Hop til indhold

Nala fik mavedrejning...


CrazyDogLady
 Share

Recommended Posts

... men er nu hjemme igen. Hun har det fint efter omstændighederne, men er træt og vil helst bare sove i fred.

 

Det skete mandag aften, hvor jeg gik en tur på 4 km med hende, 2 timer efter hun havde spist.

Da vi er hjemme, lukker jeg hende ind til min kæreste og tager så på besøg rundt om hjørnet. Kæresten ringer så 7 min efter jeg er gået og siger, at Nala prøver at kaste op, og om hun havde spist noget hun ikke måtte. Sagde til ham at han skulle prøve at give hende lidt rugbrød, for det kan hjælpe hvis hun har noget galt i halsen. 3 min efter ringer han igen, at jeg skal komme hjem og det skal gå stærkt!!

 

Jeg skynder mig hjem og kan godt se den er helt galt, vi kører til dyrlægen, som sender os på dyrehospitalet og Nala får konstateret mavedrejning og de vil opererer hende med det sammen!!

 

Vi bliver bedt om at tage hjem og vente på en telefonopringning. Dyrlægen bliver ved med at sige at det er meget kritisk og hans ansigtsudtryk viser tydeligt, at han ikke tror hun klare den!

 

De næste 3 timer venter vi med længsel. Aldrig i mit liv har jeg oplevet noget lignende! Det var så svært og frustrerende at sidde og vente på, at Dr. Dyr ringer og giver resultatet.

 

Kl. 00:30 ringer han, at de har fået tømt mavesækken, vendt den på plads og syet den fast i bugvæggen.

 

Nu er det kun tiden der vil vise om hun klarede den.

 

Jeg tudede konstant og sov ikke om natten. I går morges fik jeg en opringning at Nala var frisk nok til at tage hjem og jeg var velkommen til at hente hende. Jeg bliver SÅ glad og begynder at arbejde i at sende vores anden hund på ferie ved svigerforældrene. Da der er gået 20 min ringer dyrlægen igen og fortæller at Nala bløder MEGET kraftigt fra såret og at hun lige skal have det under kontrol og så vil hun ringe igen. Efter 3 timer, hvor jeg intet har hørt, ringer jeg til dyrlægen og hun fortæller at blødningen lige er stoppet og at Nala skal blive der endnu et døgn.

 

Følelserne får sig en gevaldig rutchetur og jeg er slået helt ud igen!

 

Sent i aftes ringer dyrlægen med panik i stemmen og siger jeg skal komme NU!! Jeg fræser i bilen imens dyrlægen er i røret. Nala var ude og blive luftet da hun trækker sig ud af hendes halsbånd og nu løber frit inde midt i byen. For dælen den lille klovn! Dyrlægen får da fat i hende og får hende ind, inden vi er nået derhen.

 

Her til morgen har jeg så hentet hende! Det er bare helt ubeskriveligt, hvor dejligt at er, at hun er hjemme igen og det er tydeligt at se på hende, at hun er glad!

 

Nu står den på skånemad (ris, kylling, fisk) det næste lange stykke tid, i meget små potioner, men det gør jeg gerne!

 

Der ligger en regning på 8521 kr på bordet, men dette er fuldstændig ligemeget! Jeg har fået min hund tilbage, hun har overlevet, selvom det så håbløst ud!

 

Jeg kan ikke få armene ned :banan:

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 91
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Hvor er det fantastisk, at I var så hurtig til at få hende afsted til dr. dyr :5up: og hvor var det godt, at hun var stærk nok til at overleve :lun:

 

Min gamle Lucki havde mavedrejning 2! gange :skraek: dog kun opereret én gang, da jeg anden gang var hurtig til at få ham afsted, samt heldig at stingene holdt fra første operation holdte :klap:

 

Mavedrejning er SÅ ubeskriveligt forfærdeligt :megaked: :megaked: Det ene øjeblik har man en sund og rask og glad vaps, det næste har den mindst 2 poter i graven :megaked: :megaked: Jeg tror aldrig man bliver helt den samme efter at have oplevet en mavedrejning :cry:

Link til indlæg
Del på andre sites

3 min efter ringer han igen, at jeg skal komme hjem og det skal gå stærkt!!

 

Tillykke :banan: hvor er det godt hun overlevede!

 

Hvis ikke det er for slemt, kan du beskrive præcis hvad der fik jer til at gå i panik og spurte til dyrlægen (måske var det så indlysende, men jeg babysitter nogle gange en stor hund, og jeg er i panik hver gang han hoster efter at have spist :oops:)?

Link til indlæg
Del på andre sites

I har været meget heldige, dejligt for jer.

 

Jeg har oplevet 2 hunde der er døde af mavedrejning.

Mine forældres boxer og min egen schæfer. Det er en forfærdelig oplevelse. Det går bare så hurtigt fra hunden er rask og til den nærmest er død. Min egen schæfer overlevede operationen, men døde efterfølgende dag pga kredsløbschok. Det er en vanvittig stressende tilstand for hundens krop..

Link til indlæg
Del på andre sites

Tillykke :banan: hvor er det godt hun overlevede!

 

Hvis ikke det er for slemt, kan du beskrive præcis hvad der fik jer til at gå i panik og spurte til dyrlægen (måske var det så indlysende, men jeg babysitter nogle gange en stor hund, og jeg er i panik hver gang han hoster efter at have spist :oops:)?

 

 

Jamen jeg panikker med det samme der er noget unormalt ved Nala og det var helt tydeligt at hun var i store smerter. Hun stod fuldstændig stiv. Kæresten kunne ikke få hende til at rykke sig en milimeter, men da jeg kom, hørte hun bare efter alt hvad jeg bad hende om.

 

Kæresten blev opmærksom, da han kunne hører hun prøvede at kaste op. Der kom bare ingenting op og han sagde at det lød forkert. Altså ikke som det normalt ville gøre, hvis hun kaster op.

 

Rent billedlig lignede hun en der havde slugt en badebold! Det så fuldstændigt vanviddigt (staves??) ud!

 

Dyrlæger tager det MEGET seriøst, når man siger mavedrejning, heldigvis!

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi er klar over at vi var heldige... Sådan MAX heldige!!

 

Mange GD'er dør af mavedrejninger og jeg sagde til Nala, at hun bare skulle en tur til dyrlægen og så kom hun hjem igen. Det lovede jeg hende faktisk. Det lyder måske lidt mærkeligt, men det var nok også for at berolige mig selv på en måde.

 

 

Har også talt med Gud, selvom jeg ikke rigtig tror på ham. Sagde til ham, at han kunne tage mine arme og ben, bare Nala kom hjem i god behold... Har dog stadig 2 arme og 2 ben ;-)

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

Gudskelov at Nala klarede den. Jeres hurtige reaktion var altafgørende. Har også haft en tæve der fik mavedrejning to gange, dog slap hun for operation, bortset at vi efter 2. omgang valgte at få hendes mavesæk syet fast.

 

Det er nok det mest skræmmende man overhovedet kan komme ud for med en hund.

Link til indlæg
Del på andre sites

Er det så en garanti for at det aldrig sker eller hvordan?

 

Njaah 100% garanti kan man aldrig give, men det hjælper ihvertfald.

 

Det er ikke alle store hunde, der har tendens til mavedrejning.. Det er hunde med dybe brystkasser..

 

Det har labben også, men jeg har aldrig hørt om en lab, der har fået mavedrejning. Og det er slet ikke noget, jeg har i mine tanker.

 

Havde jeg en GD ville det være i mine tanker mere eller mindre konstant..

Link til indlæg
Del på andre sites

Er det så en garanti for at det aldrig sker eller hvordan?

 

Nej, som JeanetteH skriver, er der ingen garanti. Maven kan ganske vist ikke dreje sig, men hunden kan stadig få forstoppelse, som er årsagen til mavedrejning, og det kan så istedet sætte sig som tarmslyng og lign.

 

Men ja, det er jo mest de store racer med dyb brystkasse, der har tendens til det. Jeg har heller ikke hørt om labber der haft det, jeg tror mest det er dem med "høje taljer" hvis man kan kalde det det.

Link til indlæg
Del på andre sites

Nåååårh... Det var godt Nala klarede den... :klap:

 

Min første Ramses(Berner) døde af mavedrejning....... Milten var sprængt ved drejningen... :cry: Det må bare have gjort SÅ ondt. Og han pev ikke engang.. Han gispede bare..:megaked: --Han blev indlagt, men dyrlægen ville "se tiden an"... Da han endelig blev opereret var det for sent..

 

Jeg TROR, at en god kondition kan forhindre mavedrejning. Hvis der er et godt muskelkorset, så er det med til at holde mavesækken på plads.

 

Min Ramses var blevet opereret i det ene forben et års tid forinden. Han måtte ikke mere løbe løs... DET går ud over konditionen. :cry:

 

---Svømning er altså godt. Også til at komme i form efter en operation.. Men snak med dyrlægen om det.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...