Hop til indhold

En lille dame...............


Gæst Cleo
 Share

Recommended Posts

Nu er der gået lidt tid med at lære hinanden at kende og det går efterhånden godt.

Cleo er faldet til i sine nye omgivelser - en smule gø'en når der er lyde på trappen - men intet der ikke er til at holde ud (for naboer) og hun passer jo bare på :-P

 

Men et par problemer der skal løses er, at hun stresser sig selv op og går helt agurk når vi er blandt mange mennesker - her tænker jeg på når jeg har hende med ned og handle eller andre steder hvor der er mange mennesker. Endten hiver hun afsted og nærmest kradser fliser og alting op eller også (hvis jeg tager hende op) bliver hun virkelig gal/arrig.

 

En ande ting - hun har det fint med store hunde men mindre hunde (som hende selv) eller hvalpe - jah.... de får en "omgang" så det er til at forstå. Ej fedt, at når man møder en hvalp og de egentlig burde lege, så skal stå og undskylde overfor ejeren og hive kræet op :cry:

 

Jeg vil gerne høre om nogen herinde har lidt gode råd/ideer til hvordan vi på en god positiv måde, kan komme disse problemer til livs. Det er vildt synd for hende og jeg synes jo heller ikke det er sjovt.

 

Hilsen

"Cleo"

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er "early days", og i skal lære hinanden at kende. Jeg ville ikke tage hende med til meget travle steder hvis det stresser hende så meget. Det er meget vigtigt at hun får lov at falde helt til (som nævnt i anden tråd) f¢r du kan begynde at træne den slags.

Du skal tænke på at når f¢rst hun når et stresspunkt hvor hun karter afsted og ikke er til at komme i kontakt med, så er det ikke noget der gavner jeres tilknytning til hinanden. Det vil tage hende meget længere tid fysisk (adrenalin, stress hormoner osv) at falde ned ovenpå såden en oplevelse, end det kan "ses udenpå", og lige nu har hun kun brug for at slappe af og lære sit nye liv at kende. Man kan ikke lære når man er bange/stresset.

 

Ved du noget om hvor meget/hvordan hun er socialiseret? Det kan være hun aldrig har været vant til at færdes i den slags milj¢. og så kan det godt tage lidt tid at lære at håndtere.

 

Hvis hun ikke kan lide hvalpe, så hold hende væk fra dem. Min ældste synes hvalpe er ufatteligt irriterende (hvilket mange af dem er :lol: ), og det er derfor min opgave at s¢rge for at hun ikke bliver udsat for en irriterende hvalp. Det gavner ikke hvalpen at blive overfaldet, og det gavner ikke din hund at blive ved med at "¢ve sig" i denne adfærd.

Der er ikke nogen regel der siger at alle hunde skal kunne lide hvalpe!

Link til indlæg
Del på andre sites

Joh - ealy days kan man vist stadig godt kalde det - der er gået 7 uger siden jeg fik hende.

Jeg kan godt se hvad du mener og vil selvfølgelig tænke over hvor jeg tager hende med fremover.

Hubertusjagten i søndags var ikke noget hit - og set i bakspejlet, skulle hun slet ikke have været med derud.

 

Men vi er jo stadig "nybegyndere" og jeg var slet ikke klar over det var så svært for hende - det har jeg nu lært.

 

Ang. socialicering - så ved jeg intet. Jeg fik lovning på fra hendes tidligere ejer, at modtage vac.kort o.s.v. - men har intet hørt.

Skal sandheden frem, tror jeg desværre hun har været en slags "acssesorie" - d.v.s. siddet meget på arm, ligget i sofaen o.s.v. - måske fordi hun var den mindste i kuldet?

 

Vi går til "hundeleg" i Veksø en gang om ugen og der klarer hun sig fint. Hun holder meget øje med mig og er aldrig langt væk men de fleste hunde der, er jo også noget større.

Lige nu er der dømt pause - hun har nemlig fået sin første løbetid - så kort snor og ingen "drenge" :vinken:

 

Hilsen

Cleo

Link til indlæg
Del på andre sites

Hov, jeg troede også først, at det var Dinah, der skrev. :-)

 

Er denne Cleo også en voksen genbrugshund? Hvis hun bare er en hvalp, skal hun jo stille og roligt socialiseres i sit eget tempo, dvs. at du f.eks. først starter med at tage hende med ned i byen, når der ikke er så mange mennesker (en hverdagsformiddag f.eks.), og ikke starter med at tage hende med, når der er proppet en lørdag eftermiddag.

 

Jeg synes, at Pinpoynters råd er rigtig gode, for øvrigt - giv det tid, lad hende falde til, tage det stille og roligt.

 

Hvis hun selv er en hvalp, er det måske lidt underligt, at hun ikke kan lide andre hvalpe. Men hun klarer sig jo fint til hundeleg, så det er godt. Hvis hun et voksen, kan det være, at hvalpene bare er for direkte og pågående i deres kropssprog for hendes smag. Det synes min hund f.eks., hvalpe er simpelthen for uhøflige på hundesprog for hans smag, så jeg lader bare være med at lade ham hilse på dem.

Link til indlæg
Del på andre sites

Total forvirring - på den gode måde :blink:

 

"Min" Cleo er en blanding af cairn T og border T - alstå T med STORT !

 

Hun er halvejs barn/voksen - 8 mdr. og en rigtig lille bandit som jeg overtog efter en anden familie der ikke måtte have hund i deres nye lejlighed.

 

Hun er i bund og grund ret sød og meget lærenem (har jeg fundet ud af), vi har nemlig trænet fra "panikspisning" til nu at pænt vente til hun får lov, hvilket højst er nogle sekunder - mn hun klare det fint. Nu er vi i gang med at "dække og bliv" - det går faktisk fint. Vi tager een ting af gangen så det ikke bliver for meget.

 

Jeg vil prøve at tage hende med i byen når der ikke er så mange mennesker og måske med lidt foder i lommen - det kunne jo være en idé ?

 

Det der med andre hvalpe? Hun har et problem med mindre hunde i det hele taget og især mindre hvalpe. Er hvalpen en større hund, er der ingen problemer - det er det der undre mig ?

 

I øvrigt tror jeg det er fint vi bor alene, Cleo og Jeg - den ene i løbetid og den anden med et utal af hedeture - godt der ikke er andre til stede - det ville være synd :oops:

 

:vinken:

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvis du tager hende med til byen, så pr¢v at finde et forholdsvis roligt sted hvor du kan sidde ned og lade hende observere omgivelserne. Giv hende masser godbidder, mens du lader hende kigge på folk der går forbi.

Bliv ikke ved for længe, men tag hjem med en god oplevlese. Med tiden skulle hun gerne vænne sig til lidt mere aktivitet omkring sig, og kan måske kapere at gå lidt rundt mens der er mennesker, men giv hende tid.

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

Det lyder som vejen frem - vi vil smutte en tur ned i byen på lørdag når det er lyst, iført regntøj og godbidder og så holder vi ud så længe vi kan - bagefter er der dømt sofa og kakao for mig og hundeseng og tyggeben for Cleo og så en god film på DVD'en - Lassie måske :roll:

Link til indlæg
Del på andre sites

måske er hun bare ikke vant til små hunde?

 

Karla har nærmest hele hendes liv været den mindste, både blandt de hunde der i vores omgangskreds, de hunde vi møder i parken og på hvalpeholdet (når man lige ser bort fra de to chi'er - men dem er hun ikke syndeligt interesseret i)...

 

 

Det betyder desværre, at hun er rigtigt dårlig til at lege med hunde der er mindre end hende selv :( Hun er simpelthen for voldsom... Går ud fra at det er fordi hun er vant til at "alle" godt kan tåle at man tumler vildt, løber hurtigt imod hinanden osv...

 

Konsekvensen af det er blevet, at hun kun får lov at hilse på de små hunde, men ikke lege, da jeg ikke synes det tjener noget godt formål at lade hende "bølle" dem...

 

Hun leger selvfølgelig allerbedst med hunde på hendes egen størrelse... Og hendes to yndlingslegekammerater er da også en langbenet Jack russell terrier og en cairn / westie blanding...

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for de gode råd - jeg vil som sagt, smutte ned i byen ganske kort og sætte mig på bænken med en lille håndfuld mad.

Mon jeg kommer til at føle mig lidt som en pensionist der sidder og fodre ænder :lol:

 

Med hensyn til andre hvalpe - så må vi holde os væk som foreslået - det andet du'r bare ikke. Hun må i stedet for "lege" med de store i stedet og det er i og for sig fint for mig. Måske kommer det en dag, at hun acceptere hvalpe - vi må vente og se.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...