Hop til indhold

grand danois han søges til avl


Gæst martin_dyrehoj
 Share

Recommended Posts

Gæst martin_dyrehoj

vores grand danois tæve er nu ved at være oppe i den alder hvor hun skal ha sit første kuld hvalpe og vi søger derfor en gd handhund. vores hund er ægte gd dog uden stambog da avleren vi købte hende af mente at hun var fejlfarvet og derfor ikke egnet til videre avl hun er brun med sort maske på den ene side og lys/mørk brun broget på den anden side.

håber at høre fra nogen seriøse hundeejere

Link til indlæg
Del på andre sites

Selv fejlfarvede GDer kan da få stamtavle? Alle hvalpe i kuldet får jo stamtavle, ikke kun nogle... Det lyder underligt, er du sikker på opdrætteren ikke har løjet for dig?

 

Hvis du har god kontakt synes jeg du skal kontakte dem, for at finde ud af det og om den f.eks. har en stamtavle, så har du mere overblik over f.eks. indavl. Men det viser jo noget om baggrunden for hunden, som kan være interessant for købere.

 

Derudover hvis hun har stamtavle, skal du være opmærksom på en eventuelt aftale der blev lavet med opdrætteren. Hvis I har lovet opdrætteren at der ikke skulle opdrættes på hunden, kan I risikere bøde eller andet for at bryde aftalen. Jeg synes det lyder rigtig sørgeligt for opdrætteren at sælge en hund, hun ikke mener skal opdrættes på, og så skider køberen af hunden højt og helligt på opdrætteren, undskyld men det er jo også kun fordi jeg kun ser de to linier du skriver her jeg tænker sådan... Måske opdrætteren er ligeglad med sine hunde (Så skulle man så måske igen bare overvejer om den generelle sundhed også har været ligegyldig for hende?).

 

En god idé når du søger herinde er at skrive de krav ned du har til hannen f.eks;

 

Diverse sundhedstjek

Alder

Eventuelt farve? (hvis det har betydning at hvalpene skal være godkendte farver.. hvilket jeg ikke antager har nogen betydning for dig)

 

...

 

Derudover er det en god idé at skrive mere informationer om din tæve f.eks. alder, hvor hun er købt, sundhedstjek, temperament, og folk elsker også gerne billeder.

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu kan det godt være jeg spørger dumt, men burde tavlen ikke følge hunden alligevel, selvom den er fejlfarvet? Skriver køber så ikke bare under på, at hunden ikke må bruges til avl eller er jeg helt galt på den?

 

Tænker desværre at du måske er blevet snydt :genert:

 

Jo, stamtavlen skal følge hunden, og det er ikke muligt at kun stambogsføre enkelte hvalpe i et kuld...

Link til indlæg
Del på andre sites

Jo, stamtavlen skal følge hunden, og det er ikke muligt at kun stambogsføre enkelte hvalpe i et kuld...

Nej, det er også det jeg tænker. Det andet lyder også mærkeligt, for hvalpen er jo blevet født, så det skal vel registreres alligevel - og registreres at den kombination der er brugt kan give fejlfarvede hvalpe.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst martin_dyrehoj

Nu var det en privat avler og ikke en af de fine avlere og nej der er ikke lavet nogen aftale om at der ikke må avles på vores hund. Og nej jeg tror ikke jeg er blevet snydt jeg så begge forældre og stambog på dem. Og for mit vedkommene er stambog ikke vigtigt hunden blir ikke en bedre hund bare fordi der er et fint stykke papir på den jeg vil bare ha at min hund får et kuld hvalpe og vil ikke blande noget andet ind så derfor søger jeg en gd og om den har stambog eller ej er fløjtene ligegyldigt for mig

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg håber, du er klar over, at hunde af den race ofte kan være svære at få afsat, nok mest pga størrelsen. Og nogle får extremt store kuld. For år tilbage blev jeg indimellem tilbudt en hvalp med DKK papirer helt gratis, kun fordi avler ikke mere magtede at socialisere måske 4-5 store 5 mdr´s hvalpe. Resten var så solgt. Det er jo ikke nok at f.eks bo på landet og have udenomsplads, hvalpene skal opleve noget for at kunne indgå godt i ny familie.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Krøllebølle
åhh gud hvor er folk dog kloge her inde det er jo helt fantastisk

 

Folk herinde ELSKER hunde og går højt op i at hunde skal have det bedste hundeliv og at der avles så få hunde med sygdom som muligt. Det betyder ikke at vi synes hunde uden tavle er udulige, her er mange med blandings hunde og hunde uden tavle, inkl mig selv.

 

Jeg kender dig ikke, men ud fra det du skriver, får jeg en fornemmelse af at du ikke ved meget om sundhed og arvelige sygdomme, som man bør sætte sig ind i, INDEN man kaster sig ud i avl. Jeg ved hellere ikke meget om avl, men jeg ved at jeg ALDRIG ville kaste mig ud i det. Der er så mange ting, sygdomme, temprement og at tæven kan blive syg under drægtigheden og ved fødslen og det er helt sikkert et kæmpe arbejde at gøre alle hvalpene klar til at få nye hjem som 8 ugers.

OGSÅ økonomisk. Det er næppe billigt. De skal have ordenligt mad, det er så vigtig, når det er en stor race også. De skal chippes og vaccineres og have ormekure.

 

Derudover KAN du risikere ikke at kunne afsætte alle hvalpene. Det kan i forvejen være svært, men nok endnu svære pga racen. Jeg kender ingen i min omgangskreds eller miles omkreds, som kunne tænke sig en grand danois. Og jeg tror slet ikke at en grand danois, er sådan en hund man bare lige går ud og køber ved en tilfældig opdrætter fra Den Blå Avis.

Har en GD et dårligt temprement, så er man seriøst på den. Det kan være svært nok at tøjle en mindre hund med et svært sind eller dårlig temprement, så en hund i den størrelse kan være næsten fysisk umuligt at håndtere og næppe sjovt når den knurre eller springer frem mod andre.

 

 

Så for hvalpenes skyld, tænk dig virkelig godt om.

Link til indlæg
Del på andre sites

åhh gud hvor er folk dog kloge her inde det er jo helt fantastisk

 

Det nytter altså ikke noget at blive bitter, bare fordi der er nogle passionerede mennesker der spørger ind til noget som afslører at du jo i hvert fald ikke er så klog endda. Du har åbenlyst ikke den ringeste viden om hvorfor din hund ikke har fået den stamtavle den uden tvivl har krav på, hvis ellers sælger ikke har fejlinformeret omkring forældrenes status.

 

Er du sikker på, at sælger ikke bare har sagt at hunden ikke vil kunne avlsgodkendes? Det kan jo sagtens ske, selv om den har en stamtavle.

Link til indlæg
Del på andre sites

Og på en eller anden måde tror jeg altså du er blevet snydt. Hvis din hunds forældre havde stamtavle, burde du virkelig have fået den med. Det er jo ikke din skyld, men opdrætterne der har en underlig moral og en mærkelig måde at avle på.

 

Men det betyder altså også bare, at det kræver lidt ekstra omtanke, hvis man vil avle, for man ved ikke hvad der ligger bagud i linjerne og om der f.eks. figurerer sygdomme hos noget af hundens familie. Så derfor bør du teste din egen hund og forlange at hanhunden også er testet for arvelige sygdomme hos racen.

 

Det er jo ikke bare lige noget man gør. Man er nødt til at forberede sig og sætte sig ind i hvad det kræver. Både med hensyn til pasning og pleje af tæven både før, under og efter drægtighed og fødsel, men også med hensyn til pleje af hvalpene. Og overveje hvad der skal ske med hvalpene, hvis de ikke kan sælges. Man beholder vel ikke bare 3 grand danois hvalpe, hvis de ikke kan sælges.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...