Hop til indhold

Bider ved irettesættelse!


Manse
 Share

Recommended Posts

Når det endelig begynder at gå den rigtige vej, dukker der noget nyt op!

 

Manse er begyndt at bide mig, når jeg irettesætter ham...

Det kan f.eks. være hvis vi går mod en anden hund, og jeg siger han ikk må hilse på den, det er han så ikk helt enig med mig i.

Det jeg gør er at jeg går ind foran ham, og siger nej, prøver at få kontakt med ham, det virker sjældent...

Når han så blir nok træt af mig, så bidder han...

Det kan også være hvis vi træner at gå pænt ved venstre side, og han så enten begynder at gå hurtigere eller laver udfald, så går jeg igen ind foran ham, og når jeg har gjort det nok gange, gnider han sig lige omkring mine ben, og haps, så tager han fandt i min fod eller ben...

 

Jeg har snakket med min træner om det, vi er jo også igang med at træne lederskab, da Manse tror han er lederen her, og han mener at det er fordi han ikk kan lige at jeg er ved at tage magten over ham, og så bidder han... Så jeg skal være konsekvent og blive ved med at kæmpe imod ham, men lige nu synes jeg godt nok det er lidt uoverskueligt!

 

Er det fordi jeg ikk er konsekvent nok? Andre der har været ude for det samme????

Link til indlæg
Del på andre sites

Du er da uheldig, synes jeg nok. Hvis jeg ikke tager fejl, har du haft besøg af en adfærdsbehandler, og du har også en træner. Har begge virkelig den holdning at din hund er ude på at tage magten? :hmm:

 

Jeg har aldrig oplevet en situation som den du beskriver - i hvert fald ikke på den måde du opfatter det. Men jeg har oplevet hunde, der i frustration hoppede op og også snappede, fordi de ikke forstod hvad der blev forlangt af dem.

 

Jeg tror ikke du mngler at være mere konsekvent, men snarere mere tydelig i dine signaler. Og hvis du ikke lærer det til træning, vil jeg råde dig til at skifte træningssted.

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja, jeg har fået at vide både af adfærdsbehandleren og min træner at Manse tager magten her.

Jeg har været for sød, hvis man kan sige det, overfor ham da han var hvalp, da jeg syntes alt var synd for ham pga hans angst., var overbeskyttende...

Det er svært og forklare hvordan det foregår, for jeg sender sikkert også forkerte signaler til ham, så han blir forvirret og frustreret... Jeg er også meget usikker på mig selv, og det ved jeg jo også godt at han kan mærke, men synes bare det kan være så svært, når jeg hele tiden får noget nyt at vide!

 

Hvad angår lederskab er det hvor han ikk må komme ind i soveværelset, for der er det kun lederen der sover, og så skal jeg gå ind og ud af hoveddøren først og jeg skal "bestemme" hvor han må snuse og tisse. Manse urin marker rigtig tit hvis han får lov..

 

En fra vejen sagde til mig tidligere at når Manse begynder på at bidde skal jeg ligge ham ned på siden, og holde ham indtil han ligger stille... Noget med at det er sådan hundene finder ud af hvem der er den dominerende... Men det synes jeg nu virker ret voldsom, og tror nu Manse blir mere vild af det....

 

Manse er lige knap 1 år og 9 måneder..

Link til indlæg
Del på andre sites

Du har fået helt utrolig ringe vejledning, af både træner, adfærds"behandler" (det lyder ikke som om de ved hvad de taler om!!) og især fra "dem fra vejen".

Du er godt i gang med at ødelægge dit forhold til din hund. Ved at bruge fysisk magt lærer du ham enten at frygte dig, eller at alt er en konfrontation. En leder er IKKE en der udøver vold, tvang, "mobber" eller andet i den stil, en god leder for en hund er en forældr der lærer den at verden er sjov og tryg, og at alt godt komme til den som leger det mor og far siger vi skal!

Mit råd, find en anden træningsplads, og endnu mere vigtigt, en anden (ordentlig!) adfærdsbehandler, inden det er for sent.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er så forkert altsammen, jeg ved slet ikke hvad jeg skal sige :cry:

Jeg bebrejder dig ikke - du har bare haft dårlig vejledning, og det er jo svært at vide bedre når såkaldte "eksperter" står og fortæller én det værste ævl :damn:

Men både din træner og den adfærdsbehandler skulle have et par over nakken med en sammenrullet Jyllandspost :evil:

 

Det nytter ikke at behandle en hund på den måde, og slet slet ikke når problemet er angst. Men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for at hjælpe dig, bortset fra t anbefale en anden adfærdsbehandler, men du har jo allerede smidt penge ud til en uduelig en af slgsen - vil i øvrigt godt have navnet på vedkommende, så ved man da hvem mn skl holde sig fra.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Golden

Hvor er det frygtelig læsning at sådanne behandlere stadig findes og at de ikke er blevet klogere....

 

Jeg startede selv med sådan en vejledning for ca. 15 år siden...og i guder hvor jeg bare syntes det var overgreb ikke bare på hunden men også på mig selv. Jeg kunne slet ikke forlige med det!.

 

Søgte og søgte på nettet - og faldt heldigvis over et alternativt træningstilbud - jeg takker guderne stadig!.

 

Prøv at tjek denne her side http://www.paff.dk/ og se om ikke der er noget nær dig eller en behandler hvis navn "bider sig fast" når du læser om det.

 

Du er simpelthen nødt til at følge dit hjerte og stoppe det i har gang i...

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ved snart ikk hvad jeg skal gøre, er ved at være godt frustreret over det hele, og ved ikk hvor længe jeg kan det her mere.... Men vil jo ham bare det bedste, og det er jeg jo så ikk for ham :megaked:Er træt af at komme tudende hjem fra en gåtur fordi jeg ikk ved hvad jeg skal gøre, og vil jo ikk ødelægge ham mere end jeg har gjort...

Når vi så kommer hjem er han jo bare den sødeste og dejligste hund....

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ved snart ikk hvad jeg skal gøre, er ved at være godt frustreret over det hele, og ved ikk hvor længe jeg kan det her mere.... Men vil jo ham bare det bedste, og det er jeg jo så ikk for ham :megaked:Er træt af at komme tudende hjem fra en gåtur fordi jeg ikk ved hvad jeg skal gøre, og vil jo ikk ødelægge ham mere end jeg har gjort...

Når vi så kommer hjem er han jo bare den sødeste og dejligste hund....

 

 

:ae: hvor er det ærgeligt :ae:

 

Jeg syntes du skal prøve at finde nogle andre adfærdsbehandler, og så ring og snak med dem om hvad de står for, og så vælge den der ikke snakker om magt.

Link til indlæg
Del på andre sites

At tale om lederskab er en meget forældet tankegang, der udspringer fra nogle studier på høns. Høns har en hakkeorden, men de er et af de eneste dyr, der har det - da de var lette at holde i laboratorier, studerede man dem og overførte det man opdagede ukritisk til alle andre arter.

 

Samtidig foretog man nogle studier på ulve i fangeskab ved at sulte dem og hejse et byttedyr ned for at se om de sloges - det gjorde de - og man konkluderede, at de havde en rang som hønsenes.

 

En af verdens førende ulveforskere Mech har sidne udtalt, at det svarer til at sige noget generelt om menneskers adfærd ved at studere menneskers i fangelejre.

I naturen opfører ulve sig ikke sådan.

 

Endelig er tamhunden en hund og ikke en ulv. De to arter er i dag så forskellige, at det ingen mening giver ukritisk at sammenligne. Ved at domesticere/tamgøre hunden har vi ændret på den så den i dag i stedet bør anerkendes for det den er - en hund - og dermed et af de mest udbredte og alsidige arter i hele verden. Ingen anden art er så alsidig som tamhunden, så det kan undre, at nogle mennesker så gerne vil have en specialiseret kedelig niche afhængig ulv...

 

Den behandler du har haft ude, er ikke opdateret på sin viden. Man straffer ikke et angst dyr. Det forværre tilstanden og problemet. Det samme med stress og andre årsager. At fastholde en hund som din er et overgreb - derfor bider han. Det er sprog - jeg vil opfordre dig til at lytte til, hvad han fortæller.

 

Og få en anden uddannet behandler ud, som kan rådgive dig. Jeg kan forsøge at henvise til en, der behandler til studiepris pt hvis du ønsker det - [email protected]

Det er elever fra Hund & Trænings adfærdsrådgiveruddannelse, jeg kender.

Skriv kort om problemet, hvor du bor og lidt om hunden, så vil jeg gerne forsøge at finde en tæt på dig, hvis du ønsker det.

 

Du skal ikke slå dig selv i hovedet om dette - sket er sket. Nu skal du se fremad og ind og rette op.

 

Lån Alfasyndromet af Anders Hallgren på biblioteket. Den vil også klæde dig bedre på.

 

MVH Helle

Link til indlæg
Del på andre sites

Ordet lederskab er ikke forældet, men mere definitionen på den :-) efter min mening.

 

Og manse, håber ikke du bliver ked af det vi skriver.

 

Og en lille ting, jeg forstår ikke hvordan det med at træne gå pænt skulle hjælpe at du går ind foran ham?

Skal han gå pænt, uden at trække eller gå i plads i løngere tid?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Golden

Jeg ved nøjagtig hvor ondt det gør indeni og hvor svært det er at opdage at det man gør måske er helt forkert.

 

Det der har hjulpet for mig er følgende:

 

Jeg har set det hele lidt for oven (efter utallige tårer) og takket min hund for at vise mig vejen til alternative metoder.

 

Takket for at jeg kunne finde metoder hvori jeg kunne være tro mod mig selv og følge mit hjerte. At der så var "noget" vi skulle igennem først er så hvad det være vil. Hunden tilgiver dig!. Den er klar over du gør dit bedste hver dag og vil følge dig ind i al dette nye. Hav tillid til dig selv og din hund - det skal nok gå!. Det kan KUN blive bedre!.

 

- jeg bliver så fyldt af taknemmelighed hver gang jeg tænker på, hvilke gaver mine hunde har givet mig og hvor "store" de er indeni at have stillet sig til rådighed for min udvikling. Derfor skylder jeg dem som minimum at følge mit hjerte.

 

:hjerte:

Link til indlæg
Del på andre sites

Manse: Jeg vil bare fortælle dig at min første hund (Baldur) mindede en del om din hund, han var også bange for sin egen skygge, og desværre startede jeg også ud hos en forkert træner, og som ny hundeejer, så er man jo autoritetstro, og gør hvad man får at vide er rigtig.

 

Jeg fik også besked på at kaste min hund om på siden og holde ham der til han blev liggende af sig selv, min hund kæmpede som en gal og troede at han skulle dø, og det var absolut ikke noget der gavnede hans angst :cry:

 

Så du må endelig ikke føle at det er din fejl at du har begået fejl, vi har alle været nye og autoritetstro, og mange af os er også blevet vildledt ligesom dig, og pga. uvidenhed så har vi gjort hvad vi fik at vide, også selvom vi ikke selv følte det var rigtigt, fordi sådan en træner/adfærdsbehandler måtte jo vide bedre end os...

 

Lige efter jeg havde gået hos denne forfærdelig træner startede jeg på et andet hold, og her spurgte træneren mig hvorfor jeg mente Baldur var dominant, og jeg svarede "fordi at alle siger det til mig"...

Og hun spurgte mig så "hvorfor lytter du til folk der ikke kender din hund, i stedet for at stole på dig selv som kender ham så godt..."

 

Så her er mit råd til dig, Lyt til din egen mavefornemmelse, hvis du ikke føler at træner/adfærdsbehandler har ret i det de siger, så har du højst sandsynlig ret, du kender din hund allerbedst af alle. Og glem alt om dårlig samvittighed, vi gør alle det bedste vi kan udfra den viden vi har lige her og nu, og så længe vi er villige til at lære, og derefter handle efter den nye lærdom, så kan vi ikke gøre det bedre end det!

Link til indlæg
Del på andre sites

Ordet lederskab er ikke forældet, men mere definitionen på den :-) efter min mening.

 

Og manse, håber ikke du bliver ked af det vi skriver.

 

Og en lille ting, jeg forstår ikke hvordan det med at træne gå pænt skulle hjælpe at du går ind foran ham?

Skal han gå pænt, uden at trække eller gå i plads i løngere tid?

Det er en af de første ting, man lærer på et lederskabskursus. Hvis hunden fx spotter en anden hund i det fjerne og begynder at trække, så tager man et rask skridt med venstre fod (så man er på højde med sin hund) og vupti-placerer man så sin højre fod + drejer sig, således at man står foran hunden.

 

Det skulle så få hunden til at fatte, at man dels er lederen, dels at man ønsker, at hunden standser op og dermed undlader at trække.

 

Hjælper det ikke, så spreder man armene ud til siderne og siger knurrende advarselslyde. Måske kan det også være "nødvendigt" at gå ind i hunden.

 

Det er sådan set ud fra samme "logik", som når man forlanger selv at gå først ud af huset. Ikke fordi det kan være praktisk (og så er en bak-kommando helt fin), men simpelthen for at understrege, at man er lederen. Det giver så i mine øjne bare en noget anden stemning end bak-kommandoen. :slem:

 

Jeg har selv engang været på sådan et lederskabskursus og det var egentlig hyggeligt, fordi instruktøren ikke var spor voldsom i sine metoder, men det var nu anstrengende med alle de regler. :shock:

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvis Manse fungerer fint derhjemme, og I har have, så ville jeg droppe gåturene i en periode og træne samarbejde og øjenkontakt derhjemme.

 

Tror ikke helt jeg forstår om det kun er synet af en anden hund der gør ham frustreret, eller der er andre ting, men jeg ville forsøge at gøre de første ture (efter pausen med gåture) så korte at der ikke kommer konflikter imellem jer og træne masser af samarbejdsøvelser.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ved snart ikk hvad jeg skal gøre, er ved at være godt frustreret over det hele, og ved ikk hvor længe jeg kan det her mere.... Men vil jo ham bare det bedste, og det er jeg jo så ikk for ham :megaked:Er træt af at komme tudende hjem fra en gåtur fordi jeg ikk ved hvad jeg skal gøre, og vil jo ikk ødelægge ham mere end jeg har gjort...

Når vi så kommer hjem er han jo bare den sødeste og dejligste hund....

 

:ae:

 

Vi havde en schæfer-hvalp på vores hvalpehold der bed sin ejer voldsomt, hun var som jeg husker det på grådens rand næsten hver gang vi var til træning.. :cry:

Sidst jeg mødte hende med sin nu store Schæfer, havde det et rigtig godt forhold så vidt jeg kunne se - hun (og hunden) havde fået den hjælp og støtte de havde brug for og var kommet "ud på den anden side" sammen.

 

Det er svært at sige hvad en "rigtig" adfærdsbehandler er, men efter min mening er det i hvert fald ikke en der forslår man begynder at "kæmpe" med sin hund i fysisk forstand.. :vedikke:

Jeg vil forslå at finde et andet sted at træne/få hjælp - hvad der er godt for en er ikke rigtigt for en anden, så det er kun dig selv og vovse der kan mærke om det føles "rigtigt".. :x::vuf:

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej Manse

Jeg har ikke erfaring med, at man når nogle vegne med at prøve at træne ophidsede, nervøse hunde.De har ikke tovejskommunikation. De har lukket af.

Jeg synes, du skal finde en af de bløde adfærdsbehandleren, som skal lære jer sammen at få tiltro til hinanden og slappe af på jeres ture. det vil tage lidt tid, for der skal kun være positive oplevelser for hunden og senere for dig. Lad hunden knytte bedre bånd til dig , også ved at han sover nær dig.Så han føler, at han er accepteret og ikke lukket ude fra dit liv.

Først derefter kan du begynde at forlange mere af ham.F.eks kan det være uoverskueligt for en stresset hund at blive lagt i DÆK og man øger afstanden fra dem. Det lykkes kun med tillid.Og glem alt om, hvem der kommer først ud af døren.

Jeg har 6 hunde og i snor kommer jeg sidst ud, for trappen er smal og jeg skal jo låse efter mig.

Du skal finde ud af, om du vil fortsætte med din hund og hvis du vil, så glem alle de dårlig råd og start forfra.Han er stadig så ung og I kan få det så godt sammen. Bare med en ændret kurs fremad.

Link til indlæg
Del på andre sites

Mange tak for alle jeres svar.

 

Jeg kan sagtens følge jer i det i skriver, men når min træner står og fortæller mig noget andet kan jeg også godt følge ham i det, kald mig bare naiv :cry: Og jeg kan sagtens forstå hvad det er min træner siger jeg kan bare ikk gøre det.... men det er nok pga min usikkerhed, for jeg kan sagtens når vi er til træning og han står og guider mig!

 

Manse fungere helt fint hjemme, her kan jeg få ham til alt det jeg beder ham om, men vi har desværre ikk en have så skal ud og gå.

Men har tænkt over idag, om vores ture er for lange, og han måske ikk kan magte det jeg beder ham om på turen, nu hvor han også skal holde øje med alt hvad der sker?

 

Men det er så snart han får øje på en anden hund at han vil over og hilse og lege, men da det ikk er alle hunde eller ejere for det sags skyld, der vil ha det, skal han jo ikk ha lov... så prøver jeg at få hans opmærksomhed, men det er helt umuligt og så er det jeg går ind foran ham og siger nej, hvor jeg så har fået at vide at jeg skal være mere konsekvent med mit nej... Men det ligger bare ikk til mig... Og så er det han bidder enten i benene eller på mine arme!

 

Jeg var så også ude for idag, og er blevet mere urolig... Jeg var ude med en veninde, som aldrig har mødt Manse før, hun har lige fået en lille Mops :lun: og vi skulle ud og gå en meget lille tur sammen, da hun så tager Mopsen op på armen, da hun var træt, bed manse hende i knæhasen... Undskyld men jeg kan ikk ha en hund der bidder, hvad blir det næste ikk? et lille barn?

 

Vil lige påpeje at det var en dame fra vejen der sagde det med at smide hunden om på siden og holde den nede... Det havde hun gjort ved sin egen, sagde hun, og det hjalp... Men jeg har ikk gjort det, da jeg synes det lyder voldsom, og vil ikk gøre skade på ham... Mere end jeg går i forvejen!

Link til indlæg
Del på andre sites

Manse fungere helt fint hjemme, her kan jeg få ham til alt det jeg beder ham om, men vi har desværre ikk en have så skal ud og gå.

Men har tænkt over idag, om vores ture er for lange, og han måske ikk kan magte det jeg beder ham om på turen, nu hvor han også skal holde øje med alt hvad der sker?

 

Det her tror jeg du har helt ret i, jeg tror at Manse render rundt i en konstant stress tilstand som gør at han med tiden vil overreagerer mere og mere på situationerne :cry:

 

Nu har du tidligere fortalt at I bor meget centralt, og at du derfor ikke kan give ham ro i en periode, men er det muligt at du begynder at gå ture med ham på tidspunkter hvor der ikke er så mange andre ude?

 

Og så ville jeg ikke gå så langt afstandsmæssigt, men tidsmæssigt ville jeg nok bruge det samme. Det vil sige at I skal gå langsomt og ofte stå stille, så han kan få tid og ro til at studerer sine omgivelser og blive tryg ved dem. Medbring en masse godbidder og træn nogle lette øvelser som han er god til, det vil få hans fokus over på dig på en positiv måde, og det vil give ham noget ro fordi at her er der noget han kan.

 

Jeg vil også foreslå dig at indlære håndtarget, og dette skal trænes så han syntes at det er den allerfedeste øvelse i hele verden, du skal først træne det hjemme i stuen, og før I går ud, så skal det være sådan at så snart Manse ser signalet for target, så kommer han løbende fuld af glæde. Når I så kommer ud, så træner du det igen, men kun på lette steder hvor han har let ved at koncentrere sig, og her skal du bruge den belønning han vil hoppe på tungen for.

 

Når han så også har lært at elske target udenfor, så kan du bruge det til at dreje ham væk fra en anden hund, I undgår konflikten, han kan undlade at fokuserer på det der stresser ham, og i stedet koncentrere sig om noget han elsker, er god til, og bliver maks belønnet for.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er næsten lige flyttet for at komme væk fra mennesker, biler og alt det der, for at han kan få mere ro, og det er også gået meget fremad med ham hva angår hans angst, så længe vi kan trække ud i siden på stien går det okay, vi kan også gå forbi børnehaven uden der er noget nu.

Så det var jo begyndt at gå fremad, og jeg var begyndt at nyde at gå tur med ham, indtil han så er begyndt på det her!

Og det er det jeg synes er så frustende...

 

Vi går på et sti system, hvor vi jo også møder rigtig mange andre med deres hunde.

Jeg synes heller ikk vi går særlig langt, vi går ca 5-7 minutter den ene vej, hvor vi så træner lidt forskelligt inde et græs areal ca 5 meter fra stien, hvor vi plejer at starte med lidt søgeøvelse, sit dæk, plads og stå både med lyd- og eller håndsignal, og så slutter vi af med at gå i plads, og han blir propet med godbidder, og så går vi hjem igen, og vi er ude ca 40-50 minutter af gangen.

Hmm er der for meget træning??

 

Håndtarget? Hvad er det?

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er næsten lige flyttet for at komme væk fra mennesker, biler og alt det der, for at han kan få mere ro, og det er også gået meget fremad med ham hva angår hans angst, så længe vi kan trække ud i siden på stien går det okay, vi kan også gå forbi børnehaven uden der er noget nu.

Så det var jo begyndt at gå fremad, og jeg var begyndt at nyde at gå tur med ham, indtil han så er begyndt på det her!

Og det er det jeg synes er så frustende...

 

Hvad har ændret sig siden I er gået fra at have nogle rigtige hyggelige gåture, til at han er begyndt at gøre sådan, hvad gør du anderledes som du ikke gjorde før?

 

Med en hund som Manse, så skal du huske at sætte dine forventninger lavt, fokuser mest på at I har det hyggeligt og sjovt sammen, og ignorer hvad andre mener (eller du tror de mener) din hund skal kunne. Han magter det ikke, og jo mere du forsøger, jo mere vil du føle det som et håbløst projekt, men den dag hvor du giver slip og accepterer ham som han er, og forsøger at give ham en hverdag inden for hans rammer, så kan I begge slappe af, og du vil igen finde glæden ved at have hund.

 

Som du kan høre, så har jeg selv været hvor du er, og problemet er at man får lavet sin hund om til et "projekt" og man glemmer fuldstændigt at nyde samværet, og alt glæden ved at have hund forsvinder...

 

Vi går på et sti system, hvor vi jo også møder rigtig mange andre med deres hunde.

Jeg synes heller ikk vi går særlig langt, vi går ca 5-7 minutter den ene vej, hvor vi så træner lidt forskelligt inde et græs areal ca 5 meter fra stien, hvor vi plejer at starte med lidt søgeøvelse, sit dæk, plads og stå både med lyd- og eller håndsignal, og så slutter vi af med at gå i plads, og han blir propet med godbidder, og så går vi hjem igen, og vi er ude ca 40-50 minutter af gangen.

Hmm er der for meget træning???

 

Det lyder som meget træning, men det afhænger jo af hvor mange pauser du giver ham og hvor lette øvelserne er for ham. Kig på ham, bliver han ved med at være koncentreret og nyde det, eller mister han fokus og undgår at kigge på dig?

 

Håndtarget? Hvad er det?

 

Håndtarget er når du lærer hunden at berøre din håndflade med snuden, og derefter lærer den at følge efter håndfladen med snuden, på den måde kan du føre hunden rundt som du vil, og hunden følger gladeligt med :-D

 

Et lille eksempel på starten af træningen:

 

[media]

[/media]

 

Hvis du kan norsk, så er her en rigtig god beskrivelse af hvordan du kan træne det:

 

Targeting (Tellus sin verden (en hundeblogg))

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...