Hop til indhold

At jagte en hund væk


Aslan
 Share

Recommended Posts

Hvis nu en mellem hund, bliver MEGET sur på en anden (lidt stor) hund (som sikkert ikke er uskyldig :roll: ) hvor lang tid ville den "bide jagte" den anden hund?

 

 

Der var en hund itl hundetræning igår, som skulle hapse "bide jagte knurre" af alle hundene, meget domminerende og tissede sågar på en hvalp :roll:

 

 

Anyway, den havde været en del efter aslan, men han havde klaret sig ved at finde en anden hund at lege med. Eller egentlig bare skride når den kom hen og hapse knurrede af ham.

 

Pludselig ser jeg en "angst" aslan komme spunsene med hapse hunden i enden af sig, over en relativ lang strækning på 20 m "forfulgte" den aslan og den eneste grund til at den stoppede var at mor her viste sin kanin bisser og råbte HOV HOV (og aslan også lige viste sine bisser da han stod ved siden af mig :rolleyes: og havde sin backup)

 

Jeg syntes 20 meter er langt at "jagte" en anden hund, men er det så det?

 

(Ja ja jeg burde ikke blande mig, men han er mit hundebarn, og det er anden gang i hans 1 årige langeliv at han har søgt min beskyttelse ved at løbe om bag mig!)

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvis Petrine beslutter at en anden hund er grim, så bliver den jagtet ud fra domænet, til træning vil det være til den forlader træningspladsen, i parken til den forlader den del af græsplænen hun regerer over etc. (jeg synes så at man skal blande sig og forsøge at forklare at den anden godt må være der selvom den er frygteligt grim ;-)) - siger grim, da jeg ikke fatter hvordan hun vælger venner og fjender.

Link til indlæg
Del på andre sites

Når Karla bestemmer sig til at de dumme grimme unge pågående hanhunde har fået advarsler nok, så hopper hun altså kun 1-2 hop på stive ben imod dem... det plejer at være alt rigeligt til at de fatter beskeden...

 

Nå ja, og det jeg gerne vil sige med det, var.... at ja for filan du skal blande dig - længe før endda... Det der skal hapsekøteren slet ikke have lov at have success med... Ligesom jeg bliver nødt til konstant at være over mit kræ og unge hanhunde, så der ikke opstår situationer, hvor hun synes hun behøver at opføre sig sådan...

Link til indlæg
Del på andre sites

Du skal ski da blande dig. Den flok hunde du ser på en træningsplads er sjældent en homogen flok, der har klart definerede grænser. Hvis en "knurre-hapse"-hund er for meget, så skrig den ind i kraniet: "KA´ DU KOMME HJEM !!!" Hvis dens ejer ikke kan finde ud af at styre sin hund, så er det vel kun fair, at du hjælper til.

Link til indlæg
Del på andre sites

Enig!

Hvis Silke er bange for en hund, så hjælper jeg hende da!

Jeg har været tilbøjelig til at forvente at den anden ejer blandede sig og fjernede sin hund. Men det virker altså mere effektivt, hvis jeg selv giver den anden hund et møgfald! Silke er MIN!

 

Nå, men det er sjældent, det er sket. Og det er længe siden.

 

Jeg synes da, at det er rigtig, rigtig godt, at Aslan løber hjem til mor og får hjælp, når der er noget han ikke kan eller vil klare selv.

Meget hellere det, end at han enten får klø --eller endnu værre-- at han æder den dumme hund.

Link til indlæg
Del på andre sites

Den der knurre hapse hund, lyder i mine øjne ekstremt usikker og derfor kontrollerende.. Den skal slet ikke løbe løs med de andre, det er faktisk synd for den:( Det kan være en hund, som sagtens kan finde ud af det med de andre hunde, en og en, men som ikke kan håndtere en stor flok, som opholder sig på samme sted:)

 

Dels kan den ødelægge noget for jeres hunde, dels får den igen og igen bekræftet sig selv i at andre hunde bare skal jages væk!

 

Så gu skal du blande dig,i virkelig heden ideelt set noget før, ved slet ikke at lade aslan "lege" med sådan en hund.

 

Jeg får helt myrekryb overat den er sammen med hvalpe.. Hvis i ikke kan undgå den, så gå selv så langt væk fra den anden ejer som muligt og gåi mellem hvis den vil blande sig. Men prøv lige at spørge træneren om havd hun mener den hund før ud af at "lege" på den måde?

Link til indlæg
Del på andre sites

En hund skal slet ikke have lov til at opføre sig sådan på træningspladsen!

 

Har selv oplevet noget tilsvarende med en Rottweiler på Vinnies hold, som var efter alle hanhundene - selv de mindste hvalpe.

 

Det blev til at rotten og ejer måtte vente udenfor indhegningen medens vi andre holdt frikvarter.

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu har jeg læst de forskellige indslag, sider nu og tænker lidt :-D

 

det foregår på en træningsplads? måske var det bedre at hjælpe ejeren af denne hund som ikke kan omgåes de andre ordentlig? jeg ved godt vi går til træning for at lære, men samtid skal vi vel også prøve at hjælpe? det må vel være i alles interesse at denne hund lærer at omgåes andre hunde når de skal lege?

 

selvfølgelig skal man træde til når ens hund søger ens hjælp, men måske var det en ide at snakke med træneren og måske finde ud af hvordan i hjælper denne hund med dens problem, det virker ikke som om ejeren selv gør det.

 

bare lige en ide :mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Forstår altså slet ikke at sådan en hapse-hund får lov til at gå løs på træningspladsen. Den skal jo øve socialisering under kontrollerede forhold, ikke på egen hånd. Det er den jo alt for usikker til. Hvorfor d...siger træner ikke noget?

Og ja selvfølgelig skal du beskytte din 'lille' hund, når den kommer for at søge tryghed hos dig. Der skal råbes meget højt til den lille hapser.

 

Jeg tror at så usikker en hund vil jage den anden til den er helt ude af syne. Usikkerheden kan jo føles aftagende så længe man har overtaget ik' .

Link til indlæg
Del på andre sites

Lidt sjovt vi havde en tur i går aftes også.

 

En dejlig stor lab på 8 måneder der pga. ejers handling ikke er rykket op (kommer om 14 dage) men han er meget voldsom og "overfalder" de andre hunde på holdet, men de andre har ikke sagt fra, de er jo også alle en del yngre. Men han hoppede også på ryggen af Danny, ikke for at pinke, men som støtte. 3 gang var dog nok for Danny, og han knurrede dybt kom med lidt skæld ud og markerede i luften. Efter det så faldt Labben helt ned og kunne leget lige så fint med de andre og lagde sig sågar ned, når han skulle lege med de helt små...

 

Træneren kom så efter og sagde, at vi skulle være meget opmærksomme, når der blev markeret for at det ikke skulle kamme over.

Dette kom sig af, at jeg bad lab ejer lige vente lidt med at træde imellem, og lige lade dem klare det lidt selv. Kunne se på Danny, at han allerede, da han havde markeret var glad igen og selv søgte væk.

Var det forkert af mig at lade Danny sige fra:?:

Kan da godt forstå, at han ikke vil blive ved med at finde sig i at blive brugt som støtte...

Syntes selv at labben havde godt at lige at få sat en grænse og han virkede meget mere rolig nu han viste hvor han kunne gå til...

Link til indlæg
Del på andre sites

Hos os afhænger det af hundenes socialisering. Hvis de er godt socialiserede er de også vant til at aflæse andre hundes signaler.

Det var meget tydeligt forleden da Jodie og en anden stor hund legede med en border. Borderen løb med de andre, men da de løb efter hende blev hun bange og lagde sig ned på ryggen. Min første indskydelse var at kalde min hund til mig, men træner sagde at hundene selv kunne finde ud af det.

Overraskende nok løb de to store hunde hen og snuste kort til borderen, hvorefter de helt lod hende være i fred.

Fantastisk at se hvor godt hundene forstod at denne border var bange og ville være i fred.

 

Da hundene var helt små hvalpe blev vi bedt om at kalde hundene til os i disse situationer fordi ingen af hvalpene måtte føle at de var nødt til at forsvare sig og fordi hundesproget ikke var nok på plads endnu.

 

Så altså - Jeg synes det afhænger af hundenes evne til at aflæse andre hundes signaler. Det lyder som om labben sagtens kunne forstå at din hund havde fået nok, så et er jo fint at de selv finder ud af det.

Link til indlæg
Del på andre sites

ja det var jo det jeg kunne se efter følgende han fandt ligesom en helt anden ro, og holdt op med at løbe de andre omkuld, men lagde sig og legede med dem... Men man bliver jo helt usikker, når træneren så kommer efter og siger man skal passe på, om man så overvuderede Dannys signaler :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu går jeg slet ikke ind for frikvater og løs leg på træningspladser, men når det nu bliver praktiseret og der tydeligvis er en hund der ikke kan kapere det, syntes jeg at det var en ide at snakke med træneren om hvorfor denne hapsehund for lov at rende løs med de andre og hvorfor ingen griber ind overfor dens adfærd :confused:

 

Og nej, jeg syntes ikke at man skal lade hundene klare det selv, som hundeejer og flokføre har vi pligt til at gå i mellem og ikke udsætte vores hunde for ubehagelige oplevelser hvor det kan undgåes og når din hund ligefrem og åbenlyst søger din beskyttelse skal du da helt sikkert give ham den og klare ærterne for ham, han sørger jo din beskyttelse fordi han netop har tillid til at du passer på ham, hvorfor skulle man svigte den tillid ved at lade hunden klare det selv?

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

jeg er helt enig med de andre :-D glemte jo helt at svare Aslan :stupid:

 

I dit tilfælde ville jeg måske allerede have stoppet den anden hund før aslan kom til dig især når du kan se han er skræmt.

Ville nok foreslå at den bliver preget med færre hunde evt. en og senere flere netop for at få den lært hvordan man leger.

For selv om det virkede at danny sagde fra overfor labben, så ville det jo være meget bedre hvis labben/hapseren havde lært fra start af hvordan de skulle lege, så det slet ikke havde været nødvendigt for danny at sige fra/aslan at søge hjælp :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Synes det er absolut bedst at lade hundene selv ordne det, og det er helt behageligt når din hund kan sætte bøllen på plads, tror det har bedre effekt end nok så mange menneskers opdragelse ;-)

 

Sidst jeg så det der effektueret var resultatet ikke kønt. Det var to Berner-drenge i deres mest opkørte unghundealder. Sådan en to gutter slipper man bare ikke fri sammen. Risikoen er for stor.

 

PS: Nej min var ikke indvolveret, så det er ikke fordi det gik ud over mors lille basse-dreng.

Link til indlæg
Del på andre sites

Sidst jeg så det der effektueret var resultatet ikke kønt. Det var to Berner-drenge i deres mest opkørte unghundealder. Sådan en to gutter slipper man bare ikke fri sammen. Risikoen er for stor.

 

PS: Nej min var ikke indvolveret, så det er ikke fordi det gik ud over mors lille basse-dreng.

 

Tro at "alt med måde" passer godt ind her...

Man skal vudere situation og hunde, før man vælger denne løsning.

 

Men det er nu engang kun hunden selv der kender dens grænser, vi kan læse os til meget ud fra dens sprog, men vi er altså kune mennesker og ikke hunde, vi ser ikke alt det de gør...

 

Til nogle hunde som eks. labben var det godt men ja det kan gå grueligt galt også.

Link til indlæg
Del på andre sites

Træneren ville komme lidt tidligere næsten gang (det bliver så torsdag), han mente at om ikke andet, så k unne han ALTID lærer lidt mere om hudnens adfærd :mrgreen:

 

 

Men for at starte fra en start, så gik det jo galt i dag, ikke nogen døde eller dr dyr besøg.

 

Den lille jager begyndt igen at jage, jeg stoppede den, og 2 sekunder efter var den der igen. Så tændte Aslan af, og det var fra intet til alt.

Gone in 60 seconds, var en b-film i forhold til :mrgreen: (hvis man nu endelig skal havelidt sjov ud af episoden :roll: )

 

Men fook hvor går sådan noget bare hurtigt :shock: De fik markeret, og så kom jeg løbende i fuld galop, trampene og råbende "KAN I DA SÅ STOPPE MØGHUNDE" :oops: og de stoppede.

 

Aslan har ikke fysiske men, og han legede da også videre bag efter (jageren kom så heller ikke hen til ham igen, tror den blev bange for mig :mrgreen: ).

 

 

Nå, men efter træningen forklarede jeg martin at jeg gerne ville snakke med træneren for at hører hvor grænsen går, specielt i forhold til at bliver der for mange "kampe" for aslan, kan vi rissikere at ende med en hudn der hader andre han-hunde!

Så jeg fik min vilje og vi gik over til træneren. Han er en sjov type, total gammeldaws med bid i øret, og helt frem til "nymoderne" hunde opdragelse, han bruger lidt af det hele.

 

Han sagde at man skulle lytte efter hvordan hunden knurrede, for umidelbart skal de selv finde ud af det, og så længe det er en knurren fra halsen og ikke fra maven, så skal det nok ende godt (med ofrbehold, man skal jo lholde øje med dem). Men kommer det fra maven, så er det at det kan gå galt. Aslan reagerede MEGET anderledes i dag, man kunne tydeligt hører at den anden hund var MEGET irriterende i aslans øjne, og pointerede da også den forskel i aslans adfærd, i forhold til andre "kampe" han haft med han-hunde.

Alt med måden, vi kender jo aslan bedst :blink:

Det var dog ikke bare for "sjov" når en unghund sagde kraftigt fra.

 

 

Ham med jageren mente ikke at det var "noget" i forhold til hvad han havde set før, som jeg så pointerede så var det jo ligeså meget for hans hund skyld, da vi ikke ved hvad aslan kan "præstere", men han virkede ret ligeglad, han kender selvfølgelig også hans hund, og måske den altid får sin vilje, men aslan gav sig ikke. Måske han havde gjort det efetr 5 min, men den chance tager jeg ikke!

 

Tror ikke han kunne følge mig da jeg forklarede ham at vi altså sad i bussen og han i personbilen :mrgreen:

 

Nå, Nu har den ejer så også hørt hvad jeg mener og håber han frem over vil holde et øje på hans hund.

 

Så nu kommer træneren og kigger næste gang. Så må vi håbe han ikke konkludere at aslan er sociopat :mrgreen: og tyranisk leder der vil overtage verdens herredømmet.

Måske jageren også holder sig fra Aslan næste gang, men så får træneren da set hvordan den behandler de andre hunde :blink:

 

 

Det kan vidst godt se lidt rodet ud det jeg har skrevet, undskyld

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har aldrig tænkt over det med forskel på knurren fra halsen og knurren fra maven... jeg ved da ikke lige, om jeg kan høre forskel. :hmm: Kan I høre forskellen?

 

 

Jeg går ud fra at lege knurren er en mild hals-knurren, sådan en glad knurren.

 

Tumle knurren/hård leg, er en dyb lege knuren.

 

En sur knurren må så være helt ekstrem dyb - sammenlignedt med den normale knurren. Og når bisserne så også er fremme, så kan det da ikke være godt?

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg går ud fra at lege knurren er en mild hals-knurren, sådan en glad knurren.

 

Tumle knurren/hård leg, er en dyb lege knuren.

 

En sur knurren må så være helt ekstrem dyb - sammenlignedt med den normale knurren. Og når bisserne så også er fremme, så kan det da ikke være godt?

 

Ja, altså legeknurren og rigtig knurren kan jeg godt høre forskel på hos Tyson. Jeg forstod det bare sådan, at hvis to hanhunde står og spiller lidt med musklerne, skulle man lytte til deres knurren for at høre, om det blev alvor. Men det var måske forkert forstået?

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja, altså legeknurren og rigtig knurren kan jeg godt høre forskel på hos Tyson. Jeg forstod det bare sådan, at hvis to hanhunde står og spiller lidt med musklerne, skulle man lytte til deres knurren for at høre, om det blev alvor. Men det var måske forkert forstået?

 

 

Nej nej det er rigtig forstået, jeg satte bare ord på de forskellige knurren og hvilken en jeg formodede var den "slemme" knurren, den meget dybe en.

For da ville jeg mene jeg kan hører forskel :mrgreen:

 

Så når de spiller, hvis det er en lege knurren fra halsen (ikke specielt dyb) var der ikke noget, men hvis den var dyyyyyyyyyb (fra maven) kunne det blive meget slemt.

Det er så bare min formodning, men jeg må da egentlig heller spørge næste gang :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Dvs, jageren skal have lov til at genere de andre hunde indtil de bliver så vrede at de virkelig mener det, og f¢rst der skal I gribe ind? Hvad lærer jeres hund af det? At man er n¢d til at blive agressiv f¢r der bliver reageret?

 

 

Det er jo så netop derfor træneren kommer og kigger :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Nej nej det er rigtig forstået, jeg satte bare ord på de forskellige knurren og hvilken en jeg formodede var den "slemme" knurren, den meget dybe en.

For da ville jeg mene jeg kan hører forskel :mrgreen:

 

Så når de spiller, hvis det er en lege knurren fra halsen (ikke specielt dyb) var der ikke noget, men hvis den var dyyyyyyyyyb (fra maven) kunne det blive meget slemt.

Det er så bare min formodning, men jeg må da egentlig heller spørge næste gang :5up:

 

Ja, spørg om det, for det er da interessant. :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...