Hop til indhold

Min unghund boxer er pludselig begyndt at knurre/gø af andre hunde.


James Bond
 Share

Recommended Posts

Jeg var til udstilling her weekenden i boxerklubben. Min han på 1 år plejer at være meget glad og imødekomne over for alle. Mennesker som hunde.

 

Men her til udstillingen, da vi skulle i ringen i junior klassen (9-18 måneder gamle hunde). Begyndte han at knude/gø af en hund, der stod lidt tæt på os. Vi trak os lidt væk fra hinanden og der blev ro på ham. Da vi så skulle løbe rundt i ringen alene, gjorde han udfald mod samtlige hunde der stod langs ringen. Det var mest de andre hunde i samme klasse, men også enkelte tilskuers hunde. Hvilket gjorde at det blev umuligt for dommeren at bedømme vores løb, selvom vi fik lov at løbe 4 omgange og jeg træk os ind mod midten af ringen. Resten af dagen skulle vi holde flere meters afstand til alle andre hunde, da han ellers ville lave udfald mod dem.

 

Jeg har aldrig oplevede noget lignende med ham. Men sidst vi var til en boxer udstilling, hvor han var 7 måneder. Var der en anden hanhund der overfald ham. Det var efter vi havde været i ringen, og var på vej hen til vores base. Hvor der pludselig fra siden stormer en frem og bider ham i halsen. Han svare igen ved at knurre/gø, men falder hurtigt ned igen da den anden hund blev trukket væk.

 

Vi går til træning en til 2 gange om ugen, hvor der er en enkelt dalmatiner han, der ikke kan li ham. Så ved ham er han på vagt, men alle de andre er der ikke problemer med. Og disse hunde har han kendt siden nytår. Altså efter den episode på udstillingen.

 

Jeg var lidt rystede over hans reaktion og havde ikke forestillede mig det på nogen måde. Så jeg anede ikke hvad skulle gøre der i ringen. Er der noget jeg kan gøre nu? Kan det være en fase her i unghunde tiden? Det er ikke andet end et par uger siden han var en tur i en hundeskov, hvor der ikke var det mindste problem. Kan det være at det kun er overfor andre boxere?

Link til indlæg
Del på andre sites

Din unge han har fået en kedelig opfattelse af den udstilling, hvor han blev overfaldet. Jeg tror, han forventer en gentagelse af dette, når han kommer i samme situation igen. Altså denne tætte kontakt og det, at der i ringen løber hanhunde tæt bag ham.

Måske kunne ringtræning gøre, at du lærte ham, at der normalt inget negativt sker og især, at du skal have hans fulde kontakt, så han abstrahere for de andre hanhunde.Han er i en følsom alder og har bestemt ikke synes det er sjovt.

Så der er kun træning i at være tæt på andre hanhunde, men den skal startes i en afstand fra dem, hvor han stadig er afslappet. Hvis du mister kontakt, er de stadig for tæt på.

Og husk mht hans alder, at netop nu vurderes han anderledes af andre fuldvoksne hanhunde end førhen og hvalpeimmunitet er overstået fra deres side, for han lugter anderledes.

Håber du forstår , hvad jeg mener.

Link til indlæg
Del på andre sites

Din hund er ved at være teenager , dvs han har en masse hormoner der farter rundt i kroppen på ham samtidig er en udstilling meget stressende for hunde - især hvis det er indendørs - hvor man står tæt og der er meget larm og ofte dårlig rumklang, jeg havde lidt det samme problem med min Tot som ikke ville have at fremmede mennesker rørte ved ham , vi løste det ved at gå til ringtræning som jo ligner en udstillingsring noget , så hvis du har mulighed for det er det mit forslag.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for jeres svar.

 

I situationen løb vi alene i ringen og det foregik udendørs. Det var ud mod de andre hunde der stor udenfor ringen at han gjorde udfald. Han havde ikke noget imod dommeren rørte ved ham, det var udelukkende andre hunde.

 

Jeg har desværre ikke rigtig mulighed for at gå til ringtræning i nærheden af hvor jeg bor, på et tidspunkt hvor det kan lade sig gøre. Der vil være minimum 1 times kørsel.

 

Jeg er lidt spændt på i aften, da vi der skal til lydighedstræning. Hvis han nu begynder og reagere voldsomt mod de andre hunde der, som ellers kender. Har i da nogle gode råd til hvordan jeg skal takle det?

Link til indlæg
Del på andre sites

Vores træning gik fint og han reagerede ikke på de andre hunde der.

 

I weekenden skulle vi lige se hvordan han var overfor vores venners 2 årig hanhund. Nogle vi skal på sommerferie med, så de skulle helst kunne klare hinanden. De har mødtes før, men det var længe siden, så vi var lidt nervøse for deres møde. Men det gik fantastisk og man skulle tro de var de bedste venner.

 

Så om det var bare var den enkelte dag, han ikke havde lyst til at være tæt på andre hunde. Det må fremtiden så vise.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tror du bliver nødt til at tage det ret alvorligt og gå til træning med ham, hvor der er mange forskellige hunde, så han bliver opmærksom på dig frem for alt det der sker omkring ham. Min erfaring er desværre at det er en race ,hvor tingene hurtigt udvikler sig hvis man ikke får taget fat om det i god tid.

 

Og ellers en almindelig observation, så synes jeg man efterhånden møder mange hanhunde som puster sig noget op - derfor er der også meget større chance for at din, rent faktisk har ret i at være på tæerne- Han skulle jo så bare nødigt blive en af de irriterende hanhunde. Når det så er sagt er der er nogen hunde der bare ikke kan sammen.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tror du bliver nødt til at tage det ret alvorligt og gå til træning med ham, hvor der er mange forskellige hunde, så han bliver opmærksom på dig frem for alt det der sker omkring ham. Min erfaring er desværre at det er en race ,hvor tingene hurtigt udvikler sig hvis man ikke får taget fat om det i god tid.

 

Og ellers en almindelig observation, så synes jeg man efterhånden møder mange hanhunde som puster sig noget op - derfor er der også meget større chance for at din, rent faktisk har ret i at være på tæerne- Han skulle jo så bare nødigt blive en af de irriterende hanhunde. Når det så er sagt er der er nogen hunde der bare ikke kan sammen.

 

Jeg tage det absolut alvorligt. Og jeg går til træning med ham i DCH hvor der er mange andre hunde, da der ofte er flere hold på pladsen af gangen. Han er blevet socialiseret efter alle kunstens regler siden hvalp. Og taget hans alder og race i betragtning, så har vi en rimelig god kontakt.

 

Nu ved jeg ikke lige hvad din erfaring med boxeren er, men jeg syntes nu ikke den skulle være anderledes end de fleste andre racer mht. til at udvikle problem adfærd. Så den sætning forstår jeg ikke rigtigt, den må du gerne uddybe.

 

Ellers var vi til træning i går, hvor han hilste på en anden hanhund han ikke kendte. Den anden hund havde fået lige lovlig lang line og kom for hurtigt ind til min hund, inden jeg kunne nå få reageret. Så selvom hjertet kom helt op i halsen på mig, da jeg helst ikke vil udsætte ham denne type møder, da jeg er usikker på hvordan han reagere. Så var der ikke et eneste antræk til noget. Han var som han ellers altid havde været inden udstillingen. Glad og med logrene hale hilste han på den anden hund.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes at du skal snakke med din opdrætter om det - opdrætteren kender psyken på din Boxer og vil sikkert meget gerne hjælpe Jer begge. Pøj pøj med det :-)

 

Jeg var sammen med opdrætterne på udstillingen, så de oplevede hele episoden sammen med mig. De kender også min hund godt, da de passer den når vi har behov for det. De kunne dog ikke komme med nogen nærmere grund til adfærden. Andet end at det kunne være at den måske var lidt stresset eller at den måske kunne mærke en nervøsitet fra mig.

 

Jeg har dog valgt nu her, at slå lidt koldt vand i blodet omkring det. Han har en masse hormoner i sig i øjeblikket og når adfærden ikke har vist sig yderligere. Vælger jeg at øge min opmærksomhed på ham når vi er nærheden af fremmede hunde og så se om jeg kan læse hans signaler. Så kan jeg måske finde grunden og stoppe det før det opstår.

 

Takker for svarene:-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville nok prøve at opsætte scenariet, dvs ring, tilskuere rundt om og en " dommer" og så se hvad der sker;) det vil give en mulighed or at træne, OB's i første omgang kan det fint opstilles på træningspladsen, men husk at komme andre steder hen også, fx en sportsplads, bed om hjælp i din dch klub måske kan holdets træning bare flyttes til et andet sted nogle gange så du kan få hjælp;)

Link til indlæg
Del på andre sites

Det lyder som om, at I gør en del ud af socialiseringen og at det ikke er generelt, at han har et problem med andre hunde. Så enten skyldes det snoren, at I er i løb/blot passerer hundene eller også er det hans traume fra 7 mdr.s udstillingen.

 

De to første ting er nemmest at teste - reagerer han, når han har en stram snor på? Reagerer han, når I bare går forbi andre hunde uden at hilse, så de er en "ukendt faktor"??

 

 

Men det kunne godt tyde på, at han har fået et traume over overfaldet tidligere, som har sat sig. Det gode ved det er, at I kan træne jer ud af det, hvis du er ihærdig nok.

Min erfaring er, at folk/andre hundeejere er søde til at hjælpe, hvis man byder på lidt kaffe og hjemmelavet kage. Deres hunde får jo også lidt ud af det, ift. træning og socialisering.

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 2 months later...

Lige en opdatering

 

Jeg har efter hånden fundet roden til problemet. Han gør det når han er stresset.

 

Vi bor på landet og er ikke særlig tit steder med mange mennesker. Normalt stresser han ikke på vores træningsplads. Men da vi havde sommerafslutning og der pludselig var 4 gange så mange mennesker og stort telt, så blev det for meget for ham og han stressede. Der begyndte han igen at knurre ad andre hunde. Hunde han kendte og som han normalt ikke reagere på. Efterfølgende har vi været til sommertræning på samme plads hvor han ikke stressede, selvom der var hunde han ikke kendte. Men der var der ikke problemer.

 

Så min konklusion af overstående + flere andre episoder det sidste stykke tid. Gør at det må være miljøerne og derfor står den på miljø træning det næste lange stykke tid.

 

Så gode råd omkring udførelsen at miljø træning modtages med kyshånd. Jeg har fået lidt råd i en anden tråd, men man kan aldrig få for mange. :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Lige en opdatering

 

Jeg har efter hånden fundet roden til problemet. Han gør det når han er stresset.

 

Vi bor på landet og er ikke særlig tit steder med mange mennesker. Normalt stresser han ikke på vores træningsplads. Men da vi havde sommerafslutning og der pludselig var 4 gange så mange mennesker og stort telt, så blev det for meget for ham og han stressede. Der begyndte han igen at knurre ad andre hunde. Hunde han kendte og som han normalt ikke reagere på. Efterfølgende har vi været til sommertræning på samme plads hvor han ikke stressede, selvom der var hunde han ikke kendte. Men der var der ikke problemer.

 

Så min konklusion af overstående + flere andre episoder det sidste stykke tid. Gør at det må være miljøerne og derfor står den på miljø træning det næste lange stykke tid.

 

Så gode råd omkring udførelsen at miljø træning modtages med kyshånd. Jeg har fået lidt råd i en anden tråd, men man kan aldrig få for mange. :-D

 

Min hund havde også lidt svært ved steder med mange mennesker og for meget postyr. Så jeg begyndte ofte at tage hende med ind til byen på tidspunkter hvor der ikke var for mange mennesker, og så gik vi bare og hyggede.

 

På konkurrencesiden begyndte vi til rally, både træning og konkurrencer. I dag rager det hende en papand når vi er ude. Hun vil gerne snakke med alle mennesker og hunde, men hun stresser på ingen måde.

 

Jeg ved godt at rally kan ligge lidt fjernt for lydighedsfolk, men for os har det virket. Dels fordi der er meget leben til rallykonkurrencer, dels fordi kontakten til hunden er en anden end i lydighed (fordi man må snakke, rose, opmuntre undervejs). Måske det også kunne hjælpe jer?

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...