Hop til indhold

Shetland Sheepdog vs. Japansk spids i lejlighed


Gæst Janne18
 Share

Recommended Posts

Gæst Janne18

Min kæreste og jeg overvejer meget, at anskaffe os en hund, når dette forhåbentlig bliver tilladt fra september af, der hvor vi bor.

 

Vi bor i en lejlighed på 50 kvm i Århus (dog i udkanten), hvor vi bor lige ved siden af en lille stille og rolig park, tæt på store parcelhuskvarterer og masser af små stier.

Da jer er studerende er jeg meget hjemme, og det vil derfor ikke blive et problem ift. luftning og motion - derudover går jeg meget op i træning og aktivering af hunden.

 

Jeg har altid været forelsket i Sheltien, men er i den grad også fået øjnene op for spids racerne, og vi er derfor nu meget i tvivl omkring, hvilken hund vi skal vælge.

 

Er der nogle der har erfaringer ift. disse to racer - herunder forskelle:

 

- Hvor meget gør de (hvilket er særligt relevant når vi bor i tæt bebyggelse). Hvis man læser forskellige steder står der det ene sted, at Sheltien gør meget, og andre steder at den Japanske spids gør meget - så hvad skal jeg forholde mig til?

 

- Hvor meget fælder de to racer - for der nævnes mange steder at de er neme at holde, så længe de børstes reglmæssigt - men fælder de generelt eller er det kun i en periode eller hvordan?

-- I så fald, hvilken fælder mest?

 

- Jeg er blevet lidt nervøs omkring Sheltien efter at jeg har læst, at de kan være enten reserverede eller aggressive overfor fremmede, og det ønsker jeg bestemt ikke. Slet ikke når vi bor i en lejlighed, hvor den skal kunne omgås de der kommer på besøg.

 

- Sidst men ikke mindst, er det helt tåbeligt af mig at tænke at jeg kan have sådan en hund i en lejlighed, hvis blot den kommer nok ud og får motion nok?

 

På forhånd tak :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

For det første er det bestemt ikke dumt at have hund i lejlighed så længe man bare er opmærksom på at den får den motion og stimulering den har brug for og så self. sørger for at det på ingen måde bliver en gene for dine naboer at du har hund.

 

Jeg kender ikke så meget til japanske spids, men da vi på et tidspunkt kiggede sheltie da søsteren ønskede sig en så kender jeg lidt til den.

 

Sheltien gør en del, og ved at mange siger at de er ret reserverede dog er det ikke noget jeg som sådan har oplevet tror her er det ekstremt vigtigt at kigge på forældredyrene (er det lige meget hvad self.)

Det er en hund der skal aktiveres en del da den har et højt aktivitetsniveau men hvis du skal arbejde med den er der jo intet problem i det.

 

Omkring fældning så fælder de vist ikke mere end andre hunde, bare husk en god børstning og gerne ofte, så er den også vant til det.

 

Det største problem jeg kan se med sheltien er at den gør og den gør meget... dog kan det jo trænes væk man skal bare være opmærksom på det fra starten..

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi kiggede på den japanske spids for et par år siden. Den blev fravalgt pga fældning og dens "gøen" Du kan sikkert træne det med den gør, hvis du går igang med det med det samme. Pelsen er der kun en ordentlig gennembørstning der kan hjælpe lidt.

 

Vi besøgte en opdrætter, og kan kun anbefale det. De fortalte også der findes 4 slags japanske spids typer. Med forskelligt temperament. Er dog ikke sikker på alle ved det, men spændende var det, selvom det ikke blev den.

 

Shetlands sheepdog kender jeg ikke noget til ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Chili Con Caia

Sheltien er en fantastisk hund når det kommer til hundesport. De er hurtige og kloge :-)

 

Vi kiggede på sheltien dengang vi skulle have hund nummer 2, men en af grundene til at vi fravalgte den var især pga. dens gøen, og det ville slet slet ikke fungere når vi bor i lejlighed.

 

Den Japanske kender jeg ikke, så der kan jeg slet ikke komme med nogen inputs.

 

Du kan sagtens have en aktiv race i en lejlighed, vi har to hunde i lejlighed, hvoraf den ene af dem er en meget aktiv race :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Janne18

Tusind tak for svarene :)

 

Øv. Fældning og gøen er ikke det bedste i en mindre lejlighed.

 

Nu er det selvfølgelig de to racer vi er mest opsatte på, men er der ellers andre racer der kan anbefales, når nu vi ønsker en hund der kan være i en lejlighed, som gerne vil gå ture, som fint kan gå uden snor og som er træningsvillig, men som samtidig også har den der "fluffy"-hed som de to tidligere nævnte racer har. Det må gerne være sådan, at ens hånd forsvinder ind i pelsen :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Hmm som sheltie ejer i en to-værelses kan jeg altså kun anbefale racen:blink: ja, sheltier gør meget - det gør spidsen også, men vores gør kun når hun leger, eller "taler" til os (hvis der fx er noget hun vil vise os/have os til). De er jo kloge hunde, som er lette at træne, og tea gør faktisk overhovedet ikke indendørs, for hun er blevet stoppet i det helt fra lille.

 

Hun skal børstes en gang hver uge til 14 dag, og vi børster hver dag i fældeperioderne (to gange om året). Jeg blev super overrasket over hvor lidt ekstra støvsugning vi har efter at have fået hund. Underulden sidder jo ret "fast" i de lange dækhår, så selvom man kan børste en kæmpe bunke af hunden hver gang, så ligger det altså ikke konstant på gulvet. Vi støvsuger hver uge, i en 50 kvm lejlighed med tæpper over det hele. Det er det samme som før vi fik hund.

 

På udstillinger og den kennel vores hund er fra, har jeg ikke endnu rendt ind i sheltier med decideret dårligt temperament. Men de er reserverede, så du får ikke en labrador- type hvis du vælger en sheltie. Hvis du sørger for at socialisere hvalpen ordentlig skal du nok få en god lille hund. Vores egen går dagligt ture i den lokale park, og som hovedregel vil hun gerne hilse, og indimellem lege med andre hunde. Hun gider ikke hunde som er voldsomme, eller som ikke respekterer hendes dæmpende signaler. Så får vi et blik og et vuf, når hun har fået nok, så vi kan gå videre:lol:

 

De elsker jo at lave noget, og vi aktiverer vores sheltie med tricks og træning både indendørs og udendørs. Vores er også rigtig god til at finde på opgaver, såsom at holde altanen due-fri fortælle os hvornår det er sengetid, og holde øje med gaden fra vindueskarmen.

Alt i alt er det en rigtig sjov lille hund, som er let at have med rundt, let at træne og som ikke er et problem at have i en lejlighed ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Janne18

Jeg har også kort kigget på Volpinoen, og det kunne måske også være en mulighed.

 

Jeg har hørt rigtig godt om Cavilier king charles spaniels som familiehund, og jeg vil også sige at det er et rigtig godt bud, hvis nu det viser sig at de spidsen eller sheltien er overkill. Hvordan er pelspleje og aktivitetsniveau for den? :)

 

Tusind tak Fluffykins - det var opløftende læsning. :-D

Det gør jo ikke noget at hund gør, så længe den ikke gør det fra morgen til aften, når nogle går forbi eller stiller sig foran vinduet og gør af bilerne på gaden.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vores sheltie lærte meget hurtigt at skelne mellem hvad der skal gøes af, og hvad man bare ignorerer. Hun er fx den eneste hund i opgangen som ikke gør, når vi får gæster. Hvis gæsterne forsømmer at hilse på hende skal hun dog nok gøre opmærksom på det ;-)

 

Der bor en del hunde her i opgangen, to cavaliers, som virker til at trives rigtig godt. Den ene kan dog ikke være alene særligt godt, men ejeren er så hjemmegående, så det er sjældent vi hører noget til det.

 

Ellers virker det til at de hunde som bor hos folk som har sat sig bare lidt ind i alene hjemme træning, og i hvordan man træner stille, klarer sig rigtig godt i lejlighederne.

 

Så hvad end i ender op med, skal i have held og lykke med projekt "find den perfekte hund":5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har ikkeselv sheltie, men kunne aldrig finde på at anskaffe mig en, netop pga deres larm... Og jeg har dansk/svenskere, så jeg er vant til hunde der kan lide at høre deres egen stemme :lol: selvfølgelig kan det trænes og du kan sikkert også være heldig at finde eksemplarer der ikke siger et kvæk... Men det vil ikke være normen og racen er meget gøende!

 

Det er dog en dejlig kvik lille hund, men jeg ville se mig rigtit godt for, når jeg skulle finde hvalp... Har simpelthen set alt for mange sheltiere der var super nervøse og bange for deres egen skygge...

Link til indlæg
Del på andre sites

Cavalieren ville være et rigtig godt bud :D da det er en hund der virkelig tilpasser sig alle slags forhold, de cavaliers jeg har mødt har været aktive udendørs når det skulle ske noget og nogle rigtige sofahyggere indenfor ;)

Desuden er det ikke en hund der har brug for at høre sig selv tale hele tiden hehe ;) hvilket jo et ganske fordelagtigt med naboer tæt på

Hvis du vil arbejde med din hund er en cavalier også en skøn hund, de er som regel super glade for at arbejde og er også forholdsvis nemme hunde at træne :D

 

Du skal dog virkelig være opmærksom på at finde en god opdrætter da racen kan have en del arvelige sygdomme desværre.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...