Hop til indhold

Den bedste racebeskrivelse, portræt eller presentation


PBC
 Share

Recommended Posts

Som bekendt findes der et utal af racebeskrivelser. Visse er lige til skraldespanden, mens andre er bedre.

 

Men giv os et link til de bedste racebeskrivelser du kender. Racebeskrivelser du selv gerne henviser til og som du mener giver et fyldigt og retvisende billede af en race de kender godt.

 

Der fandtes faktisk ikke rigtig en beskrivelse af FT Spaniels. Nok fordi det er udstillingsmodellerne der altid beskrives. Så jeg lavede selv en. Den bedste:5up:

 

http://www.baunspaniels.dk/418462707

Link til indlæg
Del på andre sites

Som bekendt findes der et utal af racebeskrivelser. Visse er lige til skraldespanden, mens andre er bedre.

 

Men giv os et link til de bedste racebeskrivelser du kender. Racebeskrivelser du selv gerne henviser til og som du mener giver et fyldigt og retvisende billede af en race de kender godt.

 

Der fandtes faktisk ikke rigtig en beskrivelse af FT Spaniels. Nok fordi det er udstillingsmodellerne der altid beskrives. Så jeg lavede selv en. Den bedste:5up:

 

http://www.baunspaniels.dk/418462707

 

Spændende og lærerig præsentation!

Link til indlæg
Del på andre sites

Rigtig god idé med sådan en tråd. :5up:

 

Jeg synes det er svært at finde en beskrivelse der får forskellen til lab og golden ordentligt frem. De fleste får beskrevet en hund der elsker alt og alle, er supernem at træne og opdrage, og er håbløs som vagthund. Derfor kommer det ofte til at fremstå som om racens livlige og lidt fjollede/ umodne sind er det eneste der adskiller den fra de andre to, hvilket jeg absolut ikke synes er rigtigt.

 

Enkelte beskrivelser får med, at flatten er lidt mere egenrådig (især hvis man træner den forkert) men ingen advarer mod at den faktisk også kan udvikle sig til at blive en knap så venlig hund overfor andre hunde, hvis man ikke former den som ung. Mange flatcoats vil gerne lægge sig og vente, for så at styrte frem mod andre hunde, og det kan godt udvikle sig til at hunden bliver provokerende og konfliktsøgende. Også når det drejer sig om vagtegenskaber synes jeg der er en forskel, for det er som om der dukker en anden hund frem når solen går ned. Jeg har, med begge mine, oplevet situationer der gør, at jeg aldrig har været bange for at gå på gaden når det er mørkt. Med min springer var det noget anderledes, selvom racen brandes som: fars jagthund, mors vagthund. Tjah, måske opfattede min springer mig bare ikke som mor. :lol:

 

En anden overset forskel, i forhold til de andre to retrievere, er mængden af dynamit der ligger for enden af lunten. En flatter der først bliver sur, bliver rigtig sur, og får langt flere kræfter end den egentlig lidt spinkle fremtoning giver fornemmelse af. Jeg har talt med mange ejere der fortæller hvor forbavsede de er blevet, over hvor vred deres ellers så venlige hund pludselig er blevet, og hvor kraftfuld hunden egentlig er når den tænder af.

 

Til sidst synes jeg at der beskrives en race der kræver langt mere motion, træning og beskæftigelse end jeg kan nikke genkendende til. Jo, de skal beskæftiges mere end lab og golden,.. eller måske snarere udfordres mere mentalt (ellers bliver de også nogle banditter at træne med), men jeg får ofte indtryk af at der bliver smurt lidt ekstra på. Det er så en overdrivelse jeg måske ikke synes man bør gøre det store for at ændre, da det jo gavner hundene, men alligevel er det ikke helt retvisende imo. Herinde bliver racen ofte dømt ude pga. aktivitetsniveauet, mens jagtgolden og f1 lab i næste åndedrag bliver anbefalet, hvilket ikke helt giver mening i mit hoved, men sådan er det jo med at visse holdninger har en tendens til at smitte og blive sandhed.

 

Den bedste beskrivelse jeg umiddelbart er stødt ind i må være denne, som godt nok er på engelsk. (Skemaet med stjernerne er dog til at lukke op og sk... i):

 

http://dogtime.com/dog-breeds/flat-coated-retriever

Link til indlæg
Del på andre sites

Enig - kunne virkelig også ønske mig en om Dansk Spids, der beskrev, at der findes arbejdslinjer endnu. Og hvis man vil have en selskabshund alene, så skal man ikke vælge en sportshund inden for racen. Jeg kan se, hvordan nogle får problemer med dem, pga de har fået en model med for meget krudt i. Bruges de er de dog verdens nemmeste med slukknap osv som andre arbejdsmodeller inden for racer.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes også det er utrolig svært at finde dækkende beskrivelser af min race whippet, men denne gamle fra DKKs blad Hunden er en af de bedre.

 

http://www.dkk.dk/xdoc/120/Whippet.pdf

 

Jeg har en del, som kommer på besøg for at møde racen og det er nok det bedste man kan gøre, hvis man overvejer racen. Tag ud og mød hundene i deres vante omgivelser, på udstillinger og til coursing.

 

Til de som gerne vil vide mere end en kort racebeskrivelse anbefaler jeg altid denne på på engelsk(nyeste udgave):

http://www.bohemwhippets.com/books.html

 

Det er faktisk det eneste sted, hvor der nævnes noget om hvalpe-/unghundetiden med en whippet i huset og det finder jeg ret væsentligt.

De fleste falder for den rolige, fornuftige voksne hund, men er slet ikke klar over at de føste par år med en whippet i huset, kan være noget af en udfordring. Jeg kender ikke andre racer, hvor forskellen mellem hvalpen/den unge hund og den voksne er så markant.

 

I forbindelse med mennesker som besøger mig og mine hunde ville jeg faktisk ønske, at jeg altid kunne have en uvorn teenager i huset, nogle er blevet afskrækkede, når de har mødt sådan en, men det er jo en periode, man skal igennem for at kun nyde den voksne hunds selskab.

Link til indlæg
Del på andre sites

Der findes mange "officielle" beskrivelser af Mudi'en, inkl FCIs egen, som faktisk passer ret godt. Men der er alligevel nogle mere personlige blogindlæg/artikler som beskriver racen - og hvorfor man forelsker sig i den - lige det bedre!

 

http://www.itshungarian.com/made-in-hungary/hungarian-dog-breeds-mudi-is-the-eager-beaver/

 

http://polonabonac.com/?p=3338

Link til indlæg
Del på andre sites

super emne! og ja, jeg synes sjældent racebeskrivelserne passer sådan helt og er ofte alt for lyserødt skrevet.

 

Den irske ulvehund er ingen undtagelse, og det er kun få beskrivelser som vitterligt beskriver dem hudløst ærligt.

 

Jeg er ret glad for denne noget ældre sag, som dog for det meste holder stik, sjov og hudløst ærligt skrevet

http://www.ulvsholm.dk/img/Ulvehund_i_praksis.pdf

 

Jeg læste den mange gange flere år før vi fik den første, og tænkte mit, at der var en der smurte tykt på.. men nu hvor vi har to af slagsen, må jeg erkende, at sådan er det bare, og jeg elsker racen med alle detaljerne.

tror at mange (måske) ville ende op med et godt match af race, hvis alle beskrivelser var mere rammende, både de negative og de positive sider af sagen.

 

samt denne her på norsk har jeg hulket af grin over, så rammende :5up:

http://www.angelfire.com/rnb/tholenhomepage/wilikereen.html

 

AdobePhotoshopExpress_4afa693341dd44d5884a40b63d11f474.jpg

Link til indlæg
Del på andre sites

For mig er en god beskrivelse en der beskriver racen rent fysisk (højde osv) og hvordan den er mentalt på godt og ondt. Syntes mange beskrivelser gør det meget lyserødt, og lige glemmer at fortælle om de udfordringer der kan være lige med den race

 

Så skal du bare lade nogle rådgivere skrive dem :mrgreen: Drille drille sagt i spøg men også lidt i alvor - der er nogle racer, som vi stort set aldrig ser. Og nogle vi ser tit. Min gamle lærer har ført en statistik uofficielt. Jeg kan godt spørge efter den - skal jeg det? Men det skal tages med et gran salt... For miljø, ejer og uheldige erfaringer og antal af en race i DK... osv... Genetik er en lille del, men der er nogle, der springer ud.

Link til indlæg
Del på andre sites

Den mest sobre bog med racebeskrivelser, jeg er stødt på til dato er denne her: https://www.tanum.no/_dokumentar-og-fakta/dyr-og-natur/hunder/hund-agneta-geneborg-9789100102517

 

Ikke at den er 100% perfekt, men de er god til også at skrive både om racerelaterede sygdomme og om ting man skal være obs på med racen.

 

Med hensyn til "min" race, så vil jeg henvise til denne her beskrivelse, hvis det skal være til at finde på nettet: http://www.danskbeauceronklub.dk/race-profil.html

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes, at der findes mange fine beskrivelser af min race (mops), men jeg kunne godt bruge lidt flere hverdagsbeskrivelser af livet med en mops og den små særheder :D Derfor synes jeg faktisk, at siden på facebook "Humphrey Pug Cartoon" og Gemma Corells tegning tegneserier med sin mops, som begge er tegneserier, der skildrer hverdagen med en mops, er virkelig gode og spot on! Meget simpelt egentlig, men de rammer så rigtigt

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...