Hop til indhold

Nytåret er på vej!!!!


AnneMangetal
 Share

Recommended Posts

Så er der kun et par måneder til det går løs med fyrværkeri. Så det er ved at være tid til at gå igang med træningen og evt. forebyggende behandling, hvis man har en angst hund. Eller ihvertfald tænke over hvordan det skal håndteres i år.

 

Der ligger jo en fin artikel fra Ninjamor om hvordan det skal håndteres. Og flere internetbutikker sælger hundpropper, små kinesere m.v. hvis hunden blor skal "friskes op" inden det store brag.

 

EDIT: link til artiklen:

 

http://www.hunde-forum.dk/content/92-angst-ved-fyrvaerkeri-og-torden.html

Link til indlæg
Del på andre sites

Åhh det kære nytår. Min gamle hund var altid død bange :-( prøvede at træne ham til det men han var simpelthen så lydfølsom at jeg i hvert fald ikke kunne, desværre. Han var også bange for klikkeren, printeren og sådan nogle lyde.

 

Det var rigtig synd for ham og hele ugen op til nytår ville han ikke med ud om aftenen.

Det bedste for ham var hvis han måtte ligge ved vores fødder, under sofa bordet og så var han nogenlunde. Men kl. 12 tissede han altid på gulvet :-(

Så kan kun opfordre til at man virkelig får det trænet! Det var rigtig hårdt for vaks med nytåret, hver gang det tordnede eller når der var jagt et sted og de skød af. Og vi vidste altid at torden var på vej, længe før vi selv kunne høre det, da vaks begyndte at reagere.

Det skal nok lige nævnes at vaks var internat hund så der var nogle ting vi ikke kunne socialiserer ham til.

Men får man en hvalp så gør mig både sig selv om ikke mindst hunden, en kæmpe tjeneste ved at lærer dem at det ikke er farligt.

Det sidste år vaks var hos os, var en god nytårs aften - men han havde også nedsat hørelse på det tidspunkt da han var blevet 12 år gammel.

 

 

Med de efterfølgende hunde har jeg udnyttet ugen op til nytåret - godbidder i massevis når det brager. Eller måske et lækkert store kødben i haven en af dagene. Jeg synes det er fedt at der bliver skudt lidt af i løbet af ugen så dyrene kan nå at vænne sig til det.

Link til indlæg
Del på andre sites

Så kom du først Anne, jeg tænkte lige på i går, at nu var tiden ved at være inde til en tråd :-D

 

Selv gør jeg det, at jeg i et par måneder op til nytåret lige "minder" både Pelle og kattene om de der lyde, ved at afspille lyde fra Ålborg Fyrværkerifabrik Videoer - Aalborg Fyrværkerifabrik i tide og især i utide og fra forskellige rum.

Pelle og Batman er græsk katolsk men Miss Mille er ikke vild med larmen. Uanset er det en god ide at "lydvaccinere" over en periode for hunde som egentlig er ligeglade eller kun en anelse beymrede.

 

På hunde som bare lige skal mindes om det, er min erfaring at det ofte virker bedre med pludselige lyde end at afspille en CD med lyde som kommer i samme rækkefølge hver gang og hvor den ene lyd forvarsler den anden, som hunden dermed lærer at forudsige.

 

Hunde som er utrygge/frygtsomme skal have hjælp senest nu, hvis det skal nå at hjælpe dem uskadet gennem fyrværkerisæsonen.

 

En egentlig borttræning af frygt/angst bør sættes i gang forår/sommer da der ofte går lang tid med projektet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Fordelen hernede er at der kun fyres nytårsaften... Det betyder dog også at Dexter var ret trist sidste år nytårsaften, han var heldigvis ikke super angst, kunne sagtens luftes osv... Men da klokken slog midnat, og bragende startede da var han trist. Heldigvis er de vilde brag kun hernede i ca. en time, og derudover er der okay stille... Så vi var bare med ham og beroligede ham i den time, og så var der ikke meget...

 

Men hvordan Penny kommer til at tage det.. hmm! Jeg tror vi lige skal træne lidt med hende, hun er lidt mere "jumpy" med hensyn til lyde end Dexter er. God idé at starte allerede, jeg ville nok først have kommet i tanke om det midt i december :oops:

Link til indlæg
Del på andre sites

Årh jeg er så glad for at alle hundene er total cool med nytår. Vi kan også sagtens gå tur, men de reagerer nu hvis der er nogen der fyrer af tæt på (men ærligt talt, det gør jeg også)

Holder også altid øje med Dolph når vi er på banen, og der bliver skudt i nærheden - men han er stadig bare dejlig ligeglad! Har dog maaange på mine hold med usikre hunde - så vi snakker meget om det lige pt :-) Det er rart at se, at folk er blevet så opmærksomme på det!

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Chili Con Caia

Det kunne godt være at vi skal til at overveje hvad vi skal finde på nytårsaften, om ikke andet så bliver vi bare hjemme uden noget stort. Ellers er kærestens forældres sommerhus et godt bud.

 

Caia har en enorm god effekt på Chili, så vores seneste par nytår er gået over al forventning.

 

Vi går en deeeeeejlig lang tur om formiddagen i skoven hvor de kan få brændt noget energi af, og så har vi et stort dejligt gnaveben til dem.

 

Vi har egentlig ingen problemer med dem, dog kan Chili godt blive bange hvis vi er ude at gå, og der pludselig lyder et brag, hvilket er forståeligt nok.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er så glad for, at Cille ikke er bange.

 

Var enormt spændt sidste år, men hun tullede rundt mens vi var ved min veninde i Aalborg.

Gik selv ud i haven når hun skulle tisse uden at komme fisende ind og være bange.

 

Til midnat blev jeg inde ved hende.

Bryder mig ikke synderligt om at være derude, så det passede mig fint at jeg kunne blive inde ved hende :-D

 

Min kat får ikke lov til at komme ud den dag, og hun plejer at lægge sig ind i mit klædeskab når det står på.

 

Gitte

Link til indlæg
Del på andre sites

Det har vi også tænkt lidt på. Vi fik Molly i starten af Januar, og i Januar oplevede hun en del dage med fyrværkeri. Hun var ligeglad. Der har væretfyrværkeri nogle enkelte gange de sidste mdr, det reagerede hun heller ikke på. Men det er jo også lagt fra nytårsaften. Vi har tænkt at lade børnene lege med truthorn, og prøver nok lige at skyde et par bordbomber af når de kommer frem i butikkerne. Hun er vant til høje lyde og er kold som en kiks når jeg sætter 3 børn til at skrige, klappe og larme inde i en tunnel fx. Men det er bare så vigtigt hun bliver totalt ligeglad med det, så vi skal have mange guffer med ude og rose hende når der er fyrværkeri. Torden er hun også kold overfor heldigvis.

Link til indlæg
Del på andre sites

Regner måske med at dope hunden igen i år. skal dog have fundet ud af noget omkring doseringen, da han sidste år skulle have 5-10 piller.

 

Gav ham 5 sidst på eftermiddagen uden effekt efter nogle timer. Gav ham derefter 5 igen (tror det var omkring kl. 22) - og den tossede hund blev simpelthen så fuld! men han lagde sig ikke ned på noget tidspunkt!

 

Det var en frygtelig aften - for os - og især for ham, for han kunne slet slet ikke styre sin kæmpekrop og var meget meget meget forvirret!

 

Hvis han så endda bare var gået omkuld af det dope - men næh nix!

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Beaglepack

Jeg har to der er rigtig bange og en der er totalt ligeglad.

 

Selvom vi har trænet på forskellig måde så virker det altså ikke med at afspille div. lyd CD'er eller knalde hundepropper.

 

En måned før sætter jeg DAP i stikkontakten - og I ugen før Nytår har Oscar og Darwin en klud bundet i deres sele hvorpå der er sprayet DAP

Selve nytårsaften får de Baldrian - Jeg bruger de kraftige roli*at (tror jeg de hedder)

Oscar og Darwin bestemmer selv hvor de vil være - men sidste nytårs aften var rimelig rolig - Darwin sov under min otiumstol på et tæppe og Oscar gravede sig ned under sit tæppe i en af stolene.

Forud for det har vi gået en god lang tur med masser af snusen rundt - så de kan holde en lang aften indendøre.

Vi har aldrig gæster nytårsaften så det er en helt almindelig aften hvor der ikke foregår noget.

Link til indlæg
Del på andre sites

Regner måske med at dope hunden igen i år. skal dog have fundet ud af noget omkring doseringen, da han sidste år skulle have 5-10 piller.

 

Gav ham 5 sidst på eftermiddagen uden effekt efter nogle timer. Gav ham derefter 5 igen (tror det var omkring kl. 22) - og den tossede hund blev simpelthen så fuld! men han lagde sig ikke ned på noget tidspunkt!

 

Det var en frygtelig aften - for os - og især for ham, for han kunne slet slet ikke styre sin kæmpekrop og var meget meget meget forvirret!

 

Hvis han så endda bare var gået omkuld af det dope - men næh nix!

 

Hvad var det du gav ham?

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg gætter på plegisil ud fra mængde og reaktion:(

 

Arh, tror du? Der er vist (forhåbentlig) ikke nogen dyrlæger der i dag giver plegicil, medmindre deler i kombination med eks stesolid og andet. Her i Aalborg er der i hvert tilfælde ingen der har givet ren plegicil de sidste ti år.

 

Aner forresten ikke om klummen er på hjemmesiden... Ved faktisk ikke engang om de har en hjemmeside :oops: Men mon ikke...

Link til indlæg
Del på andre sites

Taiki havde været her 3 uger, da han oplevede nytårsaften første gang og det tog han egentlig meget pænt. Ville dog ikke ud, men skulle pølle, så det fik han lige gjort ude i forhaven LIGE ved trappen og så ind igen.

Vi havde dog lagt aviser ud som han kunne tisse på, så da det bragede løs kom han slet ikke ud i den periode.

 

Han reagerer generelt ikke på den slags lyde, men jeg vil alligevel gerne have sådan en dims til stikkontakten som udsender beroligende hormoner.

 

Jeg overvejer dog lidt, om vi skal tage til nytår hos min veninde. Der er mulighed for overnatning og de bor helt ude på landet, med 2 naboer, så der er rimelig roligt. De har en hund, en tæve, som Taiki lige skal møde først, men det kunne være meget hyggeligt. Hun skal dog steriliseres nu, så det bliver ikke nu og her, de kan møde hinanden første gang.

Det tænker jeg også på, for der er så meget brag og krudt herinde i byen, at det næsten ikke er til at holde ud.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi har valgt, at sende Dupond LANGT LANGT ud på landet.

 

Han er skræk-slagen hele dec-jan :(

 

Jeg har trænet med BANG-cd, skud-trænet, hundeprop-trænet, kineser-trænet ..... Intet hjælper. Så vi sender den lille sorte væk 2 dage før nytårsaften og henter han 2 januar igen :D

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi har valgt, at sende Dupond LANGT LANGT ud på landet.

 

Han er skræk-slagen hele dec-jan :(

 

Jeg har trænet med BANG-cd, skud-trænet, hundeprop-trænet, kineser-trænet ..... Intet hjælper. Så vi sender den lille sorte væk 2 dage før nytårsaften og henter han 2 januar igen :D

 

Hvad så med hele december og januar?

 

Der er altså noget at gøre for en skudskræmt hund

Link til indlæg
Del på andre sites

Luna har ingen problemer med de enkelte, men nytårsaften har vi problemer. Det kan jeg ikke træne væk, da det er mængden og den presset tidsramme. Heldigvis er hun ikke slem, og får naturprodukter (Go'nat fra apoteket eller de der zylkene fra dyrlægen)

 

Ligesom Dexter.. De små brag og bang hist og her genere ham ikke... Men da det hele ramlede ved midnat, var vi så smarte at have ladet ham være i køkkenet, hvor han sov, og han vågnede selvfølgelig og var ULYKKELIG fordi han ikke kunne se os (Døren var åben vi sad i rummet ved siden af), så måtte kalde på ham og hente ham, og så var alt okay, omend han hylede lidt af nogen af bragene, den lille stakkel... Men en times tid og så var det ovre...

 

Min mors hund er ogaå bange.. Den ligger sig under sengen hele aftenen...

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...