Hop til indhold

Retriever


Høne
 Share

Recommended Posts

Hej forum

 

Er der nogle herinde der ved noget om avlslinier hos Golden Retrievere?

 

Jeg har hørt at hunde med jagtlinier ofte er mere gyldne/mørke og de helt lyse/hvide tit er udstillingslinierne. Jeg har selv Jordens dejligste golden som er ræverød på toppen, og lysere under maven. Så vidt jeg har fundet ud af ( ubrugelig stamtavle ), er min egen hund avlet fra både udstillings og jagtlinier.

 

Hvad er forskellen helt konkret?

Kan man bruge en ren jagtlinie som ren familie hund?

Er nogen som kender en god Golden-opdætter ( jagt eller blandede linier) med fokus på sundhed og socialisering?

Og hvilken af alle Retrieverne har det laveste aktivitetsniveau?

 

God tirsdag derude :)

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 59
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Hej forum Hej Høne!

 

Er der nogle herinde der ved noget om avlslinier hos Golden Retrievere? Ja,:)

 

Jeg har hørt at hunde med jagtlinier ofte er mere gyldne/mørke og de helt lyse/hvide tit er udstillingslinierne. Jeg har selv Jordens dejligste golden som er ræverød på toppen, og lysere under maven. Så vidt jeg har fundet ud af ( ubrugelig stamtavle ), er min egen hund avlet fra både udstillings og jagtlinier. Det er både rigtigt og alligevel forkert. men som en god grundregl kan du godt sige at Udstilling er "hvide" og jagt modellen er "rød" - Der er også det som du nævner din er: Dual Purpose - altså en til begge dele

 

Hvad er forskellen helt konkret? Forskellen er meget konkret at udstillingsmodellen er med fokus på "udseendene + sind" - Jagt modellen er lidt "ligeglade" med hvordan de ser ud, men må de kan arbejde + sind :)

Goldens er som sådan "heldige" med deres sind, da de fleste er gode og sunde i pæren

Kan man bruge en ren jagtlinie som ren familie hund?

Man skal aldrig sige aldrig, men en jagt golden er en aktiv og ret krævende race. man behøver ikke gå på jagt med dem, men de skal ud og arbejde. ellers har du ikke en glad hund! Mine (som alle 3 er jagthunde) kan arbejde i 8 timer på jagt og stadig være frisk på en gå tur om aftenen.

Er nogen som kender en god Golden-opdætter ( jagt eller blandede linier) med fokus på sundhed og socialisering?

Der bliver flere og flere. mine er imports fra England/Irland. men blandt dem der udmærker sig: Gleen Mor / Falkrik - blot for at nævne 2.

Det er altid godt at møde forskellige

 

Og hvilken af alle Retrieverne har det laveste aktivitetsniveau?

Tror det afhænger lidt af individerne, men lab + golden af udstilling er nok mindst "krævende" men det er stadig aktive hunde, der skal ud og arbejde - spor, lydighed osv er jo også fint

 

 

God tirsdag derude :)

Mange tak og i lige måde!

Tillægsspørgsmål - hvad med Golden retrieveres modenhed? Nogle siger de modner sent, andre siger det er nogenlunde standard.

De modner senere end Labrador, men tidligere end de "fleste" andre Retriever.. Tager mine med på jagt (som begyndelse altså de er i "lære") når de er ca. 1½-2år

 

Håber det var svar.

Ellers svarer jeg gerne videre

 

Fik min egen hund kort før hans 4 års fødselsdag, så jeg er lidt fortabt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det med aktivitetsniveau er svært. Visse hunde fordeler Deres aktiviteter jævn over dagen og uden - og kører mere i samme gear, kan man sige, mens andre - og det er oftest arbejdshundene, har et veludviklet tænd og sluk gen der gør at de kører i ganske højt gear når de er ude og når de skal arbejde, men i noget lavere - og ofte også lavere end førstnævnte type, når de er inde og skal slappe af.

 

Retrievere er generelt en type jagthund som ikke har et udtalt jagtinstinkt for at "gå på jagt efter levende vildt" Driften hos retrievere handler om at finde og apportere emner (vildt eller andet) og bringe det hjem til føreren. det kræver hunde med stor arbejdsevne, evne til samarbejde, hunde som kan fokusere og konsentrere sig og hunde som kan bevare roen når det er nødvendigt og give fuld skrue når det er nødvendigt.

 

Ikke så mærkeligt at Retrievere er de mest alsidige hunde der findes. Som familiehunde er arbejdshundene perfekte, hvis familien også vil afse tid til at arbejde lidt med hunden, men egentlig ikke mege meget.

Link til indlæg
Del på andre sites

Så jagt Goldens er mere aktive/arbejdslystne, end dem der er avlet kun med henblik på udstilling. Det giver jo fin mening.

Skal det så forstås sådan at Dual Purpose varianterne ligger et sted der i mellem mht. til arbejdslyst og aktivitet?

 

Hvis nu man søger en familiehund i Golden Retrieveren - ingen jagt eller hundesport - er det så blot en smagssag om man vælger jagt, udstilling eller dual purpose?

 

Jeg er bare blevet enormt nysgerrig på racen, efter jeg selv for nylig har slået pjalterne sammen med den skønneste hund af en Golden Retriever.

Min egen hund er avlet fra både udstillings og jagt-linier. Jeg bruger ham ikke nogen form for hundesport eller jagt. Vi går til hundetræning en gang om ugen, for måske at lære lidt om lydighed, men mest også bare for at komme tæt ind på livet af hinanden.. Udover det, står den her i huset 'bare' på to tisseture og en daglig god tur til strand eller skov. Serverer også maden på græsplænen i stedet for skål, og en lækker kong i ny og næ. Burde jeg lave mere med/for min hund? Han virker på mig, som en lykkelig hund - og jeg kan ikke finde tegn på overskudsenergi eller kedsomhed.

 

En anden ting.. hvad med hudproblemer hos Retrieverne? Er det også noget man kan avle sig væk fra? Min hunds gamle familie fortalte at han godt kunne have tendens til tør hud.. Jeg har ikke set det endnu, men han har jo også kun boet her i 3 mdr. Han bader meget på stranden og jeg sørger for at tørre ham grundigt bagefter. Min gamle hund havde hotspots, og det var forfærdeligt pinefuldt for ham! Er der noget jeg kan gøre for at mindske min nye hunds chancer for at bøvle med hudproblemer?

 

Undskyld hvis det bliver lidt rodet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Lige et hurtigt pip herfra... Jeg har haft begge typer på hold og vil personligt langt foretrække jagtlinierne... Og ikke kun fordi jeg foretrækker en hund med et stort arbejdsdrive ;-) men fordi de udstillingsgoldens jeg har haft har været sindssygt stressede i hovedet og ikke god stress... Men frustrationsgøen og uden fokus...

 

hvor meget af dette der skyldes elendigt førerarbjde er selvfølgeligt svært at sige... En af dem bebrejder jeg helt sikkert ejeren, det var en "curlinghund"... Hun gik fuldstændigt i stresskoma hver gang der blev stillet det mindste krav til hende. Og hun havde trænet sine ejere godt, for hun endte altid med at blive belønnet for sin adfærd :roll:

 

jeg ved dog ikke meget om goldens, men de eksemplarer jeg har mødt, hvor jeg har tænkt "lækker hund" har alle været af jagtlinier

Redigeret af Amocca
Link til indlæg
Del på andre sites

Og jeg har mødt de stressede golden s af jagt eller blandede linjer. .så mon ikke det kan optræde i racen og så må man vælge hvalpe efter fornuftige forældre dyr

 

Omkring pels så har jeg en hund med tendens til hot spot og det gør en forskel at man sikre sig at foderet indeholde meget omega tre olie i det rigtige forhold i i let optaget form. Helst som fiske olie.

Link til indlæg
Del på andre sites

Så jagt Goldens er mere aktive/arbejdslystne, end dem der er avlet kun med henblik på udstilling. Det giver jo fin mening.

Skal det så forstås sådan at Dual Purpose varianterne ligger et sted der i mellem mht. til arbejdslyst og aktivitet? Ja det er korrekt, i teorien i hvert fald

 

Hvis nu man søger en familiehund i Golden Retrieveren - ingen jagt eller hundesport - er det så blot en smagssag om man vælger jagt, udstilling eller dual purpose? Jeg ville afgjort tage en udstillings model, eller max en dual. Har mødt mange jagt goldens der ikke bliver simuleret v/ sport eller jagt.. det er efter min mening der man finder "stress'en"

Man skal huske at det er en aktiv jagt hund og det er det de er avlet efter

 

Jeg er bare blevet enormt nysgerrig på racen, efter jeg selv for nylig har slået pjalterne sammen med den skønneste hund af en Golden Retriever.

Min egen hund er avlet fra både udstillings og jagt-linier. Jeg bruger ham ikke nogen form for hundesport eller jagt. Vi går til hundetræning en gang om ugen, for måske at lære lidt om lydighed, men mest også bare for at komme tæt ind på livet af hinanden.. Udover det, står den her i huset 'bare' på to tisseture og en daglig god tur til strand eller skov. Serverer også maden på græsplænen i stedet for skål, og en lækker kong i ny og næ. Burde jeg lave mere med/for min hund? Han virker på mig, som en lykkelig hund - og jeg kan ikke finde tegn på overskudsenergi eller kedsomhed. Næh det syntes jeg ikke, hvis du er glad og hunden er glad, så ser jeg ikke nogen grund til at lave om på det.. man skal ikke gøre det til rocket sceine og have hund!

 

En anden ting.. hvad med hudproblemer hos Retrieverne? Er det også noget man kan avle sig væk fra? Min hunds gamle familie fortalte at han godt kunne have tendens til tør hud.. Jeg har ikke set det endnu, men han har jo også kun boet her i 3 mdr. Han bader meget på stranden og jeg sørger for at tørre ham grundigt bagefter. Min gamle hund havde hotspots, og det var forfærdeligt pinefuldt for ham! Er der noget jeg kan gøre for at mindske min nye hunds chancer for at bøvle med hudproblemer? Har haft mange Goldens.. ikke en har haft hud problemer.. men de har jo lige pels typen til det.. så jeg er enig med LuckyLuna ang. foderet!

Link til indlæg
Del på andre sites

Lige et hurtigt pip herfra... Jeg har haft begge typer på hold og vil personligt langt foretrække jagtlinierne... Og ikke kun fordi jeg foretrækker en hund med et stort arbejdsdrive ;-) men fordi de udstillingsgoldena jeg jar haft har været sindssygt stressede i hovedet og ikke god stress... Men frustrationsgøen og uden fokus...Tror personligt at de er inden for alle racer, og indenfor alle linjer af alle racer.. Der hvor jeg ser flest misforstået, stresset og understimuleret hunde er ved, Lab + Goldens.. men syntes dog der er flere og flere der er deres ansvar bevist.. tænker også at opdrætter har et kæmpe ansvar i at sælge til de "rigtige"

 

hvor meget af dette der skyldes elendigt er selvfølgeligt svært at sige... En af dem benrejder jeg helt sikkert ejeren, det ar en "curlinghund"... Hun gik fuldstændigt i stresskoma hver gang der blev stillet det mindste krav til hende. Og hun havde trænet sine ejere godt, for hun endte altid med at blive belønnet for sin adfærd :roll:

Det er en klassisker, men fedt begreb... Curling hund.. hihihi

 

jeg ved dog ikke meget om goldens, men de eksemplarer jeg har mædt, hvor jeg har tænkt "lækker hund" har alle været af jagtlinier

Enig ;)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg vil godt melde rent ud at efter min mening er hunde efter arbejdslinjer at foretrække i de racer hvor sådanne linjer findes.

 

Jeg tror på at folk som skal arbejde med hunden altid (alt andet lige) vil vægte temperament, samarbejdsevne og sundhed højere end andre kvaliteter. I samme øjeblik man begynder at sætte eksteriøret op som avlsmål vil man ofte kompromisere på de andre. Og krydsninger tror jeg ikke på bliver en mellemting. Ofte bliver kuldet uensartet og ret uforudsigeligt.

 

Der er racer hvor man ikke har denne opdeling - eller hvor den ikke er udtalt og her kan man finde gode hunde, som også udstilles, men der er ikke mange racer/linjer/typer, som udstilles hvor udseendet ikke kompromiserer andre kvaliteter, som efter min mening er langt, langt vigtigere (temperament, samarbejdsevne og sundhed). Desværre. Måske Flatcoated kunne være en god race, men den er som udgangspunkt lidt livligere end Golden og modnes, som Golden, ikke tidligt (som Labrador ofte gør).

 

Jeg ville aldrig turde købe en Golden efter forældre som ikke beviseligt er gode til at arbejde - altså apportere. Og det er den brede definition af apportere jeg mener incl. frit søg med fokus, lidt dirigering (kræver lidt ro i hovedet) og gerne slæb (som også kræver lidt ro).

 

Og hvis jeg så lige må slutte med at sige at det bare er min mening, ikke nødvendigvis den endegyldige sandhed, men det jeg tror er sandt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Som sagt er alle mine hunde imports fra England/Irland. så kender ikke til så mange i DK.

Går heller ikke til markprøver elller ligende, bruger mine på praktisk jagt..

 

Forstår godt hvad PBC siger med Arbejdslinjer kontra ikke.

Men jeg vil bare mene at en hund fra arbejdsavl, er en for stor mundfuld for de flest som ikke har ambitioner om "Mere"

Jeg har personligt mødt mange Udstillings goldens som er glade harmoniske og de bedste familie hunde i verden!

Link til indlæg
Del på andre sites

Der er så vidt jeg ved flere gode opdrættere af Goldens til jagt, men jeg kender kun http://www.falkirks.dk/ personligt og jeg kan anbefale den. Marlene Birkebæk driver den sammen med sin mand Lasse. De har i mange år arbejder målrettet på at lave gode, stabile Goldens, som er til at arbejde med og gå på jagt med.

 

Når jeg siger at der er flere andre er det fordi jeg, på jagter, har mødt flere gode Goldens, som er avlet af andre, og når jeg har spurgt ind til hvor de kommer fra er det altid dedikerede folk, som seriøst arbejder på at bruge Golden til det den blev skabt til og avle hunde, som helt lever op til dette.

 

Jeg vil i øvrigt sige at den sene modenhed, som nogle jægere ikke er så glade for, fordi det kan betyde en sæson uden jagthund, for andre er at betragte som en fordel fordi det giver længere tid til at få den grundlæggende træning helt på plads før mad går på jagt med hunden første gang hvor hunden er måske 2 år.

 

Jeg arbejder med FT Springer Spaniels og det er min erfaring at de der tager hundene med på jagter før 1½ års alderen og før hunden er klar både mht. træning men også modenhed, står med ret uregerlige hunde et par år senere. Modenheden måler jeg meget på hundens evne til at håndtere selvkontrol / impulskontrol.

Link til indlæg
Del på andre sites

Som sagt er alle mine hunde imports fra England/Irland. så kender ikke til så mange i DK.

Går heller ikke til markprøver elller ligende, bruger mine på praktisk jagt..

 

Forstår godt hvad PBC siger med Arbejdslinjer kontra ikke.

Men jeg vil bare mene at en hund fra arbejdsavl, er en for stor mundfuld for de flest som ikke har ambitioner om "Mere"

Jeg har personligt mødt mange Udstillings goldens som er glade harmoniske og de bedste familie hunde i verden!

 

Det forstår jeg faktisk ikke at du mener. De Goldens til jagt jeg har set på træningspladser, er ualmindelig lette at arbejde med. De er lette at motivere, de vil gerne, de fanger meget hurtigt hvad man ønsker og de er gode til at holde kontakt. I modsætning til andre Goldens, som for mig ligner udstillingshunde, som ikke rigtig gider, som er meget langsomme, som ikke har stor vilje til samarbejde.

 

Men selvfølgelig, hvis eneste krav til hunden er at den skal gå pænt i snor, være god at klappe og vimse rundt i hjemmet og ikke kræve aktivitet, så måske.

 

Men TS her, ser jeg er parat til at tage en længere tur hver dag. Det kan sagtens indbefatte apporteringstræning (altså den brede definition) og vil man gå til træning med hunden, er det jo da langt, langt sjovere med en hund, som har potentiale og vil arbejde.

 

Når man så ser sådan en Golden bestille noget og måske træner sammen med nogen som går på jagt, er der jo ikke langt til invitationer til at samle op på jagter. Og det er lige der det sjove for alvor kommer ind i billedet. Det er her man oplever nye sider af ens hund og bliver gladere ved den, end man overhovedet kunne forestille sig før dette. :-)....

 

Sweet Dreams, man skal arbejde med hundene, for at få det fulde udbytte af at holde hund.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det forstår jeg faktisk ikke at du mener. De Goldens til jagt jeg har set på træningspladser, er ualmindelig lette at arbejde med. De er lette at motivere, de vil gerne, de fanger meget hurtigt hvad man ønsker og de er gode til at holde kontakt. I modsætning til andre Goldens, som for mig ligner udstillingshunde, som ikke rigtig gider, som er meget langsomme, som ikke har stor vilje til samarbejde. Nej men det er også fair nok :) men vil stadig sige at det kræver noget mere at have en sports model frem for en sofamodel. (har prøvet begge) en alm. golden vil ligeså gerne samarbejde og nyder at træne osv. har også set mange der er gode til at gå op jagt.. omend det ikke altid gå så hurtigt.Men det er sikkert en smagssag i sidste ende.

 

Men selvfølgelig, hvis eneste krav til hunden er at den skal gå pænt i snor, være god at klappe og vimse rundt i hjemmet og ikke kræve aktivitet, så måske.

 

Men TS her, ser jeg er parat til at tage en længere tur hver dag. Det kan sagtens indbefatte apporteringstræning (altså den brede definition) og vil man gå til træning med hunden, er det jo da langt, langt sjovere med en hund, som har potentiale og vil arbejde. Tror som man næste kan læse sig til at hun ville få et bedre liv med en alm. hund. men det tror jeg næppe vi bliver enige om :P

 

Når man så ser sådan en Golden bestille noget og måske træner sammen med nogen som går på jagt, er der jo ikke langt til invitationer til at samle op på jagter. Og det er lige der det sjove for alvor kommer ind i billedet. Det er her man oplever nye sider af ens hund og bliver gladere ved den, end man overhovedet kunne forestille sig før dette. :-)....Det er jeg enig i, der er altid brug for hunde, og når man engang har set sin hund gøre hvad den er skabt til, bliver man hooked.. Min kalender er i hvert fald altid booket med hundearbejde :P

 

Sweet Dreams, man skal arbejde med hundene, for at få det fulde udbytte af at holde hund.

Link til indlæg
Del på andre sites

De få - 2-3 stykker af udstillings Golden jeg har set på jagter, var kort sagt intet værd. De kunne ikke apportere noget jeg ikke selv kunne have hentet og en ville ikke tage anskudt vildt. Og hvis man ville have dem til at lave førskudsarbejde, virkede det som om de overhovedet ikke anede hvad det gik ud på. de var bare ude og gå tur og efter den første halve såt, gik de bare bag ved føreren. Det virkede på mig som om de udelukkende var med for at få motion. Og de blev helt sikkert ikke inviteret igen, med hund.

 

men ok, TS har jo ikke bedt om hjælp til at finde en jagthund.:mrgreen: Måske er jeg bare ikke istand til at sætte mig ind i hvad man vil med en hund, som kun er hyggehund:oops:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg skal nok lige svare ovenstående, men ville lige spørge. Havde kig på en opdrætter, som jeg fra hjemmesiden fik et rigtig godt indtryk af.

Men jeg kan se at de to gange indenfor samme år, at avlet hvalpe på den samme tæve. I foråret 2014 og nu skal hun parres igen. Jeg spurgte opdrætter om det kunne have sin rigtighed, og om det var skånsomt nok for tæven. Opdrætter har svaret at moderen tabte hvalpene i foråret, og nu vil de forsøge igen. Hun skriver at det ikke er usædvanligt at avle to kuld i rap, bare man som opdrætter sikrer sig at tæven er kommet godt igennem det, og i øvrigt har haft en lang pause inden og efter fødslerne.

 

Er det alment anerkendt at avle på samme tæve to gange på et år? Jeg synes det lyder ret vildt, også selvom hun tabte hvalpene..

Link til indlæg
Del på andre sites

...Måske er jeg bare ikke istand til at sætte mig ind i hvad man vil med en hund, som kun er hyggehund:oops:

 

Ha ha.. Jeg nyder bare at have dyr omkring mig - det gør mig glad. Men min hyggehund, skal såmænd 'bruges' til sofaen til de dårlige B-film, at gøre gåture og udelivet uendeligt sjovere og bare som følgesvend. Så skal jeg jo også arbejde for min hund - og det er fx. i form af hundetræning, som jeg hellere selv ville undvære, men som min hund synes er skideskægt ;)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tror at det almindelig accepteret at tage 2 kuld i træk, men oftest bliver det jo så ikke samme år idet løbetiden efter drægtighed og fødsel udskydes så der let bliver et år imellem. det er vel også det der sker i naturen. En tæve som har hvalpe i marts - kommer i løbetid i december-januar og får hvalpe igen i marts, hvis den bliver parret. Hvis hvalpene dør så tæven ikke ammer kommer den formentlig i løbetid tidligere - og så er det vel også ok at parre igen.

 

men efter 2 år med hvalpe bør man tage et år uden hvalpe efter min mening. Jeg mener så også at 4 kuld bør være max på en tæve og at få tæver er fysisk i kondition til at få hvalpe efter de er fyldt 7 år.

 

Du kan jo checke DKK's etiske regler, de er knap så restriktive som jeg ville lave dem

Link til indlæg
Del på andre sites

Åh, synes det er lidt svært at blive klogere, bliver vist lidt for let farvet af de - forskellige - holdninger, og ender til sidst med ikke rigtigt at vide mere end jeg gjorde til at starte med. Måske er det bare mig der er helt skør, og måske netop gør det til rocket science at få hund.. Jeg bliver bare så nervøs for en hund med et for stort drive - da jeg under ingen omstændigheder skal ud i en omplacering, ville det for mig betyde 15 år med en lang række aktiviteter med min hund, som egentlig ikke er det jeg ønsker.

Jeg er meget glad for en hund der møder mig på halvvejen hvad angår træning og samarbejde. Og er måske egentlig mest til de mere gyldne Goldens. Samtidig tænder jeg helt af på dét om stress, som der nævnes omkring udstillingslinjerne.

Slutteligt, som I selv også nævner, tænker jeg at ejer og miljø har enormt meget at gøre med om hunden fx. stresser let op.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kan ikke svare på dit spørgsmål omkring avl, men jeg har en Golden efter udstillingslinier som man kalder det.

 

Da vi tilbage i feb. 2012 begyndte for alvor at "snakke" anskaffelse af hund herhjemme, der var jeg mest til en lille hund der ikke fældede. Jeg ville gerne have en Coton. I dag er jeg glad for at vi valgte en Golden, trods han fælder, da jeg har mødt alt for mange alt for gøende Bomuldshunde.

 

Vi valgte med fuldt overlæg den lidt mere "tilbagelænede" hvide Golden, da jeg med en arbejdsuge på 48 timer som hjemmearbejdende dagplejer IKKE ville kunne tilgodese de behov en Golden efter jagtlinier ville have. Og det ville være synd. Med hensyn til træning og samarbejde vil jeg gerne tilslutte mig at Goldens efter jagtlinier rent faktisk er nemmere at motiverer og bedre til at samarbejde og måske generelt er mere pleasende. Selvfølgelig er der også hvide indimellem der besidder disse egenskaber, men sikkert ikke i samme grad som hos de gyldne. Der hvor vi træner nu, ser vi jo hvordan de andre er nemmere at træne. Vores hund er sådan mere.....wohoo er vi nu her, dejlige dufte, jeg er ligeglad med dine godbidder mor jeg vil hellere snuse. Som vores træner sagde til mig en dag....hvis du ville have en Golden, så skulle du have købt en Golden.

 

Når det så er sagt, så ville jeg ikke bytte min hvide for en million. Han opfylder til fulde de forventninger vi havde til at have hund i familien. Han elsker at lege/træne med bold, pivdyr og andre sager. Med de redskaber kan jeg få ham helt op i gear. Godbidder er han bare ikke så glad for. Han er utrolig social og venlig overfor andre hunde. Han er rolig indendørs og aktiv udendørs. Har en god psyke og vi kan ikke mærke på ham at han rent faktisk er blevet overfaldet af andre hunde 5 gange, 2 gange med blodig udgang for hans vedkommende. Vi har købt ham hos Kennel Pekas i Maribo. Ved de venter hvalpe. Vist nok til oktober.

Link til indlæg
Del på andre sites

Åh, synes det er lidt svært at blive klogere, bliver vist lidt for let farvet af de - forskellige - holdninger, og ender til sidst med ikke rigtigt at vide mere end jeg gjorde til at starte med. Måske er det bare mig der er helt skør, og måske netop gør det til rocket science at få hund.. Jeg bliver bare så nervøs for en hund med et for stort drive - da jeg under ingen omstændigheder skal ud i en omplacering, ville det for mig betyde 15 år med en lang række aktiviteter med min hund, som egentlig ikke er det jeg ønsker.

Jeg er meget glad for en hund der møder mig på halvvejen hvad angår træning og samarbejde. Og er måske egentlig mest til de mere gyldne Goldens. Samtidig tænder jeg helt af på dét om stress, som der nævnes omkring udstillingslinjerne.

Slutteligt, som I selv også nævner, tænker jeg at ejer og miljø har enormt meget at gøre med om hunden fx. stresser let op.

 

Ejer, miljø og opvækst spiller helt sikkert en rolle, men tævens natur er også bare hundevigtig. Er mor hund stresset og nervøst anlagt, så givs det videre til hvalpene i min erfaring... Så se dig om efter nogle fornuftige forældredyr. Mød gerne tæven (og hvis muligt også hanhunden) inden hvalpene er født, så du kan se hvad hun er for en hund og hvad ejer er for en, uden at. Lade dig friste.... Alle hundehvalpe er søde og det kan være svært at sige nej, når man sidder med sådan en klump på skødet....

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kan ikke svare på dit spørgsmål omkring avl, men jeg har en Golden efter udstillingslinier som man kalder det.

 

Da vi tilbage i feb. 2012 begyndte for alvor at "snakke" anskaffelse af hund herhjemme, der var jeg mest til en lille hund der ikke fældede. Jeg ville gerne have en Coton. I dag er jeg glad for at vi valgte en Golden, trods han fælder, da jeg har mødt alt for mange alt for gøende Bomuldshunde.

 

Vi valgte med fuldt overlæg den lidt mere "tilbagelænede" hvide Golden, da jeg med en arbejdsuge på 48 timer som hjemmearbejdende dagplejer IKKE ville kunne tilgodese de behov en Golden efter jagtlinier ville have. Og det ville være synd. Med hensyn til træning og samarbejde vil jeg gerne tilslutte mig at Goldens efter jagtlinier rent faktisk er nemmere at motiverer og bedre til at samarbejde og måske generelt er mere pleasende. Selvfølgelig er der også hvide indimellem der besidder disse egenskaber, men sikkert ikke i samme grad som hos de gyldne. Der hvor vi træner nu, ser vi jo hvordan de andre er nemmere at træne. Vores hund er sådan mere.....wohoo er vi nu her, dejlige dufte, jeg er ligeglad med dine godbidder mor jeg vil hellere snuse. Som vores træner sagde til mig en dag....hvis du ville have en Golden, så skulle du have købt en Golden.

 

Når det så er sagt, så ville jeg ikke bytte min hvide for en million. Han opfylder til fulde de forventninger vi havde til at have hund i familien. Han elsker at lege/træne med bold, pivdyr og andre sager. Med de redskaber kan jeg få ham helt op i gear. Godbidder er han bare ikke så glad for. Han er utrolig social og venlig overfor andre hunde. Han er rolig indendørs og aktiv udendørs. Har en god psyke og vi kan ikke mærke på ham at han rent faktisk er blevet overfaldet af andre hunde 5 gange, 2 gange med blodig udgang for hans vedkommende. Vi har købt ham hos Kennel Pekas i Maribo. Ved de venter hvalpe. Vist nok til oktober.

 

Jeg vil gerne tilslutte mig det om motiveringen!

 

Jeg valgte selv en golden af udstillingslinjer af forskellige årsager, og havde på det tidspunkt ikke modet på en jagtmodel. Min er den skønneste familiehund - han er virkelig god som dagen er lang, og passer rigtig godt ind i familien på mange områder. Men motivation.. Dét har han ikke. Som almindelig hyggehund fungerer han fantastisk, men når det kommer til træning, så er han virkelig tung med tung på - Og umoden, men det følger vist med, når man kun er knap to år og en hvid golden ;)

Vi har gået til træning i DRK - og de jagtgoldens jeg har mødt derude kører bare i et helt andet, og noget federe, gear. Og ganske stressfrit, hvor jeg også ofte har set udstillingslinjer med tendens til at køre op.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...