Hop til indhold

At få hunden til at lystre (Jagt instinkt, bliv, gå i snor, alle de dufte!!)


thewhiteefox
 Share

Recommended Posts

Jeg har Indra, og hun er lige blevet halvandet år i går. Jeg har haft hende i 1 år og 1 måned, og hun kommer fra Bosnien og har været igennem en masse træls, ingen socialisering osv osv, og det har vi arbejdet på det sidste år, og hun er kommet rigtig langt.

 

MEN, det er som om den seneste uge eller 2, at hun har noget i ørene.. Normalt når jeg går ture med hende, så går hun tit uden snor meget af turen, og hun plejer at være god til det. Kommandoer som "Vent", "Rolig", og "Bliv" plejer at blive lyttet til, men jeg skal virkelig sige det mange gange, og tit ligge en lidt hård tone i det, før hun overhovedet gider lytte til mig. I går var jeg også i en ny skov med hende, sammen med min far, og Indra har altid været ret vild med spor, og er rigtig dygtig til det - ment på den måde at jeg ikke laver spor med hende (Kun engang imellem derhjemme med et legetøj eller godbidder), men Indra's lugtesans er UTROLIG, og hun sporer sporer sporer, når vi er ude og gå - selv hvis der går et menneske 50 meter fra os, så følger hun deres spor. Virkelig en spor hund uden lige - og hun er ellers en spids blanding.

 

NÅ, men skoven i går.. Hold da op. Hun havde konstant næsten i jorden og løb afsted! Ørene var lukket, og flere gange kunne vi faktisk ikke længere se hende. Det endte også med, at hun fandt et rådyr! I dag var det meget det samme - Hun stak faktisk af på turen!! Vi havde ellers gået i 3 kvarter uden de store problemer - lidt døve øre, fx da jeg bad hende sætte sig og vente, mens jeg lige tog et billede med mit kamera, ja da rejste hun sig igen og igen, blev viklet ind mellem buskene, fandt grene og i bide og ÅHH!! Men stak så senere af, da hun så en hare - og de få gange det er sket, så er ørene lukket. Jeg råbte hendes navn, alt det jeg kunne (Glad tone, kom såååå Indraa!), men niks. Og jeg stod bare og ventede på et skrig fra et hund og et brems fra en bil.. DET VAR FORFÆRDELIGT. Men hun kom løbende tilbage, og jeg gjorde, som jeg altid gør - DYGTIIIIIIIG! Sådan!! 10 godbidder i kæften på hende, så glad for at se hende!! Hun skal jo ikke føle, at det er surt at komme tilbage til mig, fordi jeg bare skælder ud. Og så var hun ellers oppe og køre. Efter det skete, så satte jeg mig i græsset, ret chokeret stadig, og Indra helt oppe og køre. Hun piv og kunne slet ikke falde til ro. Når jeg prøvede at røre ved hende, så kørte hun endnu mere op.

 

Indra har også altid, da hun er meget usikker og gør af andre hunde, så så snart vi kommer ud af døren, så spejder hun efter andre hunde og piver i starten.

 

SÅ, ja.. Forvirrende indlæg, undskyld.

Men hvad gør jeg med hensyn til det med at jagte dyr - Jeg vil gerne have et STENSIKKERT "recall"!!! Og hvad med de pludselige døve ører? Normalt plejer hun at sætte på 0,00002 sekunder, dække, blive og alt det, men nu.. Jesus. Er det alderen?

 

Jeg har altid sagt, at min hund skal opføre sig ordentligt og være velopdraget og lydig. Og lige nu føler jeg, at alt går galt for os. Jeg føler, at hun trækker, hun lytter ikke til mine kommandoer "Vent" eller "Rolig" (sæt farten ned), og hun virker meget styret af omgivelserne. Kan ikke rigtig fokusere på mine kommandoer, trækker afsted efter duftene, virker stresset og flyvsk.

 

Her snakker vi sådan set kun udenfor. Indenfor, især efter morgen turen, så sover hun gerne i 3 timer og hverken piver eller noget indenfor, kan sætte, dække osv. Men udenfor!! Der er den gal. Og det er lige der, den slet ikke må være gal - fordi der er biler, der er toge, der er cykler - alle de ting der kan skade hende!

 

Hvordan "proofer" i BLIV!! (uanset hvad), gå pænt i snor - også selvom du kan dufte noget, og så med hensyn til jagtinstinktet - hvad gør i der?

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes, at det er utrolig ansvarsløs at slippe din hund løs når ikke den kommer, og specielt i skovene, hvor der på forhånd SKAL være snore på hundene, og hvor dyrene i den her tid går og er højdrægtige

Så tag nu ansvar og hensyn til andre mennesker og de vilde dyr og hold snor på den hund.

Hvad vil du gøre hvis din hund render ud over en vej og forårsager et trafikuheld, hvor mennesker kommer til skade eller endnu værre.............kan du leve med det ?

 

Når hunden skal komme til dig, så løser det intet at tale hårdt til den. Hvem gider at komme hen til en "sur kælling" gør du ?

Det hjælper hellere ikke at kalde på den mange gange, det eneste du får ud af det er, at du vænner hunden til at den ikke behøver at komme første gang, men at den kan vente til du har kaldt på den en 5-6-7 gange, og efterhånden vil du skulle kalde flere og flere gange.

Om du bruger hundens navn eller en anden kommando til indkald er ligegyldig, hunden skal jo komme når du bruger kommandoen.

 

Meld dig til noget hundetræning et ordentlig sted så DU kan få lært hvordan man træner hund, og hold så snor på din hund ALTID så andre mennesker og dyr ikke kommer til skade.

Link til indlæg
Del på andre sites

Lydighedstræning og find et sted hvor du kan gå til det.

SÅ både du og hunden lærer noget og stop så med at slippe hende i skoven. Det MÅ du simpelthen ikke. Tænk hvis dyrene kommer til skade eller tænk hvis din hund kommer til skade.

Der findes INGEN steder hvor man må slippe en hund som man ikke har styr på¨- hverken hundeskov, statsskov eller andre steder end i din have.

 

Så først, stop med at tage snoren af hende og anden, kom afsted til hundetræning, det gavner både dig og hund.

Her går vi troligt til hundetræning med hund nr 3, man kan altid lære og det er hyggeligt.

 

Du skal klart i gang med kontakt øvelser, så hun har øje på dig og ikke alle andre folk.

 

Når vi kalder så bruger vi hundens navn og evt kom eller her (her betyder, herhjemme, at de skal sætte sig foran mine fødder og kigge op på mig)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er ret enig med de to andre - Jeg ville blive sur hvis jeg mødte en løs hund og der ingen ejer var i nærheden, det har jeg prøvet et par gange. Det er ikke spor sjovt når man står med en hund der bliver bange og gøer og man ikke ved hvad den fremmede hund vil gøre... så altid snor på indtil du har styr på hende.

 

Jeg ville også starte på noget lydighedstræning hvis jeg var dig.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tror ikke, det er tilfældigt, du får problemerne nu, hvor din hund har den alder, den har - nu er den næsten voksen. Men der er kun én løsning i øjeblikket: LINE PÅ altid - den må ikke få chancen for at ignorere dine kommandoer, for så lærer den lynhurtigt det. Og så skal I til lydighedstræning

Link til indlæg
Del på andre sites

Er enig med de andre - det er ikke ansvarligt at lade hunden gå løs når den ikke kommer ved indkald. Hvis du synes den skal have "plads" så give den en lang line på. Der findes sporliner op til 20 meter, og så har du fat i den ene ende mens du træner indkaldet.

 

Da min hund var teenager havde han 4-5 måneder hvor han altid og jeg mener ALTID havde line på, netop for at forhindre at han løb efter noget. Det gælder om at træne indkald, samtidig med hunden ikke får mulighed for at udvande det ved at stikke af, og først komme når det spændende er ovre.

 

Måske skal du træne noget kontakt sådan at din hund har fokus på dig, og derved nok nemmere kan "høre" når der sker noget interessant. Det kunne også være en ide at indlære et NEJ så du kan stoppe hunden når den vil noget du ikke ønsker.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hun kommer ALTID, hvis jeg kalder, hvis der er mennesker, hunde, katte osv - Så bare rolig, jeg er ikke en af dem, hvor hunden køber løbende hen til en :) Det kan jeg nemlig ikke selv ha! Men, når hun ser en hare, så går den gal. I alle andre situationer er der fuld kontrol.

Og så går vi altså løs steder, hvor hunden MÅ gå løs - Fx stranden og skoven, hvor det er tilladt (I vores by) at have hunden løs fra oktober til marts. Så bare rolig, det er der også styr på.

 

Og desværre er hundetræning ikke en mulighed. Jeg gik til det med hende sidste forår og sommer, men desværre blev jeg meget meget syg og er det stadig, og har ikke længere mulighed for kørsel, og har ikke selv hverken kørekort eller bil, og busserne går heller ikke derud. ØV, jeg ville ellers gerne.

 

Jeg er allerede igang med kontakt øvelser, og har øvet det med hende længe. Nu øver vi det, hvor vi går tæt på dyrene (I snor), og hun bliver bedre og bedre for hver gåtur.

 

OG SÅ - Jeg kalder netop IKKE på hende med en sur stemme. Skrev jeg ikke det? Nå men, jeg kalder altid glad, og når hun kommer, så roser jeg rigtig rigtig meget.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...