Hop til indhold

Aktivitet i hverdagen - hvor meget kan din hund klare?


Ida_Asta
 Share

Recommended Posts

Pajko har været hos Magtor i fredags, lørdag skete der ingenting, fordi han skulle have ro, søndag var vi i Vejen til hundeudstilling og i går var i til agility træning. Vi var på banen 1,5 time, og trænede måske i en halv time. Pajko var så træt, og kunne slet ikke koncentrere sig om træning og gik i snus.

 

Er det normalt at blive så træt? Vi kan aldrig lave noget om søndagen, som er lidt udover det normale, for så han træt og uoplagt til ag-træning. Bare en gåtur på stranden med hundevenner et par timer gør, at han intet gider om mandagen andet end at sove.

 

 

Hvor meget kan jeres hunde klare af ekstra aktivitet og stadig klare træning?

Link til indlæg
Del på andre sites

Boris kan sagtens klare lange gåture inden træning, selv endda på dagen hvis bare han får hvilet minimum et par timer inden træning.

 

Men hvis han får brugt hovedet for meget, så går han hurtigt død til træning. F.eks. så holder han sjældent ud til fuldt 1 1/2 times Ag træning (med små pauser under træningen selvfølgelig)

 

Boris er dog lidt svingende i 'oplagthed' på en træningsplads. Nogle dage, så gider han simpelthen bare ikke. Men jeg har ikke fundet nogen ligheder mellem aktivitet udover træning og hans oplagthed på træningsbanen. Så har stadig ikke knækket koden. :vedikke:

Dog ved jeg, at han er helt vildt oplagt til træning hvis han ikke rigtigt er blevet trænet ugen før. Men jeg har også prøvet at jeg har gået meget med ham og trænet både mandag og tirsdag i minimum 3 kvarter og alligevel er han frisk på træning om onsdagen. Så nægter at sylte træningen med vilje hver anden uge bare for at være sikker på at have en motiveret hund. Grunden til, at jeg bliver nødt til det engang imellem, er mine skiftende arbejdstider og derfor er der nogle gange aftenvagter på træningsdage:-(

Link til indlæg
Del på andre sites

Begge mine kan klare det jeg byder dem. De kan sagtens tage en weekend fyldt med aktiviteter og selvom de er trætte mandag, så kan de stadig arbejde, hvis jeg spørger dem. Så det er mere mig, der skal sætte grænser end det er hundene der gør det.

Jeg bruger meget tid på at konditionstræne med svømning, cykling og rideture. Carla er jo ligesom ikke den mest udholdende hunderace og Spot bliver meget hurtigt varm, så for begge er grundkonditionen virkelig afgørende for hvordan de arbejder i træningen.

Link til indlæg
Del på andre sites

Som vi også snakkede om igår, så tror jeg at meget af det hænger sammen med tilvænning. Karla kan sagtens tage 2-3 stævnedage i træk, uden at jeg som sådan kan mærke det store forskel på hende, men i starten, da vi begyndte at løbestævner var hun tydeligt træt på dag 2 af et weekendstævne...

Link til indlæg
Del på andre sites

Ft'eren kan klare det jeg nu byder ham. Han er utrættelig og vil arbejde og lege til han falder om. :hundifart::lol:

Lab'en er 6.5 år, det kan mærkes. Hun elsker at gå lange ture, hvor hun bare tuller af sted i eget tempo. Der kan hun sagtens klare flere timer, hvis det ikke er for varmt. Svømning kan hun til hver en tid! Hun ville svømme til hun faldt om, hvis hun fik lov :blink: Mental aktivering og træning trætter hende forholdsvist hurtigt. Efter ca. 20 min. intens træning 'sjusker' hun - ergo gider hun ikke mere.

Link til indlæg
Del på andre sites

JEg droppede træning med mysla mandag, da hun efter sådan en tur til vejen er alt for mentalt træt..

Hunde som pajko bruger frygtelig meget energi når der sker så meget som der gjorde i vejen og han klarede det jo vildt flot!

 

Hvor meget de kan klare før de bliver trætte i hovedet har meget med tilvænning, miljøtræning og socialisering at gøre.

 

EN helt tryg og selvsikker hund vil ikke skulle bruge så meget ekstra energi på at forholde sig til omgivelserne, som en mere usikker hund.

 

DEt samme for mennesker..

NOgle bliver meget mere trætte af at deltage på feks et kursus end andre.

 

Da pigerne var unge krævede det tilvænning at klare flere dage med ekstra aktivitet, men derudover virkede sheila til at kunne klare det ubegrænset..Men det var kun til kfi lærte at se hendes stress tegn;)

Link til indlæg
Del på andre sites

Soko kan klare lige så meget jeg byder hende af aktivitet, hun er altid klar. For Soko er det vældigt hårdt at være med til fx stævner og lign., men hun kører på indtil hun kan sove.

 

Nanna derimod, kan klare rigtig meget fysisk aktivitet, men kun relativt lidt træning. Hun bliver ikke specielt træt af at være med til arrangementer, hun ligger sig gerne til at sove, hvis der er mulighed for det.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...