Hop til indhold

Sprøgsmål til enlig med små børn/lille barn og med hund/hunde


Gæst kaslejne
 Share

Recommended Posts

Gæst kaslejne

Jeg har altid gerne villet have hund, og nu ser det ud til at jeg bliver ledig fra januar af og formentlig skal gå hjemme til april.

- Det ville jo være et godt tidspunkt hvis jeg skulle have en hund, tænker på pottetræning, alene hjemme træning osv.

 

Men, sagen er at jeg altså gerne vil have barn/børn engang.

Hvordan klare i hund og børn som enlig? (hvis det findes?)

 

Og hvor lang tid vil i mene at en hund evt. ville kunne være alene hjemme som ca. 5 måneder gammel?

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har altid gerne villet have hund, og nu ser det ud til at jeg bliver ledig fra januar af og formentlig skal gå hjemme til april.

- Det ville jo være et godt tidspunkt hvis jeg skulle have en hund, tænker på pottetræning, alene hjemme træning osv.

 

Du kan jo risikere at blive sendt ud i et eller andet, så tænk dig hellere om en ekstra gang. Jeg har været ledig i et år, og har været på diverse fordummende kurser :roll:

 

Men, sagen er at jeg altså gerne vil have barn/børn engang.

Hvordan klare i hund og børn som enlig? (hvis det findes?)

 

Jeg havde to hunde da min søn blev født. Det gik sådan set godt nok, men i dag kan jeg godt se at det ikke var optimalt. Jeg kunne f.eks. ikke komme til træning med hundene, og det betød at den yngste hund stort set ikke fik nogen opdragelse. Der blev heller ikke gået så meget tur med dem, som det egentlig var nødvendigt for to blandinger af aktive racer. Jeg var jo alene, så enten måtte jeg have barnevognen med eller lade helt være med at gå.

 

Mit indtryk er at man virkelig skal prioritere hunden højt i sit liv, hvis man skal kunne klare at have både hund og baby - og det endda selv om man er to om opgaven. Jeg kender mange eksempler hvor det er endt med enten aflivning eller omplacering af hunden.

Når det gik godt for mig er det dels fordi jeg havde jordens nemmeste baby, der sjældent skreg og aldrig var syg, og dels fordi jeg er "simple living" typen, der ikke går op i at have et perfekt hjem, et aktivt selskabsliv eller en masse fritidsinteresser. Min eneste fritidsinteresse er hundene.

 

Igen, tænk dig om! En hundehvalp er mere arbejde end man lige tror.

 

 

Og hvor lang tid vil i mene at en hund evt. ville kunne være alene hjemme som ca. 5 måneder gammel?

 

Dyrenes Beskyttelse anbefaler at en hund højst er alene 5 timer om dagen. Men i realiteten er de fleste hunde nok alene hjemme i 7 - 9 timer. Hvis hunden dertil sover alene, f.eks. i et bur eller et rum for sig selv, tæller det med som alenetid, hvilket vil sige at hunden reelt er alene i 15 - 20 timer i døgnet. Det er ikke ok!

Hvis man har været god til at træne hunden i at være alene hjemme, kan en 5 mdrs. hvalp godt være alene i en arbejdsdag, men så kræver det også at det bliver brugt flere timer på aktivering og luftning, når ejeren kommer hjem. Hvor mange timer afhænger af race.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg havde ikke hund , før mit barn blev 6 år. Jeg var alenemor med 30 arbejdstimer om ugen, godt nok en lille have, men ville aldrig turde tage en times aftenstur fra et barn der ligger alene.Da jeg fik hund kunne jeg så få naboen til hjælp, så hun lavede sine lektier hos mig , mens jeg luftede, så han kunne se andre hunde.

Hvis vi gik tur med de andre hundeejerer efter arbejde skulle jeg så også have en, der kunne se efter hende(barnet) af de andre mødre.

Det kræver er super fællesskab.

Hvis hunden f.eks kom til skade , skulle jeg på aftenåben dyrehospital og der slæber man jo ikke et halvsovende barn med, der skal op næste morgen.

Min datter har en mand, der er væk en måned af gangen. De har en søn på 2 1/2 år og når manden er væk , ville hun umuligt kunne tage ordenligt vare på en hund. Det ville blive en havehund, uden liv med andre hunde, fordi småbørn kræver så meget tid.

Jeg tror man skal være supersej og have god hjælp, hvis man skal jobbe, have småbarn og nå at socialiserer en hund og efterfølgende lave noget med den.Iforvejen får mange dårlig samvittig med hensyn til børns tid i institution, så hvis man yderligerer kommer hjem til en unghund, der går på væggene, fordi der sksl ske noget nu og her, så knækker tråden.Især hvis barnet er umuligt , overtræt og skide sulten og vil have aftensmad nu og her.

Som du kan læse/hører , vil jeg anbefale dig at vente til du har bestemt, om barn eller hund er vigtigst for dig.Og få kun een af gangen, babyer er krævende og ofte syge, når institutionsalderen kommer.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst kaslejne

Jeg tænker mig skam også om, ellers vil jeg jo heller ikke skrive herinde, går kun i overvejelsesfasen.

 

 

Du kan jo risikere at blive sendt ud i et eller andet, så tænk dig hellere om en ekstra gang. Jeg har været ledig i et år, og har været på diverse fordummende kurser

Jeg kommer på dagpenge, så det går jeg ikke udfra.

 

Jeg kender mange eksempler hvor det er endt med enten aflivning eller omplacering af hunden.

Det kommer i hvert fald ikke til at ske, jeg køber aldrig dyr unden at overveje alt, derfor også denne tråd, og jeg vil aldrig kunne skille mig af med et dyr.

 

Måske et for dumt/ personligt spørgsmål men hvordan ved du at du med garanti bliver alene med barnet?

Det VED jeg heller ikke, men "regner med det"

 

Hvis hunden f.eks kom til skade , skulle jeg på aftenåben dyrehospital og der slæber man jo ikke et halvsovende barn med, der skal op næste morgen.

Hvis det skulle ske, har jeg heldigvis nogen der vil kunne komme og være ved barnet

- Man kan vel også bare tage barnet i barnevogn/klapvogn og tage det med (men behøver jo ikke at gå efter sengetid)

 

babyer er krævende og ofte syge, når institutionsalderen kommer.

Men hvorfor skulle det være et problem, så er man jo hjemme ved barn og hund?

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er ikke for at være negativ , jeg svarer her.

Hvis du går tur efter arbejdstid og din hund skærer en pote op på en skarp sten , og du ikke lige har bil, har du kun en falck forsikring ala dyretranport, den tager ikke babyer med.Og babyer kan ikke sidde i venteværelset i flere timer på dyrehospitalet, fordi den eneste aftens dyrlæge er igang med akut kejsersnit.Og døgnhospitaler til dyr ligger ofte ikke lige om hjørnet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er i min optik et spørgsmål om, hvordan du er villig til at prioritere din tid. En hund kræver tid og tilstedeværelse. I højere grad når den er hvalp ja, men i høj grad også som voksen.

Den skal ud og gå og aktiveres og have din opmærksomhed, også når du kommer hjem fra en hektisk dag på job med killer hovedpine og lige har hentet dit skrigende barn i institutionen, for det er dér dens dag rigtigt starter, efter en meget lang hvileperiode.

 

Men hvis du har lysten, og hunden vil være i stand til at berige din dag med sine behov, fremfor at være en belastning, kan jeg slet ikke se hvorfor det ikke skal kunne lade sig gøre at være enlig med barn og hund.

 

Pt. har jeg 2 hunde, en hvalp på 14 uger og en voksen på 4 år. Derudover har jeg en søn på 1,5. Pt. er jeg studerende på kandidatuddannelsen, har et rengøringsjob og et lille enmandsfirma ved siden af, som af og til byder på 40 timers arbejdsuger og af og til også på 0. Sådan er livet som konsulent. Derudover er jeg instruktør på en træningsplads, hver torsdag og dertil diverse weekendkurser.

Jeg er ikke alene. Jeg har en meget sød og dejlig mand, som aldrig er hjemme :mrgreen: Han arbejder 50+ timer om ugen og er ude og sejle mindst 2 aftener om ugen. Så... Lidt alene-tid har jeg da hvis jeg selv skulle sige det.

 

Hvis jeg tænker over det, ér jeg da begrænset. Jeg kan ikke komme hjem fra en lang studie/arbejdsdag og bare smide mig i sofaen eller tage en spontan tur i biografen. Jeg har en ret aktiv søn og to hunde der kommer til at rende på væggene, hvis vi ikke kommer ud og lave noget. Men 99 ud af 100 dage (og ja, også når det regner), synes jeg det er fantastisk. De gør mig glade, alle tre, og beriger mit liv med sjov, masser af ubetinget kærlighed og et sundt udeliv, på en måde som ingen andre vil kunne. Så jeg planlægger mig gerne ud af de problemer der måtte opstå undervejs.

 

Min søn har fra han var spæd fx. været med til hundetræning, både når jeg underviste og selv gik med egen hund. Hvis man ammer lige inden træningen går i gang, kan baby sove trygt og godt i medbragt barnevogn i et par timer bagefter. Alternativt kan den hænge på maven i en bæresele/slynge. I dag er min søn kun med om tirsdagen når jeg er til hvalpetræning med den lille. Han har mad, vand og legetøj med, og passer faktisk stort set sig selv i den time hvor Modjo og jeg er i gang. Teoretisk set kunne han også være med torsdage, men jeg synes alligevel mine kursister fortjener at jeg er 100% på dem, så derfor bliver han hjemme sammen med sin far.

 

Det ville selvfølgeligt komplicere tingene hvis du fx. fik et barn med kolik eller lign., for selvom det ligger til højrebenet at smide skrigeren i en barnvogn og gå en tur med hunden, så er det ikke sikkert overskuddet vil være til det. Og der er dit netværk nok vigtigt, hvor meget aflastning vil du kunne få?

Men sådan er der jo så meget. Det ville også komplicere tingene hvis du brækkede benet, fik en uhelbredelig sygdom, blev fyret fra dit job eller blev kørt over og døde. Shit happens, og så tager man den derfra.

Det hele handler om din motivation, ikke en masse ydre omstændigheder som du alligevel ikke kan styre. Ellers ville ingen enlige jo kunne få husdyr.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er på dagpenge. Du bliver sendt i aktivering efter meget kort tid og skal være det i 26 uger af gangen. Desuden skal du stå til rådighed med 1 dags varsel hvis jobcenteret finder noget du kan lave.. det er et rigtig dårligt tidspunkt at få hund. Pengene er ikke gode, uvisheden er stressende og alle de ting du bliver udsat for, jobsøgning, møder, og følelsen af at have et jobcenter på nakken konstant er bare en dårlig kombi! Lad være, og få istedet en hund når du er i et stabilt job og kan holde 1-2 ugers ferie :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er på dagpenge. Du bliver sendt i aktivering efter meget kort tid og skal være det i 26 uger af gangen. Desuden skal du stå til rådighed med 1 dags varsel hvis jobcenteret finder noget du kan lave.. det er et rigtig dårligt tidspunkt at få hund. Pengene er ikke gode, uvisheden er stressende og alle de ting du bliver udsat for, jobsøgning, møder, og følelsen af at have et jobcenter på nakken konstant er bare en dårlig kombi! Lad være, og få istedet en hund når du er i et stabilt job og kan holde 1-2 ugers ferie :)

 

Det med aktivering kommer altså an på om man er over eller under 30 år:-) Jeg fik lov at gå i 40 uger (mener jeg) før jeg skulle aktiveres. Og så tog jeg nogle frivillige kurser som udskød altiveringstidspunktet. Men det med penge og uvished kan jeg kun give dig ret i!

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst kaslejne

Hvis du går tur efter arbejdstid og din hund skærer en pote op på en skarp sten , og du ikke lige har bil, har du kun en falck forsikring ala dyretranport, den tager ikke babyer med.Og babyer kan ikke sidde i venteværelset i flere timer på dyrehospitalet, fordi den eneste aftens dyrlæge er igang med akut kejsersnit.Og døgnhospitaler til dyr ligger ofte ikke lige om hjørnet.

1: Det ville godt nok være underligt hvis det skulle ske, og hvis det skulle, skulle jeg da nok finde en løsning? (man kan jo også hvis ingen løsning fandes få dyrlægen hjem til en)

 

Lykkeliv: Tak for dit indlæg, godt og beskrivende og noget jeg kunne bruge til noget :)

 

Det med aktivering kommer altså an på om man er over eller under 30 år:-) Jeg fik lov at gå i 40 uger (mener jeg) før jeg skulle aktiveres. Og så tog jeg nogle frivillige kurser som udskød altiveringstidspunktet. Men det med penge og uvished kan jeg kun give dig ret i!

Hvilken side af 30 år er du da?

- Det med økonomien, så kommer jeg til at tjene mere end jeg gør nu, så er vantil at have med små penge at gøre og har en god opsparing, så der er penge til dyrlægen

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Sus&Siku

Melder mig på fanen her...

 

Jeg er enlig fuldtidsmor til en 4 årige datter og vi fik hvalp i maj mdr.

Meget hårdt i starten, da hvalpen bed, hoppede op osv, al det hvalp nu engang gør :-)

 

Jeg valgte hund efter egenskaber og aktivitet. Han skulle være lille, nem at opdrage, nem at løfte(i tilfælde af sygdom/skader på hunden), en "legekammerat" til min datter. En mindre str som min datter skal kunne gå ture med(med tiden).

 

Jeg kunne have været ego og valgt en hundrace, som jeg synes er fantastisk smuk og interessant(Slædehunderacerne), men det vil slet ikke være smart i min lille familie. Trods jeg har pladsen og marker til at aktivere hunden på, så vil det kræve for meget. Selvom slædehunderacerne er min dømmehunde, så fravalgte jeg det.

Hellere tænke logisk og praktisk :-D

 

Siku kan være alene i 4-5 timer adgangen nu som 6 mdr hvalp. Jeg har ikke haft behov for at prøve 8-9 timer endnu.

Jeg er (uhensigtmæssigt) aftenvagt, så min familie tager sig af min datter og hunden sen eftermiddag og aften, på mine arbejdsdage. Er fuldtidsaftenvagt, så har mange afs og fridage :-)

 

Siku er en mindre "doven" hund, som dagligt får 3 gode lufteture og en masse små ture i haven. Meeen siku vil ligeså gerne bare putte på sofaen en hel dag, hvor han kun kommer ud, når han skal på toilettet. Nem hund aktiveringsmæssigt.

 

Jeg er så heldig, jeg må have hund med på arbejde og Siku har været med 2 vagter indtil videre. Dette fungere rigtig

fint :-) Dette var også planen, inden jeg fik hunden, at han skulle med.

 

Mit råd til dig: Du kan sagtens få en bette hvalp, men gennemtænk din situation. Undersøg racerne, vælg en hunderace/blanding, som ikke kræver det helt store, hvis du forventer barn inden for overskuelig fremtid.

Tænk praktisk for dig selv. Hvis du ikke lige har familie/gode venner i nærheden, skal du stå med det hele selv!

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er over 30, og det gør det arbejdsløse liv lidt nemmere:-)

 

Hvis du er klar til at prioritere hunden (og vente et par år med et menneskebarn), tror jeg at jeg ville hoppe ud i det. Det er hårdt arbejde at have hvalp. Bagefter er det hårdt arbejde at have unghund. Og så er det knap så hårdt arbejde at have voksen hund:-)

 

Personligt kan jeg ikke undvære at have hund. Bella blev hentet hjem 2 dage efter jeg blev fyret, og af samme grund har hun sygeforsikring. Nu har jeg godt nok en mand, men han har indtil for ganske nyligt arbejdet på Sjælland, så jeg var i praksis alene med hunden. Men jeg har et godt netværk og har aldrig haft problemer i krisesituationer. Men min hund er også førsteprioritet.

 

Hvis du er klar til at ofre det der kræves, synes jeg at du skal springe ud i det:-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst kaslejne

Mange tak for svar alle sammen.

Det er nemlig svært med hvornår er det nu det rette tidspunkt, og findes det overhovedet?

- Men nu må jeg så også se til den tid, hvordan og hvorledes.

Af hunderacer har jeg 3 favoritter og det er ikke nogen store hunde (men self. kræver små hunde også meget motion), jeg er vokset op med hunde, så jeg ved hvor meget de kræver.

Min farvorit racer er; Cavalier, chihuahua & Gravhund (sidstnævnte er jeg vokset op med, og er næsten en familie racer, da både mor og bedsteforældre har og har altid haft den race)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gravhunde er jo nogle bæster:mrgreen:

 

Og nej, jeg tror aldrig man kan finde det perfekte tidspunkt. Mit var helt hjernedødt, og synes egentlig at jeg har klaret det ret godt og fået en god hund ud af det (selvom hun er irriterende teenager).

 

Uanset hvilken af racerne du går efter, så kig dig godt for! De døjer med nogle grimme sygdomme i racerne, og hold dig for alt i verden fra chihuahuastar!

 

En omplacering kunne jo være en mulighed, men kig dig om muligt endnu bedre for. Folk er nogle svindlere og banditter (arh, ikke alle jo:-)), så sørg for en fornuftig prøveperiode hvor pengene evt. er deponerede til betaling.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes at en dsg er en alletiders første gangs hund :5up: nem at træne og god og lydig, når du har lagt arbejde i den så vil det hele betale sig når den er blevet voksen. Og så er racen stort set sygdomsfri, altså der er ikke noget der lægger til racen.

 

Jeg fik min dsg på et virkelig underligt tidspunkt :lol: boede et sted hvor jeg ikke måtte holde hund, men skulle flytte 6 mdr. efter. Jeg havde læse ferie fra gymnasiet og det var sidste år og det var ret genialt et tidspunkt at få hvalp på :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...