Hop til indhold

Fuld kontrol / Fuldt herredømme.


Gæst DogByHeart
 Share

Recommended Posts

Har aldrig sagt at man ikke skal tage hensyn i de lukkede, men man ved når man kommer ind , at der kan komme løse hunde rendende hen til en. Længere er den ikke.

 

Dem, hvis hund så kommer rendende, har så ikke deres hund under fuld kontrol - hvilket emnet er i denne tråd - og bør derfor ikke komme i hundeskoven... Af hensyn til andre hunde som luftes med eller uden snor.

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 271
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Hver vores mening. Og dem har vi heldigvis lov til at have

 

Ja det han man jo - desværre betyder andres mening at JEG er udelukket fra hundeskoven, hvilket jeg synes er super ærgeligt. Så måske har vi lov at have dem, men vores måde at færdes på, går ud over andre. Og ja - jeg undre mig ikke over de snore påbud der er mange steder, fordi folk slipper hunde fri som der ikke er styr på.

 

Jeg har nu skrevet til skov og naturstyrelsen om vi kan få forklaret reglerne og få dem fortolket, sådan som DE mener de er. Det er trods alt dem der står for største delen af hundeskovene. Jeg har skrevet objektivt, så mine holdninger er ikke kommet til udtryk, og jeg har henvist til denne tråd. Jeg er spændt på deres svar :) Så nu håber jeg at vi kan få et svar på hvordan man egentlig skalforholde sig i hundeskoven.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Guglielmetti

jeg synes det er helt ok med snore påbud, derfor er de lukkede hunde skove hvor hundende må færdes frit en super god ide. Man skal selvfølgelig være opmærksom på sin hund og ikke lade den uden opsyn.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst DogByHeart

@Retrieveren, Det samme har jeg. :5up:

 

Det fremgår jo tydeligt, at der er stor splittelse imellem to, måske tre hvis vi tæller de helt uansvarlige med, grupper af hundeejere, som hver især synes at have større ret ang. deres fortolkning af div. skilte, og de forskellige former for hundeskove der findes, lige fra små indhegnede parker, til store uindhegnede skove.

 

"Min" hundeskov hører til de store uindhegnede.

 

Jeg beklager delvist, at jeg ikke har deltaget yderligere i denne tråd længe, før denne kommentar.

Men jeg har faktisk ikke orket at læse og respondere på de sidste mange tråde siden jeg fik 'sutten'. :klap:

Syntes mit indlæg nr. 27 var en diplomatisk afslutning på en tråd, der bare begyndte at ligne den forrige til forveksling.....

 

Det synes kraftigt påkrævet af Skov og Natur at definere hvorfor hundeskovene overhovedet er lavet, og hvordan deres forskellige henvisninger på skilte ved dem, skal forstås. Eks.vis er "Uden snor, Med ledsager", som i 'min' hundeskov, et oplagt skilt til folks frie fortolkning.... :rolleyes:

Jeg skrev at jeg opfordrer til en mere specifik skiltning, når de har fundet ud af hvad deres holdning er til brugen af disse forskellige slags hundeskove.

 

Der er intet der tyder på at uenighederne os hundeejere imellem, kan gøres til enighed uden et helt specifik regelsæt, fra Skov og Natur.

Link til indlæg
Del på andre sites

Dem, hvis hund så kommer rendende, har så ikke deres hund under fuld kontrol

 

Med mindre hunden har en ejer der kalder på den, kan du da ikke afgøre om hunden er under kontrol. Ellers ville 99,5% af alle de hunde der færdes i "mine" hundeskove ikke være under kontrol.

 

Jeg har spurgt hos politiet og fuld kontrol betyder ikke at hunden skal kaldes hjem hver gang der kommer andre mennesker eller dyr til syne. De må selvfølgelig ikke skræmme eller jagte andre, men i hundeskove må man forvente at møde hunde der går løse.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg står i samme dilemma som mange af jer. Smilla er bange for de store tumleglade hunde i hundeskoven, der springer hen i hovedet af os og 'bare' vil lege eller oversnuse/ slikke på min tæve. Hvis jeg pænt beder ejeren om at kalde sin hund til sig får jeg entet at vide 1) Du er pyldret, lad dog din hund selv sine fra. (Ja tak, hun vejer 7 kg og din vejer 30!) , eller 2) Find et andet sted at gå tur, du må forvente der går løse hunde her! :rolleyes:

 

Nu er det bare sådan at går jeg løs med min hund andre steder end hundeskoven her i Århus, så koster det en klækkelig bøde. Skide ærgeligt, da jeg jo synes, det er min hund, der opfører sig korrekt, fordi det jo ikke er den, der forstyrrer andre. Jeg tolke nemlig også at ''fuld kontrol og ikke til gene for andre'' som at ens hund ikke opsøger andre hunde/ mennesker uopfordret. Og at man til hver tid kan kalde sin hund til sig.

 

Heldigvis har jeg mulighed for at gå hundeskoven om formiddagen, hvor der er færrest hunde. Men det er jo ikke alle, der har den mulighed.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Guglielmetti

Det er jo ikke størelsen på en hund der afgør om den kan sige fra. En lille hund kan udmærket give de korekte signaler til en stor hund og lade den vide, at nu er det nok

Link til indlæg
Del på andre sites

Det har da ikke noget med det at gøre. Hundens sprog og krops signaler er de samme om det er den ene eller den anden race.

 

Nu er det jo ikke op til andre at bedømme om min hund er i stand til at sige fra eller ej. Cavalierer er utrolig blide. Jeg kender INGEN af den race, der kan sige fra. (Gør du?) Så tror ikke så meget, det har noget med 'min opdragelse' at gøre. Du insinuerer lidt, at jeg bare skal lade min hund, kommer derud, hvor hun selv siger fra??? Jeg kan love dig hun siger ikke fra uanset. Hun lægger sig ned og sender en masse dæmpede signaler og sender mig bedende øjne. Vi har faktisk haft en længere periode, (som jeg også har skrevet om herinde) hvor hun slet ikke ville med i skoven, fordi hendes grænser var blevet overtrådt (fordi jeg havde for travlt med at stå og snakke med anden hundeejer en dag :rolleyes:). Men hvis jeg havde en hund, der kunne 'lære' at sige fra. Hvorfor skal den så lære at blive en sur mokke og presset ud i situationer, hvor den er nødt til at sige fra? Hvorfor skulle vores dejlige skovture ødelægges på den måde? Det er ikke hundende der skal ordne tingene imellem sig, det er hundejerne. (Og det er derfor hundene skal have ledsager med i skoven).

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Guglielmetti

jeg dømmer skam ikke om din kan sige fra. Og jeg insinuere overhovedet ikke. Jeg skriver små som store kan sige fra. Det er ikke størelsen det kommer an på om de kan sige fra. Er udmærket klar over der er forskel på temperament.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det har da ikke noget med det at gøre. Hundens sprog og krops signaler er de samme om det er den ene eller den anden race.

 

Selvfølgelig kan en lille hund sige fra over for en stor hund. Men det er ikke sikkert, den store hund respekterer det, og det kan have katastrofale følger for den lille:(

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst DogByHeart

Jeg mødte en, som fortalte mig temmelig oprørt, at hun havde mødt en Mt-Bike rytter i hundeskoven, som sparkede ud efter hunden.

 

IIIH hvor jeg dog ønskede, at det havde været en af mine hunde, han havde sparket ud efter, så var han sgu blevet sparket af cyklen....!

 

Nu kalder jeg så altid hundene på plads ved både hunde, heste, kondiløbere og cykler, så han havde nok ikke haft en grund til at sparke en af mine, men alligevel: Det er en hundeskov manden vælger at cykle i, og fussingø skov er STOR, og hundeskoven kun en lille og adskilt (af vejen) del....

Link til indlæg
Del på andre sites

En af vores hundevenner har 5 border collier hun siger hun altid får skæld ud af kondiløberne, når hun går tur med hundene i hundeskoven. Så nu har hun ikke rigtigt lyst til at gå der mere. Hun har godt styr på hundene, men de 'fylder' jo på stien. Og desværre ligger hundeskoven i den mest befærdede del af skoven, hvor der også er træningsredskaber osv. (og det trækker jo kondiløberne til). Man ser også af og til ser, der bliver lagt 'forhindringer' ud på stierne for mb rytterne. - Som retriveren siger, det handler vel om at ALLE skal vise hensyn. Vi skal alle være der.

Link til indlæg
Del på andre sites

- Som retriveren siger, det handler vel om at ALLE skal vise hensyn. Vi skal alle være der.

 

Helt enig! Og jeg synes at det er sagens kerne. Vi KAN jo alle være der, hvis der er så meget styr på de løse hunde, at man kan stoppe dem i at hilse hvis det er uhensigtsmæssigt. Jeg kan virkelig ikke se hvor problemet ligger i at man er høflig overfor hinanden, og respekterer hvis en part ikke synes at hundene skal hilse?

 

Det er sådan set ikke kun at tage hensyn til andre, men da også at beskytte sin egen hund mod hunde som har lært "at sige fra"

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

Nej, men at tage hensyn indebærer jo så at kalde sin hund til sig, hvis den ikke skal hilse på en anden hund. Og at respektere ejere som siger at de ikke skal hilse, uden at komme med kommentarer om "den gør ikke noget", eller "den må gerne blive sat lidt på plads." Det er jo situationen uvedkommende, for der kan være tusind grunde til at hundene ikke skal hilse.

Min egen hund vil gerne hilse og får som regel også lov. Men hun er blevet så vandt til at få kommandoen "vente", inden hun får lov, at hun nu selv stopper og kigger på mig med et spørgende udtryk. Det giver altså SÅ meget bonus hos andre hundeejere når vi går tur, som synes det er rigtig rart at blive spurgt først, og det gør at jeg kan vælge om hun skal stikke snuden sammen med hvalpen med øjenbetændelse, eller den store ivrige hund, som helt sikkert vil lege for voldsomt med hende.

Link til indlæg
Del på andre sites

troede man kunne diskutere fredeligt herinde.

Jamen, det kan vi skam normalt også. Det er yderst sjældent, at nogen hiver vrede og irritation med over fra én tråd til en anden. Vi kan mundhugges i en tråd, men være tolerante og åbne over for hinanden i andre tråde.

 

Men der er et par emner, som hver gang giver knubbede ord, og det er kamphunde og hundeskove. Det må vi så leve med.:slem:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg står i samme dilemma som mange af jer. Smilla er bange for de store tumleglade hunde i hundeskoven, der springer hen i hovedet af os og 'bare' vil lege eller oversnuse/ slikke på min tæve. Hvis jeg pænt beder ejeren om at kalde sin hund til sig får jeg entet at vide 1) Du er pyldret, lad dog din hund selv sine fra. (Ja tak, hun vejer 7 kg og din vejer 30!) , eller 2) Find et andet sted at gå tur, du må forvente der går løse hunde her! :rolleyes:

 

Nu er det bare sådan at går jeg løs med min hund andre steder end hundeskoven her i Århus, så koster det en klækkelig bøde. Skide ærgeligt, da jeg jo synes, det er min hund, der opfører sig korrekt, fordi det jo ikke er den, der forstyrrer andre. Jeg tolke nemlig også at ''fuld kontrol og ikke til gene for andre'' som at ens hund ikke opsøger andre hunde/ mennesker uopfordret. Og at man til hver tid kan kalde sin hund til sig.

 

Heldigvis har jeg mulighed for at gå hundeskoven om formiddagen, hvor der er færrest hunde. Men det er jo ikke alle, der har den mulighed.

 

Hej, hvor går i henne? Hvis det er den ved tivoli, kunne det være i ville følges med os en dag? Mysla er også meget forsigtig:)

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...