Hop til indhold

Hvor går grænsen før der er tale om vanrøgt?


Hoppebolden
 Share

Recommended Posts

  • Svar 202
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Jeg synes du skal sende den repræsentant fra DB en mail , vedr dine værste bekymringer for denne hund.

Så som.

Ejer kan ikke lufte /motionerer den.

Kan ikke komme akut til dyrlæge.

Kan ikke overskue, at hunden skal opleve andet end sin lejlighed.

Hvad med pelspleje/trimning????

Bor et sted der skal samles op , hvilket ikke kan lade sig gøre.

 

Skriv alt kort ned , så den der kommer kan forberede sig.

 

Jeg ved det er meget svært for disse frivillige at komme ind i en god dialog med folk.

Så hjælp dem, de skal jo vejlede i dyrevelfærd, og må vide hvad udgangspunktet er.

Link til indlæg
Del på andre sites

En fra Dyrenes Beskyttelse er her nu for at tale med hende... Hun er blevet lukket ind, men ved ikke hvad der ellers sker nu...

Wow. De har reageret hurtigt! Hvor er det flot af dem :-) (og dig forøvrigt!)

 

Jeg håber du hører fra dem efterfølgende, så du er lidt opdateret på hvad du fremover skal holde øje med hos hende!

Forhåbentlig kan de tale lidt fornuft ind i din nabo, så du igen kan få et "godt" forhold til hende, når hun indser du har haft ret i det hele ..

 

Åh jeg tænker sådan på den lille Westie. Mit hjerte bløder :megaked:

Du er et godt menneske - du har gjort alt det rigtige!

Link til indlæg
Del på andre sites

Så er hun kørt igen...

 

Mickey var for tynd, men ellers ok.

 

Hun har talt med min nabo og forklaret hende om dyrevelfærd og pasning af hund. Min nabo sagde, at hun vil tage Mickey til dyrlæge næste måned og ikke havde tynd mave mere, og det må DB tage for gode varer.

 

Min nabo var meget rystet og ked af situationen. Hun lovede at hun ville gå længere ture med Mickey, og sagde at hun allerede havde været på en tur idag.

 

DB mente - ligesom jeg - at min nabo ikke havde et særligt let liv. Min nabo er uden tvivl utrolig glad for hunden, og Mickey kan også uden tvivl være med til at højne hendes livskvalitet. Med det sagt, så sagde hende fra DB, at hun ville ringe til min nabo om en måneds tid for at høre hvordan det gik.

 

Derudover opfordrede hun mig til at fortsat og holde øje og tage kontakt til min nabo igen med henblik på, at jeg evt kunne genoptage aftalen med at tage Mickey med en tur i skoven en gang hver anden - eller hver - dag. For ellers kommer Mickey aldrig en tur i skoven mere.

Her må jeg indrømme, at jeg ikke rigtig ved hvad jeg skal gøre. Hvis nej, så er det synd for Mickey. Hvis ja, så skal jeg tage kontakt til min nabo igen - hvilket nok ikke bliver mest behagelige oplevelse for mig.

 

Jeg sidder her og føler mig lidt tom, mens jeg skriver dette. Er det en god ting, at Mickey stadig er hos min nabo? Var jeg lige hurtig nok til at sætte gang i det helt store? Fortjener min nabo stadigvæk en chance? Skal jeg stadig gå videre med sagen i bestyrelsen?

 

Ja, jeg ved det ikke..... Synes stadigvæk - om jeg vil det eller ej - at jeg bolden på min halvdel.

Link til indlæg
Del på andre sites

NEJ, du var ikke for hurtig til at sætte det igang. Om din nabo stadig fortjener en chance, synes jeg er svært at vurdere. Hvis DB-damen siger, hun er utrolig glad for hunden, så får han måske opmærksomhed inde i lejligheden, altså nusning og sår'n.

 

Måske har hun fået et spark bagi og det er jo godt nok så. Jeg synes, du godt kan tage forbi din nabo en dag og høre om Mickey må komme med dig og Duffy i skoven. Ikke lige i dag eller i morgen, men om en 2-3-4 dage måske. Det kan så også være I har nået at mødes i opgangen inden da eller hun selv har taget kontakt til dig.

 

Jeg håber, det betød et vendepunkt for lille Mickey og for din nabo. Det vil jo være dejligt, hvis hun kan komme UD i verden og langsomt få et liv tilbage. Det var jo også derfor, hun ville have hund ...

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Helle1985

Jeg synes det var godt du tog fat i DB, før det blev for sent. Jeg håber virkelig, at din nabo kan se alvoren i situationen og det bør hun kunne, hvis hun er glad for Mickey, hvad du heldigvis siger hun er ;) Du har et kæmpe (hunde)hjerte og har påtaget dig langt mere end hvad der kan forventes, ikke bare overfor lille MIckey, men også overfor din nabo. Det kan godt være hun er lidt sur på dig, men ved du hvad? Hun HAR BARE at indse, at det er for hendes eget og Mickeys bedste, for det er det. Du har gjort så meget for de to og jeg tror jeg snakker på hele HF's vegne, når jeg siger at du er lidt af en helt ;)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Joey-Salome

Hold da op ... har ikke været på i et par dage, og nu har jeg så fået læst tråden her siden jeg var på sidst. Hvor er det bare trist. Og hvor gør det mig sur, når folk kan handle så TOTALT egoistisk som din nabo har, TS. Hun ville have en hund KUN for sin egen skyld, og anede intet - og havde ikke gidet sætte sig ind i - en hunds behov inden hun anskaffede en. Og så alt det her, med at hun ikke magter selv de mindste ting, det er simpelthen for galt. Der står hunden og har brug for ordentlig kost, lufteture og dyrlæge, og det skider hun bare helt åbenlyst på. Hvis man er syg, så er det ens eget ansvar at erkende sin sygdom - og de begrænsninger, den sætter for én. Og hun bør - undskyld, men jeg bliver gal - sgu ikke have så meget som en stueplante. Hun ville vel ikke engang gide løfte vandkanden for at vande den, altså. Hvis hun ikke kan bukke sig ned efter pøller, gud ved hvor ofte hun så skifter hundens vandskål - der skal man da også bukke sig ned? Og står hun så bare op og hælder hundemad ud over gulvet eller hvad? Det er jo vanvittigt.

Jeg synes det er godt, at Dyrenes Beskyttelse har været hos hende, men når man lige har læst hele historien og udviklingen i den som jeg lige har, så sidder man altså og er tudeklar over, at den hund ikke STRAKS bliver fjernet fra hende - jeg ved ikke, hvad der skal til for at nogen har mandat til det, men jeg synes godt nok, der er rigeligt, til at hun ikke burde have Mickey fem minutter mere. Hun har fået chancer, fået hjælp, har mødt forståelse og hvad ved jeg, og hun gør stadig ikke en skid ordentligt. Nu er jeg ikke megafan af Dyrenes Beskyttelse, de kan tit være meget careless og ligegyldige, desværre, tja ... jeg ville kontakte Dyreværnet også nu, hvis det var mig. Forklare dem sagen - og at DB har været der. Når hun nu bryder boligforeningens regler for husdyrhold, så tænker jeg, om der kunne gøres noget der for at hunden bliver fjernet fra hende?

 

TS, du har gjort mere end du nogensinde skulle for hende. Det er flot, du prøvede. Og stort af dig, at du hjalp med så meget og gav Mickey gaver og hvad ved jeg. Jeg forstår dig godt, det får man lyst til, fordi man ønsker et bedre liv for hunden. Men i længden holder det jo ikke. Og naboen har bevist, at hun IKKE lærer at tage ansvar, synes jeg. At hun aldrig kommer til at kunne have en hund, så længe hun er og opfører sig som hun har i det her.

Puh, hvor sådan noget her gør mig ked af det og vred. Hvor fanden er folks hjerner henne, altså. Og deres omtanke for andre levende væsener. Hun hævder at holde af Mickey - men hun er kold i røven over, hvad han har brug for og gør nærmest intet selv for at passe ham. Så holder hun ikke af ham - hun holder af det, HUN vil have ud af ham. Og hun giver ikke noget. Føj for den lede.

Jeg håber virkelig, at det her ender med, at Mickey får et godt hjem, hvor han kan leve et anstændigt hundeliv.

 

Og mange kram og tanker til dig, TS, sikke en møgsituation, du er blevet presset ind i. Det sucks bare, og jeg er rigtig ked af det på dine vegne. Men det er så sindssygt flot, at du ikke gjorde som de fleste gør og bare lod som ingenting og blandede dig udenom fra starten. Du hjalp og håbede på en positiv udvikling. Den kom ikke. Så havde du balls nok til at tage den ubehagelige konsekvens at kontakte en dyrevelfærdsorganisation, selvom det ville gøre dig upopulær hos din nabo. Masser af mennesker ville bare have trukket på skuldrene og tænkt "det angår ikke mig". Så igen hatten af for dig, at du gider bruge al den tid og energi på at hjælpe en lille hund, som er faldet i de forkerte hænder. Alt det bedste herfra til dig og til Mickey. Og SKAM få den nabo. Sygdom er ikke en undskyldning for at være en byrde for andre - og for at vanrøgte en lille hund. Og ja, jeg synes det er vanrøgt, når man ikke vil tage den til dyrlægen, ikke vil lufte den, ikke vil tage sig af dens symptomer på forkert fodring eller anden sygdom og i det hele taget ikke opfylder en hunds basale behov.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvor trist situationen end er, så skal vi huske på at denne situation faktisk er mere normal end vi måske tænker over...

 

Det er ikke fordi jeg vil forsvarer Mickeys ejer, men jeg mener bare at før man råber "brænd heksen", må vi huske at vi ikke kender til denne historie udover hvad vi læser i tråden... Og selvom vi selvfølgelig skal stole på TS, så må vi bare også stole på at DB ikke ville forlade en hund hos en dyremishandler i en måned, hvis der var tale om grov og virkelig skadelig håndtering og omgang med hunden...

 

Udover at han burde komme til dyrlægen kan vi jo faktisk ikke pege fingre... Foder er en smags-sag for både ejer og hunden, vi har alle forskellige holdninger, men faktum er at man ikke kan bebrejde folk for at fodre med Frolic og Xtra foder, det overholder de krav der nu engang er til hundefoder, og det må man acceptere...

 

Dexter havde Diarré i to dage og tabte sig næsten to kg, og blev faktisk klassificeret som MEGET undervægtig... Så at Mickey er tynd, kan man ikke rigtig dømme efter; Hvis han har haft diarré så længe ville alt andet være unormalt!

 

Jeg ser det ikke som en ejer der "ikke vil" sin hund, men som en ejer der tror hendes hund har det helt fint... Forhåbentlig har hun ved dette besøg fra DB lært en hel masse, og ved hvad hun har fået... Men lets face it; Der findes MANGE hunde i Danmark som aldrig bliver luftet, altså kommer til dyrlægen og som altid er alene hjemme...

 

Det virker til at Mickeys ejer giver ham kærlighed og nusning indenfor, hvis hun lærte nogle tricks til hvordan hun kunne aktivere ham indenfor, kunne hun måske stille og roligt komme ovenpå, nok til at gå længere ture...

 

Hvis folk lytter, og er villig til at forbedre sig synes jeg at det er okay at give dem en chance... DB har tydeligvis skønnet at hunden ikke var så syg at den krævede akut behandling, så havde de fjernet den med det samme.

 

Men når dagen er omme, så synes jeg det er vigtigt at huske på at vi SKAL reagere.. Og jeg synes det er super flot af TS at hun har sat dette igang så Mickey og hans ejer kan få hjælp og viden til at få et godt liv sammen. Der er alt for mange mennesker der bare lader stå til, og havde Mickey måske skulle vente en måned, så havde han måske ikke haft det særlig godt.. Nu kan vi bare håbe at han kan mærke forbedringerne i sit liv rigtig hurtigt.

 

(Og igen; Diarré skyldes ikke nødvendigvis forkert fodring, hvorfor skulle han pludselig reagere på sit foder som han altid har fået? Jeg tror mere på at det er stresset over en flytning der har forudsaget diarré, Dexter får diarré fra det ene øjeblik til det andet hvis han bliver stresset eller ivrig!)

Link til indlæg
Del på andre sites

Lige kort inden jeg går i seng... Er helt drænet for energi, så orker ikke mere idag...

 

Hendes veninde luftede Mickey her ved en halv-18 tiden. Man kan sige, at det godt at han i det mindste kom ud, men i mine øjne bryder hun allerede sin løfte til DB ved ikke selv at kunne klare/overskue at gå ned med ham - som hun ellers fortalte at hun ville gøre...

Link til indlæg
Del på andre sites

 

. DB har tydeligvis skønnet at hunden ikke var så syg at den krævede akut behandling, så havde de fjernet den med det samme.

 

Det tager du desværre rigtig meget fejl. DB har ingen ret til at fjerne nogen dyr. og det kan blive noget rigtig langtrukken og sejt noget hvis et dyr skal fjernes fra en person i danmark. Det skal nemlig først til politiet og sådan ting har politiet desværre utrolig sjælden tid til at tage sig af medmindre der er penge eller narko indvolveret.

 

Selv ingengang åbenlyst og grov vanrøgt eller mishandling af dyr, bliver der gjort særligt meget ved. DB har desværre ingenting at skulle have sagt. Deres job består oftes blot i at kører ud til folk, få en sludder for en sladder, følge det op med et besøg eller et telefon opkald.

 

I danmark er det jo også sådan at ingen hund må udsættes for unødig smerte eller angst, men det er et vidt begreb og tolkes meget forskelligt og KAN tolkes og strækkes forskelligt, sådan at man selv i vanvittige situationer kan slippe godt fra det. I øvrigt er det nok at en hund har mad og vand og læ, så er alle krav opfyldt. Det er dybt dybt sørgeligt og tragisk, men sådan er det desværre. Så i et tilfælde som med lille Mickey er det desværre fuldkommen håbløst at stille noget som helst op.

 

 

 

Til trådstarter, jeg synes som mange andre du har gjort et flot stykke arbejde. Og jeg genkender den følelse du sidder med lige nu, som sikkert er en flad tom fornemmelse, følelesen af at du overreagerede. Jeg har selv engang meldt en sagt til DB, og jeg følte at det var i sin gode ret og var sikker på at der blev gjort noget. Da DB tog afsted, sad jeg med en meget tom og træls følelse inden i, for som i det her tilfælde var det bare en sludder for en sladder og 5 minutter efter de var gået, skete det samme igen.

Når nogen man har tillid til som feks et såkaldt dyreværn som DB, bagatalisere det så meget, så mister man modet og tænker at man måske også overreagerede og pludselig synes man slet ikke det var alvorligt alligevel, men det VAR det og det var derfor du reagerede i første omgang. Stol på det !

 

At en hund ikke får ordenlig lufteture og bor hos en ejer der tydeligvis ikke magter længere end til sin sofa og tilbage igen, det gør ondt i ens hundehjerte, man ville sådan ønske at man kunne banke fornuft ind i knolden på sådan en kvinde. Men mod dumhed kæmper selv guderne forgæves og jeg mener det er dumt, det er tudedumt af anskaffe sig en hund, hvis man VED man ingen penge har og man ved at det er en dagsopgave at gå ti meter ned af opgangen og tilbage igen. Det er tilmed utrolig egoistisk , for det er kun med tanke på egne behov, hun har sikkert tænkt at det kunne være hyggeligt med selskab, for hun er sikkert ensom. Måske har hun også tænkt at hun så kunne komme ud at gå, men inders inde vidste hun nok godt det var en umulig opgave.

 

 

Desværre desværre med sådan situationer som overstående er der ingenting man kan gøre, intet. Man kan ikke tvinge folk til at gå til dyrlæge med deres hund, til at lufte deres hund eller til at ofre mere end 35 kr på hundefoder.

 

Jeg passede engang hest hos en kvinde som havde 4 schæfer hunde, de boede i en boks i stalden og kom måske ud 5 minutter om dagen, og så blev de foderet med hestefoder og lidt hundepiller i ny og næ. De var skøre i hovedet og dybt understimlueret og levede i det hele taget en sølle og ensom tilværelset, men man kunne have meldt dem fra nu og til juleaften, ingen ville have gjort noget, for de havde mad, de havde vand og de stod i læ i en hesteboks.

 

Jeg passede hest der i et halvt år og fik så vis snak med kvinde, som egentlig var temmelig ligeglad med sine hund, snakket mig frem til at jeg kunne tage hundene ud og lade dem løbe rundt mens jeg passede hestene, fordi så fik de da 2 timers motion om dagen i stedet for 5 minutter, jeg fik lov at strigle/børste dem og jeg købte tørfoder og lidt tyggeben af de billige oksehud til dem. De hylede og pev når de hørte jeg kom og jeg fik masser af slik og nys fra dem, og jeg græd i flere dage da jeg blev nød til at droppe at passe hestene, jeg græd pga hundene, jeg følte jeg svigtede dem, jeg havde lyst til at tage dem alle sammen med hjem. De har sikkert i rigtig mange uger hver eneste dag lyttede intens efter om jeg kom , det skærer mig dybt i hjertet at tænke på endnu.

 

 

Så jeg kan sagtens forstå hvordan du har det med Mickey.

 

 

Sådan møder man desværre mange dyr på sin vej som man ikke kan redde, men måske kan gøre livet lidt sjovere for i en periode.

 

Hvis du kan komme i kontant med kvinden igen, så tilbyd at passe mickey måske en gang om ugen i nogen timer eller gå en tur med ham 3 gange om ugen. Sådan at du stadig kan overskue det og ved at du gør mickeys liv lidt mere indholdsrigt som et rigtig hundeliv bør være.

 

Stort knus herfra.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Joey-Salome

Stella har ret - at DB bare går igen betyder ikke, at alt dermed er ok. Jeg har hørt SÅ mange crazy ting, hvor DB ikke bare gik igen, men tilmed ignorerede dyr, som blev mishandlet, solgt ulovligt og hvad ved jeg. F.eks. på et marked, hvor DB havde kredsformand ude sammen med en dyrlæge, og hvor der blev solgt kattekillinger, som kun var 6 uger (selvom de ifølge loven skal være 12 uger), killingerne stod i små bure og var drivvåde af regn og rystede af kulde. DB gjorde intet og deres tilknyttede dyrlæge hævdede bare, at killingerne skam var i den salgsklare alder - hvilket var lodret løgn. På samme marked var også næsebjørne, som var vanrøgtede og havde store sår, som ikke blev behandlet og hvad ved jeg. Hvilket dyrlægen og kredsformanden også blev gjort opmærksom på og så, men bare sagde, at alt så ok ud. Det sucks, at der ikke bliver gjort mere. Og samtidig så skal DB altid prale og spille selvfede i deres blad om aaaaaalle de dyr, de har "reddet". Vorherrebevares. Suk.

Og sikke en trist historie, Stella ... det er så frygteligt at være vidne til dyr, som bliver behandlet dårligt, når man står magtesløs. Der er alt for mange tilfælde af sådan noget.

 

Det er ligeledes rigtigt, at DB ikke har mandat til at fjerne dyr, som bliver vanrøgtet - det er en sag for politiet. Som desværre ofte har andet at lave og prioritere.

Hvilket også er derfor, jeg samtidig ville gå til Dyreværnet og høre dem, hvad de siger til det. Jeg ved ikke, men igen - det kan ikke skade at oplyse dem om det, og jeg ville også prøve at få noget trumfet igennem via boligforeningen, nu naboen bryder deres regler. Jeg ønsker ikke for Mickey, at han oveni alle de skiftende hjem også skal omkring et internat - jeg ville ønske, at naboen selv indser, at hun simpelthen ikke er i stand til at give en hund et værdigt liv (hvilket hun måse kunne, hvis også Dyreværnet kom på besøg og snakkede med hende om forholdene samt boligforeningen, så hun forstår, at det er alvor, og at hun ikke bare kan gøre som det passer hende) og så kunne TS måske hjælpe hende med at finde et nyt hjem til Mickey.

Suk, hvor er det bare synd for den lille vaps. Og alle de andre hunde og dyr, som ligger under for menneskers tankeløshed, uvidenhed og endeløse egoisme.

Link til indlæg
Del på andre sites

Ej, men jeg tror da næppe at hun ville vende ryggen til og sige "Vi snakkes om en måned", hvis hun mente at der var tale om et dyr der blev vanrøgtet... Igen forstår jeg ikke den mentalitet ihvertfald; Hvis jeg vidnede en autoritet ikke opfylde sin pligt, så ville jeg afgjort gå videre med det..

 

Hvad er pointen så ved at ringe til DB? Det har jo INGEN betydning hvad den dame havde sagt, uanset hvilken vej den så var "faldet"... Hvis DB er SÅ ringe en instans, så synes jeg at man skal boycutte dem totalt! Jeg har aldrig haft dårlige erfaringer med dem, og det jeg mener med at hun havde fået den fjernet er at hvis dyret har ligget og været dehydreret og været ved at dø af sygdom, så havde hun nok igen brugt længere tid på at overtale ejeren til at dyret skulle til dyrlæge fremfor at sige; Vi ringes ved om en måned!

 

Men igen er det måske bare mig der har været heldig med de gange jeg har haft brug for dem, hvor de virkelig har gjort en forskel... Måske dagens danmark bare er blevet sådan at folk er generelt ligeglade... Og dem som ikke er vælger så bare at sidde tilbage og ikke tage kampen op med dem som bruger deres erhverv forkert....

 

Måske jeg bare ser tingene anderledes fordi jeg ser det "udefra", og ikke selv sidder med de samme organisationer omkring mig... Vi vil alle vælge at takle problemer på forskellige måder.. DB er en forening der er til for at hjælpe dyrene, og vejlede deres ejer...

 

Jeg synes i en sag som denne, fremfor at råbe "Brænd heksen", så skal man sætte sig ned og tænke vi alle er startet et sted! Der er faktisk RIGTIG mange som køber en hund, og tror de ved hvad de går ind til og efterfølgende må de stille deres holdning ved døren og ændre holdning... Vi kan ikke spå om fremtiden, og vi kan IKKE vide alt! Selvfølgelig er det trist at nogen folk anskaffer sig en hund uden tanke på hvor meget aktivitet hunden kræver... Men udover at hunden har diarré og ikke ved den ikke må tisse i opgangen, så kan jeg virkelig ikke se hvor damen er gået så gal at hun skulle forbydes at have hund?

Det er i mine øjne tydeligt at hun elsker hunden, og TS har selv fortalt at ejeren virker til at nusse og kæle hunden indenfor... Selvom jeg er helt enig i at udfordring og aktivering er en super vigtig del af hundens liv, og dens livskvalitet er nedsat pga manglen på dette; Så lider den jo ikke det vilde overlast? Den får mad, vand og kærlighed... Vi har dømt os til at hunden burde komme til dyrlæge fordi den tisser i opgangen, men vi har ingenting at bygge det på... Dexter kan altså tisse RIGTIG meget (min mor troede også han var syg første gang vi luftede hunde sammen)... Og som sagt får han diarré ved det mindste stress... Nogle mennesker er bare "Vi venter lige og ser"typen... Og i mange tilfælde ordner mange ting sig af sig selv (F.eks. diarré forudsaget af en flytning)... Jeg synes da bestemt ikke man skal "se tiden an" med sin hund, men faktum er at hvis man får en hund, og hun har haft hunden i FEM DAGE, så ville jeg altså heller ikke rende til dyrlæge med den medmindre hunden var dødeligt syg eller smerteplaget, og vi ved ikke hvad damen fra DB har sagt, men jeg antager at TS nok havde gjort opmærksom på hvis DB havde tænkt hunden ville dø indenfor de næste par dage...

 

Jeg skal ikke retfærdiggøre et fremmede menneskes måde at håndtere ting på, men jeg synes man skal passe på med at dømme folk.... Måske Mickeys ejer har lært allerede nu... Hun kan ikke smide 100 kg og hoppe frisk ud af sengen i morgen; Det tager tid?

 

Og helt ærlig, jeg synes altså ikke man skal skydes for at få en til at lufte sin hund engang imellem; I det mindste kommer hunden ud! Hun kunne have ladet den sidde inde og sprænge blæren! Jeg ved godt hun har lavet en aftale, men nogen gange må man også bare være realistisk, hvis damen er i smerter så synes jeg da det er helt okay at bede en anden lufte hunden; Det er også at tage ansvar! Helt korrekt at hun skulle have haft dette i orden inden hun anskaffede sig hunden... Men nogen gange må man altså også bare håbe at folk lærer af deres fejl!

 

Hold øje med hunden, men lad være at spionere... Bare tjek om den har det godt...

 

Omkring trappepisseriet kan jeg kun sige at det faktisk er en af grundene til rigtig mange boligforeninger ikke tillader hunde... Hunden er trænet til ikke at må tisse indenfor.. Desværre lugter en trappe opgang ofte som "udenfor", og derfor kræver det træning at lærer hunden ikke at tisse der; Specielt hvis han ikke er opvokset i en lejlighed!

 

Igen påpeger jeg at det ikke er et forsvar af Mickeys ejer... Jeg mener blot man nogen gange skal give folk en chance for at være glade selvom de måske startede ud forkert....

Link til indlæg
Del på andre sites

Som jeg ser det, har du lige nu 2 valg :D

 

Du kan vælge at genoptage kontakten og lade som om intet er sket. Prøver at overtale hende til at skifte hunden ud med en kat????

 

Du kan også vælge at ignorere hende og hunden og vide, du har gjort alt hvad du kan for hende.

 

Du kommer ikke længere med hende, før HUN er klar til det.

Link til indlæg
Del på andre sites

Lad mig prøve at opsummere:

 

Jeg har boet her i lidt over et år, og i den tid som jeg har kendt/mødt/talt med min nabo har jeg observeret/lært følgende FØR hun fik Mickey:

 

- Meget fokuseret på sit helbred.

- Har meget ondt i ryggen/smerter, og har ofte fortalt at hun ikke kan klare så meget.

- Kan ikke selv handle ind selv, privat firma leverer en gang om ugen.

- Tager en taxa når hun skal nogle steder hen, fx op til stationen, der ligger 3 min gang væk.

- Er meget afhængig af sin søster/venner i hverdagen.

- Hendes daglige rutine er at gå ned på cafeen og spise frokost (1-1 1/2 min gang væk), for så at sidde et stykke tid på bænken før vores opgang for at "puste ud"/hvile ryggen inden hun går op.

 

Jeg har altid talt med hende når vi mødtes, og ofte hjulpet med at bære varer op (før hun begyndte at få bragt indkøb ud) og jeg synes da hun er en flink person. Hun har ofte fortalt mig lidt om sin barndom, og hun har da bestemt ikke haft det nemt med en alkoholiseret far (kender til det fra min mormor) og skilsmisse osv. Jeg tror bestemt at der må ligge noget bag hendes fysiske tilstand. Der vel forhåbenligt ikke nogen som bare beslutter sig for at gro fast i sofen en dag - og æde 50 yankeebar's for at tage +100 kg på.

 

EFTER Mickey:

 

Min nabo henter Mickey i slagelse om TIRSDAGEN.

 

ONSDAG:

 

Opdager at Mickey ikke bliver luftet regelmæssigt, idet en nabo gør mig opmærksom på det - og at der ligger en kæmpe pøl af tis i vores elevator. Jeg ringer på for at høre om hvordan det går med hende og om at jeg skal tage Mickey ud på en tur.Her klager hun over stærke smerter og at hun altså ikke kan komme ud med Mickey. Klokken var ca. 19.30 da jeg ringede på og hun fortalte at hun faktisk var gået i seng på det tidspunkt. Spørger samtidig om det kunne tænkes at det var Mickey som havde tisset i elevatoren, men det mener hun bestemt ikke at det er. Jeg tager som tidligere fortalt Mickey ud på en tur - efter at have overbevist min nabo om at hunde altså godt kan klare/tør/må gå en tur efter at det er blevet mørkt.

 

- På vej ned af trappetårnet tisser han stort set hele vejen ned mens hans går, og da vi kommer ud af døren, flyver han hen til den nærmeste sten for så at stå i virkelig lang tid for at tisse.

- Mickey har dårlig mave og skider ca. 4 gange på den ene tur. Mickey har tyndmave løbende ned af sig, så gør min nabo opmærksom på dette og at han har dårlig mave.

- Min nabo spurgte om jeg vil lufte Mickey i en uge mere til at starte med, da hun har så store smerter og ikke selv kan klare det.

- Efter turen vasker jeg gulv i elevator og trappeopgangen, så der ikke er nogle der begynder at brokke sig over os hundeejere.

 

TORSDAG

 

- Lufter jeg Mickey ca. kl 12, kl. 18 og kl. 22.

- På de ture skider han 9 gange (!!!) og har stadig dårlig/tynd mave.

- Bruger hele formiddagen på at tale med min nabo (er blevet inviteret) om det at have hund.

- min nabo ringer om morgen/formiddag for at høre hvornår jeg kommer for at gå med Mickey, da hun ikke kan huske hvad vi har aftalt.

 

- Jeg konstaterer at han er tynd.

- Forklarer min nabo at nok bør finde et andet fodermærke, idet de hunde som jeg kender som får det mærke også har svært ved at holde vægten. Mht foder så var hun enig, da hendes søster havde sagt det samme, men kunne ikke overskue hvordan hun skulle komme ned til dyrlægen (det er her man ifølge søsteren man skal købe sit foder). Jeg siger at jeg nok skal hjælpe med det.

- Lægger mærke til at Mickeys klør godt kunne trænge til at blive klippet snart. Siger det til hende samtidig med at jeg fortæller at har en neglesaks, så det bliver intet problem når den tid kommer. Hendes svar til dette er, at han ifølge sælger lige har fået klippet klør og er blevet trimmet. Øh ja, siger jeg, men derfor kan dens klør vel godt trænge til at blive klippet alligevel, hvis det ikke er blevet gjort godt nok? Uanset hvad sælger har fortalt dig.

- Jeg anbefaler hende at tage Mickey til et sundheds-tjek hos dyrlægen. Min nabo siger (efter at hun har siddet og fortalt, at hun har 2 pensioner og en god økonomi) at hun ikke har råd til det - før tidligst i næste måned, da hun har brugt alle pengene på Mickey. desuden så kan hun ikke klare at tage Mickey ned til dyrlægen, hvilket jeg også tilbyder at hjælpe med. Siger til at det ville være en fornuftig at spare op/gemme penge til at tage Mickey til dyrlægen næste måned så.

- Ellers bruger vi tiden på at tale om antal lufteture om dagen, fodring - fx at hun ikke skal give ham rester mv indtil vi har fået styr på hans dårlige mave , aktivering, længe af lufteture osv.

- jeg tjekker Mickeys papirer, og seneste vaccination/dyrlægebesøg indskrevet i bogen er fra 2009. Kontakter sælger, da siger at Mickey er vaccineret, men hun kunne ikke huske hvornår. Siger til min nabo, at for hundes skyld, så ville jeg ikke tro på de oplysninger. Det kan min nabo ikke overskue at tage stilling til.

- Vi aftaler at min nabo lufter ham om morgenen og inden hun går i seng. Jeg lufter ham middag og aften.

- Fortæller samtidig, at man ikke må lufte sin hund nede foran opgangen på fællesarealerne, da man ellers risikerer at få en advarsel og at det går ud over os andre med husdyr, at reglerne ikke bliver overholdt. Dette fortæller jeg både som nabo/hundeejer og som bestyrelsesmedlem. Som jeg skrev tidligere, så sagde hun at hun blev nødt til at gøre det, da hun ikke kunne klare at gå længere og hun pga smerter ikke kan bukke sig ned - og derfor måtte vi acceptere at der ikke blev samlet op fra hunden.

- Samme aften - efter Mickeys aftentur - spurgte hun om jeg ikke kunne komme forbi kl 22 og tage Mickey ud, da hun var meget træt og ikke kunne klare det selv. Jeg sagde ja, og tog Mickey igen kl. 22.

- Samtidig aftalte vi at jeg tog ham ud kl. 6.30 næste morgen, da jeg skulle med toget ind mod Handelshøjskolen kl. 7 og alligevel gik med Duffy der.

 

FREDAG:

 

- Mickey tisser foran og op af hoveddøren. Jeg har desværre ikke tid til at tørre op efter lufteturen, da jeg ellers kommer for sent til forelæsning. Siger til min nabo at hun nok bliver nødt til at tørre det op for mig, da folk ellers vil blive irriteret (over os hundeejere) igen.

- Da jeg kommer hjem er ikke fjernet/tørret op.

- min nabo ringer for lige at høre hva' tid jeg kommer og går med Mickey, da hun gerne vil i bad, og da hun ikke kunne huske vores aftale.

- går tur med Mickey og han har stadigvæk dårlig mave, og synes at kunne se lidt blod/rosa farve i hans efterladenskaber.

- Fortæller min nabo at nu er det måske ved at være på et punkt, hvor man bør overveje at tage til dyrlægen med sin hund. Min nabo synes ikke at Mickey har haft dårlig mave når hun har luftet ham, og at det er normalt for mennesker at have dårlig mave flere dage af gangen. Fortæller at vi i det mindste er nødt til at starte med at give Mickey en skånekost, som fx kunne bestå af fx kogt kylling og ris, som kan gi's 5 gange om dagen ca. i små portioner. Det kan hun ikke overskue. Og det er så her jeg begynder at gi' lidt op.

- min nabo ringer til mig senere på dagen for at fortælle at hun havde kontaktet en dyrlæge - og at han faktisk havde fortalt det samme som jeg. Desuden havde hun ringet til sælger for at høre ad, og hun sagde at han havde dårlig mave pga stress/nyt hjem. Hertil sagde jeg, at det var det helt sikkert, men at det var fuldstændigt irrelevant hvorfor Mickey havde dårlig mave, men at man uanset set grunden skulle gøre noget ved det. Hertil siger min nabo at hun altså ikke kunne overskue at stå i kø nede i butikkerne for at købe kylling. Igen sagde jeg, at det skulle jeg nok klare for hende - hvilket jeg havde sagt hele tiden!!!!!! Derefter sagde hun, at hun jo kun havde 100 kr, og ikke kunne klare at gå ned og hæve penge. Desuden, så mente hendes veninde, at jeg gik for meget op i det, og måske bare lige sku' forstå at ikke alle mennesker går så meget op i deres hund (ment på den måde at jeg burde får mig et liv) og slappe lidt af..

 

Min nabo blev ved med at holde på at hun lige sku' lære Mickey at kende, og at hun altså ikke kunne klare så meget.

 

Og det er så her at jeg stod af......

 

Det er her snakken om at tage ansvar, at det har konsekvenser, dyrenes beskyttelse osv kom ind. Min nabo syntes her at jeg var meget grov og uartig. Det skal siges, at jeg hverken råbte eller talte grimt til hende. Talte måske med lidt store bokstaver, men holdt det helt sikkert i en sober tone.

 

LØRDAG:

 

- Elevator fuld af tis igen.

- DB kommer for at tale med min nabo.

 

---------------------------

 

Ingen tvivl om at jeg har det elendigt med at ha' "meldt" min nabo til DB. Det må ha' været forfærdeligt for hende, da DB ringede på hendes dør.

 

Hun holder da meget af Mickey, men hun ved ingenting om hvad Mickey's behov er? Mickey er for tynd - det har 2 mennesker fortalt hende nu - men hun ved ikke noget om "kost til hunde"? Hun kan ikke se forskel på om hunden tisser eller skider (det har hun selv fortalt mig!?) - hvordan skal hun så kunne vurdere om hans afføring er ok?

 

Jeg er bare så chokeret over hvor mange undskyldninger hun har for ALT her i livet. Alle hendes sætninger indeholder "jeg kan ikke klare/overskue".

 

DB kan kun reagere på det de får fortalt. Lige pludselig - efter 3 dage - så har Mickey på mirakuløs vis ikke tynd mave længere, hun har selv gået en lille tur med ham, siger at hun vil gå ture med ham selv fra nu af - og alt er bare så dejligt.

 

Samme eftermiddag/aften er det en anden end min nabo selv som lufter Mickey - og som iøvrigt flår Mickey ind til sig, da Duffy og Mickey gerne vil hilse på hinanden. Så har hun da allerede bevist - igen - at hun ikke vil gøre et ordentlig forsøg? Det er da ok at få andre til at hjælpe sig en gang imellem - men det hjælper da ikke, hvis man er afhængig af hjælp udefra 90 % af tiden?

 

Selvfølgelig fortjener alle en chance - og ja, hun har kun haft Mickey siden i tirsdags - men i lige præcis i dette tilfælde, så er jeg altså meget i tvivl om min nabo falder ind under den kategori som ikke gør!

 

Jeg synes bestemt ikke, at jeg i mine indlæg har opfordret til lægge nogle for had. Dog kan man sige, at jeg pga. min følelsesmæssige involvering ikke kan påstå at ha' fremstået som 100 % objektiv i mine antagelser og genfortælling(er).

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

Hvor er det dog synd for hunden :cry:

 

 

Jeg kan ikke lade være med at tænke om Mickey mon også affører og tisser inde i lejligheden ? Hvis ejeren ikke er i stand til at bukke sig og tørre op, kan de begge blive syge meget hurtigt.

 

 

Jeg synes du har været et virkelig helt fantastisk menneske, at hjælpe hende så langt!

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Joey-Salome
Som jeg ser det, har du lige nu 2 valg :D

 

Du kan vælge at genoptage kontakten og lade som om intet er sket. Prøver at overtale hende til at skifte hunden ud med en kat????

 

Du kan også vælge at ignorere hende og hunden og vide, du har gjort alt hvad du kan for hende.

 

Du kommer ikke længere med hende, før HUN er klar til det.

 

Jeg kan altså ikke forstå, hvorfor hun skulle have en kat? Med en kat skal man bukke sig ned og rense kattebakke - det gider hun ikke. Man skal lege og aktivere katten, hvis den er indekat, og bruge tid på dette, og gerne have et kattemiljø, den kan kradse og hoppe rundt i. Det orker hun nok ikke, og hun vil sikkert ikke bruge penge på f.eks. kradseting. Man skal slæbe tungt kattegrus og foder hjem. OG man skal have den til dyrlægen og tjekket etc.

Den kvinde egner sig ikke til at have dyr, færdig.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kan altså ikke forstå, hvorfor hun skulle have en kat? Med en kat skal man bukke sig ned og rense kattebakke - det gider hun ikke. Man skal lege og aktivere katten, hvis den er indekat, og bruge tid på dette, og gerne have et kattemiljø, den kan kradse og hoppe rundt i. Det orker hun nok ikke, og hun vil sikkert ikke bruge penge på f.eks. kradseting. Man skal slæbe tungt kattegrus og foder hjem. OG man skal have den til dyrlægen og tjekket etc.

Den kvinde egner sig ikke til at have dyr, færdig.

 

Udover at jeg ikke vil dømme om hun egner sig til at have dyr eller ej, så er jeg enig i at det ikke er nemmere at have kat end at have hund.... Jovist er katte mere selvstændige, men en killing/ungkat kræver også opdragelse, aktivering og tilvænning... Kattebakken skal skiftes osv.. Dog kan man jo lave alternative ting som gør det lettere... F.eks. kan man jo have kattebakken på et bord, så man ikke skal bøje sig ned for at rengøre den...

 

Jeg kom forresten til at tænke på at vi fik leveret kattegrus fra olivers, og måske Mickeys ejer skulle overveje at få foder derfra? Det er jo fin kvalitet og ganske fornuftig pris, og leveret lige til døren...

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...