Hop til indhold

Hvordan lærte i jeres hunde at bagge.


LUNITA
 Share

Recommended Posts

Jeg lærer mine hunde et bakke ved at hjælpe dem, lidt som de andre har beskrevet, men jeg lærer dem samtidig at bakke op på noget. En kantsten, et plateau eller andet. Ret hurtigt går jeg så fra hjælp til at lade dem tilbyde adfærden frivilligt - belønningen falder når bagpoterne er oppe på det de skal bakke op på. Og så øger jeg afstanden.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg stillede mig sammen med Ozzie mellem sofabord og sofa. Jeg stod foran hende og lænede mig en anelse imod hende de første gange og belønnede for bakken (og i starten alt der lignede). Så fangede hun hurtigt hvad det handlede om. :-D Så snart hun havde fanget det flyttede vi sted.

 

(Og nu går det op for mig at jeg ikke har fået lært Casino det endnu... må da vist lige igang med det.)

Link til indlæg
Del på andre sites

På to af mine hunde har jeg gjort det at jeg stod foran, og gik imod dem, og klik og beløn.

og de kan nu bakke lidt væk fra mig.

 

Min nye hund ville jeg gerne lære, at bakke ind i slamon og bakke rundt om mig, og nu tænker jeg, hvordan har i lært jeres

det, og at jeg måske har lært de andre det på den forkerte måde.

Link til indlæg
Del på andre sites

På to af mine hunde har jeg gjort det at jeg stod foran, og gik imod dem, og klik og beløn.

og de kan nu bakke lidt væk fra mig.

 

Min nye hund ville jeg gerne lære, at bakke ind i slamon og bakke rundt om mig, og nu tænker jeg, hvordan har i lært jeres

det, og at jeg måske har lært de andre det på den forkerte måde.

Der er lige blevet lagt en video op i tricks udfordringstråden i dag, hvor det bliver vist, hvordan man kan lære sin hund at bakke rundt om ejeren. Prøv at tage et kig på den :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg var startet på at skrive et svar for nogle dage siden, men min iPad løb vist tør for strøm. Men ville blot skrive at bakke væk fra en og rundt om en/bakke slalom for begge mine er meget forskellige øvelser, som i min verden også kræver noget meget forskelligt af hundene. Der kræves langt mere kropskontrol i de sidste øvelser end i den første. Jeg har været inde og se den video og synes en del kunne undlades, samt at der lokkes alt for meget. Lige nu er det for sent at skrive en roman om det, men vil vende tilbage i morgen med mere.

Link til indlæg
Del på andre sites

Den bedste måde afhænger af hunden :-D

 

Pelle lærte at bakke som en ganske alm. del af opdragelsen. Det skete mellem sofa og sofabord, hvor jeg bare gik imod ham, når han stillede sig der og jeg skulle væk.

 

Når du vil arbejde med bagpartskontrol et det vigtigt at du sikrer dig, at hans bagpart er i orden.

Pelle måtte for eksempel ikke lave elefanten eller bakke andet end ligeud grundet sin ryg. Det havde jeg ikke forestillet mig, men vendte det heldigvis med kiropraktoren, da vi på træningshold fik stillet opgaver med disse bevægelser.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvis hunden kun er 3 måneder ville jeg vælge at træne mange andre ting først. Den har jo slet ikke den fornemmelse for sin egen krop der skal til for at kunne lave den slags øvelser.

 

Når du så endelig skal i gang, så ville jeg gå ned og belønne for de helt små bevægelser, så hunden for alvor får en forståelse for hvor den skal være.

Jeg ville starte med at arbejde med bakke rundt om fører(simpelthen fordi man så kan tage noget af bevægelsesmønstret med over i bakke slalom). Hav godbidder i begge hænder(mange) og start med hunden stående foran dig, og så trak den stille rundt med godbidden og giv en godbid for hvert skridt den tager, så den bliver meget bevidst om hvad du vil have den til. Selv vil jeg gerne have at min hund forstår at den altid skal være helt tæt. Når det er gjort nogen gange ville jeg holde godbidden tilbage og i det øjeblik at hunden laver det mindste der minder om den bevægelse jeg gerne vil have frem. efterhånden kræver jeg så mere og mere bevægelse. Her er en lille kort video af det jeg gør(det er første gang hun arbejder med at bakke den vej rundt). Man kan evt. støtte hunden ved at dreje modsat rundt, så skal den reelt kun dreje en halv omgang om en.

[video=youtube_share;NrciSgxNQ1w]

 

 

Når hunden skal til at lære at bakke slalom, så ville jeg arbejde på samme måde. Bruge godbidder nogle gange til at få hunden ind mellem benene(ikke hele vejen igennem). Jeg ville belønne meget for bevægelsesmønsteret og for at stå mellem benene. Når hunden kan bevægelsen sikkert, så ville jeg lade den få lidt hjælp i en bakkekommando, så den bakker igennem og så gribe den med en godbid så den kommer ind i fodposition(hvis man går fra plads). Det ville jeg gøre for at den forstår at den skal bevæge sig tæt om mine ben. Det er noget skidt hvis de begynder at rode rundt alt for langt væk.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...