Hop til indhold

Ændret adfærd på hundemark..


Gæst Whisky&Mig
 Share

Recommended Posts

Gæst Whisky&Mig

Min dejlige Golden han, Whisky på 1 år og 9 mdr og jeg har haft et par trælse oplevelser, som jeg vælger at dele med jer fordi jeg er usikker på årsagen og dermed hvad jeg kan gøre ved det.

vi har i nærheden en indhegnet hundemark, hvor de løber frit, og hvor Whisky har været vant til at komme flere gange om ugen fra han var helt lille. Han har altid været en meget forsigtig hund, og har været nem til at 'ruller rundt' når der var nogle større hunde derovre. De sidste 4-5 mdr har der dog været et par hunde derovre som har været aggressive overfor ham, de har ikke villet lade ham komme op igen, når han har underkastet sig, vi har prøvet flere gange at løse det ved at Whisky har gået på plads ved siden af mig, og derved tæt på mig, men den anden hund har stadig været truende overfor ham. Nu går vi ud hvis de kommer. Forleden dag, vi var derovre var præcis den hund der var værst der, men vi valgte at tage en omgang på marken fordi jeg kunne se vi kunne undgå den anden hund. Da vi når hele vejen rundt, kan jeg se at der er to drenge med en collie i snor derinde også. Whisky løber mod collien med logrende hale, vil gerne hilse, og jeg får sagt til drengene at de ikke bør have ham i snor herinde, og de siger at det er fordi de ikke rigtigt ved hvordan det er med de andre hunde herinde idag...nu er jeg nået helt derhen med Whisky, og Collien springer i struben på ham. Whisky er dog størst og får lynhurtigt overtaget og jeg lægger virkelig kræfter i for at få ham af den anden igen...hvorefter jeg skælder knægtene ud for overhovedet at ha hunden i snor herinde.

Dagen efter går vi derover igen, godt nok med hjertet oppe i halsen, vi har en legeaftale med en jævnaldrende hund. De leger rigtig godt i lang tid, og så kommer en lille hund som Whisky kender ind på marken ( de har det også rigtig fint sammen) , og kort efter kommer en han-mops-agtig hund også ind, som konstant 'humper' Den anden lille hund, som siger fra, men mopsen blir ved. Nu bestemmer alle hundene sig for at sætte mopsen på plads, og det ville også ha fungeret godt, hvis ikke ejeren valgte at begynde at løfte sin hund op for at 'redde' den. Whisky får fat i mopsen, og slæber den 5 m, hvorefter jeg får ham til at slippe den. Der sker ikke noget med mopsen, og de går videre, mens Whisky sidder på plads ved mig..jeg er rystet over de 2 episoder, for det er slet ikke den måde han plejer at opføre sig på derovre. Så mit spørgsmål er, om det er mig der gør noget forkert, eller om han er ' på forkant' pga de hunde som er efter ham? Eller noget helt 3.?

Sorry,det er vist blevet en helt roman..

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 54
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Gæst Venus222

Altså for det første mener jeg at friløbsområder skal bruges med omtanke, ens hund kan alt for let få en dårlig oplevelse og det kan altså virkelig skade. Hvis jeg var dig så ville jeg holde op med at komme der det næste meget lange stykke tid. Også fordi at din hund er ved at være psykisk voksen, så han vil nok være mere fremme i skoene frem over.

 

I situationen med collien så synes jeg faktisk i begge er lige skyldige, i og med at du lod din hund drøne over i hovedet på collien. Reglerne er de samme i hundeskoven/marken som andre steder. Ens hund skal være i snor hvis man ikke har kontrol over den.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Whisky&Mig

Vi er helt enige Venus222,dog drønede Whisky ikke over i hovedet på ham, men stoppede op og fulgtes med mig, det var for at beskrive at han gerne ville den anden hund, og gerne ville hen til den, glad og godt tilpas.

Jeg har selv tænkt det samme, netop at vi holder en lang pause derovre fra..

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Whisky&Mig

Jeg mener forøvrigt ikke at man skal ha sin hund i snor et sted hvor hunde er løse, det hæmmer hunden at være i snor, og den har kun 'et forsvar hvis den blir bange eller føler sig truet/usikker, og sender den anden hund meget forvirrede signaler,så nej jeg mener det er misforstået 'Passen' på sin hund..

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg mener forøvrigt ikke at man skal ha sin hund i snor et sted hvor hunde er løse, det hæmmer hunden at være i snor, og den har kun 'et forsvar hvis den blir bange eller føler sig truet/usikker, og sender den anden hund meget forvirrede signaler,så nej jeg mener det er misforstået 'Passen' på sin hund..

Det synes jeg ikke. Jeg tager altid Bobo i snor, hvis vi ser en anden hund, fordi jeg ikke mener, at det er hensigtsmæssigt at lade sin hund drøne op til fremmede hunde, som måske ikke har lyst til at hilse. Jeg synes, at der skal være plads til, at vi alle sammen kan lufte vores hund på fritløbsområder uden at risikere at blive opsøgt af løse hunde. Jeg mener ikke man kan forvente, at alle hunde skal kunne med hinanden bare fordi der bliver luftet i en hundeskov eller et fritløbsområde, så derfor bør man i mine øjne kalde sin hund til sig, inden de evt. hilser. Så har man haft en chance for at spørge og ikke bare gå ud fra, at alle hunde er lige venligsindede overfor alle hunde de møder.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst 1stkholm

Nu har vi andre ikke set episoderne, men enten så vil din hund lege, eller også er den begyndt at blive nervøs/angst for andre hunde?? Grunden til at jeg tror det kan være leg er med mopsen, fordi sådan en GR er lidt større end sådan en lille rullepølse og kan jo nemt trumle den rundt og trække den over græsplænen.

 

Men husk lige en gensidig respekt for andre mennesker på fritløbsområder. Der er intet galt i at følge loven med hensyn til snor ;)

Link til indlæg
Del på andre sites

Forleden dag, vi var derovre var præcis den hund der var værst der, men vi valgte at tage en omgang på marken fordi jeg kunne se vi kunne undgå den anden hund. Da vi når hele vejen rundt, kan jeg se at der er to drenge med en collie i snor derinde også. Whisky løber mod collien med logrende hale, vil gerne hilse, og jeg får sagt til drengene at de ikke bør have ham i snor herinde, og de siger at det er fordi de ikke rigtigt ved hvordan det er med de andre hunde herinde idag...

 

Dejligt med nogle ansvarsfulde drenge

 

nu er jeg nået helt derhen med Whisky, og Collien springer i struben på ham. Whisky er dog størst og får lynhurtigt overtaget og jeg lægger virkelig kræfter i for at få ham af den anden igen...

 

Mener du bogstaveligt talt struben, altså nedefra og op?

 

hvorefter jeg skælder knægtene ud for overhovedet at ha hunden i snor herinde.

 

Stakkels drenge, helt ærligt!

 

Dagen efter går vi derover igen, godt nok med hjertet oppe i halsen, vi har en legeaftale med en jævnaldrende hund. De leger rigtig godt i lang tid, og så kommer en lille hund som Whisky kender ind på marken ( de har det også rigtig fint sammen) , og kort efter kommer en han-mops-agtig hund også ind, som konstant 'humper' Den anden lille hund, som siger fra, men mopsen blir ved. Nu bestemmer alle hundene sig for at sætte mopsen på plads, og det ville også ha fungeret godt,

 

Jeg sider med sådan en Hmm :hmm: følelse her for hvordan kan du vide at det ville fungere godt, og i forhold til hvad?

 

hvis ikke ejeren valgte at begynde at løfte sin hund op for at 'redde' den.

 

Naturligvis, en golden, en collie og en lille hund, tre hunde mod én, jeg havde ****me også hurtig fået svabet min hund op

 

Whisky får fat i mopsen, og slæber den 5 m, hvorefter jeg får ham til at slippe den. Der sker ikke noget med mopsen,

 

Øhhh? Du mener ikke i fuld alvor at Whisky er blevet skadet af at blive holdt i passiv underkastelse af andre hunde, men at mopsen ikke har taget skade af at blive bidt ud af hænderne på sin ejer og slæbt 5 meter?

 

og de går videre, mens Whisky sidder på plads ved mig..jeg er rystet over de 2 episoder, for det er slet ikke den måde han plejer at opføre sig på derovre. Så mit spørgsmål er, om det er mig der gør noget forkert, eller om han er ' på forkant' pga de hunde som er efter ham? Eller noget helt 3.?

Sorry,det er vist blevet en helt roman..

 

Forståeligt at du er rystet, det ville jeg også være.

Om du skulle have gjort noget anderledes op gennem Whiskys udvikling er umuligt at sige ud fra det du skriver, men en unghund i balance vil ikke opføre sig som du har fortalt. Selv om han kan have været meget opkørt/stresset i situationen, så giver den tilstand ikke følelser der ikke allerede findes i forvejen, tilstanden forstærker dem bare. Så spørgsmålet er for mig om din unghund egentlig er tryg ved fremmede hunde.

 

Forsigtige hunde kan have det rigtig svært med "bulderbasser" og kan nemt få nogle ridser i mentaliteten hvis de føler der øves overgreb på dem.

 

At Whisky i den alder han har nu bliver afkrævet respektfuld underkastelse af andre voksne hanner er helt naturligt og hvis de ikke føler han "mener det nok", vil de sørge for at give ham en lektion i god opførsel. Derfor ville jeg ikke tage det så tungt at min unge hanhund blev afkrævet underkastelse ved møder med disse ældre hanner. En hund tager ikke skade af at underkaste sig, medmindre dens rolle i social sammenhæng kun eller mest består i at skulle underkaste sig, i så fald påvirker det dens selvtillid, som den kan styrke ved at blive en "mobber" overfor hunde yngre og svagere/mindre end den selv.

 

Giver det mening?

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg mener forøvrigt ikke at man skal ha sin hund i snor et sted hvor hunde er løse, det hæmmer hunden at være i snor, og den har kun 'et forsvar hvis den blir bange eller føler sig truet/usikker, og sender den anden hund meget forvirrede signaler,så nej jeg mener det er misforstået 'Passen' på sin hund..

 

Men hvorfor lader du så din løse hund rende hen til en hund i snor?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Venus222

Altså jeg ved ikke hvordan i andre gør, men når jeg en sjælden gang i mellem er på hundestranden med mine hunde, så bliver de fjernet fra eventuelle andre hunde lige så snart der er optræk til ballade. Dvs. hvis jeg kan se Sigurt bliver "stram i betrækket" eller Asta får "ballade-blikket" i øjnene, og stoler jeg på min generelle mavefornemmelse.

Så altså, faktisk synes jeg at det er temmelig anstrengende at være på hundestranden, fordi jeg er enormt meget på hele tide. Jeg går nemlig ikke ind for at hundene skal finde ud af det indbyrdens. Jeg ser det som min opgave at beskytte dem, og sørge for at andre hunde ikke får en dårlig oplevelse pga. mine hunde .

En tur på en ikke-hundestrand med et par faste venner er helt klart noget jeg foretrækker (på det tidspunkt på året det er lovligt). :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Puha, sorry, men du har et HELT galt billede af hvordan man skal opføre sig, det er sådan set fuldstændig ligegyldigt om man er i hunde indhegnet område eller ej, de samme regler som gælder udenfor gælder altså også indenfor!

 

Hvordan i alverden kan du finde på at skælde et par drenge ud, for at gøre det helt korrekte?? Ikke slippe deres hund før de er sikker på hvad der sker?

 

Jeg er meget enig i hvad Ninjamor kommenterer, og jeg synes det er synd for ALLE hundene.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg syntes du skylder de to drenge og mopse ejer en undskyldning.

drengene gør jo intet galt. Din hund skal ikke rende hen til en hund i snor uden tillladelse.

din hun skal ikke bide en mops ud af armene på dens ejer og slæbe den flere meter væk ligegyldig hvad.

Få din hund i snor og socialisere den kun med hunde den kender og har det godt med.

Træn med den så du har whiskys kontakt når I møder hunde i ikke kender. En guf eller legetøj når den ignorere andre hunde på gåturen.

Link til indlæg
Del på andre sites

Sidder du helt seriøst og skriver, at du skældte to børn ud, fordi de holdt deres hund i snor/under kontrol, og du lod din hund løbe op og provokere den? :lol:

 

Men man går vel ikke ind i en hundeindhegning (det er jo sjældent større end et par parcelhusgrunde der er slået sammen) uden at det er fordi man vil slippe hunden og så synes jeg ikke det lyder så uskyldigt mere. Altså, drengene er i tvivl om hvordan deres hund er overfor de andre hunde, men hvordan havde de tænkt sig at finde ud af det?.

 

Jeg synes det er pisse irriterende at andre mennesker bare går ud fra at min hund selvfølgelig godt må bruges som crash test dummy og må ærlig talt indrømme at jeg nok også havde sagt et eller andet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvordan i alverden kan du finde på at skælde et par drenge ud, for at gøre det helt korrekte?? Ikke slippe deres hund før de er sikker på hvad der sker?

 

Nu viste det sig jo så, hvordan collien var overfor en venlig hund (og af hvad jeg kan forstå, til og med en ydmyg en af slagsen) uden snor (snoren havde garanteret ikke gjort den venligere stemt) og mener du at man bør tage sådan en hund med ind på en indhegnet mark der er lavet for at hundeejere ikke skal slippe deres hunde andre steder og teste den på de hunde der er derinde?.

 

Jeg kan simpelthen ikke forstå at jeg skal kalde min hund ind hver gang jeg ser en hund i line på et fritløbsområde (og det gør jeg konsekvent) kun for at folk der ikke er sikre på om deres hunde kan finde på at sætte tænderne i min, kan troppe op med deres hund i snor og udse sig ofre de har lyst til at teste deres hund på,.. og med retten til at himle op hvis der skulle være en hund der ved et uheld kommer til at nærme sig deres. Jeg forstår det ikke.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det kommer vel an på størrelsen af indhegningen, om det er hensigtsmæssigt eller ej. Jeg forestillede mig, at det var en ret stor mark, hvor man med fordel kunne lufte sin hund i den ene ende, hvis den af en eller anden grund ikke kunne være løs sammen med andre. Men hvis området er så lille, at det er umuligt at gå i hver sin ende, så kan man selvfølgelig diskutere om det var klogt at gå derind med en hund, som så ikke kan slippes. Hvis hunden alligevel skal være i snor, kunne man jo sagtens lufte den et andet sted.

Link til indlæg
Del på andre sites

I situationen med collien så synes jeg faktisk i begge er lige skyldige, i og med at du lod din hund drøne over i hovedet på collien. Reglerne er de samme i hundeskoven/marken som andre steder. Ens hund skal være i snor hvis man ikke har kontrol over den.

Efter min mening har en hund, der luftes i snor, intet at gøre på steder, hvor hunde må løbe løse omkring. Det kan kun medføre kedelige situationer, og eftersom der oven i købet slet ingen fordel er i det for den koblede hund, så kunne man med fordel lufte den et sted, hvor alle hunde skal være i snor.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det kommer vel an på størrelsen af indhegningen, om det er hensigtsmæssigt eller ej. Jeg forestillede mig, at det var en ret stor mark, hvor man med fordel kunne lufte sin hund i den ene ende, hvis den af en eller anden grund ikke kunne være løs sammen med andre. Men hvis området er så lille, at det er umuligt at gå i hver sin ende, så kan man selvfølgelig diskutere om det var klogt at gå derind med en hund, som så ikke kan slippes. Hvis hunden alligevel skal være i snor, kunne man jo sagtens lufte den et andet sted.

 

Nej det ved vi ikke noget om og det er nok derfor folk kan blive så uenige hver gang emnet falder på hunde i snor/ lalleglade hilsehunde på fritløbsområder, fordi vi hver især ser situationen i forhold til de steder vi selv kender. Jeg har bare opfattelsen af at indhegnede områder er meget små.

Link til indlæg
Del på andre sites

Den hundeskov jeg bruger er på ca 10 Tønder land med lidt skov i den ene ende. Hele området er indhegnet.

da Buster var hvalp havde jeg ham i snor fordi jeg ikke kendte de andre løse hunde på området og ikke ville risikere han blev jagtet væk af nogen andre hunde.

Bare fordi din hund er fri skal du da stadig havde den under kontrol sådanne steder.

Jeg syntes faktisk det er meget ubehageligt at tage sin hund med i hundeskoven og der så kommer 3 kæmpe vovser stormende lige i hovedet af en fordi ejerne ikke har det mindste styr på dem.

Jeg har dog aldrig mødt en hund som Buster ikke kunne med i hundeskoven.

Men til træning er han da blevet overfaldet to gange af hunde der har revet sig løs. Og det er da meget ubehageligt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Venus222
Efter min mening har en hund, der luftes i snor, intet at gøre på steder, hvor hunde må løbe løse omkring. Det kan kun medføre kedelige situationer, og eftersom der oven i købet slet ingen fordel er i det for den koblede hund, så kunne man med fordel lufte den et sted, hvor alle hunde skal være i snor.

 

For det første så er det sådan lovgivningen er, for det andet så bør man slet ikke slippe sin hund hvis man ikke har kontrol over den. Og så er jeg enig i at det kommer helt an på hvor stort et område det drejer sig om.

Link til indlæg
Del på andre sites

Men man går vel ikke ind i en hundeindhegning (det er jo sjældent større end et par parcelhusgrunde der er slået sammen) uden at det er fordi man vil slippe hunden og så synes jeg ikke det lyder så uskyldigt mere. Altså, drengene er i tvivl om hvordan deres hund er overfor de andre hunde, men hvordan havde de tænkt sig at finde ud af det?.

 

Jeg synes det er pisse irriterende at andre mennesker bare går ud fra at min hund selvfølgelig godt må bruges som crash test dummy og må ærlig talt indrømme at jeg nok også havde sagt et eller andet.

 

og de siger at det er fordi de ikke rigtigt ved hvordan det er med de andre hunde herinde idag

 

Denne meget enkle forklaring kan udlægges både så det betyder det ene og det andet. Hunden kan være på dupperne overfor hunde nogle dage, men det kan jo også være, det er de andre hunde drengene var på vagt overfor. Det er ikke til at vide hvad de har haft oplevet/har fået besked på hjemmefra.

Der står intet om drengenes alder, men jeg læser det som børn. At de så ikke burde være afsted med hunden alene er en anden sag.

Uden at kende skovens størrelse eller ret meget andet, kan vi godt blive enige om, at det ikke var det smarteste at tage en hund derind man var usikker på eller hvis man var usikker på hvilke hunde der var på stedet.

 

Jeg har intet imod at folk bruger løsområder til hunde i line, de skal bare ikke forvente at de kan være i fred og derfor kommer jeg ikke selv sådanne steder, hvis jeg vil være nogenlunde sikker på at blive ladt i fred.

 

Efter min mening har en hund, der luftes i snor, intet at gøre på steder, hvor hunde må løbe løse omkring. Det kan kun medføre kedelige situationer, og eftersom der oven i købet slet ingen fordel er i det for den koblede hund, så kunne man med fordel lufte den et sted, hvor alle hunde skal være i snor.

 

Vi plejer ikke at være uenige, men det er vi altså her for hvad så med stranden i den frie sæson, må hunde i snor så ikke komme der?

Link til indlæg
Del på andre sites

For det første så er det sådan lovgivningen er,

Er det dit svar på min holdning til, hvorvidt koblede hunde bør luftes i en hundeskov? Jeg gav udtryk for min egen holdning og ikke til evt. regler i lovgivningen. Forøvrigt kan jeg slet ikke finde deciderede regler hverken for eller imod, at koblede hunde luftes sådanne steder?

 

for det andet så bør man slet ikke slippe sin hund hvis man ikke har kontrol over den. Og så er jeg enig i at det kommer helt an på hvor stort et område det drejer sig om.

I følge Naturstyrelsen må man lade sin hund løbe frit i hundeskove under forudsætning af, at man har "fuldt herredømme" over hunden. Dette betyder helt konkret, at man skal kunne standse sin hund, hvis den skulle få lyst til at angribe andre dyr og mennesker, og hunden må ikke genere andre gæster, hunde eller det vilde dyreliv, fx ved at true eller løbe efter dem".

 

At hunde roligt lunter hinanden i møde, som det ofte er tilfældet på stranden, kan næppe kaldes at "true eller løbe efter andre hunde"? Anyways, ingen kalder almindeligvis deres hunde til sig på de strande, hvor jeg regelmæssigt kommer og ingen hunde er blevet forulempet af den grund. Det foregår faktisk helt fredsommeligt. Der bliver kun kaldt på hundene ved synet af en hund i snor. Det er heldigvis et sjældent syn, men det respekteres.

 

I øvrigt er reglerne forskelligt udformet afhængig af, om det er kommunale hundeskove eller privatejede hundeskove.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi plejer ikke at være uenige, men det er vi altså her for hvad så med stranden i den frie sæson, må hunde i snor så ikke komme der?

Jeg har ondt af de hunde, der skal luftes i snor altid, men der må jo være en grund. Jo, hunde i snor må være overalt, det er deres ret-ret-ret, men jeg synes nok, at ejerne for deres egen sjælefreds skyld skulle lufte deres hunde på steder, hvor de ikke risikerer at møde løse hunde.

 

Nu kan du sige, at ejerne af de løse hunde jo skal have det fulde herredømme, men hvem kan være sikker på, at de har det? Når den ene hund er i snor, kan der hurtigt opstå ballade. Hvorfor risikere det?

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har ondt af de hunde, der skal luftes i snor altid, men der må jo være en grund. Jo, hunde i snor må være overalt, det er deres ret-ret-ret, men jeg synes nok, at ejerne for deres egen sjælefreds skyld skulle lufte deres hunde på steder, hvor de ikke risikerer at møde løse hunde.

 

Nu kan du sige, at ejerne af de løse hunde jo skal have det fulde herredømme, men hvem kan være sikker på, at de har det? Når den ene hund er i snor, kan der hurtigt opstå ballade. Hvorfor risikere det?

Jeg er egentligt enig med dig - det er lidt skørt at opsøge balladen, hvis man ved, at ens hund bliver utryg ved andre hunde eller bare ikke gider dem og derfor snapper eller bider dem. Så er der ingen grund til at gå et sted, hvor man ved at det er svært at undgå en konfrontation. Men jeg tænker at stranden er et fint sted, hvis man gerne vil give sin hund lidt frihed - det synes jeg nemlig også de skal have engang imellem. På stranden kan man jo se langt og dermed nå at gå en anden vej, hvis man spotter en løs hund. Det må være mere optimalt end at gå i et lille indelukke eller lignende.
Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har ondt af de hunde, der skal luftes i snor altid, men der må jo være en grund. Jo, hunde i snor må være overalt, det er deres ret-ret-ret, men jeg synes nok, at ejerne for deres egen sjælefreds skyld skulle lufte deres hunde på steder, hvor de ikke risikerer at møde løse hunde.

 

Jamen hvem siger nu at hunden i line på stranden eller på andre fritløbsområder aldrig er løs?

 

Nu kan du sige, at ejerne af de løse hunde jo skal have det fulde herredømme, men hvem kan være sikker på, at de har det?

 

Arh Dina, det har du aldrig set mig skrive :-)

 

Når den ene hund er i snor, kan der hurtigt opstå ballade. Hvorfor risikere det?

 

Jovist, hvis det er en balladehund - eller to

 

Jeg ser bare lige mit område for mig, udover villavejene forstås, her er masser af grønne arealer og mange hunde. Disse grønne arealer ligger mellem Hovedgaden og kysten.

 

Hvis jeg skal fra A til B i byen kan jeg vælge at gå på de grønne områder på den ene side af gaden eller gå langs husmurene på den anden side af gaden. Der er en verden til forskel for hunden og den oplevelse den får hhv det ene det andet sted og jeg ser mig meget nødig henvist til kun at gå på fortovene af hensyn til de løse hunde.

Det er princippet jeg taler om her, for Pelle er for det meste løsgående, men det sker han er i line på de grønne arealer også.

Jeg synes ikke det er så simpelt

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...