Hop til indhold

2 tæver fra samme kulVi


Tomme
 Share

Recommended Posts

Hej

vi er lige blevet de heldige ejere af to franske bulldog.

Eller det troede vi i hvert fald. Vi har brugt oceaner af tid på at læser om at fåhvalp og hvilken race det skulle være at tanken slet ikke havde strejfet os at få to ville være et problem. Dumme tænker i nok men ikke desto mindre er vi her nu. Vi havde læsbart fransk bulldog var en meget social hund så tænke det var godt de havde hinanden når vi var på arbejde.

Efter tilfældigt at falde over en tråd hvor en hundeejer havde haft problemer med to hunde fra samme kul, fik vi googlet rundt. Og ja nu er vi mildest talt pisse nervøse.

lige nu går det jo godt, de leger, lidt vildt godt nok, men har det godt sammen, men så vidt jeg kan læse mig til kommer det efter et årstid når kønsmodningen kommer.

 

Lige nu går vi ture med dem hver for sig og til socialisering hver for sig og meldt til hundetræning hver for sig.

 

vi overvejer at lade dem være hjemme i hvert sit rum når vi er på job, i hvert fald her i starten, nogen der har erfaringer med det?

 

For egentlige grund er at høre om nogen har nogle erfaringer med det eller om det bedste er at sige farvel til en af de små inden det bliver endnu hårdere.

 

vi vil helst det bedste for begge hunde så erfaringer og råd modtages meget gerne

tusind tak

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville nok forvente problemer i fremtiden med netop den kombination af køn og race. Bulldogs er godt nok sociale med mennesker, men ikke nødvendigvis med andre hunde. Men det betyder ikke at I nødvendigvis skal skaffe jer af med den ene. I kan evt. også sterilisere den ene før eller kort efter første løbetid. Det vil nedsætte risikoen for konflikter.

Link til indlæg
Del på andre sites

Og tak for jeres svar.

 

Har i noget litteratur på at sterilisering virker eller er det erfaring?

Og er det så begge eller kun den ene

 

Det er, som jeg også skrev, kun den ene. Ellers opnår man jo ingenting. Det skal helst være den i forvejen "svageste"/mest underlegne, der steriliseres.

 

Her er en udmærket artikel om at have kuldsøskende: https://www.doglistener.co.uk/choosing/sibling-litter-puppies.shtml

Det er nok ikke lige det, du håbede at få at vide, men jeg vil sige så meget, at som erfaren hundeejer, der har haft flere hunde sammen, også problem- og omplaceringshunde, ville jeg aldrig kaste mig ud i at have to fra samme kuld - især ikke tæver!

Men jeg kender folk, der har gjort det. Det handler først og fremmest om at organisere hverdagen bedst muligt, og have tid til begge hunde, men det handler også rigtigt meget om held. Nogle gange er kemien bare i orden, og det forløber gnidningsfrit. Men ofte gør det ikke, og det kan altså koste én eller begge hunde livet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Som Umulia siger, så er bullerne jo desværre kendt for at have tendens til egetkønsaggression og to tæver fra samme kuld kan ende voldsom problematisk. Det kan også være, at I er heldige og aldrig oplever problemer, men det er nok desværre ikke "normen" - især ikke med tæver.

 

Om I skal skaffe jer af med den ene, tjaaa.... det optimale ville jo være ikke at have købt dem begge, men det er jo ligesom sket, så må man tage den derfra. jeg ville helt sikkert lade dem være alene hver for sig - både for at de lærer det, men også fordi, at de sjældent kan finde ud af at stoppe legen i tide i den alder, så de kan ende med at køre hinanden helt op i stress mens I ikke er der. Jeg har 3 tæver, den yngste er 4 måneder, hun er ikke sammen med de to store når de er alene.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tusind tak og tak for artiklen.

 

Jeg er lidt bange for at det desværre bliver nød til at være vi må sige farvel til den ene af de små. Tror simpelthen ikke vi tør tage chancen især ikke når det lyder til at chancerne for det skal gå godt er så små.

 

Hvor er det trist!

 

Men tak for det.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes ikke man skal tage sorgerne på forskud

 

 

Det er dog rigtigt at det kan blive et problem. Nu kan jeg dog se at der fysisk og nok også mentalt er stor forskel på jeres hunde. Dette kan være en fordel, da de så mere naturligt får opbygget at der er en der bestemmer. Formentlig den store i dette tilfælde

 

Jeg ville sterilisere begge efter første løbetid og så tror jeg at I har gode chancer for at det forløber fint

 

Med to hunde skal man være opmærksom på at der ikke opstår konflikter og at de har masser af glæde af hinanden

 

Altså oplever gode ting sammen. Når der er ressourcer i farvandet, så sørg for at de ikke kan blive uenige. Det er typisk sådan konflikterne eskalerer

 

Dernæst skal i være opmærksom på om hunde blive ved med at søge hinanden og lege og hilse afslappet efter adskillelse.

 

Der hvor det pludselig er gået galt når hunde var alene hjemme, er altså ikke hunden der havde det fint med hinanden inden. De har blot tålt hinanden

 

Så man skal tage små tegn på at de ikke ønsker at være sammen alvorligt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har ingen kendskab til jeres race specifikt ifht egetkønsaggression m.m.

 

Men vi har to tæver fra samme kuld. Ja faktisk har vi i alt fire ret jævnaldrende tæver til at gå sammen. Alle er steriliseret.

 

Vi oplever ingen problemer, vi har en utrolig harmonisk flok, som virkelig elsker hinanden og har kæmpe glæde af hinanden. Særligt de to kuldsøstre! De to har altså et helt specielt bånd sammen :hjerte:

 

Vores hunde er hhv 3,5 år, 3 år og så de to kuldsøstre på 2,5 år. Der har aldrig været konflikter imellem dem. Den ene kan have lidt tendens til ressourceforsvar ved ekstra lækre ting, men det kan opleves alle hunde imellem uanset alder. Vi undgår det ved at de fodres i hvert sit bur. Fodersøg, foderbolde m.m kan de uden problemer sammen. Men decideret konflikter har vi aldrig haft nogle af, ej heller optakter dertil.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes ikke om, at en opdrætter sælger 2 af samme køn til en køber . Har gennem årene hørt for mange kedelige historier med især tæver, ikke alle af samme kuld, nogle bare for jævnaldrende. Min erfaring er desværre, at sterilisation ikke hjælper, hvis resourceforsvar eller kønsaggresion ligger til hundene. Det går også galt hos erfarne hundefolk, som ud af den blå luft.

Men ofte går det jo godt, det er aldrig til at vide. Og mht uoverens konflikter kommer disse sjældent før tidligst omkring kønsmodning.

Som hvalpe bør de ikke skilles , efter min mening, bare opleve lidt hver for sig, da de fleste konflikter efterfølgende kommer ved sammenføring.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...