Hop til indhold
Mynte

Hvalp piver, hyler, klynker og gør hele tiden

Recommended Posts

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg gør forkert 😢 jeg har en hvalp på knap 10 uger. Har haft ham siden han var 8 uger. Han er min 4 hund og han er højt elsket og ønsket. Jeg bor alene med ham og der er ikke andre hunde. 

Han er den mest pjevset, klynkede, hylende og gøende hvalp jeg nogensinde har oplevet. Han går hele tiden rundt og piver og klynker. Det er til at blive fuldkommen sindsyg af at høre på. Han gør hver eneste gang han ikke får opmærksom. Han piver når vi går tur, det er først nu jeg er begyndt at gå små ture med ham. Han klynker hele turen, medmindre jeg løfter ham op, eller han leger med anden hund eller han løber frit og leger. Han klynker og piver ynkeligt når han får sele på, dækken på, skal have tørret poter. Jeg forsøger at gøre alting forsigtigt og med godbidder og i hans tempo. Han virker ikke utryg, ryster ikke eller noget og har masser af gåpåmod over for nye ting og andre hunde og elsker alle mennesker. I dag gik jeg i haven i 2 timer, han lavede ikke andet end at gå og klynke og hyle. Han legede lidt med bold og jagtede lidt blade, men  ellers var det konstant klynk og hyl. 

 

Han spiser fint, kan løbe og lege vildt, har masser af energi og svært ved at finde ro, han sover ikke ret meget om dagen, måske 2 gange et kvarter. 

 

Jeg besøgte ham to gange hos opdrætter, der synes jeg han var helt anderledes, der var det primært hans ene søster som klynkede og var meget verbal. 

 

Har købt et adaptil halsbånd til ham, går hjemme hos ham, han sover i min seng om natten. 

 

Jeg starter til hvalpetræning i næste uge. 

 

Han er en cocker spaniel blanding. 

 

Nogen bud på hvad jeg gør forkert? 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Han sover alt for lidt. Når han vader rundt og piver så sætter du dig og giver ham snor på og ignorerer ham og så skal han gerne lære at sove og han skal sove mange timer.
Så ro ro ro og mere ro på ham.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er ikke enig i at man skal ignorere hvalpens klynkeri.

For det første ville jeg få undersøgt om der er en fysisk årsag til klynkeriet. Hvis en hvalp f.eks. har ledsmerter vil de typisk kunne mærkes mest når hvalpen er i ro - altså ikke når der leges og tumles.

 

Hvis alt er i orden rent fysisk, kan det stadig være savn af mor og søskende - det bliver kun værre af at ignorere.

Har du muligheed for/tid til selv at sætte dig ned og slappe af sammen med hvalpen, og nusse blidt og langsomt indtil han falder i søvn? - tvangsnusning, tror jeg der er nogle, der kalder det :) Det er der flere, der har haft gode resultater med ved overaktive hvalpe.

  • Like 1

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har også tænkt på om han sover for lidt. Jeg synes han burde sove mere, jeg ved ikke hvad der er normalt for hvalpe at sove, men synes ikke han sover nok. Han sover fra 24 eller 01 og til syv morgen og så er han i gang hele dagen, selvom jeg virkelig gør alt for at få ham til at sove. Jeg sover selv et par timer om formiddagen eller middagen og forsøger virkelig at få ham til det, det lykkes nogen gange, men det er som regel Maks en halv time, så går han rundt og klynker, bider i tapetet, kravler op i vindues karmen osv, altså alt det hvalpe gør. 

 

Jeg bor kun på 50 kvm og han kan næsten se mig fra alle rum, men problemet er at hvis han endelig sover og jeg rejser mig for at gå på wc feks, tage et glas vand eller andet, så piver han og går med og han vågner uanset hvor tungt han sover. Når han så er vågnet, kan jeg ikke få ham til at sove igen. 

 

I dag tror jeg Maks han har sovet en halv time til sammen og det er ikke i streg, men 10 minutter, 5 minutter osv. Det er frustrerende. 

 

Jeg har prøvet at holde ham i hans taske som han er glad for at være i og tvinge ham til at ligge der og falde til ro, men hans gør og gør bare. 

 

 

Han har været ved dyrlægen 3 gange i forbindelse med hvalpetjek og vaccination og ormekur, så håber da ikke han fejler noget. Han viser ikke tegn på at halte eller have ondt. Han skal have sin sidste vaccination her den 20 december, så ville jeg da spørge dem igen. 

 

 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

En hvalp siger man gerne skal sove 18 timer i døgnet. Så må du være bedre til at sætte dig og se tv/strikke/løse kryds og tværs.
Med tiden lærer han så at sove videre når du går på wc, men det er noget han først skal lære.

Sæt dig og tvangsnusse/giv snor på eller lign. Vis ham at det er sove tid, det er så vigtigt  at han får sovet mere, specielt når han viser at han er rastløs

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Okay ja puha han sover jo kun omkring 10 timer Maks, ofte mindre. Men jeg er dag så blevet helt bekymret for om han har ondt nogen steder, særlig fordi han de sidste to aftner har skreget når jeg har holdt ham på armen og skulle ud at tisse om aften, har bare troet jeg kom til at klemme ham uheldig eller noget, men nu bliver jeg helt nervøs. Har faldt over ham mange gange, fordi han altid går mellem mine ben og han er jo så lille. 😢 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
11 timer siden, Mynte skrev:

Okay ja puha han sover jo kun omkring 10 timer Maks, ofte mindre. Men jeg er dag så blevet helt bekymret for om han har ondt nogen steder, særlig fordi han de sidste to aftner har skreget når jeg har holdt ham på armen og skulle ud at tisse om aften, har bare troet jeg kom til at klemme ham uheldig eller noget, men nu bliver jeg helt nervøs. Har faldt over ham mange gange, fordi han altid går mellem mine ben og han er jo så lille. 😢 

Jeg tror lige jeg ville snakke med dyrlægen hvis jeg var dig.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Hej, så valgte jeg at gå all in og fik taget røngten. Muligvis lidt overdrevet, men ville være 100 % sikker på at der ikke var sket en skade i hans ben eller andet. Jeg tog til dyrlægen med ham i dag klokken 15. Dyrlægen rykkede, pressede, trykkede på alle hans led og han skreg uanset hvor han blev rørt. Hmm. Det var ikke til at blive meget klogere af. Dyrlægen synes han kunne se at det var som om han trak på det ene bagben, men ikke sådan at man kunne sige " han trækker 100 % på bagbenet ". Han sagde det også kunne være almindelig hvalpe klunteri. Han er trods alt kun 10 uger. 

 

Min hvalp ER virkelig bare en skrige hund, han skriger når jeg fjerner ham fra noget han ikke må, han hviner og skriger når han ser mennesker han ville hilse på, han skriger som en stukket gris, når jeg holder ham tilbage i snoren og han ville hilse på andre hunde. Han er overdrevet verbal desværre, synes det er meget voldsomt. 

Men netop fordi han skreg hver gang dyrlægen rørte ved ham, var det svært at finde ud af om det gjorde ondt, om det var angst eller om det var utilfredshed. Dyrlægen synes ikke vi ville få ret meget ud af røngten, da en 10 ugers hvalp ikke er udviklet eller vokset sammen i knoglerne endnu, men skulle han være deform, have en sygdom eller have slået en flig af en knogle, ville man kunne se det. Så jeg valgte at få hans rygrad og hofter og knæhaser røngtenfotograferet og de var heldigvis normale, selvom det så helt vildt ud, det med at de slet ikke er vokset sammen endnu. Dyrlægen ville ikke udelukke det kunne være vokseværk , selvom han mente 10 uger var for ung, men for at udelukke at det var smerter, så er min hvalp nu kommet på en lille dosis smertestillende de næste 5 dage. Hvis det ændre hans adfærd så er der måske nok smerter , nok fra vokseværk og hvis ikke det ændre noget, så mener dyrlægen at hans skrigeri kan skyldes at han måske er utryg og blot MEGET verbal. 

 

Er der andre af jer der har oplevet hvalp med vokseværk. Er der nogen af jer der har har haft en meget verbal hund, som overstående ??

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Min Oscar havde vokseværk som hvalp, hvor han godt kunne trække lidt på forbenene - og han dannede en overgang skæve benstammer, som han fik et tilskud for at kunne vokse ud af. Udover det kunne han være lidt øm i benene som vi afhjalp ved hjælp af varme.

Med hensyn til at være verbal - så var det noget min ældste beagle havde i stor stil. Han var meget "snakkende" og han var meget "ømfindig" forskellige steder i kroppen - poter, ryg og brystparti var nok de værste. Vi plejede at sige at han var kilden - for det virkede lidt i den stil. Han skreg op når man "tog ved ham" - og med tiden lærte vi, så vidt det var muligt, at undlade at berøre ham på de steder hvor han tydeligvis ikke følte sig tilpas med. Udover det "snakkede" han meget - alle mulige nuancer, som vi også lærte hvad betød, når han "sagde" noget.  Man kunne føre "samtaler" med ham. Jeg sagde noget til ham og han svarede igen - hvilket nogle gange kunne vare flere minutter. Det var ikke for ingenting at han blev kaldt sludrechatol eller skrigmusen 😂 - da vi mistede ham i marts måned blev her MEGET stille og det er noget vi alle savner i dag hvor han ikke er mere.

Mine 2 andre beagler Oscar og Darwin har slet ikke det "sprog" som Charlie havde.

 

Jeg har kun et råd og det er at prøve at bruge Adaptil til din hvalp. https://www.adaptil.com/dk

Jeg har brugt det til alle mine hvalpe indtil de faldt til og fandt ind i en normal dags rytme. Jeg har også båret meget på mine hvalpe - fra de var 8 uger og frem til de selv sagde fra omkring 15-16 ugers alderen. Jeg anvender stadig Adaptil til de to jeg har nu - her op under jul og nytår hvor de har halsbåndet på og det også sidder i stikkontakten og spreder de beroligende dufte til dem.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Har set resultatet af smertestillende i dag og det er deprimerende, fordi det virker!! For første gang siden jeg hentede min hvalp, har han sovet igennem uden at beklager sig og klynke. For første gang har han sovet i flere timer i dag af flere omgange og helt rolig, uden at mosle rundt i konstant klynkeri. Han har tilmed sovet på gulvet og i sin kurv, normalt kan han kun finde ro op af mig og kun i kort tid af gangen og kun mens han konstant mosler rundt og gerne piver. 

 

På intet tidspunkt i dag har han gået rundt og klynket og pivet. Han har gøet som han gør og snakket verbalt, men det der konstante klynkeri har jeg intet hørt til i dag. 

 

 

Så det synes jeg er skræmmende og det gør mig dybt bekymret. 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites
3 minutter siden, Mynte skrev:

Har set resultatet af smertestillende i dag og det er deprimerende, fordi det virker!! For første gang siden jeg hentede min hvalp, har han sovet igennem uden at beklager sig og klynke. For første gang har han sovet i flere timer i dag af flere omgange og helt rolig, uden at mosle rundt i konstant klynkeri. Han har tilmed sovet på gulvet og i sin kurv, normalt kan han kun finde ro op af mig og kun i kort tid af gangen og kun mens han konstant mosler rundt og gerne piver. 

 

På intet tidspunkt i dag har han gået rundt og klynket og pivet. Han har gøet som han gør og snakket verbalt, men det der konstante klynkeri har jeg intet hørt til i dag. 

 

 

Så det synes jeg er skræmmende og det gør mig dybt bekymret. 

Det er jo både godt og ondt. Nu har du og dyrlægerne noget at arbejde med. Måske det er noget ganske uskadeligt, men ved at han ikke har haft hvile så bliver han ved med at være øm. Nu får han jo hvile/søvn og det er godt.
Hvis du bor i det nordjyske eller kommer den vej, så vil jeg anbefale dyrlæge/kiropraktor Camilla Gregersen, kiropraktik dyrlægen - hun er SÅ dygtig. Ved at hun også er dyrlæge så er hendes behandling virkelig i top.
Mange kiropraktorer og massører har ikke nogen dyrlæge baggrund og det vil jeg personligt ikke selv bruge.

Hun bruger både kiropraktik og akupunktur og laser og jeg har set min hund får behandling ved hende og jeg har også selv mærket hendes hænder og hun kan altså noget helt specielt.

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Beaglepack, tak for svar. Hvor gammel var din hund da den fik vokseværk ? 

 

Jeg har allerede adaptil halsbånd til ham, men synes ikke det gør den store forskel. Men det er nok ikke så mærkeligt hvis det viser sig at det hele skyldes smerter et eller andet sted. Håber det er noget helt harmløst og at det er ovre efter vi stopper på smertestillende om 5 dage. 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Puhh - jeg er ikke 100 % sikker - for vi skal jo næsten 11 år tilbage i tiden. Men jeg mener at huske det var omkring 3-4 måneders alderen - hvor de for alvor begynder at vokse og det går stærkt. Oscar fik noget pulver tilskud der hed bio mineral og som rettede hans benstammer op ret hurtigt. Han havde en overgang et løst knæ, som han fik noget behandling for. 

Generelt har han haft små problemer med sine led i både for og bagben i perioder og derfor kom han også ret tidligt over på noget gluccosamin baseret tilskud, som jeg har prøvet forskellige produkter af. I dag får han canosan pellets da det er det han bedst tåler i forhold til sin stofskifte sygdom. Udover det får han eye Q - 1 pille om dagen.

 

Hvis det viser sig at din hvalp har led problemer og deraf smerter - så kan et tilskud som canosan måske hjælpe - det kan man give til hunde i alle aldre.

Jeg kan godt se at hvis smertestillende gør ham rolig at han har ondt et eller andet sted i kroppen. Nogle hunde viser tydeligt både verbalt men også ved at være mere stille, eller "fortælle" at de f.eks. ikke vil på gå tur eller lave aktiviteter - at noget ikke er som det skal være.

Jeg håber dyrlægen kommer op med en løsning. Det behøver ikke være knoglerne - det kan være sener og senevedhæftninger og det kan ikke ses på et almindeligt røntgenbillede. Sådan noget kan gøre ekstremt ondt. 

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Hej, jeg ville bare sige at det går super godt. Han er på 3 dag uden smertestillende og han er helt normal. Alt det der konstante piveri og klynkeri er helt væk og han har sovet nok 80 % mere siden han fik smertestillende og gør det forsat. Så hvad end der har gjort ondt på ham og hvorfor han har haft ondt, så virker alt normalt nu og jeg håber og beder til at det blot var noget forstuvning, forstrækning eller et slag. 

  • Like 2

Del dette indlæg


Link til indlæg
Del på andre sites

Opret en konto eller log ind for at kommentere

Du skal være medlem for at skrive en kommentar

Opret en konto

Opret en konto på siden her. Det er nemt!

Opret en ny konto

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind her.

Log ind nu

×