Hop til indhold

Sitto

Members
 • Antal indlæg

  7.325
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Days Won

  38

Alt der er opslået af Sitto

 1. Så snart vi rammer grad 2 er et knæ operationskandidat. Ved grad 2 kan man forsøge sig med et intensivt genoptræningsforløb for at få den stabiliseret til en grad 1. Men er vi oppe på grad 3 eller derover så er løbet kørt for genoptræning. Der SKAL en operation til. En løs knæskal kører op og ned af den fure den burde ligge i, den slider al brusken ved med tiden og til sidst vil det køre knogle mod knogle - og dét gør hammerondt. Ved grad 3 er der ingen vej udenom - du skal operere. Men lad ikke en almindelig smådyrs-dyrlæge gør det - sørg for at bruge en dygtig ortopædspecialist. De kan deres kram. Jeg har en hund der er opereret i begge knæ (hun er yorkie), knæene var begge en grad 2. Så har jeg en dansk svensk gårdhund der også har PL i begge knæ, den ene blev opereret straks og den anden fik vi stabiliseret fra grad 2 til en grad 1. Men det kræver træning resten af livet for at holde den dér.
 2. Der må jeg lige høre - snakker vi en hundelillebror eller en menneskelillebror?
 3. Nu håber jeg ikke du tager mit indlæg (alt for) ilde op. Men du skrev også at Lucca døjede med usikkerhed/angst derhjemme og ikke trivedes. Måske der er nogle rammer i din hverdag, dig selv mv som skal kigges efter? For ja det hele påvirker hunden. Det virker mærkeligt at to hunde hvoraf den ene har du fået fra lille hvalp af, også skulle døje med usikkerhed/angst derhjemme - som jo er det sted hunde plejer at føle sig mest tryg, selvom de er usikre ude i verden fx. Jeg har og har haft usikre hunde som altid har været 100% trygge herhjemme, uanset hvordan de har haft det med forskellige scenarier ude i verdenen.
 4. Åh Therese det er jeg ked af men lad være med at slå dig selv oveni hovedet! Du har gjort alt det du kunne Sov sødt Bobo
 5. Der gik 6 måneder fra vi mistede Zazu til at vi hentede Vega. Men vi havde så også stadig 3 hunde tilbage, selvom vi mistede Zazu. Havde hun været eneste hund, så havde jeg kigget efter en ny med det samme. Det er alt for tomt uden for mit vedkommende!
 6. Ærgerligt I ikke har hentet hvalpen inden de 12 uger, så kræver det nemlig ikke rabies. Men når hvalpen er 12 uger så skal der rabies til og der skal gå 21 dage. Det blev jeg informeret om af flere opdrættere der er vant til at hente hvalpe fra Sverige til Danmark da vi hentede Enya. Men hun var kun 8 uger, så der skulle ikke rabies til.
 7. De eneste børn der får lov til at komme i vores hjem er børn som har forældre der har forståelse for at børnene skal respektere hundenes grænser (og forældrene hjælper med dette) og at det altså er børnene der kommer ind i hundenes hjem og ikke omvendt. Børn som ikke har den slags forældre, kommer ikke på besøg. Så må forældrene enten komme uden (det er sjovt nok ikke så acceptabelt at bede folk holde deres børn hjemme som det er med hunde har jeg erfaret ) og ellers må vi besøge dem hjemme hos dem/andet sted hvor vi så selvfølgelig ikke har hundene med. Så ja vi har valgt den "nemme" løsning - jeg gider nemlig ikke skulle holde styr på både børn og hunde (har 5 styk) hvis ikke børnene er opdraget til at skulle respektere hundenes grænser og forældrene ikke er obs på det. Det er dog kun én ud af 5 som ikke bryder sig om børn.
 8. Sitto

  Hvalpeplaner i 2017?

  I går blev Enya 5 måneder Hun er den fineste lille hund. Et skønt, skønt temperament. Og som håbet er hende og Vega blevet total pot og pande - og Camy elsker at lege med de to Hun var egentlig begyndt til nosework, men det er på standby pt - i hvert fald på hold. Først var hun igennem en omgang giardia og spolorm - så blev hun rask for dét - og nu har hun så indvoldsorm, en afart af spolorm. Så jeg ser virkelig frem til at hun forhåbentlig snart er på toppen og vi ikke skal bekymre os mere om sygdom! Heldigvis har hun på intet tidspunkt selv været klar over at hun er syg - symptomerne er kun dårlig mave. Ellers har hun fuld appetit, er frisk og vil lege, træne, gåture mv. Ingen problemer. Heldigvis!
 9. Særligt vores to gårdhunde kan bruge timevis i haven - og 1. jeg gider ærlig talt ikke stå i haven og glo i timevis hver gang de har lyst til at være derude så længe. Og 2. de ville blive ked af at blive frataget dén mulighed, bare fordi jeg ikke gider stå og glo på dem 1-2-3 timer i streg nogle gange den anden dag var jeg med alle 5 hunde i haven 1 time - og der gik yderligere 1 time inden Enya kom ind og 2 timer inden Vega kom ind igen. Tjekker selvfølgelig jævnlig til dem. Men herhjemme må man i hvert fald gerne gå i haven alene
 10. Så længe I ikke har hegn oppe, så må I med hvalpen ud i hvert fald. Herhjemme har jeg altid gået med ud når jeg mener hvalpen skal besørge, for at holde øje med det sker - men derudover har der altid været fri adgang til haven - også på egen pote
 11. Har lige min søsters spejlrefleks på ferie
 12. Sitto

  Sove igennem

  Jeg har aldrig vækket vores hvalpe. Vågner de og står op, så står jeg op og tager dem ud - sover de igennem hele natten, så sover jeg også igennem hele natten vi har også en hvalp på 12 uger som flyttede ind for 3 uger siden - den første uge var hun oppe én gang om natten, men siden da har hun sovet igennem.
 13. Det er ærgerligt karma ikke er med mere. Det handler ikke om at få omdømmepoint, det var de små beskeder man kunne skrive deri der var hyggelige. Og nej man får ikke skrevet en pb i stedet. Jeg gør ikke i hvert fald.
 14. Det har altså intet med sommerferien at gøre... Hf har været på vej mod afgrunden siden den dag det fik ny ejer...
 15. Det er vidst en dårlig undskyldning at det har noget som helst med ferieperiode at gøre. I har været sindssygt sløve fra dag 1 af!!!
 16. Har sendt ham en besked igen. Men ellers hedder fb siden Begravelse.nu Det er åbenbart akutte begravelser de tager sig af gad vide om de tilbyder en samlet pakke til enkerne - begravelse+sexlegetøj?
 17. Sitto

  Hvalpeplaner i 2017?

  Der er 6 måneder mellem Ayo og Liva (Liva yngst) - Camy er 8 måneder yngre end Liva og Zazu var Camys kuldsøster. Så vi har altid haft jævnaldrende hunde og det har kun været et kæmpe plus for os. De har altid haft SÅ meget glæde af hinanden og de har altid være kanon gode til at have en tænd/sluk-knap ift. leg selvom de er jævnaldrende. Så der har aldrig været for meget liv og glade dage - det har aldrig været irriterende. Tværtimod. Det var bl.a. også derfor jeg havde skrevet os op allerede næste år fordi jeg gerne ville have én som var nogenlunde jævnaldrende med Vega (de tre store er jo 5-6 år ældre end hende) - så det passer mig glimrende at det allerede var nu der var en hvalp til os så de bliver lige så tætte som de andre har været mht. alder
 18. Sitto

  Hvalpeplaner i 2017?

  Tusind tak. Vega er 9måneder.
 19. Sitto

  Hvalpeplaner i 2017?

  I går tog vi færgen tur/retur til Sverige og hjem igen samme dag. Med hjem havde vi nemlig ét styks møglækker dsg hvalp! Planen var oprindeligt at vi skulle have hvalp til forår/sommer 2018 og var også blevet skrevet op. Opdrætteren som vi var skrevet op hos havde dog fået øje på en lækker svensk hvalp fra et opdræt der laver superlækre hunde (og som også har avlet Vegas mor) - en hvalp hun meget gerne selv vil have en hvalp efter når den tid kommer. Hun havde bare ikke tid eller ressourcer til en hvalp nu. Så hun spurgte om vi ikke kunne være interesseret i at få en hvalp NU! Og jeg har stadig 3-4 ugers ferie tilbage - så det "kom vi til" at sige ja til Se hende lige! Hun er med stamtavle fra SKK, som selvfølgelig overflyttes til DKK, og hendes stamtavlenavn er Adorados Guinevere, men kaldenavnet er Nellie I princippet er hun udstationeret hos os - med aftale om at hun skal udstilles 4 gange i officielklasse og så skal der laves ét kuld på hende som opdrætteren (i DK) skal afholde udgifter på og dermed også få indtægterne. Jeg nægter dog at sende min hund på 10 ugers hvalpeferie, så opdrætter stoler heldigvis så meget på os at hun er helt ok med at hvalpene fødes og opvokser hjemme hos os så jeg har en masse at lære i de kommende år, men jeg glæder mig helt vildt! Og indtil videre har vi kun set et PRAGTEKSEMPLAR af en hvalp! Hun sov hele færgeturen hjem (3,5 time) og smeltede MANGE hjerter. Da vi stod af færgen fik hun tisset og skidt og så tog vi de sidste 2 timer hjem i bil. Vi var først hjemme kl. 02 i nat hvor hun fik hilst på de 4 andre banditter og kl. 02.30 gik vi i seng. Nellie sov i sengen sammen med både os og de andre hunde - hun sov som en sten frem til kl. 8.30 i morges hvor jeg vågnede og så tog hende i haven. Hun besørger så fint ude, graver huller i haven, leger med de andre, er god til at falde til ro - hun er SÅ nem og der er intet brok eller pjevseri med hende. For pokker altså en lækker hvalp! Tænk sig at være så heldig at en opdrætter stoler så meget på én at hun overlader sådan et styks lækker vaps i hænderne på os og endda lader os opdrætte hendes kommende kuld herhjemme. Jeg er SÅ taknemmelig! Nellie skulle gerne blive min nye træningsmakker (sammen med Vega) - de tre "gamle" herhjemme har på ingen måde et drive til seriøs træning. Skal de vælge mellem træning eller gåtur, så snupper de til enhver tid gåturen. Og træning er på ren hyggeplan og lige når det passer ind i deres dagsorden. Planen er nosework og forhåbentlig konkurrencer. Og så bliver der nok rally eller agility ved siden af også. OG NU TIL BILLEDSPAM!
 20. Der er jeg total modsat. Kunne aldrig finde på at sende en hund med problemer ift andre hunde ud i en pension. Tænker det må være enormt stressende at være tvunget i boks/løbegård et fremmed sted og ved siden af hunde man ikke kan lide eller kender..
 21. Man bliver SÅ træt i hovedet over sætninger som disse: "Den kan godt få meget høje tanker om sig selv, og betragte sig som chef, hvis man ikke etablerer dominans over den som hvalp." "Hvis man får afrettet hunden ordentligt" Skal der absolut laves artikler og racebeskrivelser herinde, så find dog en dygtig journalist med forstand på hunde....
 22. Sitto

  Rytme i hundeholdet

  Vi har ikke rigtig nogen fast rytme - jo sådan i det store hele, men på ingen måder fastlagt med tider (kun aftensmad og natmad, det går Liva meget op i serveres til tiden ) I hverdagene står vi op kl. 6 og så er der mulighed for at komme i haven for at få tisset og så serveres der morgenmad bagefter. Altid i én eller anden form for selvaktivering. Og så drikker vi en kop kaffe imens. Nu her mens jeg har studeret hjemmefra er det forskelligt hvornår morgenturen ligger - om det er en reel morgentur eller om det bliver op ad formiddagen. Det er alt efter hvad jeg lige laver eller hvor dybt hundene sover i sofaen. Men turen varer 30-40 minutter. Og så er der ellers ro fra min side af indtil eftermiddag, imellemtiden (mens jeg er hjemme) har hundene fri mulighed for leg, adgang til haven, hvile, finde tyggeting el.lign. Det styre de selv. Efter sommerferien skal jeg afsted 3 dage om ugen, så i den tid er de selvfølgelig alene. Om eftermiddagen går vi typisk en times tid. Og mellem eftermiddagsturen og aftensmad kan det være vi tager på besøg hos fx min mor eller svigerforældre, så er hundene altid med - ellers kan der være fodersøg, nosework træning, rally, parkour el.lign og ellers fri adgang til haven hvor vi også kan gå ud og lege. Til aftensmad får de en frossen Kong med vådfoder i. Resten af aftenen er der afslapning/fri adgang til haven. Natmaden serveres kl. 22 i deres Greens og så er der nattisning i haven. 1-2 gange om ugen er de ude på en mark hvor de kan løbe frit. Og så er det forskelligt hvor ofte vi tager til træning - jeg træner privat, og det ene sted kører der hold af 6-8 gange med jævne mellemrum og det andet sted er det et klippekortsystem hvor man bare tilmelder det man har lyst til. Så det er sådan alt efter tid og lyst. Det sted hvor der kører hold af 6-8 gange i træk er vi altid med på parkour, rally og nosework holdene - men lige nu er der fx sommerpause. Så benytter vi det andet sted med klippekortet oftere i den periode. Her forår/sommer hvor vejret er godt bruger de hele dagen igennem enormt meget tid i haven, både alene og hvor jeg også er derude, særligt efter vi er flyttet på landet og har fået 4000kvm indhegnet have. Men nu er der også lige pludselig rig mulighed for at lege fangeleg, grave huller og fange mus. De elsker det!
 23. Sitto

  Rytme i hundeholdet

  Vores hunde ville være ret træt af at kun måtte være i haven i 10-15 minutter. De kan bruge flere timer derude - og omvendt ville jeg være ret træt af at skulle være derude i flere timer Af ren nysgerrighed, hvorfor har dine hunde ikke bare fri adgang til haven når du er hjemme?
 24. Lidt blandet billeder fra i dag
 25. Sitto

  Rytme i hundeholdet

  Jeg tænker det er nogle ultrakorte ture både på tur og i haven (hvis vi ikke tænker på hvalpen).
×
×
 • Tilføj...