Hop til indhold

Bange for andre hunde?


Gæst Vivi
 Share

Recommended Posts

En lille snak om emnet i "snakke-tråden", håber jeg I vil være med til at fortsætte herovre. Jeg synes nemlig emnet er for vigtigt til at drukne i snakke-tråden. (Jeg tillader mig at citere, da jeg ikke kan kopiere det ind, hvis nogen af jer ikke vil have det stående, sletter jeg det naturligvis)

Vivi skrev:

 

Og så i dag kom vi i karambollage med en stor muskelhund nede i byen!

 

Jeg havde godt spottet den på afstand mens den gik i line med ejeren, ejeren stillede sig så og snakkede med en butiksejer i en butiksdør, vi passerer forbi ca. 20 meter derfra, tænk, så har ejeren guhjælpemig taget linen af hunden

 

Hunden får øje på Toffi, og sætter straks i løb, ejeren råber "NEJ NICO NEJ NICO!!!" Jeg får lynhurtigt bukket mig ned og taget Toffi på armen og drejet rundt så jeg har ryggen til retningen hvor hunden kommer spænende fra.

Jeg ser ikke mere, men ejeren når åbenbart at få fat i halsbåndet og siger "Det må du virkelig undskylde". Jeg kan kun svare "Så få dog den hund i snor!"

Det var lige så mine ben rystede under mig.

 

Og stakkels Toffi, hun var lige så rystet som mig, selvfølgelig dels fordi jeg hvirvlede hende hurtigt op, så kunne hun godt regne ud at der var fare.

Men jeg kunne virkelig ikke gøre andet i den situation.

 

Hvorfor er det blevet så sejt at gå rundt i bycentrum med hunde uden line, kan nogen forklare mig det?

 

Tweesa og Chi´erne skrev:

Det kunne dælme være rart at kunne slippe de to små løs uden at skulle tænke på andre hunde, trafik og så videre... Også derfor jeg ikke går i hundeskov med dem, jeg er træt af at blive forskrækket af kæmpe hunde - som jo selvfølgelig er i deres gode ret til at gå fri.. Men en gang overfaldet af en kæmpe Risenschanuzer - altid på vagt..

 

Også derfor at jeg ville gøre præcis som Vivi, tage den lille hund op - for ja, det er måske ikke meningen at de skal gøres bange på den måde.. men hellere bange, end spist..

 

Det gør træner Pia også, hvis hun ser en stor løs hund komme - så samler hun sin op, helst før den opdager noget.. For der er bare for stor en risiko..

 

Gryn skrev:

Jeg er også begyndt at samle groa op når der kommer store voldsomme hunde i fuld galop.

Gudrun siger at Groas grænser er blevet overskredet, så det skal bare stoppe. Jeg er total ligeglad med de ejere der siger deres hund ikke gør noget. nej, men min lille bliver bange, og de vejer altså lige lidt mere end 4,5 kg.

 

Vivi skrev:

Det lyder fornuftigt, Gryn.

 

Grænsen er så fin. Vi skal beskytte vores små hunde, men vi må ikke overbeskytte.

Det er ikke altid nemt at regne ud hvornår vi skal gøre hvad.

 

Freudika skrev:

Jeg synes også det er rigtig svært - og har af og til ikke været god nok til at passe på Tulle - fordi jeg jo ikke ville være med til at gøre hende bange ... hvilket jeg så nok har været

 

Nu samler jeg hende op, hvis vi er i en situation, som jeg kan se, er for overvælendende for hende ... også selvom den reelt ikke er farlig ...

 

a9 skrev:

 

Netop på dette punkt misunder jeg ejerne af små hunde - I kan tage jeres hunde op, hvis/når der er risiko for, at det bliver for meget for dem, og dermed beskytte hunden det samme kan jeg ikke heeeelt gøre ved Bondo med hans små 34 kg og 54 cm over ryggen

 

Desværre har Bondo været ud for alt for mange situationer, hvor det kunne have været praktisk at tage ham op i stedet er det bedste jeg har kunnet gøre at slippe ham, så han i det mindste har kunnet flygte

 

Resultat: Jeg har en hund, der er meget meget usikker over for andre hunde, og derfor godt kan være hurtig på aftrækkeren - det bedste forsvar er angreb, synes han at mene [/b]

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 82
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Man kan også bare blive så arrig - fx. da jeg var i skoven med mine to forleden.

 

De var i snor begge to, som loven nu engang også siger - kun på stranden må de være løse om vinteren..

Og lige pludselig, hvisler min kæreste "hund.. hunde... to hunde" og inden jeg når at reagere står der en kæmpe Eurasier to meter fra Bitten som selvfølgelig flipper skråt - hun havde heller ikke set den, og den overskred KLART Bittens sikkerhedsgrænse..

Bagefter kommer en stor Golden trippende..

 

Ejerene kalder ikke engang på deres hunde! De står bare og glor mens jeg forsøger at få styr på Bitten og Dolph som jo fløj rundt i snoren..

Jeg får halvt råbt at de fandme skulle se at få deres hund i snor, det er faktisk påbudt alle at have hunden i snor..

 

De glor tilbage som "altså hallo.. slap af søster.. de gør jo ingenting.. det er dine som er hysteriske"... Meget vel, måske Bitten ikke er glad for andre hunde - men når folk gentagende gange lader deres hunde overskride Bittens grænser på den måde, så undre det mig sgu ikke at hun har det så svært med store hunde..

 

Mangler godt nok en god og sød stor forsøgs hund som ikke tager sig af at Bitten er så udfarende...

 

 

Bittens motto er vist noget a la "så er det bare at være klar ved havelågen og slå først, mester"

Link til indlæg
Del på andre sites

a9, kan godt se hvad du mener.

 

Og kender også fra Toffi at hvis ikke den anden (lidt for anmassende eller livlige) hund ikke ser hendes signal til afstand, nemlig rynken på næsen, så er hendes næste skridt et snap.

Jeg ser derfor intenst efter dette rynkesignal, når hun hilser på andre hunde, og i samme sekund som hun starter på at rynke, siger jeg straks til den anden hundeejer: Nu gider hun ikke mere. Så vi er blevet skrappe til at undgå snapperi på det sidste.

 

Men hvis den anden hund er løs, ja så hjælper dette trick jo lige fedt.

 

Toffi har også været meget usikker på andre (større) hunde, men efter hun blev voksen har hun fået mod nok til at sige fra.

 

Det kan så have den ulempe, at den anden hund svarer igen. Og så kan tingene i værste fald udvikle sig til et slagsmål.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville bare lige tilføje at træner Pia har lært sin hund kommandoen "bag om mig"..

 

Det er virkelig nyttigt, for hun er så fri for at skulle hive hunden op hele tiden, den stryger bare om bag hende - hun har endda indlært det med voldsomt meget ros og godbidder så hunden tænker "Juhuuuuu!", og hun slipper derfor for at hunden føler sitatuationer er negativ..

 

Og når hun ved at hunden er bagved hende - så kan hun koncentere sig helt om den kæmpe hund som har sat kursen mod dem... dét syntes jeg var mega smart!

Link til indlæg
Del på andre sites

I dag i byen mødte jeg en mand med en papillon. Han udbrød om Toffi) "Sådan en har jeg også haft, den blev spist af en rottweiler".

Øhh...det måtte jeg så lige spørge ind til.

 

Der var kommet en løs rottweiler bagfra, på åben gade, hvor papillonen og chihuahua´en gik i snor. Og haps! :?

 

Manden havde lagt sag an mod forsikringssselskabet, han krævede 12.000 i erstatning for sin chihuahua. Hans advokat havde helt klart ment, at de havde en god sag.

 

Men hmanden tabte sagen, og skulle betale alle omkostninger.

Han fortalte at han tabte sagen fordi den lille chi havde bidt sig fast i struben på den store rottweiler.

 

Spørg mig ikke om mere, for det var alt hvad jeg fik at vide.

 

Jeg har intet imod rottweilere, min veninde har haft et skønt eksemplar, som jeg tit havde liggende delvist i skødet på sofaen :P

 

Men løse hunde på gader og stræder, dem har jeg noget imod!

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst anne-marie
Jeg ville bare lige tilføje at træner Pia har lært sin hund kommandoen "bag om mig"..

 

Det er virkelig nyttigt' date=' for hun er så fri for at skulle hive hunden op hele tiden, den stryger bare om bag hende - hun har endda indlært det med voldsomt meget ros og godbidder så hunden tænker "Juhuuuuu!", og hun slipper derfor for at hunden føler sitatuationer er negativ..

 

Og når hun ved at hunden er bagved hende - så kan hun koncentere sig helt om den kæmpe hund som har sat kursen mod dem... dét syntes jeg var mega smart![/quote']

 

Jeg har også holdt Mika bag mig ved gen-møder med stor tyk sort lab, der er så strid og dum, Susi går forrest og stopper hende, jeg kommer som nummer to og siger at hun skal forsvinde, hjem til ejer og Mika tudser efter mig :D

 

Var så stolt ag susi, for hun valgte det selv, og labben tør ikke noget med hende, den opførsel er typisk mobning fra svagt individ der finder nemt offer (dominerende adfærd), og stakkels Mika er så udsat, så åben, uskyldig og sårbar hun er :)

 

Men rørende at Susi ved det hele, dejlige dominante smukke tøs :oops:

 

Men nu kender vi denne tæve, og det gjorde vi jo ikke da det gik galt første gang, jeg havde ikke en chance, så lå hun over Mika og maste hende på total uanstændig vis, ejeren slog hende da hun senere var rolig, det var mig der fik tæven til at stoppe :)

 

Men for mig var det tydeligt at ejeren ikke vidste en hujende fis om hunde hundesprog og hundeadfærd, og så bliver hundens grænser overtrådt = derved får man en mobber!

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst LKollerup

Det rører mig meget når jeg hører om alle de mennesker og hunde, der bliver 'generet' af løse hunde - og det uanset race.

 

I dag, da jeg havde træning kom der pludselig en løs golden tæve. Hun var vældig sød og ville egentlig bare hilse, men for den papillon, som har det rigtig skidt med andre hunde, var det rigtig ufedt.

Han er ellers kommet rigtig langt og har det fint med de andre på holdet, men helt fremmede hunde føler han virkelig trang til at holde på god afstand. Hvilket denne golden ikke helt forstod midt i al forvirringen.

Ejeren skyndte sig at sige, at hans golden ikke ville gøre noget og til svar måtte jeg give ham, at det var også fint, men det ville den lille papillon måske.

Ejeren af papillonen endte desværre med at måtte løfte sin hund op, selvom hun var kravlet langt op ad en skråning - den venlige golden fulgte efter, og til sidst var der ingen anden udvej end at løfte ham op, hvorefter jeg endelig fik fat i tæven og overdraget hende til ejeren....

Jeg var rigtig ærgerlig på papillonens og hans ejers vegne - et tilbageskridt i den ellers fremgangsrige træning!

Sådan noget oplever vi desværre med mange af de hunde vi har i behandling for 'aggressioner' mod andre hunde. Det er meget svært udelukkende at færdes steder, hvor man har fuld kontrol over omgivelserne. Specielt hvis man bor inde i byen og ikke har bil.

Det burde ikke være nødvendigt hele tiden at skulle kigge sig over skulderen for ikke at blive overrasket af en løs hund - det er ikke rimeligt, for de hunde det går ud over. Hverken den hund i snor eller den uden, som risikerer enten at blive bidt eller få skæld ud for ikke at komme, når der bliver kaldt....

 

Det er rigtig god træning at lære sin hund at gå om bagved og på begge sider af sig - på den måde kan man bedre beskytte sin hund. Men i det tilfælde den anden hund er løs, kan det være utrolig svært at holde sin hund, der hvor man har bedt den være. Specielt hvis den har dårlige oplevelser med andre hunde i baggagen - så kan det være for stort et krav at bede hunden blive et bestemt sted; mange hunde vil føle sig nødsaget til at forsvare sig selv, uanset om ejeren står foran eller ej.

Langt de fleste aggressioner bunder jo i at hunden føler sig nødsaget til at forsvare sig - og det har de såmænd både ret og pligt til.

 

I sidste ende bliver man jo nødt til at tænke på sin egen hund først og fremmest - og så er det jo bedre at blive løftet op end at blive spist. Og til de med store hunde - se om I kan være hurtige på benene og forsvare jeres egen hund ved at 'tvinge' den til at være bag jer.

Og så råbe til den uansvarlige hundeejer at din hund bider - det virker i hvert fald mange gange hvis bare hunden er godt stor.

Ærgerligt at det skal være sådan og jeg håber, at flere og flere hundeejere vil forstå vigtigheden af at holde deres hunde i snor - så hverken den ene eller anden går fra turen med en positiv oplevelse.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er meget enig i ovenstående indlæg:)

 

Det kan nemlig være meget svært at lære sin hund at de er ok at blive bagved... For nogen ligger det måske lige for, andre har lært at det holder de andre væk at skælde ud og så er den den løsning hunden vælger..

 

Sheila ville jeg ikke kunne få til at blive bag mig uanset hvad men for de hunde hvor man kan, vil det jo være godt og er den lille, så lære den at det er ok at blive samlet op uden dramatik:)

Link til indlæg
Del på andre sites

Toffi prøvede engang at gemme sig helt inde mellem menneskeben hos en person der sad på hug, men den anden hund for da bare efter, ind i "hullet". (Heldigvis i leg, men alligevel for meget for Toffi)

 

Så jeg vil nok stadig foretrække at løfte op.

 

Men hvis nu jeg havde en større hund, jeg ikke kunne løfte, hvordan helt konkret får jeg så den tililende fremmede hund til at holde sig fra min, som står bag mig?

 

Jeg mener, det er ikke alle hunde jeg rent kraftmæssigt vil kunne holde væk med mine arme, og hvis den fremmede hastigt går i en bue udenom mig, kan jeg jo heller ikke nå den...

 

Hvordan rent sprogmæssigt bør man gøre, skal man dæmpe på hundesprog, så den fremmede kan se at man er venligtsindet? Og vil det overhovedet virke på en vred hund?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst LKollerup

Først skal det siges, at det jo i hvert fald aldrig skader at bruge dæmpende signaler.

Dernæst skal det så også siges, at hvis den hund, man forsøger at dæmpe, opfører sig aggressivt, er stresset også højt, hvilket betyder at det kan blive svært at nå ind til den med dæmpende signaler.

I akutte negative stresssituationer, ryger hundens fornuft og dermed dens evne til at dæmpe sin omgivelser. Derfor vil det i de fleste situationer være omsonst at forsøge.

Men igen, som sagt, er det i hvert fald ikke noget, der skader.

Det vigtigste i en sådan situation, er bare at beskytte sin egen hund.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst anne-marie

Jeg har reageret rent instinktivt flere gange, det føles som om jeg vokser flere meter, og min gennemslagskraft bliver pænt stor, på den måde har jeg stoppet hunde der overfalder mine flere gange, jeg bliver ederhamrende rasende, GGGRRRRR

Det kan selvfølgelig oss være farligt!

 

Og ejeren til føromtalte labrador, hun bliver ved med at påstå at hendes hund ikke gør noget, det har bare været de 2 gange med mine ekstremt sociale og søde hunde :roll:

 

Men det passer jo ikke, jeg har også set dem slå hundene, og datteren har jeg set sparke deres dværggravhundehvalp i ribbene 2 gange :cry:

Nåja og den lille bliver puttet ned i deres lukkede bagagerummet når de kører hende i bilen, for hun piver sådan..

Link til indlæg
Del på andre sites

Toffi prøvede engang at gemme sig helt inde mellem menneskeben hos en person der sad på hug, men den anden hund for da bare efter, ind i "hullet". (Heldigvis i leg, men alligevel for meget for Toffi)

 

Så jeg vil nok stadig foretrække at løfte op.

 

Men hvis nu jeg havde en større hund, jeg ikke kunne løfte, hvordan helt konkret får jeg så den tililende fremmede hund til at holde sig fra min, som står bag mig?

 

Jeg mener, det er ikke alle hunde jeg rent kraftmæssigt vil kunne holde væk med mine arme, og hvis den fremmede hastigt går i en bue udenom mig, kan jeg jo heller ikke nå den...

 

Hvordan rent sprogmæssigt bør man gøre, skal man dæmpe på hundesprog, så den fremmede kan se at man er venligtsindet? Og vil det overhovedet virke på en vred hund?

 

Nej, det hjælper sandsynligvis ikke at dæmpe. Jeg har reageret forskelligt, men reagere den ikke på skældud, ala "kan du SÅ gå væk" så tager jeg den i halsbåndet eller griber efter den et andet sted.enddu en grund til at jeg synes at hunde altid bør have halsbånd på, for det er dælme svært at holde en arrig amstaf i nakkeskindet!

 

Jeg ER blvet bidt på den konto, men ikke hårdt så jeg ville gøre det igen..

 

Sparke er jeg ikke meget for, det virker ikke ret godt med mindre man rammer så hårdt at det rigtig gør ondt og det ville jeg ikke være i stand til..

 

Jeg har altid kunnet stoppe sheila i en slåskamp med stemmen, så derfor skal jeg bare have fat i den anden hund og så skælder jeg aldrig hunden ud når først jeg har den...

Link til indlæg
Del på andre sites

I går prøvede jeg noget nyt da vi gik i en skov ved Silkeborg.

Groa er i sin flexline og i mod os kommer der en Grand Danois, kan se den er rolig, og den er ikke helt ung.

Jeg beder Groa gå op ad mig på min venstre side og går så GDen i møde så den er på min højre side. Groa forholder sig roligt og viser interesse for hunden. de får så lov til at hilse.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har både en stor Retriever på 30 kg og en lille Yorki på 2kg.

Jeg synes det er lidt af et dilema altid at have sin hund i snor.

Min den store har et stort motionsbehov som det kan være svært at opfylde hvis den altid er i snor.

I en travl hverdag er det ofte ikke muligt at komme afsted til en hundeskove o.lign. anden end i weekenden.

 

Hunde har slet heller ikke mulighed for at lege og udføre almindelig hundeadfærd på samme måde i snoren og det er jo især vigtig for min hvalp på 7 mdr.

 

Når man så har en MEGET rar og venlig hund der kan enes med alle føles det virkelig som en begrænsning. MEN hun er meget udfaren og det må føles voldsom for en lille hund hvis den kan se en stor sort hund komme farende imod dem, sorte hunde er jo svære at skelne fra hinanden og måske også svært at læse deres ansigts udtryk.

 

Det er jeg selvfølgelig blevet langt mere opmærksom på efter jeg selv har fået en meget lille hund, som absolut heller ikke er særlig tryg ved udfarende hunde generelt men store hunde især.

 

Generelt må jeg dog sige det undre mig hvor dårligt, mange små hunde, er socialiseret på andre hunde.

Da jeg i sommers fik en lille hvalp på knap 900 gr. "forfulgte" jeg ofte folk med små hunde for at prøve at skaffe en lille legekammerat. Det er til dato ikke lykkedes mig da de små hunde vi har mødt, Især Chi Hua Hua, har været rædselslagene eller direkte aggresive selv over for en lille hvalp.

 

Jeg ved egentlig ikke hvad jeg vil sige med dette måske blot, at tingene ikke er sort/hvide og mange måske bare prøver at gøre det bedste for deres hund udfra den viden de har. Samt at det er uhyre vigtig at gøre et stort arbejde for at få sin hvalp socialiseret så den ikke leve et liv i skræk og rædsel for andre hunde.

 

Hilsen Gitte

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst LKollerup

Du har helt ret i at det er yderst vigtigt at socialisere sin hvalp. Men det bør gøres steder hvor man kan være næsten sikker på at der ikke kommer andre.

Jeg mener, at alle hunde skal holdes i snor, men jeg forstår også godt dilemmaet med at man gerne vil de skal få lov at løbe uden snor.

Problemet er bare at det godt kan være din hund ikke gør noget, men det kan være at en af de hunde, I møder gør. Og det ville da være en frygtelig skam, hvis din glade hund, skulle få en dårlig oplevelse.

 

Dette handler ikke kun om andre hunde, selvom det nok er det primære. Det handler også om andre mennesker - heriblandt børn - som er bange for hunde.

 

Vi havde engang en 4 årig pige i 'behandling' for voldsom angst overfor hunde. Hun kunne slet ikke håndtere at se en hund på 100m. afstand. Jeg tør slet ikke tænke på hvad der ville være sket, hvis en løs hund var kommet løbende hen til hende - heller ikke selv om den bare ville hilse.

 

Jeg synes man har et ansvar for at 'skåne' andre mennesker og hunde, for ens egen hund, med mindre de ønsker kontakt. Og det ligegyldig race.

Ikke fordi der jo sker noget ved en løs hund, som bliver ved sin ejer, men man kan aldrig helt stole på at den bliver.

Og noget andet er alle de problemer, der er med mennesker, der føler sig generet af løse hunde. Hvis man skal det problem til livs bliver man nødt til at kræve at alle hunde er i snor. Jeg mener ikke det er rimeligt at lave forskelsbehandling. Man kan blive lige så forskrækket for en stor schæfer som for en stor amstaff - i hvert fald set med hundeøjne og er man, som menneske, generelt bange for hunde, er det heller ikke så væsentligt om det er den ene eller den anden race.

 

Men nej, det er ikke sort eller hvidt og der er mange frustrationer indblandet i dette emne fra alle sider.

Link til indlæg
Del på andre sites

L.Kollerup er det rigtigt forstået at du er hundetræner? for der er noget jeg har tænkt over som du måske vil give din mening om.

 

Jeg har ialt haft 3 hunde de to tæver jeg har nu og før dem en han Retriever blandning.

I den tid jeg har været hundeejer har jeg aldrig oplevet nogen alvorlig form for aggression mellem min hund og andre hunde.

De værste episoder jeg kan komme i tanke om, er en hanhund i kæde, der angreb min han, da han gik ind på dens grund.

Min Hund havde sandsynligvis ikke set den anden der lå i noget højt græs. Det lykkedes hurtigt at få skilt dem uden nogen led overlast.

 

Anden episode var min flatter tæve der røg i totterne på sin legekammerat over en bold, det var en jævnalderene golden tæve.

 

Derimod har jeg ofte oplevet at mine hunde er løbet hen for hilse på en anden hund, både med og uden snor, hvor mine hunde hurtigt har "læst" hvis den anden hund ikke var venlig og er stoppet flere meter der fra og derefter vendt om.

 

Grunden til jeg bringer det på banen er fordi jeg har enorm tillid til mine hundes evne til at læse andre hundes sprog og har som sagt, i mine 20 år med hund aldrig oplevet, at mine hunde har læst forkert.

 

Du skriver nemlig, at det ville være synd hvis min hund fik en dårlig oplevelse ved at opsøge en aggressiv hund. Det har aldrig bekymret mig overhovedet hvorimod jeg godt kan være bange for, at de bliver overfaldet af en anden hund der opsøger dem.

 

Jeg tænker så er hunde generelt meget bedre til at læse andre hunde end vi måske tror? eller er det måske specielt for Retrieverne, som jo er socialt "dygtige" både overfor andre hunde men også mennesker.

Eller er mine bare undtagelsen der bekræfter reglen? for jeg er udemærket klar over at to hunde ikke udgør noget statistisk materiale.

 

Hilsen Gitte

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst LKollerup

Hej Gitte

 

Heldigvis er det sådan at rigtig mange hunde, er enormt dygtige til at læse andre hunde. Og mange vil også undgå at gå hen til en hund, der sender stærkt afstandsøgende signaler - heldigvis.

Det skal du være rigtig glad for at dine gør!

Desværre er det ikke alle hunde, der får mulighed for at lære hvordan man bedst opfører sig og læser andre hunde.

Andre igen har haft så tilstrækkelig dårlige oplevelser med andre hunde at de helt overser andre hundes dæmpende signaler - nogle holder sig per automatik væk, men andre vil forsvare sig offensivt. De har simpelthen lært at det er bedst at 'angribe' først inden man selv bliver angrebet.

 

Og sidst men ikke mindst er der også ind imellem adfærdsmønstre hos visse hunde, som vi ikke umiddelbart kan finde nogen forklaring på.

De fleste handlinger har en årsag og det er min overbevisning at langt de fleste hunde, kan lære at læse og respektere andre hundes dæmpende signaler.

 

Håber det var noget du kunne bruge - ellers uddyber jeg gerne.

Link til indlæg
Del på andre sites

L.Kollerup er det rigtigt forstået at du er hundetræner? for der er noget jeg har tænkt over som du måske vil give din mening om.

 

Jeg har ialt haft 3 hunde de to tæver jeg har nu og før dem en han Retriever blandning.

I den tid jeg har været hundeejer har jeg aldrig oplevet nogen alvorlig form for aggression mellem min hund og andre hunde.

De værste episoder jeg kan komme i tanke om, er en hanhund i kæde, der angreb min han, da han gik ind på dens grund.

Min Hund havde sandsynligvis ikke set den anden der lå i noget højt græs. Det lykkedes hurtigt at få skilt dem uden nogen led overlast.

 

Anden episode var min flatter tæve der røg i totterne på sin legekammerat over en bold, det var en jævnalderene golden tæve.

 

Derimod har jeg ofte oplevet at mine hunde er løbet hen for hilse på en anden hund, både med og uden snor, hvor mine hunde hurtigt har "læst" hvis den anden hund ikke var venlig og er stoppet flere meter der fra og derefter vendt om.

 

Grunden til jeg bringer det på banen er fordi jeg har enorm tillid til mine hundes evne til at læse andre hundes sprog og har som sagt, i mine 20 år med hund aldrig oplevet, at mine hunde har læst forkert.

 

Du skriver nemlig, at det ville være synd hvis min hund fik en dårlig oplevelse ved at opsøge en aggressiv hund. Det har aldrig bekymret mig overhovedet hvorimod jeg godt kan være bange for, at de bliver overfaldet af en anden hund der opsøger dem.

 

Jeg tænker så er hunde generelt meget bedre til at læse andre hunde end vi måske tror? eller er det måske specielt for Retrieverne, som jo er socialt "dygtige" både overfor andre hunde men også mennesker.

Eller er mine bare undtagelsen der bekræfter reglen? for jeg er udemærket klar over at to hunde ikke udgør noget statistisk materiale.

 

Hilsen Gitte

 

Jeg reagere bare på et par ting du siger:) Det er rigtig dejligt for dig at din hund altis selv kan læse den anden hunde, sådan en hund har jeg også haft og har mødt mange af. Men jeg vil bede dig tænke på at de ikke altid er sikkert at den anden hund vil have det godt med at der kommer en hund så tæt på..

heller ikke selvom den står et par meter væk.

Og har den anden hunds ejer feks oplevet et overfald på sin hund, vil han eller hun være utryg ved at din hund kommer rendenede og måske ødelægger det noget af den træning de forsøger at lave på at gøre deres hund tryg igen?

 

På den anden side, er det jo ikke en katestrofe hvis det sker et par gange om året at din hund uforvarende og venligt render hen til en anden hund i snor og det er jo helt fint hvis den anden også er løs, men ellers synes jeg lige du skal tænke over det og så vidt det er mulig tage din hund i nsor når i møder andre:)

Link til indlæg
Del på andre sites

L.Kollerup er det rigtigt forstået at du er hundetræner? for der er noget jeg har tænkt over som du måske vil give din mening om.

 

Jeg har ialt haft 3 hunde de to tæver jeg har nu og før dem en han Retriever blandning.

I den tid jeg har været hundeejer har jeg aldrig oplevet nogen alvorlig form for aggression mellem min hund og andre hunde.

De værste episoder jeg kan komme i tanke om, er en hanhund i kæde, der angreb min han, da han gik ind på dens grund.

Min Hund havde sandsynligvis ikke set den anden der lå i noget højt græs. Det lykkedes hurtigt at få skilt dem uden nogen led overlast.

 

Anden episode var min flatter tæve der røg i totterne på sin legekammerat over en bold, det var en jævnalderene golden tæve.

 

Derimod har jeg ofte oplevet at mine hunde er løbet hen for hilse på en anden hund, både med og uden snor, hvor mine hunde hurtigt har "læst" hvis den anden hund ikke var venlig og er stoppet flere meter der fra og derefter vendt om.

 

Grunden til jeg bringer det på banen er fordi jeg har enorm tillid til mine hundes evne til at læse andre hundes sprog og har som sagt, i mine 20 år med hund aldrig oplevet, at mine hunde har læst forkert.

 

Du skriver nemlig, at det ville være synd hvis min hund fik en dårlig oplevelse ved at opsøge en aggressiv hund. Det har aldrig bekymret mig overhovedet hvorimod jeg godt kan være bange for, at de bliver overfaldet af en anden hund der opsøger dem.

 

Jeg tænker så er hunde generelt meget bedre til at læse andre hunde end vi måske tror? eller er det måske specielt for Retrieverne, som jo er socialt "dygtige" både overfor andre hunde men også mennesker.

Eller er mine bare undtagelsen der bekræfter reglen? for jeg er udemærket klar over at to hunde ikke udgør noget statistisk materiale.

 

Hilsen Gitte

 

Jeg reagere bare på et par ting du siger:) Det er rigtig dejligt for dig at din hund altis selv kan læse den anden hunde, sådan en hund har jeg også haft og har mødt mange af. Men jeg vil bede dig tænke på at de ikke altid er sikkert at den anden hund vil have det godt med at der kommer en hund så tæt på..

heller ikke selvom den står et par meter væk.

Og har den anden hunds ejer feks oplevet et overfald på sin hund, vil han eller hun være utryg ved at din hund kommer rendenede og måske ødelægger det noget af den træning de forsøger at lave på at gøre deres hund tryg igen?

 

På den anden side, er det jo ikke en katestrofe hvis det sker et par gange om året at din hund uforvarende og venligt render hen til en anden hund i snor og det er jo helt fint hvis den anden også er løs, men ellers synes jeg lige du skal tænke over det og så vidt det er mulig tage din hund i nsor når i møder andre:)

 

Jeg er helt enig med Luckyluna!

 

Min hund er ganske velsocialiseret og har et fint sprog. Desværre er det sådan, at hun har haft tilstrækkeligt mange dårlige oplevelser med store hunde, hvorfor hun nemt bliver meget bange for disse.

Hun er en terrier, og hun vælger at gø, hvis hun er rigtigt bange er det meget skingert og hysterisk.

 

Det er lykkes mig at få det dæmpet rigtigt meget, indlært at hun skal holde kontakten til mig og tage godbidder i stedet for at gø.

Og gud hvor det ærger mig, HVER gang min træning bliver sat 1000 skridt tilbage af løse hunde. Hunde der overfalder min, men også venligtsindede hunde der godt nok stopper på få meters afstand, men som desværre kommer et par meter for tæt på til at Stella kan tackle det!

Link til indlæg
Del på andre sites

L.Kollerup er det rigtigt forstået at du er hundetræner? for der er noget jeg har tænkt over som du måske vil give din mening om.

 

Jeg har ialt haft 3 hunde de to tæver jeg har nu og før dem en han Retriever blandning.

I den tid jeg har været hundeejer har jeg aldrig oplevet nogen alvorlig form for aggression mellem min hund og andre hunde.

De værste episoder jeg kan komme i tanke om, er en hanhund i kæde, der angreb min han, da han gik ind på dens grund.

Min Hund havde sandsynligvis ikke set den anden der lå i noget højt græs. Det lykkedes hurtigt at få skilt dem uden nogen led overlast.

 

Anden episode var min flatter tæve der røg i totterne på sin legekammerat over en bold, det var en jævnalderene golden tæve.

 

Derimod har jeg ofte oplevet at mine hunde er løbet hen for hilse på en anden hund, både med og uden snor, hvor mine hunde hurtigt har "læst" hvis den anden hund ikke var venlig og er stoppet flere meter der fra og derefter vendt om.

 

Grunden til jeg bringer det på banen er fordi jeg har enorm tillid til mine hundes evne til at læse andre hundes sprog og har som sagt, i mine 20 år med hund aldrig oplevet, at mine hunde har læst forkert.

 

Du skriver nemlig, at det ville være synd hvis min hund fik en dårlig oplevelse ved at opsøge en aggressiv hund. Det har aldrig bekymret mig overhovedet hvorimod jeg godt kan være bange for, at de bliver overfaldet af en anden hund der opsøger dem.

 

Jeg tænker så er hunde generelt meget bedre til at læse andre hunde end vi måske tror? eller er det måske specielt for Retrieverne, som jo er socialt "dygtige" både overfor andre hunde men også mennesker.

Eller er mine bare undtagelsen der bekræfter reglen? for jeg er udemærket klar over at to hunde ikke udgør noget statistisk materiale.

 

Hilsen Gitte

 

Jeg reagere bare på et par ting du siger:) Det er rigtig dejligt for dig at din hund altis selv kan læse den anden hunde, sådan en hund har jeg også haft og har mødt mange af. Men jeg vil bede dig tænke på at de ikke altid er sikkert at den anden hund vil have det godt med at der kommer en hund så tæt på..

heller ikke selvom den står et par meter væk.

Og har den anden hunds ejer feks oplevet et overfald på sin hund, vil han eller hun være utryg ved at din hund kommer rendenede og måske ødelægger det noget af den træning de forsøger at lave på at gøre deres hund tryg igen?

 

På den anden side, er det jo ikke en katestrofe hvis det sker et par gange om året at din hund uforvarende og venligt render hen til en anden hund i snor og det er jo helt fint hvis den anden også er løs, men ellers synes jeg lige du skal tænke over det og så vidt det er mulig tage din hund i nsor når i møder andre:)

 

Jeg er helt enig med Luckyluna!

 

Min hund er ganske velsocialiseret og har et fint sprog. Desværre er det sådan, at hun har haft tilstrækkeligt mange dårlige oplevelser med store hunde, hvorfor hun nemt bliver meget bange for disse.

Hun er en terrier, og hun vælger at gø, hvis hun er rigtigt bange er det meget skingert og hysterisk.

 

Det er lykkes mig at få det dæmpet rigtigt meget, indlært at hun skal holde kontakten til mig og tage godbidder i stedet for at gø.

Og gud hvor det ærger mig, HVER gang min træning bliver sat 1000 skridt tilbage af løse hunde. Hunde der overfalder min, men også venligtsindede hunde der godt nok stopper på få meters afstand, men som desværre kommer et par meter for tæt på til at Stella kan tackle det!

 

 

Luckyluna jeg er, som før nævnt, blevet langt mere opmærksom bl.a fordi jeg selv har fået en hund der heller ikke er så glad for at blive kontaktet af fremmed frembusende hund.

 

Jeg er dog ikke enig i dit eksempel og heller ikke i næste eksempel. Jeg tror faktisk på at den bedste træning, de ovennævnte hunde kunne få var at opleve, at de har et sprog og det faktisk virker! altså den anden hund stopper op og vender om.

 

Omvendt er jeg fuldstændig enig i, at det er en yderst ubehaglig situation at stå i som ejer. Jeg har selv prøvet det flere gange og er altid bange for at den anden hund IKKE er venlig. Den store bliver sluppet med det samme så hun har mulighed for at kommunikere ordentligt med den anden hund og i værste fald forsvare sig eller flygte. Den lille tager jeg op.

 

Nu må i ikke tror jeg er ligeglade med andres "følelser" og lader min hunde føjte hen til alle andre hunde, det er bestemt ikke tilfældet!

 

Hun er i snor hvis der er mange andre hunde. Hun får først lov at hilse efter tilsagn fra ejer o.s.v.

 

Jeg synes dog stadig det er et stort dillema. Vi har i Danmark verdens strengeste hundelov, som hvis den efterleves 100% ikke vil give mulighed for at holde hund på en måde der tilgodeser dens naturlige behov.

 

Vi kan træne og aktivere lige så tosset vi vil, hvis ikke hunden får lov til at udleve sin behov for social omgang med artfæller for at røre sig og "læse avis" bliver den blot en tilpasset hund frem for en veltilpas hund.

 

Hilsen Gitte

Link til indlæg
Del på andre sites

Gitte, jeg tror det handler om hvor vi egentlig lufter vores hunde..... Mange steder er det helt naturligt påkrævet, at hundene er i snor. Andre steder, f.eks. i bymæssige parker har hundene måske lov til at løbe løse. Men de hunde, der ikke kender hinanden ret godt, de vil måske få problemer. Og det er nok især skræmmende for små hunde.

Jeg har også indtryk af, at ejere af små hunde nogle gange opgiver at socialisere deres hvalp. Træning er ikke "nødvendig" og almindelig omgang med andre hunde kan kun lade sig gøre hvis man stiller en masse krav til de hunde og deres ejere... En labrador og en chihuahua KAN bare ikke vælte rundt sammen i leg...

 

Jeg bor selv i en hundehimmel. Vi har mark og skov og søer. Vi har et tæt boligområde med faste hundevenner, som vi møder i vores store lufteområde.

Og næsten alle hunde går løs. Ikke fordi de må, men fordi de -og vi- har det bedst på den måde. Der kan opstå konflikter, ja.

 

Men som dig har jeg også en oplevelse af at hundene lærer at holde sig fra dem, der ikke gider dem.

Voksne hunde SKAL ikke nødvendigvis elske irriterende hvalpe. Men så skal der være andre "irriterende hvalpe" at lege med i stedet..Og det er den irriterende hvalps ansvar at finde det. Enten ved private aftaler eller ved træningskurser.

 

---Silke er min 7. hund som voksen. Alle har været store hunde. Og alle har gået løs. Og de har alle fra helt unge af lært hundesprog, --eller rettere fået vedligeholdt og udviklet det hundesprog, som deres mor og søskende har givet dem med hjemmefra.

Silke omgås uden problemer ganske små hunde. Hun er ikke vild med unghunde, men små hvalpe og voksne hunde i alle størrelser har hun ingen problemer med.

 

Kommer der en lille fremmed hund vil Silke kikke interesseret på den og nærme sig. Hvis den lille hund så giver sig til at gø arrigt af hende, så stopper Silke op. IKKE som om det var på grund af den lilles gøen. Næ, det er snarere som om Silke liiiige får fært af noget intressant lidt ude til den ene side..... Som bare SKAL undersøges...... :lol:

 

På den måde viser hun den lille hund, at hun er ufarlig, og slet ikke interesseret...

Det ville Silke ikke kunne vise hvis hun var i snor.

Og hvis den lille ikke er i snor, så har den mulighed for at reagere på Silkes sprog og nærme sig hende.....

Det kræver to løse hunde..

 

 

Min hund er ganske velsocialiseret og har et fint sprog. Desværre er det sådan, at hun har haft tilstrækkeligt mange dårlige oplevelser med store hunde, hvorfor hun nemt bliver meget bange for disse.

Hun er en terrier, og hun vælger at gø, hvis hun er rigtigt bange er det meget skingert og hysterisk.

 

Ekaterina, hvis din hund er velsocialiseret, så er det vel i orden at hun gøer? Hvad er problemet?

 

Vi HAR her i området også små hunde, papilloner og pomeranere. Og enkelte af dem gøer helt vildt når der dukker en større hund op. Og hvad så??

Det VIRKER jo. Den anden hund HOLDER altså afstand. Den lille bliver ved med at gø, til den store har trukket sig tilbage?

 

Det er jo også en måde at kommunikere på. Når bare det ikke bliver til et eller andet, som den lille hund bruger til at "opdrage" sin ejer til at han/hun skal redde den lille... :D

 

I DET tilfælde forstærker ejeren sin hunds angst ved at gå ind og "redde" den eller hjælpe den. Ja, bare at udtrykke sin irritation over den anden hunds adfærd kan forstærke den lille hunds oplevelse af at hundesprog nok ikke rigtig er sagen..

 

I mange situationer her i livet i almindelighed og med hunde i særdelsehed er vi nødt til at fokusere på hvordan det er bedst VI SELV handler i hver given situation. IKKE! på hvordan andre "burde" opføre sig.

Link til indlæg
Del på andre sites

Birgitta vi kan simpelt hen ikke være mere enige :D

 

Det er meget svært for mig at få socialiseret min lille Yorki optimalt.

Fordi hun er så lille kan hun kun lege med tilsvarende små hunde og vi har til dato ikke mødt en der ikke enten er meget bange eller aggressiv.

Mit mål har hele tiden været at hun skal hilse på en fremmed hund hver dag og det går også ok, hun vil hilse på næsten alle der er i snor. Rigtig leg har hun desværre ikke prøvet endnu selvom hun er 8 mdr.

Så jeg er rigtig glad for jeg har en anden hund hun kan øve sin kommunikation med.

De leger selvfølge også sammen men med 30 kg i vægt forskel er det selvfølgelig ikke helt optimalt.

 

Jeg synes også det er rigtig trist, at så mange bliver så stødte over, at velfungerende hunde bliver luftet uden snor fordi de selv har et problem med deres egen hund.

 

Det flere hunde der altid bliver luftet i snor og e.v.t kun får lov til at hilse/lege med andre hunde, uden snor, en gang om ugen på en trænningsplads, dets flere problem hunde vil der blive. Og det vil gøre det endnu svære at socialisere sin hvalp altså en ond cirkel.

 

Hilsen Gitte

Link til indlæg
Del på andre sites

Ekaterina, hvis din hund er velsocialiseret, så er det vel i orden at hun gøer? Hvad er problemet?

 

Vi HAR her i området også små hunde, papilloner og pomeranere. Og enkelte af dem gøer helt vildt når der dukker en større hund op. Og hvad så??

Det VIRKER jo. Den anden hund HOLDER altså afstand. Den lille bliver ved med at gø, til den store har trukket sig tilbage?

 

Det er jo også en måde at kommunikere på. Når bare det ikke bliver til et eller andet, som den lille hund bruger til at "opdrage" sin ejer til at han/hun skal redde den lille... :D

 

I DET tilfælde forstærker ejeren sin hunds angst ved at gå ind og "redde" den eller hjælpe den. Ja, bare at udtrykke sin irritation over den anden hunds adfærd kan forstærke den lille hunds oplevelse af at hundesprog nok ikke rigtig er sagen..

 

I mange situationer her i livet i almindelighed og med hunde i særdelsehed er vi nødt til at fokusere på hvordan det er bedst VI SELV handler i hver given situation. IKKE! på hvordan andre "burde" opføre sig.

 

Problemet er, at hendes gøen er et udtryk for usikkerhed. En usikkerhed som jeg hver eneste dag lægger et kæmpe stort arbejde i at få dæmpet og på sigt helt væk.

 

Hver gang hun gør, er det et udtryk for at hendes grænser er blevet overskredet - endnu engang. Og hver gang dette sker, risikerer jeg også at hendes "kropszone" bliver endnu større.

 

Jeg fokuserer i HØJ grad på hvordan andre "burde opføre sig", fordi det er sådan de BURDE opføre sig!

Det er nu engang nedfældet i den danske lovgivning, at man skal have sin hund under kontrol, og det forventer jeg altså at hundeejere følger!

 

Når jeg ser en stor løs hund tager jeg den afstand som jeg ved min hund har brug for, og så er det mildesttalt provokerende når andre hundeejere vælger at skide højt og flot på dette behov og bare lader deres hund rende hen til min fordi "den gør jo ikke noget" :roll:

 

Det er i øvrigt pussigt at det typisk er ejere til større hunde der har denne laissez faire tilgang til mindre hunde. Det er jo sjældent dem der lider overlast - fysisk som psykisk - når det går galt.

Min Cairn kan altså ikke holde til at lege med en stor klodset Lab unghund (for lige at tage et eksempel fra i morges), uanset hvor venligsindet den og hun selv end er :wink:

 

Og afslutningsvis kan jeg tilføje at jeg naturligvis ikke mener at man skal undlade at lufte sin hund uden snor, blot at man bør vise hensyn og respektere sine medmennesker og kalde hunden ind når man nærmer sig andre.

Min egen bliver luftet lineløs dagligt - men jeg kan altså kalde hende til mig og få hende under kontrol (det være sig med eller uden line) når der passerer mennesker, børn eller andre hunde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Tilføj...