Hop til indhold

Labrador, Midtjylland


Gæst Mogens80
 Share

Recommended Posts

Gæst Mogens80

Hej på forum.

 

Jeg overvejer hund, og er blevet anbefalet labrador af en ven, der også har en. Synes også selv det er en hund, der tiltaler mig.

Jeg har hørt noget om, at der findes flere forskellige str. af labrador - er det korrekt?

 

Er der nogen der har gode erfaringer med kenneler i Midtjylland, som I kan anbefale?

 

Hvad ligger prisen på en labrador på? Omkring de 6-7000, er det realistisk?

 

Mvh.

Mogens-

Link til indlæg
Del på andre sites

Nej, der er ikke forskellige størrelser. Men der er Formel 1 og "gammeldags". Formel 1 er af engelske og irske blodliner. Altså ikke størrelse:-D

 

Njaaah tror du mere skal op i 8-9-10.000 kr.

 

Mht kennel i Midtjylland, så tier jeg bare stille, min sans for geografi er mildest talt lousy:mrgreen:

 

Men held og lykke, labben er en dejlig vapper:lun:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli

Skal lige prøve at høre hvor mine naboer har fået deres fra.

 

De har to super skønne labrador, som ikke er specielt store ifht. racen, og de virker til at være nogle dejligt afbalancerede hunde, der er total velfungerende og med et godt temperament.

 

Men tror måske de er af brugslinier......

Link til indlæg
Del på andre sites

Jewg har da set enddog meget store st¢rrelsesforskelle på labrador :genert:....men hvis du får en hund med tavle kan du jo unders¢ge forældredyrene og få en ide om hvad din hund kommer til at ende som.

 

Jeg læste det med størrelser, som f.ex med pudlen, der findes i både dværg, mellem og konge.. Eller schnauzeren.. Det gør labben ikke:-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej på forum.

 

Jeg overvejer hund, og er blevet anbefalet labrador af en ven, der også har en. Synes også selv det er en hund, der tiltaler mig.

Jeg har hørt noget om, at der findes flere forskellige str. af labrador - er det korrekt?

 

Er der nogen der har gode erfaringer med kenneler i Midtjylland, som I kan anbefale?

 

Hvad ligger prisen på en labrador på? Omkring de 6-7000, er det realistisk?

 

Mvh.

Mogens-

 

Min næste hvalp kommer fra www.labrander.dk... Det er de flotteste hunde, med det mest blide sind :lun:

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 2 weeks later...
Gæst Mogens80

Jeg har nu undersøgt markedet lige, og har fundet mulige hvalpe på flere steder.

Bl.a. et sted, hvor der står følgende om hvalpene:

 

Hvalpene fødes PRA-fri via forældre, med en inavlskoefficient på 0,0%. Begge forældre er HD/AD frie og ved øjenlysning; intet påvist. Hvalpene opfostres som køkkenopdræt, og er vel-socialiserede og vant til børn, mennesker m.m.

 

De bliver solgt med stambog fra DKK og har inden afrejse fået:

3 ormekure, øretatovering og basis vaccination.

Der er desuden stambog med til hvalpen.

 

Prisen er 6500,-.

 

Jeg har ikke i sinde at avle på hunden, så mit spørgsmål er, om det er for mange penge, eller om niveauet er normalt?

 

Jeg vil gerne have en han - har prøvet det med løbetid hos en kammerat, og det synes jeg ikke jeg vil have med min hund et par gange om året.

Så må jeg overveje, om hannen skal kastreres - nogen meninger/erfaringer herom?

 

Jeg håber I vil hjælpe med at besvare mine spørgsmål, da jeg er lidt ny på området.

 

På forhånd tak.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tjah, jeg synes, at det er himmelråbende billigt :mrgreen:

 

Men ok, berner sennenhunde ligger også i den højere prisklasse (11500 :shock:).

 

Ud fra annoncen der, ser det hele perfekt ud. Forældredyrene skulle være DNA-tjekket for øjensygdommen PRA, ergo kan hvalpene ikke få den.

 

De er derudover også øjenlyst :hmm: Ved ikke om de også lyder af cataract eller anden i øjnene? Men det kan også være ligemeget, det her jeg nemlig ikke forstand på...

 

HD og AD frie - det er også super, omend ikke særligt sigende, da det kan springe generationer over. Men hvis opdrætter og/eller hanhundeejer har en hjemmeside, kan det være, at der er stamtavle med HD/AD-resultaterne angivet? Eller hvis du har/kan få deres registreringsnr., kan du indtaste dem her og finde ud af, om deres HD-indeks er godt (100+ er godt, 100- er skidt): Velkommen til Dansk Kennel Klub for hundeejere

 

6500kr. mener jeg er ok normal prisklasse for labrador med stamtavle.

 

Fordelen er netop, at du kan tjekke for sygdomme, som dem, disse hunde er tjekket for. Og det er trods alt et liv og MANGE år man forhåbentligt investerer i.

Link til indlæg
Del på andre sites

Prisen på kuldet her er absolut ikke høj. Langt de fleste labradorhvalpe ligger på en pris omkring 8000 kr (når jeg har hvalpe ligger min pris på 9000, men det er så også incl. røntgenfotografering for HD og AD).

 

Noget andet jeg bider mærke i, er at hvalpene bliver øretatoveret. Det er der efterhånden ikke ret mange der gør, dels fordi det gør mere ondt på hvalpene end at blive chipmærket, dels fordi mange øretatoveringer bliver sværre at læse med alderen og dels fordi øretatovering fra sommeren 2011 ikke længere anses for gyldig ID-mærkning hvis man skal krydse grænser (du kan altså ikke længere tage en hund med til Tyskland hvis den kun er øretatoveret).

 

Men det er ca. 100 kr billigere pr. hvalp for opdrætteren at øretatovere frem for at chipmærke.

 

Det sidste du skal være opmærksom på ved dette kuld er, at begge forældre som skrevet har A-hofter, men at begge forældre altså også har et HD-indeks på under 100 (hhv. 94 og 97).

 

Omkring størrelse er det sådan at tæver er markant mindre end hanhunde. Dette kuld vil formodentlig blive lidt mindre hunde (tæver ca. 23-25 kg og hanner ca. 30 kg, kunne jeg forestille mig ud fra afstamningen). Afstamningen ved dette kuld er danske markprøvelinier.

 

Hvis man vælger en hund af udstillingslinier vil hundene som oftest være større (tæver ca. 30 kg og hanhunde ca. 35-40 kg). Hunde af markprøvelinier varierer mere i størrelsen, fordi man ikke går efter et ensartet udseende.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Mogens80

Tak for svarene.

 

Mht. chip, så kan jeg vel få dyrelægen til at ordne det efterfølgende? - Det koster ikke det vilde, kan jeg fornemme ved en søgning på Google...?

 

Juelsgaard, hvor har du de tal fra? Det ser jo ikke positivt ud, hvis under 100 er skidt?

Link til indlæg
Del på andre sites

Selvfølgelig kan du altid få hvalpen chipmærket efterfølgende.

 

HD-indekset finder man på hundewebben hvor man kan slå hundene op og se sundhedsresultater, udstillings/brugsresultater, afstamning, familiens sundhedsresultater og også HD-indeks.

 

Og ja, indekset er som de fleste andre indeks. Indeks over 100 forventes at forbedre og indeks under 100, nå ja, gæt selv:blink:

 

Desværre er det sådan at man skal være medlem af Dansk Kennel Klub for at gå ind på hundewebben. Rent katastrofe i mine øjne at DKK lukker for så vigtige oplysninger for ikke-medlemmer:damn:, for det er jo netop inden man køber hund at det er vigtigt at kunne undersøge disse ting.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Mogens80

OK, tak for detektivarbejdet...Jeg er helt ny i hundeverdenen, så jeg er lidt i tvivl om jeg nu skal give tilsagn til køb, eller jeg skal droppe det pga. HD-indekset?

 

Når man nu skal være medlem af DKK for at få de oplysninger, så har man som førstegangskøber således ingen mulighed for at kontrollere forældrenes sundhedstilstand, kan jeg forstå?

 

Når hvalpen er påvist HD-/AD-fri, så kan det altså stadig forekomme, fordi forældrene har stats under 100 - er det korrekt forstået?

 

Beklager at jeg spørger så meget, men vil nødigt gøre et dårligt køb.

 

Mvh.

Mogens

Link til indlæg
Del på andre sites

HD og AD kan desværre altid forekomme, uanset hvor gode avlsdyr man avler på.

 

Men det som indekset siger noget om er hundenes afstamning. Indekset siger noget om sandsynligheden for forekomst af HD hos afkommet. Dvs. at hunde med et HD-indeks under 100 forventes at nedarve en større frekvens af HD end racens gennemsnit (hos labber ca. 16%) og en hund med et HD-indeks større end 100 forventes at nedarve en lavere frekvens af HD end racens gennemsnit.

 

I et kuld med forældre med indeks under 100 forventes altså flere hvalpe med HD end hos racen som gennemsnit (dermed jo selvfølgelig stadig chancen for at de fleste hvalpe ikke får HD, men frekvensen er dog større end de 16% som er racens gennemsnit).

 

Desværre findes der endnu ikke noget AD-indeks, men det kommer forhåbentlig inden så længe, så der må man ind og se på resultaterne fra de enkelte hunde i afstamningen.

 

Jeg mener personligt ikke at man bør avle på 2 hunde med indeks under 100, men det er jo blot min personlige holdning. Skulle jeg selv gå efter en hvalp, ville jeg klart vælge et kuld hvor begge forældre havde indeks over 100 og gennemsnittet var over 110 (for at få en fornuftig avlsfremgang).

 

Desværre mener DKK jo at man skal melde sig ind inden man køber hvalp for at kunne få alle disse oplysninger, hvilket jeg synes er dybt tåbeligt, for disse oplysninger burde være så let tilgængelige som muligt, for at flest mulige hvalpekøbere kan sætte sig ind i sundheden inden køb.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...