Hop til indhold

Irsk ulvehund - diverse spørgsmål


Gæst LadyDay
 Share

Recommended Posts

Gæst LadyDay

Ak ja, så har jeg været på hundeudstilling for første gang, og det giver jo ekstra inspiration i forsøget på at beslutte hvilken race min kæreste og jeg skal have den dag det bliver tid til at få vores første hund.

En race jeg har tænkt på før, og er blevet endnu mere interesseret i efter at have mødt en masse skønne eksemplarer på udstilling, er den irske ulvehund. Fantastisk dyr! Men der er nogle spørgsmål der presser sig på, for at vurdere om den race kan være noget for lige præcis os.

 

Den store bekymring er om hvor vidt det er en god race at have når vi begge har arbejde... Flere racebeskrivelser siger at den ikke er glad for at være alene hjemme for længe. Det er der jo på den anden side ingen hunde der er tænker jeg, de er jo flokdyr. Den vil komme til at være alene hjemme 7-8 timer om dagen mens vi er på arbejde. Med tiden vil vi have en hund mere, men hund nr. 1 skal jo naturligvis lige blive voksen først. Den vil sandsynligvis få selskab af en kat fra dag 1. Hunde sover i soveværelset i vores hjem, så den vil ikke blive ladt alene om natten. Dertil er den naturligvis en del af familien og vi elsker at bruge tid med hunde, så den vil ikke blive henvist til en krog og ignoreret når vi er hjemme! Hvad er jeres erfaringer? Vil en ulvehund kunne trives under sådanne forhold eller er det for meget alenetid?

 

Det andet store spørgsmål mht. en sighthound er hvorvidt det er helt umuligt at gå med den uden snor? Vi træner gerne indkald til vi bliver blå i hovederne, men vil det altid være for stor en risiko med en sighthound, der jo kan få øje på et dyr langt væk og løbe usandsynligt stærkt?! Eller kan det fint lade sig gøre at træne den til at have så stabilt et indkald at den vender om selvom den har fået øje på et lækkert byttedyr?

 

Jeg ved en ulvehund ikke just er en høj-energi hund. Det er jo for så vis udemærket, især når man tænker på at vi jo også gerne vil have et barn eller to engang i fremtiden. Men samtidig elsker vi at gå traveture i naturen (1-2 timer) af og til. Kan en ulvehund i god form fint holde til det eller er det for meget for dem?

 

Jeg vil rigtig gerne arbejde med vores hund, dvs. dyrke en hundesport af en slags. Jeg går ud fra en ulvehund vil elske lure coursing? Er der andet i dyrker med jeres ulvehunde eller tror de ville nyde? Jeg tænker at agility, flyball, frisbee og den slags slet ikke duer med en ulvehund...! Lydighedstræning (rally og sådan) på et højt plan (vi vil naturligvis gå til hundetræning med den, både hvalpemotivation og vidergående hold) siger mig ikke det store. Trick-træning er sjovt. Det der er vigtigt for mig er at (sam-)arbejde med hunden i det daglige! Hele dens liv, ikke kun mens den er hvalp og unghund. Jeg mener det er væsentligt for et nært forhold og for en glad hund!

 

Er der nogle særlige ulemper i har bemærket ved at have en så enormt stor hund? Ud over de åbenlyse, såsom at man ikke skal efterlade mad ubevogtet på køkkenbordet! Er det for eksempel ligetil at have den med i en ikke specielt stor bil? Findes der bure der er store nok til en fuldvoksen han eller kan man godt opgive burtræning (vi har naturligvis ikke planer om at holde hund i bur, men de er godt som hygge-opholdssted til hunden, gode som opholdssted på udstillinger og på besøg hos folk osv)?

 

Anyway, det var de spørgsmål jeg lige kunne komme på nu. Håber nogen kan hjælpe :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst LadyDay

Tak :-) Man skal jo tænke sig om inden man vælger hvilken race man skal have! Har set temmeligt mange eksempler på folk der har valgt racer der var helt, helt forkerte for dem (du ved, folk der vil have en sofahund og ikke gider ret meget aktivering og træning og så vælger en alaskan malamute, en schæfer eller den slags. Det går gruligt galt!) så jeg vil helst helgardere mig og gennemtænke alt inden der bliver købt nuttet hundehvalp!

 

Men ja, det er et fantastisk syn sådan en irsk ulvehund! Og ikke nok med at de er imponerende at se på, så skulle de også være super kærlige, blide, klog hunde der eeeeeeelsker at hygge med deres mennesker! Og så ser de så herligt pjuskede og rare ud! :lun:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har hørt en del godt om denne opdrætter: Wolfhouse ~ About Wolfhouse ~ Irish Wolfhounds (primært at hendes hunde bliver markant ældre end normen for racen)

 

Umiddelbart ser det ikke ud til, at hun fortsat opdrætter, men det kan jo være, at siden ikke er opdateret. Uanset hvad tror jeg, at du vil kunne få svar på rigtig mange af dine spørgsmål der.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej, uh jeg kan godt forstå du er forelsket ulvehundene, de er bare noget helt særligt:lun:

 

Mens jeg stadigt boede hos mine forældre havde vi en borzoi, så det er dens størrelse og væremåde jeg har erfaring med. (eller dvs. Vi havde to, men den første døde desværre meget tidligt:cry:.)

 

Alene hjemme: vores hund havde ingen alene hjemme problemer. Han var alene det der svarer til en skoledag, altså ikke helt så længe som de 8 timer du snakker om.

 

Kat: han kom fint ud af det med vores kat, som godt kunne finde på at ligge og putte sig i pelsen hos ham. (han delte også gerne sine kødben med vores fritgående høns:lol:)

 

Uden snor: vores havde et perfekt indkald på indhegnede områder. Vi forsøgte en enkelt gang at slippe ham på den daglige tur rundt om søen, med det resultat at han løb! Og det går altså stærkt!:shock: Vi gentog ikke succesen, og han fik snor på fremover.

 

Traveture: Bozzy havde som ung ikke problemer med længere gåture. Da han blev gammel fik Han lidt problemer med hjertet og det begrænsede ham jo den sidste tid. Vi gik ikke langt med ham før han var HELT færdig med at vokse. Den første borzoi vi havde blev aflivet pga. Knoglekræft, så vi har muligvis været lidt overforsigtige med nr. To. Så vidt jeg ved er der ret stor forskel på mynderacernes udholdenhed, så mon ikke du kan få mere info hos ulvehunde folket om det?:-D

 

Træning: der skulle arbejdes for at finde noget at motivere ham med. Hverken legetøj eller godbidder var super interessante, og han gad ikke mange gentagelser. Det er vidst generelt for mynderne, at man som træner skal være kreativ:mrgreen: Lure coursing vil de fleste rigtigt gerne.

 

Ulemper: den er STOR, og man skal have huset til den. Vores havde sin egen stol (eller... Han indtog sin egen stol) + en ordentlig hundeseng at sove i.

Vi havde en stationcar, så der var ingen problem i at køre med ham, men i en lille bil fylder hunden jo let hele bagsædet.

 

Derudover er der jo en specielt charme ved at blive forsigtigt omfavnet af din hund, når du kommer hjem.:blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Før man anskaffer sig en irsk ulvehund, er der en hel masse man skal have klaret først. En af de vigtigste er om man har en dyrlæge der kan ekspedere sådan en. Er dyrlægen ikke klar over nogen af de ting der følger med denne race kan de nemt stille forkerte diagnoser, eller iværksætte unødig behandling, eller det der er værre. Lad det være sagt at en irsk ulvehund ikke hører til de sundeste racer her i verden. Man skal sjældent til dyrlægen med småtterier, det plejer at være et eller andet alvorligt, eller livstruende. Accepter at det er en race der oftest kun bliver 6-7 år gammel. Min førte og hidtil eneste ulvehund blev kun 5.

 

En udvokset ulvehund med helbreddet i orden kan sagtens klare gåture på 1-2 timer. Men de kan ikke klare lange cykelture. De er af natur kortdistancesprintere, og ligesom mange af de store katteracer udstyret med forhodlsvis små hjerter. Den energi de skal bruge til en sprint kommer fra muskeldepoterne. Derfor oplever man at en mynde der kommer tilbage fra en galop med ca 60km/t ikke hyperventilerer som mmange andre racer gør det, hvor hjertet ha rkapacitet til at kunne forsyne musklerne mere direkte. Lageret i muskeldepoterne slipper hurtigt op, en myndesprint varer sjældent mere end 2-3 minutter. Dog er de asiatiske racer mere udholdende.

 

Mens hunden vokser er der en hel masse man skal tage sig i agt for. En af dem er for meget motion. Ingen lange gåture, men hellere leg på en græsplæne. Viser hunden tegn på træthed skal den straks have lov til at hvile sig. Fodring og vækst er et kapitel for sig, hunden må ikke få for meget protein, og man skal skåne leddene.

 

Der er meget man skal vide inden man går ombord i den race.

Det internationale ulvehundeforum er stedet hvor ulvehundefolk og wannabes fra hele verden mødes, og hvor der er ekspertice i de mere racespecifikke forhold. Det er klubuafhængigt, ulvehundeblandinger ses også. Sproget er engelsk, der kræves login. Irish Wolfhound International Forum • Index page

 

Alene hjemme problemet er efter min mening ikke større/mindre end ved andre hunderacer. Nogen er bedre til det end andre, det afhænger også af individet, ikke kun racen.

 

Mynder fascineres af noget der bevæger sig hurtigt. De kan lære indkald, og man kan lære dem at gå uden snor, men alt med forbehold. Man kan ikke træne en mynde til man bliver blå i hovedet. For mange gentagelser, og de går død i det. Men man kan få et rimeligt indkald, ved tålmodigt at træne indkald nogen få gange efter hinanden på alle tænkelige tidspunkter og steder. Det er uklogt at færdes med en mynde uden snor på steder hvor der er vildt. Mynder er genetisk avlet til at udføre drivjagt, og nedlægge et bytte uden menneskers indblanding, de arbejder selvstændigt. Det er en udfordring, for er haren der løber mere interessant end din godbid?

Efterhånden er der jo vilde kaniner over alt. Men en ulvehund er for tung til at have nogen reel chance for at løbe en kanin op. Men hvad så når den mister sporet? Jeg synes det er en dårlig ide at slippe en mynde af linen på ukendt territorie. Jeg vil anbefale at hunden først stifter bekendtskab med området i snor, samt et omliggend eområde på mindste 200 meter i alle retninger. Kender hunden terrænet vil den efter en afsluttet sprint selv vende tilbage til ejeren. Kunsten er at blive stort set hvor man er, men gøre sig så synligt som muligt.

 

Har man mange pensionister med flexi-terriere i området er det lidt træls med en ulvehund. Flexiterrierne angriber næsten altid, og man står og skal holde 60-90 kilo hund fra at svare igen.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst LadyDay

Tak for svarene :-)

 

KimC:

 

Tusind tak for det fyldestgørende indlæg! Jeg er opmærksom på at der er særlige ting man skal være opmærksom på med en sådan hund. Specielt fordi de vokser så hurtigt! Men du pointerede også nogle særlige ting at være opmærksom på jeg ikke selv havde tænkt over! Tak for det! Heldigvis er det jo alt sammen ting man kan klare så længe man er opmærksom på hvad der følger med en stor mynde!

Du har ret i at det er værd at overveje at de ikke lever ret længe. Og man ikke kan være sikret en hund der bliver 10+ år gammel selvom man vælger opdrætter omhyggeligt, gør alt hvad man kan for at sikre dens sundhed, med foder osv. Det er trist! Dog vil det ikke afskrække os hvis vi kommer frem til at i.w. er den helt rigtige race for os. Så må man bare nyde dem så længe man har dem og passe godt på dem!

Tak for dine råd mht. luftning af mynder :-) Noget af det jeg selv har tænkt meget over er muligheden for at lade en mynde sprinte. Det synes jeg jo den bør have mulighed for, helst hver dag! Hvad gør du med dine? Tager du dem med ud til en stor, åben mark et sted de kender og lader dem løbe? Eller har du fundet et område med et højt hegn omkring hvor de kan strække ud? Min kæreste og jeg bor i Århus og er igang med de "indledende øvelser" for at købe hus her i byen. Så jeg krydser fingre for at vi finder drømmehuset i nærheden af et sted hvor det kan lade sig gøre at lade en mynde løbe, men ellers kører jeg gerne efter det. Hvor ofte får dine, specielt naturligvis ulvehunden du havde engang, mulighed for at løbe? Hvad vil du anbefale som minimum? (Ikke at vi vil gå efter minimum, men hvis vi kommer til at bo et sted hvor der er en længere køretur til et sted hvor en ulvehund kan få lov at løbe stærkt, så er vi jo nødt til at overveje stærkt om vi magter en længere køretur dagligt eller om det er bedre at vælge en anden type hund).

Ja det må være hårdt arbejde at holde så stor en hund hvis den kæmper for at komme fri! En ulvehund kan jo fint komme til at veje mere end jeg gør! Ud over at en så stor hund naturligvis skal lære fra starten at gå pænt i snor, er der så andre forholdsregler man kan tage? Man ser jo kvinder lufte ulvehunde, grand danois, newfoundlændere og andre giganter, så det må jo kunne lade sig gøre :hmm: Jeg tænker det er vigtigt at hunden er velsocialiseret, så skulle det værste ske og man har en løsrevet hund, så æder den i det mindste ikke irriterende pensionist-hunde! Og så holde god afstand til agressive flexiterriere! Hihi.

Jeg har meldt mig ind på det forum du anbefalede med det samme, så jeg kan læse alt om racen og stille alle spørgsmålene inden vi beslutter om det er en race for os :-)

 

Fluffykins:

 

Tak for indputtet! Jeg ved naturligvis ikke hvor direkte man kan sammenligne en borzoi og en irsk ulvehund, men der er jo nok mange paralleller mellem sådan to store mynder.

Jeg tænker også at man nok ikke skal tage snoren af en mynde hvis der ikke er plads til eller mulighed for at den kan tage sig en løbetur. Ihvertfald ikke hvis der er vildt i området. Den er jo trods alt avlet til selvstændigt at få øje på, jagte og nedlægge vildt og instinkter er nu engang ikke noget man sådan lige kan styre. Det skal helt klart tænkes igennem inden et eventuelt hunde-køb hvilke luftningsmuligheder der er i området!

Jeg synes på mange måder deres størrelse er en del af charmen ved dem! Naturligvis skal der være bløde møbler nok til at både hund og mennesker kan slænge sig, det er givet :-D Men vi skal jo nok lige tænke over at vi vil få brug for en større bil den dag der er to hunde og et barn eller to! Ellers stopper vi ungerne i bagagerummet så der kan ligge en kæmpe-hund på bagsædet :lol:

 

Missing:

Tak for linket! Hvis vi kommer frem til at vi har mod på en ulvehund, så er det godt at vide hvor man finder nogle erfarne folk at snakke med om dem og som enten avler selv eller kan henvise til gode avlere. Samtidig har vi planer om at gå til nogle udstillinger, hvor vi kan møde flere hunde af både den race og andre vi er interesserede i, snakke med ejerne og den slags. Igår på udstilling fik jeg også telefonnummeret på et ægtepar med tre ulvehunde (endda en hvalp, en voksen og en gammel (13 år!!!) så de har hele livsforløbet repræsenteret) som sagde vi var meget velkomne til at komme på besøg og snakke hunde!

Link til indlæg
Del på andre sites

Missing:

Tak for linket! Hvis vi kommer frem til at vi har mod på en ulvehund, så er det godt at vide hvor man finder nogle erfarne folk at snakke med om dem og som enten avler selv eller kan henvise til gode avlere. Samtidig har vi planer om at gå til nogle udstillinger, hvor vi kan møde flere hunde af både den race og andre vi er interesserede i, snakke med ejerne og den slags. Igår på udstilling fik jeg også telefonnummeret på et ægtepar med tre ulvehunde (endda en hvalp, en voksen og en gammel (13 år!!!) så de har hele livsforløbet repræsenteret) som sagde vi var meget velkomne til at komme på besøg og snakke hunde!

 

Uh, dem mødte vi til stævne i Vejle (hvor de var nede og kigge). Bella var panisk for de tre giganter:lol:

 

Nu har du fået en masse råd om selve racen, deres liv, sygdomme osv. Men jeg synes også at du skal tænke over frygt-faktoren i sådan en hund. Ja, jeg ved at det er en blid kæmpe, men det ved mange mennesker ikke. Og du skal gøre op med dig selv om du ønsker aldrig at få leveret pakker fra posten, at folk i panik flygter til det modsatte fortov, at folk kigger på dig med forargt osv. Jeg siger ikke at det vil ske hele tiden og hver dag, men som schæferejer ved jeg hvor slemt det er. Jeg lever da fint med det, men til tider bliver jeg virkelig irriteret over den "hunderacisme" jeg oplever.

 

Blot en tanke fra mig:-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst LadyDay

Haha. Stakkels Bella, hun er ikke vant til at skulle lægge hovedet tilbage for at se andre hunde i øjnene!

 

Det er en god pointe at man risikerer folk er bange for så stor en hund. Det er jo nærmest en lille hest med rovdyr-tænder :mrgreen: Jeg håber det hjælper at ulvehunde trods alt har sådan nogle rare, pjuskede ansigter og ikke bliver brugt som politihunde, vagthunde o.l. (jeg tror det er stærkt medvirkende årsag til at folk er bange for schæfere. Ud over at det naturligvis er en stor, sort (mere eller mindre) hund. Det er jo ikke almen viden blandt ikke-hundefolk at irsk ulvehund er avlet til at nedlægge bl.a. ulve (hey, hvis folk ser nervøse ud og spørger hvad det er for en race, kan man jo altid sige det er en "Cú Faoil" frem for en ULVEhund :blink:)!

 

Det er ihvertfald en relevant ting at tænke over, om man orker at leve med "hunde-racisme". Jeg tror jeg vil spørge mig for og høre hvor meget folk med ulvehunde oplever frygt-problemer!

Link til indlæg
Del på andre sites

Uh, dem mødte vi til stævne i Vejle (hvor de var nede og kigge). Bella var panisk for de tre giganter:lol:

 

Nu har du fået en masse råd om selve racen, deres liv, sygdomme osv. Men jeg synes også at du skal tænke over frygt-faktoren i sådan en hund. Ja, jeg ved at det er en blid kæmpe, men det ved mange mennesker ikke. Og du skal gøre op med dig selv om du ønsker aldrig at få leveret pakker fra posten, at folk i panik flygter til det modsatte fortov, at folk kigger på dig med forargt osv. Jeg siger ikke at det vil ske hele tiden og hver dag, men som schæferejer ved jeg hvor slemt det er. Jeg lever da fint med det, men til tider bliver jeg virkelig irriteret over den "hunderacisme" jeg oplever.

 

Blot en tanke fra mig:-)

 

Min race har samme størrelse og jeg har aldrig i mine 13 år med grander oplevet noget i nærheden af hvad du beskriver.

Hvis du oplever det må det bunde i at schæferen rent faktisk har et ry der omhandler bid på mennesker og dyr, det har den irske ulvehund jo ikke. Selvfølgelig kan man på sin vej møde et menneske der er bange for hunde og så er en stor hund jo det mere rædselsvækkende, men det kan ske for langt de fleste racer.

Link til indlæg
Del på andre sites

Uh, dem mødte vi til stævne i Vejle (hvor de var nede og kigge). Bella var panisk for de tre giganter:lol:

 

Nu har du fået en masse råd om selve racen, deres liv, sygdomme osv. Men jeg synes også at du skal tænke over frygt-faktoren i sådan en hund. Ja, jeg ved at det er en blid kæmpe, men det ved mange mennesker ikke. Og du skal gøre op med dig selv om du ønsker aldrig at få leveret pakker fra posten, at folk i panik flygter til det modsatte fortov, at folk kigger på dig med forargt osv. Jeg siger ikke at det vil ske hele tiden og hver dag, men som schæferejer ved jeg hvor slemt det er. Jeg lever da fint med det, men til tider bliver jeg virkelig irriteret over den "hunderacisme" jeg oplever.

 

Blot en tanke fra mig:-)

 

Blot et par billeder fra mig.

 

0003.jpg

0016.jpg

3572.jpg

8188.jpg

9426.jpg

 

Jeg har gået mange ture med store hunde, og ikke oplevet det du beskriver. Havde mine hunde været menneskeaggressive, men det er de ikke. Posten har jeg altid fået leveret som planlagt. De eneste der flygter er diverse arabere, men det er et tab jeg sagtens kan leve med.

Selv Flexiterrier folket lader villigt deres små krapyl fare hen og gø mine hunde lige op i synet. De låser blot flexien med et brag når Fido er 10 cm fra mine hunde, bare for en sikkerheds skyld.

Der følger bare et ansvar med at have en hund, uanset størrelse. Også selv om det er en Flexiterrier.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg vil også stemme i, og sige at da vi havde vores store "monster", mødte vi meget sjældent folk som var bange for ham - og det er på trods af at han som regel viste hele tandsættet i et mynde smil, når han blev glad, dvs. Hver gang vi mødte børn eller andre hunde:mrgreen:

 

Tea fik forresten hilst på en ulvehund her til weekendens middelalder festival. Hun var optaget af at snuse, kiggede op, og satte sig så på røven af overaskelse :klap:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst LadyDay
Tea fik forresten hilst på en ulvehund her til weekendens middelalder festival. Hun var optaget af at snuse, kiggede op, og satte sig så på røven af overaskelse :klap:

 

Hihi, ja de hæver sig godt nok et stykke over hovedet på en shetland sheepdog. Den lille Shiba jeg passer hilste også på en enorm han i går og hun er en hund med masser af gå-på-mod, men man kunne godt se hun tænkte "wooooooow, dit hovede er samme størrelse som hele min krop!"

Link til indlæg
Del på andre sites

mange dejlige indlæg du har fået... og da jeg ikke kender til de store mynder kan jeg ikke rigtig komme med indput

 

MEN: hvis I køber irsk ulvehund har jeg ret til at komme og nusse! Er så fasineret af racen, ville så gerne have haft sådan een (eller en GD'er) som barn. Men er dog ikke en race for mig som voksen ;)

Link til indlæg
Del på andre sites

Pensionister med flexiterriere... Tsk tsk...

Det er lidt fordomsfuldt synes jeg.. jeg har selv en terrier som altid går med flexline og det er der flere i området der også har. Og vi kan altså godt styre hundene, flexlinen kan jo netop også være en ret kort snor.

Og nej, jeg er ikke pensionist, jeg har bare gidet sætte mig ind i hvordan flexlinen virker og den gør tingene meget lettere for os.

Lige lidt vrisning fra mig, og så held og lykke med at få hund til trådstarter :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst LadyDay
mange dejlige indlæg du har fået... og da jeg ikke kender til de store mynder kan jeg ikke rigtig komme med indput

 

MEN: hvis I køber irsk ulvehund har jeg ret til at komme og nusse! Er så fasineret af racen, ville så gerne have haft sådan een (eller en GD'er) som barn. Men er dog ikke en race for mig som voksen ;)

 

Ja, folk er SÅ søde og hjælpsomme herinde! :-D

Og naturligvis har du nusse-ret! Du kommer bare og nusser alt det du har lyst til. Sammen med Zeus så der kan blive socialiseret :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst LadyDay

Potemis:

Jeg er ret overbevist om at KimC sagde "flexi-terrier" i sjov og mente "dårligt socialiserede, understimulerede hunde med uansvarlige ejere" (ofte pensionister med terriere, fordi de ikke har fattet at terriere er høj-energi arbejds-hunde, ikke sofa-selskabshunde).

Han mente hverken at terriere er dårlige, agressive hunde eller at der er noget galt med flexiliner nødvendigvis. Problemet er utilpassede hunde med ejere der ikke kan finde ud at at trykke på flexilinens stopknap (personligt er jeg ikke fan af flexiliner, men det er der jo mange meninger om og det er en anden sag).

Jeg tror ikke der er grund til at tage det ilde op, der var intet ondt ment er jeg overbevist om :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst LadyDay

Iøvrigt skønne billeder Kim! Det er min fornemmelse at det er en meget børnevenlig, tålmodig race (så børnevenlig som en hund nu bliver, man skal naturligvis stadig sikre at børnene behandler hunden godt!) og at de nyder at blive nusset og krammet af sådan nogle små mennesker :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Iøvrigt skønne billeder Kim! Det er min fornemmelse at det er en meget børnevenlig, tålmodig race (så børnevenlig som en hund nu bliver, man skal naturligvis stadig sikre at børnene behandler hunden godt!) og at de nyder at blive nusset og krammet af sådan nogle små mennesker :-)

 

Det er helt op til de enkelte linjer. Min ulvehund havde ikke stambog. Men jeg havde mulighed for at hilse på begge forældre, samt 2 søstre. Desuden var mit indtryk at fødestedet, at der færdes mange mennesker, samt mange dyr (papegøjer, heste skildpadder). Derfor var Happy godt kørende på det punkt. Happy var meget stormfuld, og mere aktiv end racen normalt, kunnne godt være lidt anmasende at hilse på. Men når Happy så børn gik han dog i "forsigtig-nusse" funktionen, så ungerne ikke blev tromlet.

Men jeg har også oplevet det modsatte. Ved et middelalderarrangement var der ulvehunde, og en kendt dansk opdrætter havde en tæve med, samt en hvalp der endnu var til salg. Jeg var ved at blive varm, indtil jeg fik at vide hvem faren var. Faren var også til stede på arrangementet, men skulle holdes i god afstand fra både menesker og andre hunde. Han havde en solid egenkønsaggression, samt en aggression mod mennesker som ud fra de få observationer jeg kunne gøre på afstand kunne være forårsaget af skyhed/angst. Jeg fatter ikke at en opdrætter kan komme på den tanke at bruge sådan en hund i avlen.

Når jeg er ved hundearrangementer, iagttager jeg hvordan hundene fungerer, og hvordan de fungerer med deres mennesker. På den måde er min opdrættervejviser kommet til at indeholde flere røde overstregninger. Man skal se sig for.

 

At jeg så aligevel er endt med at have nogle skodhunde fra en opdrætter der fortjener alle de røde streger man kan finde plads til, er min egen skyld, og mit engagement i at få stedet afviklet. Men det har været meget lærerigt hvis man interesserer sig for at mental-lappe hunde. Det kan jeg kun fordi jeg arbejder hjemmefra, og ikke har børn etc.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst LadyDay

Hvis vi kommer frem til at det bliver en irsk ulvehund vi skal have, så håber jeg du kan lokkes til at dele ud af din viden om opdrættere (ikke offentligt naturligvis). Det virker nu engang som en jungle at kende de rigtig gode opdrættere fra de knap så gode når man ikke kender det store til opdræt!

Link til indlæg
Del på andre sites

Oh men pas på med sidde ned på jorden hvis hunden er voldsomt glad :) hehe, jeg sad engang på knæ for at snakke med en lille hund og pludselig bakkede en stor ulvehund hen mod mig og SLAM sagde det... Den glade hale logrede lige ind i mit ansigt, min overlæbe var hævet op i 2 dage :D

Jeg lignede en der var ramt af en pisk :P

Link til indlæg
Del på andre sites

Oh men pas på med sidde ned på jorden hvis hunden er voldsomt glad :) hehe, jeg sad engang på knæ for at snakke med en lille hund og pludselig bakkede en stor ulvehund hen mod mig og SLAM sagde det... Den glade hale logrede lige ind i mit ansigt, min overlæbe var hævet op i 2 dage :D

Jeg lignede en der var ramt af en pisk :P

 

Et af hverdagsproblemerne med en ulvehund er netop bakgearet. Mange steder er der ikke plads nok til at en ulvehund kan vende, og så bakker de i stedet. Jeg fandt det meget nyttigt med et bælte på min ulvehund til at assistere bakkemanøvrer i den rigtige retning. Hvis nogen hundetilbehørsfabrikanter en dag fremstiller en bakalarm, ligesom dem der findes på lastbiler, men til hunde vil der være et marked blandt ulvehundene. Dem er der alligevel ikke så mange af, men det kan være at GD folket kan bruge nogen også.

Halen skal man være opmærksom på, at den sidder højt nok til at den nemt kan rydde et sofabord.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...