasen, for vil ikke presse en masse øvelser på hende før hun kan dem vi fast øver nu og som jeg finder vigtige...

- hov... Der hvor filmen faktisk rigtigt knækkede for hende var efter hvalpetræning i går... Og der var hun bare rigtig dygtig og samarbejdsvillig med sin træning (utroligt hvad de rigtige godbider kan gøre), MEN der kom en stor hund forbi og gøede og forskrækkede hende, så hun derefter var en del pyller - seriøst hun blev bange... Derudover fik hun lidt tæsk af de andre hvalpe fordi hun efter at være blevet bange ikke var så frisk på at slås som de andre... Jeg nåede slet ikke at opdage at en anden hvalp sprang på hende (vi snakker 5-10 sek og bag min ryg) og derefter havde hun fået nogle kradsemærker på snuden så hun blødte (ser meget mere voldsomt ud når man er en hvid hund ;o)...) Hun pev på INTET tidspunkt - ville bare op til MOAR og putte... Da vi kom hjem var hun helt op i gear, og det var DER at at der næsten var tisse-springvand...

 

Puden hun tissede på voldsomt mange gange i går ligger ude på terrassen og bliver godt luftet igennem - men de andre ting hun tissede på har hun ikke gjort NOGET som helst ved i dag... Så regner med at efter jeg lige har været i bad, og luftet hende - at så får hun puden, så jeg kan se om hun får de samme tendenser som i går... For så må det jo være puden - eller??

 

Sidst men ikke mindst, så bed jeg mærke i at hun om aftenen var meget kold og fugtig omkring hendes tisse.. ehm... tissemissen ;o) - så tænkte jo at det kunne være at hun havde blærebetændelse. Fik jo så afkræftet at det var det ikke - men har i dag bestilt en trøje til hende, så jeg hvert fald sikre mig at hun ikke går og fryser, og at det kan være derfor...

 

Selvfølgelig holder vi EKSTRA øje med hende her de næste par dage, både for om det kan være det ene eller det andet... ønsker jo for alt i verdenen at vi har en sund, rask, glad og tilpas hund...

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej Rulle.

Jeg er på hund nr 17, fordi jeg har flere af gangen, lige nu 7 stk. Godt nok over 30 år fra 1 ste hund.

Jeg har meget , meget sjælden mødt en dyrlæge, der vidste meget om hundens normale adfærd, desværre. De har simpelthen ikke haft så mange timer i det på deres uddannelse.Ikke engang så meget viden om udvikling og opvækst, som mange af os gamle hundeejerer, der har været til foredrag og kurser osv gennem rigtig mange år. Dyrlæger bruger jo deres kurser på videreudddannelse i nye diagnostiske metoder og sygdomsafklaring. Faktisk er os , der opdrætter , ofte mere vidende om både normale og unormale fødsler, for masser af dyrlæger har aldrig nået at overvære andet end læren om kejsersnit. En meget stor del har aldrig overværet en hvalpefødsel. En stor del ved hellerikke meget om nyfødte hvalpe og evt faresignaler fra disse.

Glem stadig alt om dominans, det er noget, jeg ser mellem kønsmodte hunde i samme flok. Og oftest af samme køn.

Og har intet med at hun er enebarn, men når hun nu er det, så er savnet af moderen måske lidt større, end hvis hun havde haft forskellige søskende at knytte sig til. En stor del her opå HF vil give mig ret.

Årsagen er nok lettere stress.Ikke alle hvalpe er lige nemme at tilpasse,men det kommer gradvist.

 

 

Dyrlægens kone er dyradfærdsterapeut, så tror han ved lidt. De ejer også sammen en masse hunde (3-4 stykker) - men som jeg lige har skrevet, så tvivler jeg også selv på det med dominans... det eneste jeg tænker der MÅSKE kan være dominans er måske den med at hunden skal markere at det fx er HENDES pude, men det ved jeg ikke engang om man kan kalde det for dominans... Eller måske kan man, hmm - jeg husker da selv da jeg var lille og der kun var en frikadelle tilbage, og alle havde mad på tallerkenen, så gik der sport i at tage den frikadelle der var tilbage for så at SLIKKE på den - stille den tilbage på fadet og SÅ tage den når man var færdig. På den måde var man jo sikker på at andre ikke tog den ;o) ...

- som sagt, holder lige et ekstra øje på hende her de næste par dage for at se om det var et enestående tilfælde eller om den måske har slået klik for hende og at vi skal gøre noget som vi ikke allerede gør nu...

Link til indlæg
Del på andre sites

Dyrlægens kone er dyradfærdsterapeut, så tror han ved lidt. De ejer også sammen en masse hunde (3-4 stykker) - men som jeg lige har skrevet, så tvivler jeg også selv på det med dominans... det eneste jeg tænker der MÅSKE kan være dominans er måske den med at hunden skal markere at det fx er HENDES pude, men det ved jeg ikke engang om man kan kalde det for dominans... Eller måske kan man, hmm - jeg husker da selv da jeg var lille og der kun var en frikadelle tilbage, og alle havde mad på tallerkenen, så gik der sport i at tage den frikadelle der var tilbage for så at SLIKKE på den - stille den tilbage på fadet og SÅ tage den når man var færdig. På den måde var man jo sikker på at andre ikke tog den ;o) ...

- som sagt, holder lige et ekstra øje på hende her de næste par dage for at se om det var et enestående tilfælde eller om den måske har slået klik for hende og at vi skal gøre noget som vi ikke allerede gør nu...

 

Årh jeg håber du finder en ny dyrlæge i en hulens fart! Konen kan sagtens kalde sig adfærdsterapeut - det er ikke en beskyttet titel. Om man bare har set en enkelt udsendelse på Animal Planet, så kan man kalde sig det.

Men jeg synes det er så ærgerligt at de afskriver det med dominans - og så i den alder? Tosser.

 

Hvad angår puden - så har jeg aldrig hørt om at de tisser på ting, fordi det skulle været deres.. Nå men, jeg kan dog sagtens forestille mig at hun har valgt puden fordi den suger - ingen gider at have tis på fødderne, og ej heller poterne ;-)

Iøvrigt tænker hunde rimelig mere.. enfoldigt en mennesker, heldigvis - omend de kan være kloge og udspekulerede, så tror jeg at grunden til hendes tisseri skal findes andetsteds.

Altså - ny dyrlæge, ny vurdering, observation og vurdering af hvornår/hvorfor

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu er en halv dag allerede gået, og hold op for en ændring...

Hun har nu lagt på puden i 20 min uden den mindste tisse dråbe - ergo 19,5 min længere end i går uden at tisse ;o)

- hun ligger faktisk rigtig sødt på den, på ryggen og gnasker i sin hyggesko...

 

Hun har også gjort et kæmpe fremskridt med vores "alene-hjemme" træning efter at der kom et ben ind i spillet- arh men føler bare at det hele køre som det skal...

 

Hun har faktisk ikke tisset indenfor EN ENESTE gang i dag... 7-9-13...

 

Dominans, markering eller ej - så har jeg overvejet det med ny dyrlæge, og er allerede kommet frem til hvem det skal være vi giver et forsøg...

- dog skal kæresten nok lige med ind over den overvejelse når han en gang kommer hjem i aften ;)

 

MEN hvor er jeg dog VILDT glad for at være inde på dette forum - bare det i har hjulpet med her er jo super skønt...

Som første gangs hundeejer er der bare rigtig mange ting man står uviden om, uanset hvor mange bøger man så end læser. Dertil kommer der jo også hvad man selv syntes der er rigtigt, hvad der burde være rigtigt og ikke mindst spekulationen "ej kan det nu være rigtigt??" - her har i bare hjulpet rigtig meget, og det kan jeg kun være jer evigt taknemmelig for... Så tusind tak alle sammen :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville også finde en anden dyrlæge, det må være muligt i sådan en stor by.Jeg er da noget forfærdet over at en dyrlæge kan finde symptomer på dominans på så lille en hvalp.

Det er så sjældent, at der er skrevet videnskabelige artikler vedr det.Den ene er fra Tyskland , hvor det er bullterrier, der allerede inden 8 ugers alderen bider hinanden til blodt og tæver fra samme familie, der kun kan amme egne hvalpe med mundkurv på.Og alle indenfor samme linieopdræt.Den anden husker jeg ikke.

Almindelige hvalpe er slet ikke gearet til nogen form for dominans, kun totalt afvigende hvalpe med voldsomme pzykiske problemer.Som de videnskabelige beskrevne.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej, dejligt at det går bedre med hende :5up: Det er aldrig sjovt at have en sløj hvalp.

 

Mht. kennelhoste kan hunde godt blive ramt og være smittebærer, uden at vise de typiske symptomer som f.eks. hoste.

 

Men det lyder godt med noget varmt at dække hende med, synes det er ved at være lidt småkoldt i vejret, især når det blæser! :shock:

 

 

Og så vil jeg tilslutte mig de andre - find en god dyrlæge som hellere undersøger hunden igennem, end at tillægge det dominans. :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...