Hop til indhold

Hvalpe og årstiderne


Gæst Sigurd
 Share

Recommended Posts

At langt de fleste hvalpe bliver født om foråret, skyldes ikke at de fleste tæver bliver løbske om foråret, men at det er nemmere at sælge hvalpene på den årstid. Tæver bliver løbske hele året, men de fleste opdrættere foretrækker forår/sommer hvalpe og det gør de fleste købere også.

Jeg har også hørt nogen sige, at årstiden hvalpen er født på, har betydning for dens sundhed.

 

Men jeg er interesseret i at høre om årstiden havde betydning da du købte hvalp ? Eller om du tror det har nogen betydning i øvrigt ?

 

Personligt foretrækker jeg hvalpe som er født på sensommeren eller efteråret. Så kan man "nusse om" den lille hvalp gennem vinteren, og når foråret kommer, men flere lyse timer, vil der være god tid til at aktivere unghunden, i modsætning til en forårs født hvalp, som vil ramme sin lømmeltid midt i den mørkeste vinter.

Link til indlæg
Del på andre sites

Motor er født i oktober og har ikke været særlig meget syg. Han har dog haft noget med sit bækken men det er en skade, så det tæller jeg ikke som noget der kan have noget at gøre med hvornår han er født.

Voodoo er født i april, han er så ikke så gammel, men han har haft det samme som Motor - giardia tarmbakterie (hurtigt kureret med piller) og orm - ok, orm er nok heller ikke en sygdom.

 

 

Personligt foretrækker jeg hvalpe som er født på sensommeren eller efteråret. Så kan man "nusse om" den lille hvalp gennem vinteren, og når foråret kommer, men flere lyse timer, vil der være god tid til at aktivere unghunden, i modsætning til en forårs født hvalp, som vil ramme sin lømmeltid midt i den mørkeste vinter.

 

Her er det så lige omvendt, vi har det nemmest hvis lømmelalderen rammer de kolde måneder, for så kan vi aktivere vores som de helst vil :-) Så forårshvalpe er - hvis man endelig skulle sige det - det fedeste for os. Renlighed er måske også nemmere forår/sommer.

 

Kommer i tanke om, der var jo sygt meget sne da Motor var lillebitte, det var mega hårdt for ham at gå i så vi bar ham rigtig meget, efter 100 meter var han helt bombet.

 

Åh og til spørgsmålet, nej årstiden har ingen betydning når jeg kigger hvalp, sundhed og temperament, god opdrætter og så videre er det "eneste". Så skal jeg nok få passet ferie ind så det passer med at hvalpen skal flytte.

Link til indlæg
Del på andre sites

Cody er et sensommer-barn og blev hentet midt oktober..

Han er sund og rask.. Bare lidt klodset og uheldig..

 

Min gamle Emma var Maj-barn og var aldrig syg før til sidst..

 

Fordelen ved en efterårs-hund må vist være at når nat-tisseriet skal klares, så falder de hurtigt til ro pga mørket..

At man så står i bar røv, i regn og blæst. Og det er sort som graven. :vedikke:

 

Jeg er ligeglad med årstiden for hvalp.. Hvis den rette dukker op, så er det den rigtige tid.

 

Er ved at lægge billet ind på en hvalp, der lige er lavet og som blir født i november.. Den skal så afhentes i januar, sådan 2-3000 km borte.. :damn:

 

Perfekt årstid til sådan en lang rejse :stupid:

Måske det kan kombineres med en skitur i alperne :klap:

Link til indlæg
Del på andre sites

Begge mine er født i (for)sommeren... Karla i Juni og Johna i Maj. De er hentet hjem i henholdsvis august og juli måned, hvilket har været yderst planlagt, da jeg ville have det til at passe med lang sommerferie + godt vejr til renlighedstræning...

 

Ingen af dem har været syge. Karla har haft analkirtelbetændelse, da hun var omkring 2. Johna har aldrig været syg.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jagtmæssigt er det at foretrække med en efterårshvalp, for så har den en god alder til at blive introduceret til kommende sæson det efterfølgende år.

 

Jeg er sådan set ligeglad når jeg skal have hund. Det er nogle helt andre ting, der vælges efter. Men ser tydeligt, at hvalpekøberne helst vil have hund i nærheden af nogle af de lange ferier (påske eller sommer).

Link til indlæg
Del på andre sites

Absolut græsk katolsk over for, hvornår jeg skulle have hvalp. Undersøger kombinationerne og vil overhovedet ikke lade mig stå tilbage for en spændende kombination i den mørkeste og koldeste og mest snedækkede vinter, vådeste efterår eller varmeste sommer.

 

Møffe fik jeg i juli måned, udelukkende fordi at der var den rigtige opdrætter, med den rigtige kombination - at jeg så var så mega heldig, at kuldet kunne sælges kun 5 dage efter end studenter-halløjs, var kun en bonus :mrgreen:

 

Sygdom? Don't get me started.

 

Tilbagevendende problemer med øjenbetændelse (dog næsten stoppet nu), hotspots, en del problemer med forhudsbetændelse... Derudover E-hofter (i løshed, ikke i skader), bruskplet på skulderen (som heldigvis næppe nogensinde udvikler sig, men vi ved ikke hvordan den ser ud "nedenunder", så der kan pludselig ske noget), et sprunget korsbånd... Og derudover mistænkt for allergi for nogle emner, der ikke er del af hans nuværende daglige kost..

 

Jojo, selv det der ser nærmest perfekt ud, ender ikke altid godt - men han har heldigvis verdens mest vidunderligt blide temperament :lun: Og det eneste, der virkelig har haft påvirket hans liv, var korsbåndet - hvilket forhåbentligt næsten er ovre og ikke sker igen :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Vores gamle lab Bonnie, blev hentet til vinterferien og Luna er fra april (og blev hentet i juni måned).

 

Bonnie fejlede intet før til allersidst, hvor hun var mere eller mindre blind og døv. Hun blev ca 11 år.

 

Luna har dårlig hofte og albue, men ikke, så hun er på smertestillende.. endnu.. Hun er 8 år+

 

Jeg er ligeglad med, hvornår jeg skal hente hvalp.. Vejret har ingen betydning..

Link til indlæg
Del på andre sites

For mig betyder årstiden og vejret heller ikke noget.

 

Luffe er født i juni og kom hjem i august.

Buddy er født i maj - men var 5 måneder, så han kom hjem i oktober.

Sidste skud på stammen Humle er født i Juli, og kom hjem i mandags.

 

Kan godt se, at de alle er flyttet ind i sommeren/sensommeren - men det er helt tilfældigt. Det der betyder mest, er at det er den helt rigtige hvalp for os!

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg nægter at tro at vejret har nogen betydning for sundheden hos hvalpen.

 

Men Teitur er født den 15 april og jeg hentede ham som 11 ugers den 1 juli og det var rigtig godt, for der var lyst nærmeste hele tiden og det var nemt at vågne midt om natten for at komme ud og lade ham tisse, for enten kunne man ikke sove pga varmen eller også vågnede man tidligt pga lyset. Så han blev MEGET hurtig renlig. Tre uger efter var han helt renlig.

 

Nu har jeg så Tjalfe, som er født den 12 Juli og som jeg hentede her den 11 september og jeg kan mærke der er en væsenlig forskel. Særligt fordi Tjalfe IKKE ville tisse når det er mørkt og koldt og vådt udenfor. Vi kan stå og blomstre i et kvarter for til sidst at give op og tage ham med op igen og det første han gør når vi kommer inden for er at tisse.

 

Om aften når det er mørkt sigter vi efter at stå under de få lygtepæle der er her i byen, så Tjalfe kan få besørget.

 

Selvom jeg stiller vækkeuret til kl 4 om natten, så er det virkelig svært at komme op, det er mørkt, det er koldt og tit falder jeg i søvn igen og vågner sent og så har Tjalfe jo tisset på guvlet, for han kan jo ikke holde sig så længe.

 

 

Så det forkommer mig bestemt at det er nemmeste at have hvalp midt om sommeren hvor der er lyst det meste af døgnet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Huckie er Juli-hund og er den af mine hunde der har været mest syg.

Hailey er november-hund og er sjældent syg.

Hogan og Hero er september-hunde og har endnu ikke været syge.

 

Tidligere har jeg mistet 3 hunde pga sygdomme. De var fra maj, juli og oktober.

 

Så jeg tror ikke at årstiden har specielt betydning for hvalpens sundhed.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Mais og hunden

For mig har årstiden heller ikke nogen betydning.

 

Bella er født i Oktober, og vi hentede hende i midten af December.

Det har passet helt perfekt, for hendes lømmeltid ramte lige i starten af sommerferien, så der var god tid til at få krudtet hende af og træne.

Men det tog til gengæld også 4 måneder at få hende renlig, for hun ville ikke tisse på andet end sne, og det var lidt noget bøvl ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Emil er fra juli, men lige i år er det vist ligemeget, for det var stadig meget koldt at være med hunden ude for at tisse kl. 3 om natten. Heldigvis "sover han nu igennem" 10 uger gammel, så det er ok.

 

Jeg har ikke gået efter et "sommerbarn", men nu jeg tænker over det, er det perfekt, for så er han lige klar aldersmæssigt til træksæsonen efterår 2012 ;)

Link til indlæg
Del på andre sites

Min hund er født i februar så jeg fik hende i april, og det synes jeg var helt perfekt. For hun var lille bitte og vejret var skønt.

 

Kunne ikke finde på at få hvalp om efteråret :genert: havde en veninde som fik hvalp en november og hun havde store problemer med sneen fordi hun nærmest druknede i den. Og socialisering var der ikke ret meget af den vinter fordi det var SÅ koldt og der var så fandens meget sne at ingen havde lyst til at stå stille ret længe af gangen.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har altid gerne ville have en sommerhvalp - men mine hunde er fra september, oktober og november, så jeg har haft små hvalpe fra november, december og januar.....

 

Men syn's godt nok det er kooooldt at skulle ud så mange gange med de små hvalpeblærere

Og socialiseringsmæssigt er det altså også nemmere i foråret og sommermånederne - kan huske at jeg havde Enzo med inde i centrum og bare satte mig på en bænk med ham ved siden af - planen var bare at sidde og kigge i stedet for at gå rundt, men f*ck det var koldt. Der var uafbrudt sne og/eller is fra dagen før jeg hentede ham hjem (16. december 2009) og så flere mdr frem....

(dog dejlig nemt at samle frosne pøller op fra haven - sådan en bette størrelse kommer af med ufattelig meget afføring for sin størrelse :blink:)

 

Enzo er min første raske hund (7, 9, 13) :banan: - og hvor føles det skønt og bekymringsfrit at have sådan en frisk og sund ballademager :lun::lun:

De to andre har haft henholdsvis HD og allergi.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er grundigt undersøgt hos mennesker, og der ER forskel afhængigt af årstiden (husker selvfølgelig ikke hvad der var sundest), så hvorfor ikke blandt hunde.

 

Måske var det denne du tænkte på??? Ellers har der også været en specifikt på et af U-landsholdene i fodbold, men den kan jeg ikke lige finde....

 

Tallene taler for sig selv: Antallet af tandlæger, der er født i december, er over gennemsnittet.

 

Murere og togførere dominerer i juli, mens piloter og musikere er overrepræsenterede blandt mennesker med fødselsdag i marts.

 

Det viser en opgørelse fra det britiske statistiske kontor, National Statistics, der har sammenlignet fødselsmåneder med oplysninger om borgernes erhverv. Tallene afslører ifølge den britiske avis Daily Mail, at nogle fag er overrepræsenterede, når der ses på de enkelte måneder.

 

Overvægt af politikere født i maj

Januar har særligt mange praktiserende læger og inkassatorer. Februar har givet mange kunstnere og parkeringsvagter.

 

Der står maj på fødselsattesten for mange politikere, mens juni lader til at byde på ekstraordinært mange topchefer.

 

August har - ligesom juli - mange murere, mens en fødselsdag i september ifølge statistikernes opgørelse giver gode chancer for at hive akademiske grader hjem eller få en god sportskarriere.

 

Avisen tilføjer, at nogle måneder også kan ses på andre tal: April-fødte kan have flere helbredsproblemer, mens mennesker fra oktober har en god chance for at leve længere.

 

De får 215 dage mere på Jorden end mennesker fra marts.

Link til indlæg
Del på andre sites

Smilla er født slut januar og jeg synes det var perfekt at få hende hjem i foråret. Dagene blev hurtigt lysere og varmere (det regner sjældent) og når man ikke kan gå lange ture med en lille hvalp er det skønt at man kan sætte sig og kigge (socialisere) i dejligt vejr (flere gange dagligt) uden at fryse.

 

Jeg ville være lidt træt af at få en hvalp hjem nu (efterår/ vinter). Jeg ville være bange for at den ikke blev socialiseret nok udenfor. Der ville heller ikke umiddelbart være mulighed for hvalpehold før næste forår.

 

Men det ville ikke være umuligt/ udelukket hvis det var den rette hvalp. Bare lidt besværligt/ træls på nogle områder, synes jeg.:vedikke:

Link til indlæg
Del på andre sites

For mig har årstiden heller ikke nogen betydning.

 

Bella er født i Oktober, og vi hentede hende i midten af December.

Det har passet helt perfekt, for hendes lømmeltid ramte lige i starten af sommerferien, så der var god tid til at få krudtet hende af og træne.

Men det tog til gengæld også 4 måneder at få hende renlig, for hun ville ikke tisse på andet end sne, og det var lidt noget bøvl ;-)

 

Hihi den kender vi godt!

 

fik Zita i begyndelsen af februar masser af sne og da det så var væk var der jo ikke nogle steder og tisse for man kan vel ikke forvente at man tisser på de der grønne noget:fornaermet::engel:

Men så hun tilgengæld glad for sne :banan:

Link til indlæg
Del på andre sites

Mine har været født i juli, august og september, og altså hentet i hhv. september, oktober og november. Især de to seneste har været dumme - ikke den fedeste tid på året at få hvalp..! Irriterende at skulle renlighedstræne i regn og rusk, ikke ret nemt at få socialiseret - og at få en plads på hvalpehold kunne jeg jo glemme alt om... Men jeg har så ikke gået efter hvornår hvalpene blev født, men udelukkende efter det rigtige kuld. Og det har været det hele værd! :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Afganskmynde
At langt de fleste hvalpe bliver født om foråret, skyldes ikke at de fleste tæver bliver løbske om foråret, men at det er nemmere at sælge hvalpene på den årstid. Tæver bliver løbske hele året, men de fleste opdrættere foretrækker forår/sommer hvalpe og det gør de fleste købere også.

Jeg har også hørt nogen sige, at årstiden hvalpen er født på, har betydning for dens sundhed.

 

Men jeg er interesseret i at høre om årstiden havde betydning da du købte hvalp ? Eller om du tror det har nogen betydning i øvrigt ?

 

Personligt foretrækker jeg hvalpe som er født på sensommeren eller efteråret. Så kan man "nusse om" den lille hvalp gennem vinteren, og når foråret kommer, men flere lyse timer, vil der være god tid til at aktivere unghunden, i modsætning til en forårs født hvalp, som vil ramme sin lømmeltid midt i den mørkeste vinter.

 

Jep, jeg er enig. tio er fra nov. og det passede perfekt med at tilbringe lommeltid udenfor i det go'e vejr.

 

hvorimod chloe er sommerhvalp fra sidst i july og heeele sidste vinter regnede det gevaldigt, og der var intet at gore, urenlig hvalp skal UD ofte og det betyder ogsaa ejer skal ud, uanset vejret, og det var vaadt, koldt og mudret!

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...