Hop til indhold

Operation i øregangen


cs-dumle
 Share

Recommended Posts

Dumle har døjet med sit højre øre siden han var omkring 3år gammel. Dengang fik vi ham indlagt og fik det renset helt ud. Det holdte problemerne væk en tid, men desværre var hans øregang alt for snæver, så der kommer ikke nok luft ind.

De sidste 2,5år har han så døjet med øresvamp i højre øre, der bare er kommet oftere og oftere. En ting er at det er svært at dryppe hans øre og få lov, men vi havde også utrolig ondt af Dumle. Til slut kunne det hurtigere mærkes på hans humør end på egentlige symptomer når der var noget galt.

Vi har så i samråd med dyrelægen besluttet at få hans øregang opereret så der kan komme mere luft ind. Det valgte vi da der ikke ellers var nogle tegn på allergi og hans venstre øre altid er tip-top.

 

Vi tænkte længe over det, da vi egentlig havde besluttet at Dumle aldrig skulle i narkose igen. Eftersom det sidste gang tog 3uger inden han var mentalt ovenpå igen. Han panikkede inden han blev bedøvet og panikkede og bed til højre og venstre med det samme han vågnede.

Dumles tillid til den dyrelæge vi har nu er heldigvis stor og skulle det gøres så skulle det være inden han bliver ældre. Så har han forhåbentligt et langt liv uden konstante øreproblemer foran sig.

 

Jeg har forsøgt at søge en del på operationen inden, men syntes ikke der er meget at finde om øreoperationer ved hund. Derfor vil jeg også forsøge at holde tråden her opdateret. Fortælle hvordan det går og lægge nogle billeder ved, så andre kan gå ind og kigge inden de overvejer en sådan operation.

 

Det var igår vi var inde med ham. Vi var samtidig inde med Cody for at få fjernet den sten der ikke er faldet ned.

Vi blev enige om at få ordnet Dumle først, for Cody skulle nok klare det, selvom han kan blive lidt pyller når jeg går.

Inden operationen skulle Dumles øre være helt iorden. 2uger tog kampen mod svamp denne gang, men onsdag i sidste uge blev det godkendt... igår var det så allerede på vej igen! Ikke så operationen ikke kunne foretages, men det var godt vi ikke ventede længere, da vi så skulle have været gennem endnu en behandling.

Dyrelægen mente det var bedst han kunne falde til ro i konsultationsrummet han kender mens vi var der. Han gav sprøjten og sagde "det svier måske lidt"... jeg forventede en skarp reaktion, men som sædvanlig når det er denne dyrelæge der gør det var der intet og Dumle faldt hurtigt til ro.

Da Dumle var faldet til ro tog vi Cody ind og fik afleveret ham. Der var lidt brok da jeg gik, men så snart jeg var uden for syne var det ok.

 

Så var det bare den lange ventetid...

Kl. 12 ringede dyrelægen... De var færdige med begge... Dumle var vågnet brat, havde fået et chok og hamret hovedet ind i væggen så det var begyndt at bløde :cry: men han var ok og de ville gerne holde øje med ham noget længere.

Kl. 15 hentede vi dem. Dumle var noget fortumlet, men overraskende rolig og bed ikke ud til alle sider. Cody lå og fedede den og kunne da lige rulle om for at blive nusset på maven, men rejse sig gad han ikke.

På vej hjem sov Cody tungt på bagsæddet mens Dumle startede det store piveri.

 

Da vi kom hjem gik Cody i seng. Dumle pev fra vi kom hjem og til kl.22.30 han gik til tider hvileløst rundt og kunne slet ikke finde ud af den der lampeskærm. Det at øret var tapet op irriterede ham voldsomt, så han rystede flere gange voldsomt på hovedet... hvilket satte bløsningerne igang igen :cry:

Ude i haven ville han intet, men her kunne han da ligge sig opgivende med lampeskærm på, så det fik han lov til noget tid.

 

IMAG5450.jpg

 

IMAG5449.jpg

 

I dag har han været mindre pivet, men stadig en del og har sovet meget. Han er ikke nem at afholde fra at ryste sig, men han er ved at have fundet ud af at han ikke må. Han har været med i snor i haven uden lampeskærm, for det er den eneste måde at komme af med det man skal af med.

Til gengæld er jeg voldsomt nervøs for at det skide sår bliver ved med at bløde konstant. Dyrelægen sagde godt nok det kunne ske ind imellem, men jeg syntes det er meget og hele tiden.

Cody opfører sig som en fuld mand dagen derpå... sover meget men er ellers klar på sjov og ballade så snart han er vågen.

 

Her kommer så lige nogle lidt voldsomt billede af hvordan det så ud i formiddags:

IMAG5454.jpg

 

IMAG5456.jpg

 

Nu håber jeg sandelig det stopper med at bløde imorgen og at vi snart kan se det bliver et godt slutresultat... for det her syntes jeg er ret uudholdeligt lige nu. Har så ondt af min lille hund. Håber virkelig det ender ud til det bedste for ham og er det hele værd!

Link til indlæg
Del på andre sites

Årh stakkels Dumle :ae:

Puha, det ser da også ret ubehageligt ud på billederne - kan godt forstå han ikke synes det er sjov!

 

En masse gode tanker herfra og krydsede fingre for at de begge snart er på toppen igen :x::bighug:

Link til indlæg
Del på andre sites

Så er der ringet til dr. dyr... og der er ingen grund til bekymring endnu.

Det er rimelig normalt at det bløder lidt når han går og ryster sig på hovedet. Ulempen er så at det nok kommer til at tage længere tid inden det heler og stingene kan fjernes igen, men så længe det ikke vælter ud med blod, men der "bare" kommer nogle små dråber ind imellem er det ok.

Dumle er mindre pylret i dag end de sidste to dage. Han er stadig fornærmet over skærm og øre-tape, men er næsten for frisk så snart skærmen kommer af lidt. Han vil desværre stadig ryste sig ind imellem, men nu er det bare at holde ham i ro og se om blødningen aftager.

 

Cody er frisk som en havørn. Han vil slikke ind imellem, men respekterer fint et nej. Vi skipper træningen i aften, men har fået lov at tage ud og kigge konkurrence søndag.

Link til indlæg
Del på andre sites

:ae: Til Dumle. Du må endelig holde os opdateret med hvordan det går, jeg har selv en hundebasse (ham på min avatar) der altid har døjet med svamp, i det ene øre, og det er bare så synd, men er aldrig blevet tilbudt en øreoperation, så det må jeg lige høre dyrlægen om, om det kan hjælpe i hans tilfælde.

 

Tak skal du have :kys: Det vil jeg gøre.

Det kommer vist meget an på hvad det skyldes. I Dumles tilfælde var det ret sikkert at det var fordi hans øregang var halvt den størrelse den skulle være, når han så har hængeører samtidig og er en hund der bare elsker vand, så kom der aldrig nok luft til og var ofte et fugtigt miljø.

Da der ingen problemer var med det andet øre og ikke ellers nogle tegn på allergi e.l. kunne det godt tyde på at det udelukkende skyldes manglende udluftning... Det kan måske også komme an på om dyrelægen har kompetencen til det. Jeg ved vores dyrelæge har udført den flere gange med succes.

 

men ja, det er bare surt med konstante øreproblemer og møg synd for hunden :cry: Der kan da ikke ske noget ved at høre ad. Jeg er jo så lidt ærgerlig over jeg ikke rigtig har kunnet finde mange andre erfaringer med det (udover dyrelæger der viser før og efter billeder der jo ser rigtig fine ud, men ville da godt have læst en personlig erfaring), så jeg skal nok holde tråden opdateret, så andre kan se hvad der kan være i vente hvis det skal være :5up:

 

Lige pt. syntes jeg så også det er næsten uudholdeligt at kigge på ham og konstant være over ham med hans rysten. Man kan ikke helt lade være med at tænke om det nu var nødvendigt, men det var jo ved at blive konstant svamp i øret så noget skulle gøres. Nu håber jeg virkelig vi ender med at blive glade for resultatet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli

Puha.... Bladre lynhurtigt over billederne, for min sarte mave kan slet ikke holde til sådan noget :oops:

Det ser godt nok voldsomt ud.

 

Der er ikke noget at sige til han er generet af det, lille pus :ae:

 

Hvor lang en tidshorisont har i fået på helingen, inden han må få skærmen af?

Er sikker på det er det hele værd, når det er helet og fint igen, men synes godt nok i har taget jeres ture med hunde der skal holdes i ro nu!

Så kram til jer også og krydsede fingre herfra, for at i herfra kun har friske og frejdige hunde der kun skal til dyrlægen når de skal vaccineres. :ae:

Link til indlæg
Del på andre sites

Puha.... Bladre lynhurtigt over billederne, for min sarte mave kan slet ikke holde til sådan noget :oops:

Det ser godt nok voldsomt ud.

 

Det gør det nemlig.

 

Der er ikke noget at sige til han er generet af det, lille pus :ae:

 

Hvor lang en tidshorisont har i fået på helingen, inden han må få skærmen af?

Er sikker på det er det hele værd, når det er helet og fint igen, men synes godt nok i har taget jeres ture med hunde der skal holdes i ro nu!

Så kram til jer også og krydsede fingre herfra, for at i herfra kun har friske og frejdige hunde der kun skal til dyrlægen når de skal vaccineres. :ae:

 

Det syntes vi også! men den her gang er heldigvis ikke lige så slem som med Nova... Jo, det er voldsomt og smertefuldt, men det er ikke benet der fejler noget. Det er brusk der er ordnet i, så det er slemt nok, men ikke knogler.

Det er heldigvis overkommeligt... 8 dage til han skal ind og have stingene ud... hvis alt går efter planen. Nu hvor han har fået sådan en hård medfart de første par dage kan det godt være det bliver 10-12dage... det værste er så at han skal i narkose igen for det :cry:

Link til indlæg
Del på andre sites

Advarsel: Her kommer flere billeder.

 

 

Har lige haft ringet til dr. dyr igen for lidt siden og sendte ham billeder af hvordan det så ud nu (ja jeg er pyller, men skal være helt sikker på at det hele er som det skal være).

 

Sådan her så det ud:

IMAG5463.jpg

 

IMAG5464.jpg

 

 

 

Blødningen var aftaget, men syntes jo det ser voldsomt ud, så var en smule nervøs for det alligevel.

 

Jeg fik besked på at det så ok ud, men dog skulle det renses for intørret blod så såret kan få luft. Jeg kunne enten vælge at køre 3kvarter for at få ham til at gøre det eller selv gøre det. Så lidt rædselslagen for udfaldet gik vi selv igang. Det gik langt bedre end forventet, Dumle fandt sig faktisk rigtig fint i det og vi fik presset lidt pus ud også. Det virkede til Dumle syntes det var helt rart vi lige kløede lidt i det for ham.

 

Nu ligger tumlingen og sover igen og såret får mere luft. Der er ikke lige så meget pyller som igår, ikke lige så megen hovedrysten og generelt mere energi og halelogren (that is når "lampeskærmen" kommer af). Så det går heldigvis den helt rigtige vej på :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Stakkels Dumle.

Jeg har hørt og læst om det med at lave luft til øregangen ,men aldrig selv haft een eller bare kendt een cocker med denne skavank. Af mange cocker kan kun min Laura få lidt behandlingskrævende i kun det ene øre.

God bedring smukke dreng herfra

 

Mange tak skal du have :kys:

 

Har kun hørt om en springer spaniel der havde det ellers, men den blev ikke opereret for det. Havde bare problemer med øret hele livet.

Har også hørt om mange cockere der har øreproblemer, men som for det meste bliver løst når de får trimmet pelsen ved ørene, så der kan komme luft til, ikke på grund af for smal øregang.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er ikke klar over ,om smal øregang er medfødt eller opstået ved gentagne infektioner, evt så lang nede at ejer ikke opdager det. Men en desværre afdød bekendt havde en salon og var specialist i spaniel og det var ikke ualmindeligt at nogle hunde ikke kunnes trimmes OK, før de havde været til dyrlæge med et meget medtaget øre..

Hun sagde direkte at det sovsede ud af øret og stank,.Og underlig nok var salonen liggende i det dyreste sted nord for KBH, så man undrte sig over at folk har sådanne hunde gående uden at opdage det , netop pga af evt kløe, det væskende og især den forkerte lugt..

Jeg opdager det normalt om aftenen ved sengetid, når hun ligger og putter varmt.Så klør hun sig vildt og hurtigt er indgang til øret nærmest bordoexfarvet og hævet op.Så op at hente øredråber og hun er helt villig og elsker nærmest at få det dryppet.Så det bliver ikke værre end at hun påskønder behandling. EEn gang har hun fået det renset op ved Dr dyr for at komme i bund. Hun er over 10 år i dag.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er ikke klar over ,om smal øregang er medfødt eller opstået ved gentagne infektioner, evt så lang nede at ejer ikke opdager det. Men en desværre afdød bekendt havde en salon og var specialist i spaniel og det var ikke ualmindeligt at nogle hunde ikke kunnes trimmes OK, før de havde været til dyrlæge med et meget medtaget øre..

Hun sagde direkte at det sovsede ud af øret og stank,.Og underlig nok var salonen liggende i det dyreste sted nord for KBH, så man undrte sig over at folk har sådanne hunde gående uden at opdage det , netop pga af evt kløe, det væskende og især den forkerte lugt..

Jeg opdager det normalt om aftenen ved sengetid, når hun ligger og putter varmt.Så klør hun sig vildt og hurtigt er indgang til øret nærmest bordoexfarvet og hævet op.Så op at hente øredråber og hun er helt villig og elsker nærmest at få det dryppet.Så det bliver ikke værre end at hun påskønder behandling. EEn gang har hun fået det renset op ved Dr dyr for at komme i bund. Hun er over 10 år i dag.

 

I det her tilfælde er det medfødt, men har aldrig hørt om det før.

Dyrelægen sagde det var helt det samme som den anden cocker han havde lavet det ved.

 

Dengang vi fik renset helt ud ved Dumle havde vi slet ikke opdaget det. Han var egentlig inde til tandrensning, men vi bad dyrelægen tjekke øret samtidig, da vi syntes han havde rullet sig lidt meget på det sidste... det viste sig så det var så galt, at det kunne have sprunget trommehinden på ham hvis han havde gået meget længere med det. Vi fik selvfølgelig møg dårlig samvittighed over ikke at have opdaget det, men dyrelægen sagde at det sad så langt inde, at man faktisk ikke kunne se eller lugte det (og så fordi hans øregang var som den var, så det nærmest "lukkede af" ud til).

Til gengæld havde han prøvet med både en schæfer og en kat, hvor det var opstået pga. kronisk betændelse, men han fortalte at øregangen så nærmest bliver ved med at hæve og bliver stadigt mindre til man får gjort noget, ellers kan det helt lukke af til sidst.

Dumles var bare permanent smal, men det kunne jo så også hurtigt have udviklet sig til det værre, hvis han havde fået kronisk betændelse.

 

Nej, jeg hører også ofte om tilfælde hvor jeg tænker "hvordan kan man ikke opdage det?!", men nu tænker jeg jo nok også at det er en selvfølge at tjekke ørerne efter jævnligt når man har hund med hængeøre.

 

Dumle har aldrig brudt sig om at få dryppet i starten, men efterhånden som det er gået i bedring accepterer han det mere. Når dyrelægen til gengæld lige renser ud så står han vældig og klør med med bagbenet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Rosies øregange blev forsnævret på grund af gentagne øregangsinfektioner, da hun var allergihund og dette skete, selvom hun kom i behandling ca. 24 timer, før det rigtig brød ud.

 

Jeg lærte at genkende lugten på både infektioner med stafylokokker og gærsvampe og jeg fangede hendes infektioner i 90% af tilfældene på et tidspunkt, hvor hun ikke engang var blevet rød eller varm i det ydre øre.

 

Jeg vil tro hun nok var i behandling 2 gange om måneden for infektioner de sidste år af hendes liv og vi (dyrlæge Flemming Kristensen og jeg) var begyndt at snakke om øregangsudvidelse, men det ville jo ikke give os noget synderligt, da hendes allergi jo ikke kom under kontrol ved en operation.

 

Til gengæld har jeg store problemer med at skelne mellem almindeligt beskidte ører og infektioner på mine to nuværende, men de har heller ikke de store problemer med ørerne - min frygt for øreinfektioner gør dog, at min dyrlæge tjener lidt ekstra penge på mig, da jeg tager til dyrlægen for at få ad vide om de bare trænger til rens eller om de skal behandles.

 

Min veninde fik fjernet øregangene på hendes springer, da han havde fået fat i en resistent bakterie i ørene og den var umulig at komme af med på trods af mange forsøg med antibiotika og jeg mener han var i narkose 3 gange for at få dybderenset sine ører uden det havde en effekt.

Han er naturligvis døv i dag, men ellers fungerer han ganske upåklagelig efter operationen - det ser bare lidt spøjs ud, når man løfter hans ører op og han så ikke har hullet ind, men er helt sammenvokset.

Hun fik ham opereret på KU Life, hvor han også havde været i behandling for de resistente bakterier.

 

Min egen dyrlæge foretager ikke eller meget sjældent øregangsudvidelse og har aldrig fjernet øregangene helt på en hund, men de ser misligeholdte spaniels (både cockere og springere), hvor trimningen og pelsplejen lader meget tilbage at ønske ret tit og de befinder sig også i et område hvor pengene hos ejerne burde være tilstede.

Undskyldningen de hører og jeg selv har hørt flere gange på diverse træningspladser er, at de ser så søde ud med al den pels....

 

God bedring med lille Dumle :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Rosies øregange blev forsnævret på grund af gentagne øregangsinfektioner, da hun var allergihund og dette skete, selvom hun kom i behandling ca. 24 timer, før det rigtig brød ud.

 

Jeg lærte at genkende lugten på både infektioner med stafylokokker og gærsvampe og jeg fangede hendes infektioner i 90% af tilfældene på et tidspunkt, hvor hun ikke engang var blevet rød eller varm i det ydre øre.

 

Jeg vil tro hun nok var i behandling 2 gange om måneden for infektioner de sidste år af hendes liv og vi (dyrlæge Flemming Kristensen og jeg) var begyndt at snakke om øregangsudvidelse, men det ville jo ikke give os noget synderligt, da hendes allergi jo ikke kom under kontrol ved en operation.

 

Til gengæld har jeg store problemer med at skelne mellem almindeligt beskidte ører og infektioner på mine to nuværende, men de har heller ikke de store problemer med ørerne - min frygt for øreinfektioner gør dog, at min dyrlæge tjener lidt ekstra penge på mig, da jeg tager til dyrlægen for at få ad vide om de bare trænger til rens eller om de skal behandles.

 

Min veninde fik fjernet øregangene på hendes springer, da han havde fået fat i en resistent bakterie i ørene og den var umulig at komme af med på trods af mange forsøg med antibiotika og jeg mener han var i narkose 3 gange for at få dybderenset sine ører uden det havde en effekt.

Han er naturligvis døv i dag, men ellers fungerer han ganske upåklagelig efter operationen - det ser bare lidt spøjs ud, når man løfter hans ører op og han så ikke har hullet ind, men er helt sammenvokset.

Hun fik ham opereret på KU Life, hvor han også havde været i behandling for de resistente bakterier.

 

Min egen dyrlæge foretager ikke eller meget sjældent øregangsudvidelse og har aldrig fjernet øregangene helt på en hund, men de ser misligeholdte spaniels (både cockere og springere), hvor trimningen og pelsplejen lader meget tilbage at ønske ret tit og de befinder sig også i et område hvor pengene hos ejerne burde være tilstede.

Undskyldningen de hører og jeg selv har hørt flere gange på diverse træningspladser er, at de ser så søde ud med al den pels....

 

God bedring med lille Dumle :-)

 

Tak skal du have.

Ja vi kunne også hurtigt genkende lugten ved Dumle til sidst... og så kunne vi mærke det på hans humør (han blev mindre kælen, mindre legesyg overfor Cody o.l.). Er også meget over Cody fordi han jo også har hængeører, men hver gang vi kommer ind og jeg siger "tjek lige ørerne også!" minder dyrelægen mig om (og viser) hvor kæmpe øregange Cody har i forhold til Dumle, så der mener han ikke der er grund til bekymring :lol:

 

Øv jeg syntes det er synd sådan noget :(

Gu ser de søde ud med pels, men hvis det ikke er det der er bedst for hunden så er det bare sådan det er. Vi hører til gengæld nogle gange at Dumles øre ser spøjse ud, men det er fordi vi aldrig har kunnet komme til dem med en trimmer og så er vi jo blevet nødt til at klippe dem med saks, så langt ned som overhovedet muligt. Pænt ser det ikke ud, men det er bedre end ingenting :lol:

Link til indlæg
Del på andre sites

Så har Dumle lige haft skærmen af lidt igen og været ude og få luftet øret med en gang fodersøg (forresten en fantastisk beskæftigelse for at hunden ikke ryster sig imens). Øret ser allerede meget bedre ud efter at have fået renset sårskorper. Nu ligner det mere et almindeligt sår. Det bløder ikke længere og Dumle er meget mindre pylret (desværre så frisk at han allerede mener han skal begynde at hoppe igen... der var vi så ikke helt enige :lol: ) og er ligefrem begyndt at affinde sig med mit fumlen når skærmen skal på igen.

Link til indlæg
Del på andre sites

Rigtig god bedring til dem begge to :ae:

Molly har også så snæver øregang på venstre øre, at dyrlægen næsten ikke kan komme til at kigge helt ind til øregangen. Hun får barberet ørerne indvendigt og hader alt der har med vand at gøre, så hun bliver ikke fugtig i ørerne (hun har vatskyende vat i når hun bliver vasket).

Jeg holder øje med hende, men hun har ikke særlig meget ørevoks.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tid til en update herfra. Advarsel: Billeder til sidst i indlægget.

 

Dumle er nu slet ikke pyller mere (han er så også dækket med smertestillende til mandag). Så snart lampeskærmen kommer af skal der bare ske noget!

Det lykkedes ham at ryste sig engang imellem, men han ved godt det er no-go. Ofte kan man se på ham når han har trangen til det, så går han helt stivbenet og ligner en "må... ryste... mig... NU!!!". Han har så fået lavet sådan en vims-ryste, hvor han vrikker med bagenden og ryster halen fra inderst og ud i halespidsen. Det er som om det ryster den værste trang af :lol:

 

Så snart lampeskærmen er på er han depri og ligger bare og sover eller sukker og ligner en der venter på han kan få lov at komme videre i livet. Når den kommer af er han klar til det helt vilde og er svær at holde i ro, men fodersøg er bare super godt.

 

Cody er træt af han ikke må lege med sin Dumle og den anden vej rundt, men det går bare ikke. Cody får lov at komme hen og snuse lidt til ham når manden også er hjemme og straks han gør det går Dumle i playbow og mener han er helt klar på vild leg :roll: så de må lige undvære at rende sammen noget tid endnu.

 

Såret var jeg noget nervøs for. Jeg syntes det er noget gulligt og væsker lidt endnu... men så så jeg billederne fra sidst og kan se at det der var gulligt sidst nu er helet godt, så det går den rigtige vej på.

 

Sådan her ser såret ud i dag:

IMAG5466.jpg

 

IMAG5470.jpg

 

Når manden kommer hjem igen skal vi lige have duppet indtørret blod af igen og så får Dumle en lille gåtur.

Link til indlæg
Del på andre sites

Rosies øregange blev forsnævret på grund af gentagne øregangsinfektioner, da hun var allergihund og dette skete, selvom hun kom i behandling ca. 24 timer, før det rigtig brød ud.

 

Jeg lærte at genkende lugten på både infektioner med stafylokokker og gærsvampe og jeg fangede hendes infektioner i 90% af tilfældene på et tidspunkt, hvor hun ikke engang var blevet rød eller varm i det ydre øre.

 

Jeg vil tro hun nok var i behandling 2 gange om måneden for infektioner de sidste år af hendes liv og vi (dyrlæge Flemming Kristensen og jeg) var begyndt at snakke om øregangsudvidelse, men det ville jo ikke give os noget synderligt, da hendes allergi jo ikke kom under kontrol ved en operation.

 

Til gengæld har jeg store problemer med at skelne mellem almindeligt beskidte ører og infektioner på mine to nuværende, men de har heller ikke de store problemer med ørerne - min frygt for øreinfektioner gør dog, at min dyrlæge tjener lidt ekstra penge på mig, da jeg tager til dyrlægen for at få ad vide om de bare trænger til rens eller om de skal behandles.

 

Min veninde fik fjernet øregangene på hendes springer, da han havde fået fat i en resistent bakterie i ørene og den var umulig at komme af med på trods af mange forsøg med antibiotika og jeg mener han var i narkose 3 gange for at få dybderenset sine ører uden det havde en effekt.

Han er naturligvis døv i dag, men ellers fungerer han ganske upåklagelig efter operationen - det ser bare lidt spøjs ud, når man løfter hans ører op og han så ikke har hullet ind, men er helt sammenvokset.

Hun fik ham opereret på KU Life, hvor han også havde været i behandling for de resistente bakterier.

 

Min egen dyrlæge foretager ikke eller meget sjældent øregangsudvidelse og har aldrig fjernet øregangene helt på en hund, men de ser misligeholdte spaniels (både cockere og springere), hvor trimningen og pelsplejen lader meget tilbage at ønske ret tit og de befinder sig også i et område hvor pengene hos ejerne burde være tilstede.

Undskyldningen de hører og jeg selv har hørt flere gange på diverse træningspladser er, at de ser så søde ud med al den pels....

 

God bedring med lille Dumle :-)

 

Det er godtnok første gang, jeg har hørt om den operation som du beskriver at din venindes hund har gennemgået... Den er noget mere radikal end den øregangsudvidelse, som man sædvanligvis bruger... Men der er jo så også nærmest garanti for at der ikke kommer betændelse i øregangen mere. For der ER ingen øregang...

 

---Men hvis hørelsen alligevel er ødelagt af adskillige øreinfektioner, så er en øregang nok en af de ting, en hund kan undvære.

 

---Men jeg håber da, at jeg slipper for at få skåret i Silkes ører. Hun er øreallergihund, men de gentagne infektioner har endnu ikke givet varige skader på hørelsen eller øregangen..

 

Og nu er hun 11 år. Jeg håber at vi klarer kampen resten af hendes liv osse...

 

Gadvide hvorfor man ikke bare kuperer ørerne på de hængeørede når der viser sig øregangsproblemer? Det må da også give luft i øregangen..

Link til indlæg
Del på andre sites

På cockerer til udstilling så klippes alt hår omkring øreindgangen helt ultrakort, ofte med maskine og kort skær. Tillige alt hår på den øverste tredjedel af øreplappen ,både ind og udvendig. Så hvis hvalpen har lært det fra lille giver det ingen problemer at gøre dette. Det er kun tilvænning til lyden af maskinen og så lige at lære at stå stille.

Jeg synes jo det er pænest, men havde jo en veninde med trimmesalon,der hadede at få disse hunde ind, hvor der sad en cm filt på hver side af ørelappen, som iøvrigt bliver rigtig tung, fordi der også sidder skidt i dette.Og næsten altid med flod og sur /underlig lugt.

Men faktisk har jeg måtte få min vizhlatæve til ørerens i narcose pga ???? så der sker altså også at korthårede evt får avner ind der starter en betændelse eller hvad op????

Link til indlæg
Del på andre sites

Tror du ikke at det gule er lymfevæske... Det ser ikke rødt ud, så jeg tror ikke det er betændt. Jeg synes det ser fint ud :5up:

 

Ved ikke lige hvad lymfevæske er :lol: men jo, tror det er meget normalt for sådan et sår, men er glad for andre også mener det ser ok ud :-)

Han får også piller mod infektion (altså forebyggende), men er noget opmærksom alligevel.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tid til en update igen :-)

 

I dag var første dag ude smertestillende, så det var vi noget spændt på. Dumle har ikke virket til at have smerter, så det er jo skønt :-D

 

meeen vi glæder os nu til skærmen kan komme af, stingene kan komme ud og de to tosser igen må mosle rundt sammen. Dumle er meget meget pyller for tiden. Ikke som pive og være ømskindet pyller, men som i "der sker bare IKKE nok i mit liv!" pyller.

 

Når Cody er ude er Dumle i bur og omvendt. Så snart jeg bare går i haven med Cody stikker Dumle i et ulvehyl uden lige og det samme når jeg kommer hjem, når manden kommer hjem, når manden går (selvom jeg er der), hvis han kan høre Cody er legesyg, når jeg går, når han kan høre man mosler rundt med madskåle, hvis han fornemmer at jeg kunne ske at skulle lave noget sjovt med Cody osv.

Dumle vil simpelthen bare også være med og have noget sjovt i sit liv nu! Når han er ude er han til gengæld helt vims og har svært ved at holde sig i ro, men han er ved at være helt god til at navigere rundt med lampeskærm på og finde sig til rette med det.

 

Gåture og fodersøg er det aktivitet det bliver til, men gåturene foregår noget "mærkeligt". Fordi det er uden skærm og øret er bundet op så såret er så nemt tilgængeligt er det sådan noget med at gå på den rigtige side (så det er det rigtige øre der vender ind mod hække, krat o.l.) og holde ham et stykke væk fra, for selvom det er det rigtige øre kan han hurtigt vende rundt og få en gren i det dårlige øre.

Never the less, så er Dumle utrolig glad for at komme ud og bevæge benene. Det foregår (som altid) i raskt tempo og med hele bagenden logrende så man tror halen skal falde af.

 

Der er blevet klippet noget mere af lampeskærmen (der var klippet lidt af i forvejen), da vi ikke mente det var nødvendigt med så meget længde for at han ikke skulle kradse sig i øret. De var Dumle glad for, for nu kan man også få snuden i legetøjskassen og rende rundt med sokker igen :lol:

 

Lige et af tumlingen der hygger i sofaen

IMAG5495.jpg

 

og et hvor han har fundet sig godt til rette på trods af skærmen

IMAG5502.jpg

 

 

Såret ser bedre ud og heler vist ok selvom vi da godt så det gik hurtigere frem. Nu er vi spændt på om han virkelig er klar til at få fjernet sting på fredag. Jeg tvivler lidt på det, men hvem ved.

 

IMAG5503.jpg

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kan godt forstå at han er træt af det nu. Ingen sjov og ballade, det ligner da heller ikke noget :blink:

 

Det er da rigtig dejligt at det går så godt. Hvis det ikke er helet nok op, så kan stingene vel fjernes i næste uge? Men det er ikke til at vide, lige pæudselig kan det få stærkt med helingen.

 

Jeg tror sørme du har ret :-D

I dag ser det helt anderledes og meget mere "helt" ud end det ellers har gjort.

Jo, selvfølgelig kan det vente til næste uge hvis det skal være.

 

Dumle glæder sig meget til at få skærmen af. En gåtur om dagen er bare ikke længere nok, så nu må vi op på to, men det er jo bare ikke helt det samme når han ikke får lov til at gå helt inde ved hækkene og snuse. Han mener bestemt også snart han skal kanøfle lillebror :lol:

 

Såret som det ser ud i dag:

IMAG5517.jpg

 

IMAG5521.jpg

 

Så håber vi virkelig bare at det er klar til at tage sting ud fredag. Så har vi lige weekenden til at hjælpe Dumle med at komme sig over narkose og holde godt øje med ham.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...