Hop til indhold

Hvalpemotivation i specialklub.


Ascha
 Share

Hvilken sammensætning har der været på dit hvalpemotivationshold.  

23 stemmer

 1. 1. Hvilken sammensætning har der været på dit hvalpemotivationshold.

  • Kun hvalpe af min hunds egen race.
   0
  • Hvalpe af racer der hører til specialklub (f.eks. Dansk Retriever Klub).
   3
  • Hvalpe af forskellige racer og ikke stambogsførte hvalpe.
   19
  • Min hund har ikke deltaget i hvalpemotivation.
   1


Recommended Posts

Gæst Stinnemus

Vi har gået ved DKK til hvalpemotivation med alt fra beagle, rottweiler, islandsk fårehund, gravhund, labrador og alt mulig andet :mrgreen: Tror vi var en 12-15 hunde (2 rottweilere, to labradorer, men ellers forskellige racer og en enkelt blanding)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg går til hvalpetræning i schæferhundeklubben, da det er deres brugshundeprogram, jeg med tiden gerne vil aflægge prøver i :-)

 

Desuden har jeg for socialiseringens og for nye inputs skyld gået til hvalpemotivation hos DKK, og starter om 3 uger på et hvalpe fortsætterhold der også - igen for socialiseringens og afvekslingen skyld :-) Planlægger p.t. ikke at gå til prøve i DKK, da nogle øvelser - så vidt jeg har forstået det - kommer i "kambolage" med schæferhundeklubbens program.

 

PS: Kan kun stemme på en kategori, så har ikke stemt

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst snevinter

Jeg var så heldig med mit internat, at de havde hvalpeleg. De sørgede for at de hvalpe der blev hentet ind fra internatet til de besøgende hvalpe passede sammen i størrelse og mentalitet og var rigtig gode til at se hvad hvalpene havde det godt med. Det var hvalpe af alle slags, dog inden for cirka samme størrelser - det synes jeg er godt i den alder.

 

Jeg tog også i hundeparker og havde gode oplevelser 90-95% ad gangen - men havde et par små dårlige oplevelser, hvor jeg gerne selv ville have været bedre forberedt som hundeejer til at håndtere situationen.

 

Dog tror jeg, at vinter fik så mange gode oplevelser at hun sorterede tingene godt ud - men alligvel ville man jo gerne have undgået nogle lidt sure ting.

Link til indlæg
Del på andre sites

vi går på et blandet hold hos DKK.

 

Der er 2 labradorer, en golden, en kongepudel, en mellem pudel, en boxer, en schæfer, 2 howavarter, en old english sheepdog, 2 chihuahua'er, en westie, en lab/mastiff blanding, en mops/cavalier blanding og Karla...

 

Karla leger mest lige med mopsblandingen og westien - og det er dem jeg bedst kan lide at hun leger med :oops:, men hun elsker at tumle med de store... især er den ene af Howavarterne og labradoren Bonnie et hit....

 

Jeg tror på det er sundt at de møder alle typer af hunde, i alle former, farver og størrelser....

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tror på det er sundt at de møder alle typer af hunde, i alle former, farver og størrelser....

 

Helt enig :5up:

 

Hvilket også var årsagen til, at jeg startede i DKK også - for i Schæferhundeklubben er der pudsigt nok flest schæfere :confused: :blink: og andre store brugshunde.

 

I DKK gik vi bl.a. på hold med en silke terrrier og en Cavalier King Charles Spaniel, som hver især er "lidt" :blink: mindre end frk. Flap :lol:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Stinnemus

mht. det med at hundene skal møde andre hunde med anderledes udseende, så mærker jeg nogengange på nogle hunde (det er ret sjældent - måske 1 gang i måneden) at de er bange for/usikre på Jason pga. al pelsen - Han har et fint hundesprog(måske lidt for selvsikkert for de ældre damer, dét gider de ikke :roll:) når han ser en hund komme så det er ikke der den trykker.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Ninjamor

Jo altzå...

 

Pelle deltog ikke i hvalpemotivation men jeg oprettede en hvalpelegestue til ham.

 

Målet var forskellige racer men det var mest hans egen race (søskende) og så en eller to andre racer der deltog.

 

Jeg ville helt klart gå efter et blandet hold pga socialiseringen

Link til indlæg
Del på andre sites

Med Mollie gik vi kun til hvalpemotivation gennem vores specialklub og det har jeg bitterligt fortrudt.

 

Med Rosie gik jeg både i specialklubben og hos andre med blandede racer, hvilket hun socialiseringsmæssigt har været meget godt tjent med.

 

Med Jessie har jeg også gået på blandede hold og i specialklubben (og det var kun, fordi opdrætter var træner på holdet ellers havde jeg ikke valgt specialklubben).

 

Jeg mener, at hunde godt kan blive lidt racistiske og dårligt socialiserede, hvis de kun møder hunde af egen race og dette bygger jeg på min erfaring med Mollie - hun mødte praktisk taget kun andre spaniels (Springere, Welsh'er og engelske Cockere) i det første halve el. trekvarte år.... Meeeeen nu er Mollie jo også en anelse speciel, så om de to andre også ville have udviklet sig sådan uden at have mødt blandede racer, kan jeg jo ikke svare på :-D

 

 

MVH

Wivian.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes der er forskel på, om der er tale om hvalpetræning eller hvalpemotivation..

 

Ved "træning" mener jeg at man går efter at lære nogle helt praktiske ting, og ved "motivation" er der mest tale om leg og socialisering.

 

På vores "baby-træningshold" var fokus dels på at lære ejerne at en golden er ikke en hund, man kommanderer med eller rykker i line.

Og så blev hvalpene --allerede 10-12 uger gamle-- introduceret for vand-apportering og apportering af en fugl.

---Nogle af hvalpene ville jo senere skulle bruges til jagt.

 

--Og på hvalpemotivations-holdet legede vi altså og skabte os tosset og lærte tricks. --Hvalpene kunne lege med hinanden, og ejerne lærte at lege med deres hunde. --Der er faktisk mange nybagte hundeejere, der ikke kan finde på andet at lege med deres hunde end at "kaste pind". :shock:

 

Jeg synes begge dele er godt. Der er altid racespecifikke hensyn, som man lettest kan tage på et hold specielt for racen. --Men størstedelen af socialiseringsprocessen foregår nok bedst på blandede hvalpehold.

 

 

Jeg forstår ikke hvorfor Klubben for Små Selskabshunde ikke laver nogen som helst form for træning? Hvis der er nogen, der har brug for at komme tidligt på specialhold, så er det da de helt små racer, der slet ikke egner sig til at blive smidt lige ind på et hold for blandede racer i alle størrelser.

 

--Papillon-klubben har både lydighed og agility, --ligesom klubberne for rigtig mange af de større racer har.

 

Måske skulle ejere af små selskabshunde forsøge at foreslå klubben at man opretter socialiseringshold for hvalpe? --Racerne i klubben er temmelig forskellige, men man risikerer ikke at blive møvet af en labrador..

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
 • Tilføj...