Hop til indhold

Lidt start hjælp søges:)


Trinek
 Share

Recommended Posts

Nu er det jo sådan at vi overtog Trille for tre måneder siden fra en anden familie.

De havde ikke brugt tid på at gå ture med hende, og hun havde brugt det meste af hendes liv i hjemmet og haven, samt i bilen og på udstillinger. I starten peb hun under hele gåture, men er inden for den sidste måneds tid begyndt at slappe af, og lege og løbe lidt mere. (Træne træne træne) Kan mærke hendes radius bliver udvidet, men er stadig fantastisk til indkald.

Nu er vi faktisk nået til at vi er begyndt så småt at kunne lege med hende, og hun er super begejstret for at lege tagfat med os. Men hun er også begyndt at ville lege med bolde osv. Hun ved bare ikke helt hvad hun skal stille op. Hun bliver superbegejstret når vi hiver apportbolden frem, og hun suser hen til den når vi kaster Den. Når hun samler den op hviner vi af begejstring, for at motivere, men det er oftest sådan at hun løber hen til bolden, og hen til os igen for ligesom at sige; kom jeg fandt den, den er her:stupid:

 

nogen gode råd til leg og motivation?

 

En anden ting er andre hunde? Trille er bange for store hunde og kan ikke finde ud af at lege med de små. Har prøvet hundeskoven, hor hun blev jagtet af en hund hvis ejer ikke gjorde de store bestræbelser på at stoppe jagten. Han kaldte faktisk ikke engang. Så hundeskov er på pause til ejere lærer at styre deres hunde:blink:

 

Trine, der lige har badet sofakartoflen efter møde med en andelort på aftenturen:evil:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg melder mig gerne som hende med den store, rare hund:-) Og vi kommer gerne til Skanderborg! Bella er rigtig sød til at læse andre hunde, og hvis de ikke viser hende interesse, holder hun sig væk. Vi kunne evt. tage en gåtur i snor hvor Trille lige ser bæstet an, og så se om hun får mod på at sige hej senere:-)

 

Hvis i gerne vil lære hende at apportere en bold eller andet, kan i starte med at gå et par skridt baglæns når Trille har bolden i munden. Derefter sætte hende af/bede hende blive med bolden, og så kalde hende ind. Start med små afstande. I kan også købe en apportdummy hvor man putter godbidder i. Så lærer hunden ret hurtigt at hente den og løbe tilbage til ejeren for at få det der er indeni.

 

I starten skal en gårtur nok bare være en gåtur. Men når hun er helt tryg ved turene, kan i evt. lave små sporsøg, gemmelege, øve en smule lineføring, snurre rundt, bakke osv. Alt sammen øvelser man kan lave til træning, men også på en aktiv gåtur.

 

Går i i øvrigt til træning med hende? Sådan et sted er der jo også mulighed for at møde en masse hunde og få fifs til sjovt samvær med hunden. Der er ret mange cavalierer der går til rally og agility - måske noget af det kunne lokke?

Link til indlæg
Del på andre sites

Har hun prøvet af lege med hunde af samme race?... Jeg har selv cavalier, og vil sige de er super racistiske ofte :genert:

Mine er lettere nervøse over for store hunde, fordi de fx ikke vil trædes på eller løbes ned... Og små hunde værdiger de ikke altid et blik :lol:

 

Til gengæld elsker de at lege med andre cavaliere!.. og det hører jeg ofte fra andre cavalier ejere

Link til indlæg
Del på andre sites

Når hun samler den op hviner vi af begejstring, for at motivere, men det er oftest sådan at hun løber hen til bolden, og hen til os igen for ligesom at sige; kom jeg fandt den, den er her:stupid:

 

Jamen det er da fantastisk :-D Medmindre det naturligvis er meget vigtigt for Jer at hun apporterer.

 

Jeg har brugt megen tid på at lære min hund at PÅVISE en genstand, i stedet for at bare at samle den op og vælte rundt. Han skal dække ved genstanden og så får han megen ros og guffer for at have 'fundet' den til mig.

Det er en super stimulerende leg, for efterhånden som hunden fatter pointen kan man jo gå over til at gemme genstanden, så det bliver til en eftersøgning. Man kan også bruge det i sportræning.

Det er altså fine takter som i kan bygge videre på og få al mulig sjov ud af - med mindre, som sagt, at det er meget vigtigt for Jer at hun apporterer. I så fald ville jeg indlære apport med baglænskædning Apportering

Link til indlæg
Del på andre sites

Ligesom Iben tænker jeg: er det vigtigt at hun samler den op og kommer tilbage med den?

 

Min den ældste synes det er magisk at lege med mig. Når jeg kaster noget vender hun straks tilbage og så skal vi helst trække om den... hvis jeg vinder skal den kastes igen, hvis hun vinder skal den ruskes... på den måde vinder hun jo altis :lol:

 

Den yngste derimod er helt anderledes... Hun er ikke helt så meget for at aflevere, men synes det er fantastisk når jeg "hviner af begejstring" som du siger.... så som ofte, så er det det jeg gør og så løber vi rundt sammen med den ting hun har "fundet".... Det synes hun er en fest.... og så er alt jo godt...

Link til indlæg
Del på andre sites

Det burde være meget let at lære hende at apportere. Cavalieren har jo været brugt på jagt og apporterede bla agerhøns i tidernes morgen. :-D Smilla elsker at bære rundt på ting. Vi startede inde i stuen med ting, som hun i forvejen godt kunne lide at tage i munden (mine sokker, mine handsker, en bamse.. . hun foretrækker generelt bløde ting). I startede kastede jeg den bare en ½ meter og pegede på den og når hun tog den i munden kaldte jeg, så hun gik et skridt hen til mig og så fik hun en godbid og stor ros). Og sådan kunne jeg smide tingesten længere og længere væk. Jeg tror ikke cavalier normalt gider at løbe frem og tilbage 20 gange efter en bold, som nogle racer gider det. Det er ikke en løbe-løbe hund. Smilla gider i hvert fald ikke. Hendes yndlingsleg med en bold foregår ved at vi ''spiller fodbold med den'' (at vi dribler rundt med bolden og hun løber ved siden af og forsøger at tackle os). Det kører hun helt op over. :-D

 

Smilla er heller ikke tryg ved store hunde. Vi kan fin gå tur med dem og vi møder dem jo overalt på træningspladsen. Men jeg undgår at de snuser ret meget til hende (holder meget øje med hendes kropssprog). Halen inden mellem benene og slukørede ører og øjne, så er man gået for langt. Især hanhunde undgår vi, for de vil konsekvent voldsnuse. Jeg går imellem og blokerer eller taler med store bogstaver, hvis der kommer sådan én hen. Derfor kommer vi heller ikke i hundeskoven, når der er andre hunde.

 

Det bedste for jer vil være at finde faste hundevenner. Gåtursvenner kan de fleste være. Men legekammerater skal helst være samme størrelse og temperement. Smilla kan bedst lide hunde, hun selv kan løbe fra. F.eks selskabsracerne og gravhunde. Dværgpudler har også været gode, fordi de er meget blide. Hun leger dog ikke rigtigt mere nu efter hun er blevet voksen. Så er det kun når hun er i løbetid (og med vores hvalp).

Link til indlæg
Del på andre sites

Ligesom Iben tænker jeg: er det vigtigt at hun samler den op og kommer tilbage med den?

 

Den yngste derimod er helt anderledes... Hun er ikke helt så meget for at aflevere, men synes det er fantastisk når jeg "hviner af begejstring" som du siger.... så som ofte, så er det det jeg gør og så løber vi rundt sammen med den ting hun har "fundet".... Det synes hun er en fest.... og så er alt jo godt...

 

Apporten betyder ikke rigtig noget. Det vigtigste er at hun leger og er glad. Vi fejrer også "fundet" med noget der kunne minde om en dans. (tilskuere i området må elske når jeg lufter min hund) Men jeg vil så gerne lære hende at lege og fjolle, for når man kun lige er blevet 4 år, så skal man altså have det lidt sjovt.

Agility er klart i overvejelsen, men her i Skanderborg er jeg lidt usikker på om der er agility, men må fange en fra min mødreruppe. Hun er hundetræner.

Tror faktisk Trille ville syntes det var meget sjovt.

Og tak for alle tilbuddende om legeaftaler. Det kan være jeg tager imod dem. Ved at der også er en lækker grusgrav i Skødstrup:rolleyes:

Cavalier har vi også prøvet. Det gik faktisk ok. Lige bortset fra den humpende unge han, der var helt forelsket:lun:

Og bamser, jo jo, her høstet ved sønnen:

Og straffen for at rulle sig i en andelort(Hun er faktisk glad for hårtørren):

10-10-12 009.jpg

10-10-12 010.jpg

Link til indlæg
Del på andre sites

Takker for de fine svar. I dag blev vi slået tilbage til start :???:

Vi gik og legede se jeg fandt den legen på græsset i parken. Trille er fri, og vi kaster bold og snor, og danser og hygger. Trille får så øje på en mops, og jeg kalder hende til mig, og sætter hende i snor. Jeg beslutter mig for at vi fortsætter på stien, og passerer mopsen. Trille er ikke interesseret i at snuse, men mops og ejer venter ligesom på os så hundende kan hilse. Tænker ok. Det går nok, og da vi er tæt ved kravler Trille bag mig og vil ikke hilse, og jeg sætter hende på modsatte side i kort snor, væk fra mops. Hvorefter mopsen springer frem mod Trille, og hun farer væk til de 5 meter line er brugt. Kalder hende til mig, roser hende og passerer mops og ejer, irriteret over han ikke læste min hunds og mit signal til vi ikke skulle hilse.

Resten af turen er igen med piv, og halen imellem benene. Ønsker snart Trille succes med andre hunde:vedikke:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har også haft cavalier, men havde samtidig 2 gravhunde, der jo er mere udadrettede i adfærd. Jeg kender her i villakvarteret ret mange cavalier nu og de fleste er tilbageholdne overfor fremmede hunde.Og hvis jeres kommer fra en der kun har omgåes med andre cavalieravlerer eller udstillere, så er hunde af andre racer ofte for frembrusende.

Jeg synes, ikke hun er unormal, bare ikke socialiseret på andre racer.

Lad hende få ro på og lad hende kun hilse på hunde, hvor der er 100 % sikkerhed for de er utrolig rolige.Ikke gøer .,laver udfald eller springer rundt.

Link til indlæg
Del på andre sites

et super godt råd som je ghar brugt meget er at så snart hunden tager fat i boldten så løber jeg væk og når hunden så er "inde ved mig" så stoppe rjeg op og ha ren godbid klar til hunden... super nemt og sjovt for begge parter... men nu ved jeg jo så ikke om hun tager fat i boldten...?!?!

Link til indlæg
Del på andre sites

et super godt råd som je ghar brugt meget er at så snart hunden tager fat i boldten så løber jeg væk og når hunden så er "inde ved mig" så stoppe rjeg op og ha ren godbid klar til hunden... super nemt og sjovt for begge parter... men nu ved jeg jo så ikke om hun tager fat i boldten...?!?!

Nogen gange tager hun fat. Andre gange løber hun hen til den, og markerer med næsen, og løber så tilbage til mig. :stupid:

Men hun har det skægt, og gør og logrer, så tænker vi bare leger sådan nu:lun:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har også haft cavalier, men havde samtidig 2 gravhunde, der jo er mere udadrettede i adfærd. Jeg kender her i villakvarteret ret mange cavalier nu og de fleste er tilbageholdne overfor fremmede hunde.Og hvis jeres kommer fra en der kun har omgåes med andre cavalieravlerer eller udstillere, så er hunde af andre racer ofte for frembrusende.

Jeg synes, ikke hun er unormal, bare ikke socialiseret på andre racer.

Lad hende få ro på og lad hende kun hilse på hunde, hvor der er 100 % sikkerhed for de er utrolig rolige.Ikke gøer .,laver udfald eller springer rundt.

 

Lige mine ord. Hun har det nemlig fint med min venindes forældres ( ja langt ude) Jack russel tæve, men deres lab hvalp er hun mere forbeholden over for.

Jager cavaliers og søde små hunde i området, og tænker det nok skal komme:bighug:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...