Hop til indhold

Udstillings-hunde & deres Mennesker


Gæst netrom
 Share

Recommended Posts

:DHej derude.

 

Mange mennesker har en opfattelse af at mennesker der udstiller deres hunde, er nogle sære typer.

 

Hvad er din mening ?

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tror der blandt hundeudstillere - såvel som blandt frimærkesamlere og postbude og bilentutiaster og kaffedrikkere findes både sære og usære mennesker :)

 

Jeg har set ting på udstillinger som jeg virkelig ikke troede var rigtigt - f.eks når ejerne af de små pelshunde løfter dem ned fra bordet ved at tage fat i line og i halespids ... eller når en hund nægter at gå - at den så bliver trukket rundt i ringen mens den ligger på maven :-X ... Det er jo et sært syn på hunden i min verden - men jeg har også set hunde der elsker det - som har den fedeste kontakt til deres mennesker mens de løber glade rundt i ringen ...

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har udstillet en del, primært Ascha. Om jeg er sær...højest sandsynlig.

 

Der er nogle der ikke har hundene med i tankerne, det er tydeligt og det må man enten vænne sig til eller forsøge at se bort fra. Man kan ikke ændre på så mange mennesker, andet end ved at vise hvordan det også kan gøres.

 

Jeg har en springer men har aldrig hængt ham i linen (sådan som de bør blive handlet) og har også ladet ham stå selv. Om jeg er blevet skulet til, og grinet af ?... ja, men det er der bare ikke noget at gøre ved. Til gengæld har han, som den eneste, logret (en glad logren) med halen i ringen.

 

Thailo har aldrig fået andet end 2. præmier (han har et par fejl) men på vores kritikker har der stået: velvist, så de må da have set, at det kan gøres uden alt det der underlige og unaturlige. Og det er som med al anden mode, der er jo nogen der skal starte en trend, så det kan ændres.

Link til indlæg
Del på andre sites

Alle mine "rene" hunde er blevet udstillet.

IKKE fordi jeg går vildt op i udstillinger, -for jeg er i bund og grund ligeglad med, hvordan min hund ser ud.

 

MEN jeg har jo hver gang valgt en bestemt race, --fordi lige netop DEN race har tiltalt mig. Og hvis racen fortsat skal bestå, så er det piskenødvendigt, at hvalpekøberne også gider at få udstillet deres hunde. Hvordan skulle opdrætterne ellers vide, om parringen har været vellykket?

 

Så jeg er kommet en del på udstillinger gennem årene. Og jeg HAR da set folk stå og pudre hvide småhunde, eller de har forsøgt at trække en genstridig hund af sted.

Og det er da synd, -især det sidste.

 

Men nu ER det næsten altid ganske unge hunde, der er tale om på en udstilling. Og hvis ejeren ikke rigtig har forberedt sin unge hund på hvad der skal ske, så kan det være svært at få den til at samarbejde.

Det er oftest små hunde, der giver den slags problemer. De er nok oftere blevet overbeskyttede i deres allerførste måneder, end de store hunde er.

 

Mine hunde har altid taget det som en fest og en oplevelse. Faktisk har jeg gjort hvad jeg kunne for at det skulle være som en "hundejuleaften" med masser af godter og gaver og opmærksomhed. SLET ikke så ringe endda..

 

Silke er en 2-3 præmie hund. Så hendes "eksteriør-karriere" blev ganske kort. Faktisk har hun kun været udstillet to gange. MEN vi har med stor fornøjelse meldt os til LYDIGHEDSPRØVER på udstillingerne. Og DER kan hun rende med førstepræmierne!

 

Og så er det rigtig sjovt, når folk i løbet af dagen kommer og spørger om hvad race hun er, fordi de synes hun er så sød og smuk... De kan ikke liige se, at hun er en golden.. :lol:

 

w015.gif

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er ikke selv udstillertypen - og i og med at jeg kan sige det, må jeg jo have en mening om disse g030.gif

 

Nej - så længe det er noget hunden nyder og gider, så er det fint med mig. Men når det ikke (OGSÅ - det er vel aldrig kun for hundens skyld) er for hundens skyld så synes jeg det er noget bull... g060.gif

Link til indlæg
Del på andre sites

Er det ikke naturligt at man gerne vil vise noget frem man er stolt af?

Det må man sige jo til. Men hvis hunden hader det er det jo ikke fedt... e035.gif

 

Nej det har du ret i... Jeg aner ikke en disse om udstillinger, men en hund der ikke føler sig tilpas vinder vel ikke... Og de bliver vel også frarådet det af dommerne eller får nogle tips til hvordan de kan gøre hunden tilfreds med det?

Link til indlæg
Del på andre sites

jeg har været på udstilling med Oskar. Det har været meget hyggelig. Får snakket med en masse søde mennesker og hunde.

Men selvfølgelig skal hunden kunne lide det, jeg ville nødig skulle slæbe min hund rundt i ringen.

Nu er det en golden jeg har, så han står ikke i en galge og er ved at blive kvalt. Det syntes jeg er synd. Jeg mener at hunde er pænest, når de tager sig naturlig ud. Selvfølgelig skal de være rene og velplejede. Men man behøver ikke bruge hårlak og curler og hvad ved jeg.

Nå men spørgsmålet gik på om man var sær fordi man udstillede. Ja det er jeg nok.

Nu er det sådan at fordi man har prøvet at udstille, så har man stadig fokus på hvad der er hundens naturlige behov og hvad det er min hund har brug for i hverdagen, som apportering, næsearbejde, markarbejde. Min hund skal have et godt liv og det kan den sagtens få selv om den bliver udstillet. Det er hverdagen der tæller.

Jeg troede engang at det var for snobber :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst anja mosevangen

Hej

 

Vi vil helt klart udstille vores dalmatiner når vi kommer så langt.

Er vi snobber underlige sære...... nej det synes jeg bestemt ikke!!! :lol:

Vi er stolte af den race vi har valgt :D og vil gerne være med til at få det bedste frem i avlen osv. så det er jo en hjælp til at bevare det gode ved racen.

alle synes jo at det er deres hund der er den sødeste osv. men det er jo ikke ensbetydende med at den er god i avl, det mener jeg helt sikkert at man får bevist og svar på ved at tage den med til udstilling.

Pluds at din hund er jo altså nødt til at være opdraget samt trænet hjemme fra for at kunne klare sig i ringen, ellers kan man jo ligeså godt blive hjemme. tror ikke der er nogen der tager afsted for at tabe :D

Gennem den intensive træning (som er nødvendig for at vise det bedste frem i sin hund) der er derhjemme vil jeg mene at der bliver et bånd knyttet mellem hund og ejer (selvfølgelig også dem der træner intensivt men vælger ikke at udstille).

Tror ikke at hvis det er på hundens præmisser at den så tager skade af det, tværtimod vil den synes det er sjovt og hyggeligt.

 

Fra Anja

Dalmatinejer på søndag :D:D:D

Link til indlæg
Del på andre sites

Lidt sære er de nok... Ligesom alle vi andre der er blevet bidt af en gal hund :lol:

 

nej, men jeg har en oplevelse af at nogle udstillingsfolk ikke rigtigt får trænet eller aktiveret hunden så meget i dagligdagen. Og de møder måske op med en hund der ikke mentalt er så forberedt som den burde være for at kunne handles og for selv at have en god dag.

jeg har været på to udstillinger, så det er begrænset, men jag vill kun skyde max halvdelen af hundene til at have en sjov dag ud af det, resten er pyntegenstande...

 

Jeg synes stramme tynde nylon liner skulle forbydes!

Link til indlæg
Del på andre sites

Der er slet ikke nogen, der kan se, at vi har et ansvar overfor vores race?

 

 

n020.gif

 

Jo bestemt ... nu faldt det så bare sådan ud for os, at Tulle ikke lever op til racestandarden, på trods af fine forældrer og alt ... Hvis ikke det var faldet sådan ud, så var hun også blevet udstillet - mest for at lade opdrætter vide, hvad hun havde lavet ...

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har mødt mange rigtig søde udstillingsmennesker. De brænder virkelig for deres sag, og det synes nogen måske er underligt. Ellers tror jeg ikke de er mere sære, end så mange andre steder. Det er vist mere dommerne den er gal med:lol: :P

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er nok en af dem der har (haft) fordomme.

Har haft svært ved at se hvilken glæde hundene kan have ved at være på udstilling en hel dag.

 

Men så var jeg gæst på en DRU-udstilling i Køge sidste år. Og stemningen var positiv, og folk hjalp hinanden. Og Toffi var i sit es, hun syntes det var et paradis med alle de chi´er hun kunne være sammen med! Folk gik tit ud på græsset med hundene, de sad ikke bare i bur og ventede. Og der fik Toffi hilst på mange hunde, der bestemt ikke så ud til at være kede af at være der:)

 

Men ventetiden er lang sådan et sted, og der er sikkert også hunde der stresser over det.

Toffi´s halvbror eeelsker at komme på udstillinger, mens jeg ved at andre har droppet at udstille deres hund fordi hunden var trykket ved situationen.

 

Så det er for mig ligesom med hundetøj: Hvis det ikke er til gene for hunden, synes jeg det er ok. Der er vel også et element af socialisering over det, hvis ikke det bliver for stressende. At være inde i hallen konstant synes jeg dog er synd.

Link til indlæg
Del på andre sites

Man kan jo gøre noget for racen på mange måder. Jeg er medlem af specialklubben, her er ved at komme nye boller på suppen. Jeg vil gerne gøre noget for at komme fordomme om racen til livs.

Jeg var i Herning i år, skulle se lidt på Mellempudler. Jeg havde udset mig to opdrættere, i første omgang studerede jeg dem på afstand. Hold øje med hvordan de behandlede hundene. Det betyder meget for mig hvordan opdrætter behandler sine hunde, han/hun har trods alt hvalpene de første måneder.

Link til indlæg
Del på andre sites

nææ hvorfor skulle det være det? hvis hunden kan lide det gør det vel ikke noget :D

 

jeg synes først det er galt vis hunden bliver behandlet som en lille fin dame som ikke må komme ud og være en rigtig hund.....

Link til indlæg
Del på andre sites

Der er slet ikke nogen, der kan se, at vi har et ansvar overfor vores race?

 

 

n020.gif

 

I hvilken henseende? At vi bør vise vores hund 1 gang for at højne racestandarden, eller hvad mener du?

 

LIGE NETOP!!! Hvis ikke vi får bedømt vores hund, så tæller den slet ikke i avlsmaterialet.

 

Opdrætterne har brug for at vide, hvordan hvalpene i de forskellige kuld er faldet ud. Ellers kan de jo ikke vide, om hanhunden og tæven er gode avlsdyr.

Og det er altså ikke nok at få et rosenrødt brev om hvor PRAGTFULD en hund er blevet... Der skal en lidt mere nøgtern bedømmelse til.

 

Og jeg vil sige, at der i mit univers skal ret gode grunde til IKKE at få sin hund bedømt. Noget mere end at "min hund kan ikke lide det..." PJAT!!! Det er OS som ejere og opdragere, der er afgørende for, hvad vores hunde kan lide eller ikke lide. Hvis en hund er vant til andre hunde, -og hvis den synes at træning er sjovt, så vil den også synes, at det er sjovt at komme på en udstilling.

 

VI skal bare huske, at det er OS som ejere af vores hunde, der bestemmer, hvad vi vil byde vores hund. Der skal SELVFØLGELIG ikke være noget med ophold i fremmede bure eller at hunden på anden måde skal være forladt............ Hvis den da ikke lige netop er VANT til det og synes det er ok. For det er OGSÅ et spørgsmål om opdragelse.

Masser af brugshunde er vant til lange ventetider hver eneste dag.

---Men det er jo ikke nødvendigvis noget, man kan forvente af en lille selskabshund.

 

----d054.gif----

Link til indlæg
Del på andre sites

Der er slet ikke nogen, der kan se, at vi har et ansvar overfor vores race?

 

 

n020.gif

 

I hvilken henseende? At vi bør vise vores hund 1 gang for at højne racestandarden, eller hvad mener du?

 

LIGE NETOP!!! Hvis ikke vi får bedømt vores hund, så tæller den slet ikke i avlsmaterialet.

 

Opdrætterne har brug for at vide, hvordan hvalpene i de forskellige kuld er faldet ud. Ellers kan de jo ikke vide, om hanhunden og tæven er gode avlsdyr.

Og det er altså ikke nok at få et rosenrødt brev om hvor PRAGTFULD en hund er blevet... Der skal en lidt mere nøgtern bedømmelse til.

 

Og jeg vil sige, at der i mit univers skal ret gode grunde til IKKE at få sin hund bedømt. Noget mere end at "min hund kan ikke lide det..." PJAT!!! Det er OS som ejere og opdragere, der er afgørende for, hvad vores hunde kan lide eller ikke lide. Hvis en hund er vant til andre hunde, -og hvis den synes at træning er sjovt, så vil den også synes, at det er sjovt at komme på en udstilling.

 

VI skal bare huske, at det er OS som ejere af vores hunde, der bestemmer, hvad vi vil byde vores hund. Der skal SELVFØLGELIG ikke være noget med ophold i fremmede bure eller at hunden på anden måde skal være forladt............ Hvis den da ikke lige netop er VANT til det og synes det er ok. For det er OGSÅ et spørgsmål om opdragelse.

Masser af brugshunde er vant til lange ventetider hver eneste dag.

---Men det er jo ikke nødvendigvis noget, man kan forvente af en lille selskabshund.

 

----d054.gif----

 

Jamen hvis det var det du mente, så jo. Jeg mener helt klart at den eneste måde standarden kan forbedres på (udseendemæssigt) er at udstille. Som opdrætter ville jeg ihvertfald være meget glad for at få en update på det jeg lavede.

 

Vi har i spaniel klubben iværksat "hvalpepakken" hvor opdrætter for 100 kr. pr hvalp i kuldet kan få (til deres hvalpekøbere). 1 bog (udg. af spaniel klubben), 1 gavekort til hvalpemotivation, ½ års medlemsskab i klubben samt 1 gavekort til en udstilling i hvalpeklassen. På den måde håber vi at kunne få nogle flere på udstillingerne. I hvalpeklassen tæller resultatet jo ikke, men hvem ved. Måske de får en positiv oplevelse af hvad en udstilling er. Mange er jo forudindtagede.

 

Når det så er sagt, så forstår jeg også godt at nogen stejler overfor udstillingsbegrebet. En udstilling er jo egentligt et avlsgodkendelsesarrangement, men inden for rigtig mange racer ser vi jo ikke avlsgodkendelser, vi ser show show show. -og nogle dommere er altså elendige til at skelne mellem de 2 ting. -og jeg kan godt forstå førstegangsudstillere, som kommer med deres hund, et tæppe den kan sidde på og en børste til den skal i ringen, som går i koma når der kommer en udstiller med 8 bure stablet ovenpå hinanden, med komplet opstillet hundesalon til at færdiggøre hunden inden den skal i ringen.

 

Jeg udstiller selv mange gange årligt i ind- og udland, og er en mellemting mellem de 2 ovenstående beskrevne typer.

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 1 month later...
Gæst chihuahualove

jeg udstiller selv da jeg gerne vil avle, og så er det jo man skal have en uddannet dommer til at bedømme sin hund :)

 

Udover det møde ens hund en masse andre hunde på sin størrelse og dem møde man jo ik så tit, så man myder nye mennesker der også elsker racen og ens hund får nye lege kammerater, måske for livet :)

 

plus rigtig god stemning :)

 

selvom man har en hund uden tavle eller bare ikke gider udstille kan jeg stadig varmt anbefale at ta med på en, da man møder en masse nye mennesker og ens hund får chancen for at møde nye venner :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...