Hop til indhold

Hund nr 2


DitteB
 Share

Recommended Posts

Har I nogle gode råd til hund nr to? Vi har i forvejen en havaneser han på 2 år, som ikke (endnu) er kastreret.

Han eller tæve? Hvalp, unghund, voksen?

Er der nogle uskrevne 'regler' eller hvordan?

Mvh Ditte

Link til indlæg
Del på andre sites

Den eneste uskrevne regel er vel, at det ikke er helt smart at have to jævnaldrende hunde af samme køn. Men det kan da lade sig gøre, jeg kender et par stykker der har kuldsøskende af samme køn.

 

Man siger som regel, at to års aldersforskel er fint, så jeres hund burde jo være klar til at byde en hvalp velkommen, hvis det er det I helst vil.

 

Men det kommer jo helt an på, hvad I ønsker jer, og hvordan jeres hanhund enes med andre hunde - hanner og tæver.

 

Og vælger I en tæve, og beholder begge som intakte, skal I selvfølgelig være forberedte på at de skal holdes 100% adskilt når tæven er i løb.

Link til indlæg
Del på andre sites

Som Doberfan skriver så er den uskrevne regel at der gerne skal være 2-3 år imellem hundene, så den første når at blive voksen oveni hovedet.

 

Vi har dog valgt at gå modsat alle "regler" - vi har fire jævnaldrende tæver sammen hvoraf to af dem er kuldsøskende. Vi har aldrig konflikter. De er en super harmonisk flok som virkelig elsker hinanden og har SÅ meget glæde af hinanden :hjerte:

 

Inden dem, da jeg havde min gamle hund, fik jeg en hund mere sammen med hende - der var de 3 år imellem dem. Efter 1 år måtte jeg kaste håndklædet i ringen og erkende at de bare ikke kunne bo sammen - den sidst ankomne fungere bedst som alenehund - og det er der jo ingen garantier for, at det vil fungere, selvom der er de "obligatoriske" 2-3 år imellem hundene.

 

Så for mit vedkommende vil jeg kigge mere på hundene individuelt, fremfor alderen - finder du en voksen hund på samme alder som din, ville jeg ikke have betænkeligheder hvis hundene virker til at passe sammen personlighedsmæssigt. Men det er bare min holdning. Jeg går ikke så højt op i alderen, som hundenes sind. Det er det vigtigste for mig.

 

De to første jeg havde, som ikke fungerede sammen, var alt for forskellige - jeg tror absolut det var dér filmen knækkede. De fire vi har nu harmonere hinanden rigtig godt, trods de er hhv en på 3 år, en på 3år og 3mdr og to på 2,5 år. Alle er dog steriliseret (men det er af andre årsager).

 

Jeg kender også flere der har kuldsøskende sammen uden problemer. Og også flere som har jævnaldrende, også af samme køn, uden problemer. Det er virkelig forskelligt om det fungere eller ej - og der er aldrig garantier for det. Uanset alder på hundene.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tror det mest sikre er at anskaffe en hvalp, så er rollefordelingen på plads fra starten og chancen for harmoni størst.

 

Jeg har aldrig haft 2 hanner samtidigt, men med den aldersforskel skulle det jo ikke give problemer. Men det kommer selvfølgelig også an på hvordan din hanhund er mht. socialisering og hvor dominerende/vigende den er.

 

En af hvert køn er vel igen det sikreste, men kan jo også give en del bøvl i løbe tiden.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg vil også sige at en hvalp er det mest sikre valg. Da du har han hund i forvejen er det jo mest oplagt at få en han hund igen. Ellers er man ude i at neutralisering af den ene er nødvendigt - hvilket ikke er noget jeg går ind for, med mindre der opstår sygdom.

 

Jeg har selv 3 han hunde - alle mine hunde har det kanon med hinanden og der er knap 3 år mellem mine.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst DorteDK

Jeg har to intakte han hunde og har ingen problemer, dog er der også over 6 års forskel på dem.

 

Vi har som sagt ingen problemer og den gamle er som en 2-årig, men næste gang så tror jeg ikke der skal være så stor en forskel aldersmæssigt ;-)

 

Men vi fik også nummer 2 som hvalp ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har 3 tæver. Den ældste var 3 da nummer 2 ankom og de var henholdsvis 6 og 3 da nummer tre ankom. De to første var begge intakte de første 3 år de boede sammen. Så blev den ældste steriliseret grundet falsk drægtighed der blev værre og værre. Det har ikke påvirket dynamikken hundene imellem.

 

det naturlige aldershieraki og hundenes personlighed hver især gør, at der er en klar flokstruktur og ingen tvivl om hvem der bestemmer, når det er nødvendigt.

 

Min den ældste bryder sig bestemt ikke om andre hunde, men har taget godt imod begge hvalpe alligevel. Jeg ville få en hvalp. Kønnet er en smagssag, men der er ingen tvivl om, at det sikre valg er modsat køn og så at neutralisere een eller begge parter

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har to tæver og der er ingen problemer overhovedet, men min den ældste er så også 9 år ældre end den yngste. Jeg valgte en hvalp, da jeg skulle have den unge bl.a. fordi min den gamle elsker hvalpe, så vidste at den kombi ville gå nemmest til at starte med og så er der jo den fordel at den unge er vokset op med den store som sin helt egen helt. :mrgreen: Men det kommer jo an på hvad I gerne vil have og hvordan jeres hund er med forskellige andre hunde. Men som de andre siger så er en hvalp mere den sikre vej. :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...