Hop til indhold

Artroskopi albue hund - gode råd


Nisjo
 Share

Recommended Posts

Hej venner. Har bare et spørgsmål jeg håber nogle måske kan hjælpe med at svare på eller selv har været ude for noget lignende. Men det drejer sig om min hun-hund på 8år som skal have kikkert operation (artoskopi) for at fjerne "led-mus" i hendes albue.

Og min læge / hospital skal have 18.-21.000kr. Det mange penge for en studerende som mig og skulle lægge ud specielt når jeg også lige igår har smidt 8100kr til CT skanning. Er selvfølgelig klar til at betale de mange penge hvis der ikke er andre muligheder. Men ville lige høre jer først.

 

Evt om der nogle af jer der har erfaringer med dyrlæger i Tyskland, da jeg har hørt man kan spare mange penge. Eller andre læger i DK hvor der ikke bliver 20.000kr

 

 

Hospitalet vil ikke lave en afdragsordning da de er privat klinik. Og med forsikringen skal man jo som bekendt selv lægge ud.

 

 

Håber og høre fra jer.

Med venlige hilsner herfra :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvem er det, der har undersøgt din hund og stillet diagnosen?

 

Hvis din hund skal have gavn af sådan en kikkert operation, så er det altafgørende, at det er dygtige og kompetente dyrlæger med speciale i både undersøgelsen og i operationen.

 

Har dyrlægen givet dig nogen alternativer?

Det er jo ikke kun et spørgsmål om operation, men også den efterfølgende genoptræning er meget vigtig. Og også dyr. Er DEN med i den pris, du har fået?

 

Har dyrlægen forklaret dig, at der ikke er garanti for fuldstændig helbredelse? Ikke engang garanti for bedring?

 

Jeg forstår ikke, at der skulle være problemer med forsikringen? Regningen skal vel bare udskrives og betales inden behandlingen er færdig? Evt. kan forsikringen betale direkte til dyrlægen? Det kunne du jo snakke med forsikringsselskabet om.

 

Hvor er hun forsikret?

 

Øh... Alle dyreklinikker i Danmark er private... Afdragsordninger bliver lavet, hvis man ved at kunden vil betale (rig kunde, eller god forsikring, eller års erfaringer med ejerens troværdighed)

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er evidensia dyer hospital der har stillet diagnosen. Og har kun været hos dem 1 gang før til CT skanning så jeg ved ikke så meget om dem - men hvad jeg kan læse mig til og har hørt fra de forskellige dyrelæger så er de nogle af landets absolut bedste. så går ud fra de har styr på hvad de laver.

 

Jeg må ærligt indrømme jeg ikke har spurgt mht til genoptræning. De sagde jeg skulle aflevere hende om morgenen, også ville hun være nogenlunde frisk nok dagen efter. Så de nævnte slet ikke noget med genoptræning, men det vil jeg da forhøre dem om, men jeg går ud fra det IKKE er med i prisen. Så de 18-21000 er kun operation.

 

Dyrelæger sagde at de kunne ikke helbrede gigt, så hendes halten (hun halter lidt på venstre forben) ville de aldrig kunne gøre noget ved, men de kunne formindske hendes smerter MEGET efter en operation med kikkert, hvor de ville fjerne ledmus og "rydde" op i ledet som han sagde. Som han også sagde , han ville anbefale operationen og derefter smertestillende resten af hendes liv, så kunne hun godt kunne leve flere år endnu uden smerter. Og jeg vil selvfølgelig gøre alt jeg kan for at beholde min hund , elsker hende jo fandme mere end noget andet....

 

Altså jeg har if forsikring - og de vil have jeg selv skal lægge pengene ud. Og da jeg lige i forgårs har lagt 8.100kr ud til CT skanning. Har jeg desværre bare ikke lige 20.000 kr mere og smide lige nu.

Jeg har prøvet og snakke med Agria om der var noget de kunne gøre da andre folk har anbefalet dem, men desværre uden held da min hund jo er syg inden indmeldelse.

 

 

OK - jeg vidste ikke alle dyrelæger var private , men jeg har aldrig haft problemer med afdragsordning hos min andre dyre læger. Og med de beløb ca (29.000kr) i alt , troede jeg det ville være muligt og få lidt hjælp i form af afdragsordning. Men det vil de altså ikke.

 

Det var også derfor jeg håbede nogle havde erfaringer med Tyskland, da jeg har læst der skulle være meget billigere.

Som sagt gør jeg alt hvad der står i min magt for at få min hund til igen og få et liv uden smerter.

Også derfor jeg laver dette indlæg i håb om bedre viden.

 

Igen tak fordi i giver jer tid til at svare .

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er jo i orden at ringe rundt til andre dyrlæger og høre hvad prisen ville være hos dem. Jeg synes det lyder dyrt med den pris du har fået af vide, men det kan jo skyldes at der er meget der skal ordnes i leddet og derfor en lang operation. Men jeg ville alligevel ringe rundt og høre priserne hos andre. Du skal finde dyrehospitaler der har speciale i ortopædkirurgi; her er der bl.a. Ken Lindeblad ved Faxe Dyrehospital, Peter Weis ved Virklund Dyrehospital og sikkert flere, men det var lige dem jeg har været ved.

Link til indlæg
Del på andre sites

Er det Evidensia "Karlslunde Dyrehospital" du har været hos?

 

Hvis det er det, så ja - de er dyre, men blandt DK's dygtigste, og jeg ville til enhver tid gøre som de anbefaler. Hvordan de stiller sig ang. afdragsordning ved jeg desværre ikke. Men jeg tænker det skulle være muligt at finde en løsning, hvis du har en forsikring, der vil betale.

 

Jeg håber du får klaret det, og får en frisk hund retur :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

. Jeg tror at du skal droppe evidensia. Det er åbenbart en ret ukendt kæde af klinikker, men jeg kan ikke rigtig finde nogen lister over hvilke specialister, de har. Hvad er det for nogle dyrlæger, der har anbefalet dem?

 

Nu ved jeg jo ikke, hvilken af evidensia-klinikkerne I har været på. Men det burde heller ikke gøre nogen forskel. De specialister, de eventuelt har, må kunne bruges af alle patienterne... Ellers er det lidt svært at se meningen med det partnerskab..

Og det er absolut negativt, at det ikke er muligt for klinikken og forsikringsselskabet at lave en ordning. Det tyder på enten en dårlig forsikring. Eller en dårlig klinik..

 

Alle taler rosende om Ken Lindeblad. Det er en specialist, der tit bliver nævnt her på Hunde-Forum. Han bliver næsten lige så rosende omtalt som Claus Sloth, der også er forrygende dygtig til led. Og meget sympatisk.

 

Jeg ved ikke, om de er medlemmer afEvidensia-klubben, for Evidensia nævner ingen steder deres tilknyttede dyrlæger..

 

 

Når du har betalt for CT skanningen, så synes jeg at du skal få optagelserne udleveret. Og så lade en anden (selvvalgt) specialist se på det.. Der er jo ingen mening i at starte helt forfra et nyt sted, hvis der er bare lidt kvalitet og troværdighed i det Evidensia laver.

Det er helt almindeligt og legalt at man får en "second opinion" -altså får en anden selvvalgt dyrlæges mening om mulighederne...

 

Kraftig medicin resten af hundens liv kan altså også være både skadeligt og meget dyrt! Og jeg ved ikke, om din forsikring dækker medicin til hjemmebrug? Min gør nemlig ikke...

Men medicinering har du jo også mulighed for uden operation...

 

Måske kan din hund have glæde af de fire indsprøjtninger med Cartrophen, som min Silke fik, da hun havde voldsom gigt i et forben efter en flåtsygdom... Indsprøjtningerne gives over 4 uger i nakken og virker på alle leddene på en gang, ligesom når man giver glucosamin og lignende kosttilskud. Indsprøjtningerne er bare endnu mere effektive..

Og prisen kan sikkert holdes på måske 1-2000 kr for alle fire indsprøjtninger..

Nogle steder bruger man indsprøjtningerne efter fjernelse af ledmus... Det har dyrlægen fra Evidensia nok heller ikke nævnt...

 

Silke er 13 år nu... Selvfølgelig har hun gigt. Og albuen kan kun bøjes til 90 grader.. Hun får hjertemagnyl morgen og eftermiddag. Det er nok til at hun ikke halter. Hun er hurtig og energisk og fænomenal til at trave.. OG hun nyder livet!

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg savner at en dyrlæge vil komme med alternativer. Hunden bliver jo ikke rask af den operation. Hvad skal den så til for?

En 8 år gammel hund med et albueproblem burde der være andre muligheder at forsøge.. En en operation som ikke helbreder hunden.

Jeg tænker på kosttilskud, cartrophen-indsprøjtninger, en måske mindre indgribende operation, hvor man kun fjerner løst brusk...

Ledoperationer er et meget stort og eksperimentalt område, hvor dyrlægerne meget gerne vil udvikle deres teknikker til det yderste. Men det vil til tider være på patientens- og ejerens- bekostning.

 

Og så kunne jeg godt lide at vide mere om, hvordan hunden har det i dag? Hvad får hun af medicin? Hvor meget halter hun? Altid? Eller i perioder? Hvad kan hun? Og hvad kan hun ikke?

Når hun er 8 år gammel og pludselig står med en operationskrævemde albue, så er der jo ingen garanti for, at den ekstra belastnig af det andet forben efter en eventuel operation, vil medføre endnu en voldsomt dyr operation om måske et år?

Er den anden albue undersøgt? Og fuldstændig rask?

Link til indlæg
Del på andre sites

Har læst tråden igen-igen...

Du skriver, at hun halter lidt på venstre forben? Det er det hele? Så hun får endnu ikke medicin? Hvordan viser de stærke smerter sig? HAR hun stærke smerter? Hvad oplever du selv?

 

Jeg ville sige nejtak på min hunds vegne, hvis jeg var i den situation, hvad jeg nok næsten har været, for min hund haltede også, bare ret volgsomt på det ene forben. Men jeg var slet ikke indstillet på et stor, dyr og usikker operation på noget så afgørende som det ene albueled. Og det var også nogle år siden.. Dengang var ledoperationer endnu mere usikre.

Man SKAL ikke operere kun fordi man KAN operere.. Der skal være en vis garanti for et positivt udbytte.. Og pengene skal være der, både til operation, genoptræning og til medicinen efterfølgende.

 

Jeg forstår godt at dyrlægerne gerne vil operere mange hunde, for det er den eneste måde, de kan lære mere og blive dygtigere.. Selv vil jeg bare kun lægge hund til, hvis jeg kan se på min hund at det er absolut nødvendigt... Ikke kun fordi hun halter lidt på det ene ben...

 

4 cartrophenindsprøjtninger. Efterfølgende kosttilskud, og derefter smertestillende medicin efter behov. Kan klares af egen dyrlæge for et par tusser max nu og her. Plus selvfølgelig medicin og kosttilskud resten af livet.. Garanti for at der vil ses en bedring. Men selvfølgelig ikke helbredelse..

Link til indlæg
Del på andre sites

Birgitta, ved du hvad en ledmus er? Ved du hvad behandlingen går ud på?

 

En ledmus er et lille stykke knogle eller brusk, som er slået løs ved et traume eller grundet fx dysplasi, og nu ligger i leddet. Området er konstant irriteret, og der er mere eller mindre konstante smerter - også ved hvile. Operationen er forholdsvis ukompliceret, og kræver en uges ro, og så en langsom start.

 

Hvis hunden har gigt (nok AD), skal den lidelse selvfølgelig behandles fremadrettet. Men det ændrer ikke på at ledmusen er der og giver smerter. Når dyrlægen siger "rydde op" er der nok flere løse fragmenter i leddet, og en operation vil kunne gøre hunden stort set smertefri.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej venner. Har bare et spørgsmål jeg håber nogle måske kan hjælpe med at svare på eller selv har været ude for noget lignende. Men det drejer sig om min hun-hund på 8år som skal have kikkert operation (artoskopi) for at fjerne "led-mus" i hendes albue.

Og min læge / hospital skal have 18.-21.000kr. Det mange penge for en studerende som mig og skulle lægge ud specielt når jeg også lige igår har smidt 8100kr til CT skanning. Er selvfølgelig klar til at betale de mange penge hvis der ikke er andre muligheder. Men ville lige høre jer først.

 

Evt om der nogle af jer der har erfaringer med dyrlæger i Tyskland, da jeg har hørt man kan spare mange penge. Eller andre læger i DK hvor der ikke bliver 20.000kr

 

 

Hospitalet vil ikke lave en afdragsordning da de er privat klinik. Og med forsikringen skal man jo som bekendt selv lægge ud.

 

 

Håber og høre fra jer.

Med venlige hilsner herfra :)

 

Jeg synes det lyder MEGET dyrt!

 

Den ene af mine hunde fik fjernet en ledmus i skulderen for 9 år siden. Det kostede 6000.

Min dyrlæge henviste mig til Virklund Dyreklinik. Han har ingen mén overhovedet i dag.

Link til indlæg
Del på andre sites

Birgitta, ved du hvad en ledmus er? Ved du hvad behandlingen går ud på?

 

En ledmus er et lille stykke knogle eller brusk, som er slået løs ved et traume eller grundet fx dysplasi, og nu ligger i leddet. Området er konstant irriteret, og der er mere eller mindre konstante smerter - også ved hvile. Operationen er forholdsvis ukompliceret, og kræver en uges ro, og så en langsom start.

 

Hvis hunden har gigt (nok AD), skal den lidelse selvfølgelig behandles fremadrettet. Men det ændrer ikke på at ledmusen er der og giver smerter. Når dyrlægen siger "rydde op" er der nok flere løse fragmenter i leddet, og en operation vil kunne gøre hunden stort set smertefri.

 

Åja, Mangetal... Jeg ved hvad ledmus er... Min allerførste berner (Ramses d. 1.) fik konstateret osteochondritis dissecans i begge albuer da han var omkring et par år. Det må være over 30 år siden...

 

Han skulle først have opereret den dårligste albue, og nogle måneder senere den mindst skadede..

Og det var en meget ung Claus Sloth, der stod for både undersøgelser og operationer.. Nok en af de meget få dyrlæger i dk. der havde lavet den slags operationer før. Og tilfældigvis vores daglige dyrlæge..

 

Men efter første operation blev albuen aldrig så stabil, at det var muligt at operere den anden albue.

Så Ramses fortsatte med at halte sig gennem de næste par år, indtil han fik en mavedrejning et par år senere.. Han døde indlagt hos vagtdyrlægen, mens dyrlægen "så tiden an"..

 

Dengang var der ikke så mange "finesser" med ledmus.. Operationen var nærmest som du beskriver det, at man gik ind og fjernede noget løst brusk, der lå og generede i leddet.. Og så var benet rask igen, mente man.. Det var det bare for det meste ikke.

 

Men i dag bliver der gjort meget mere ud af at skabe nogle brugbare forhold i leddet. Det koster. Og -ligesom dengang- er det dygtige og ambitiøse dyrlæger, der laver den slags operationer.. Af mange års erfaring har de lært, at det netop ikke er nok bare at gå ind og fjerne et stykke løst brusk.. Og de kæmper stadig med at finde en stabil og pålidelig løsning. Derfor er procenterne for et godt og vellykket resultat heller ikke voldsomt høje..

 

Operationsteknikkerne er hele tiden under udvikling. Desværre har man endnu ikke fundet en tilfredsstillende teknik, der rent faktisk kan kurere hunden. Indtil man finder den rigtige teknik, så vil de ambitiøse dyrlæger blive ved med at operere så mange hunde, de kan få fat i, for at kunne blive dygtigere og for at kunne hjælpe hunde i fremtiden..

Nutidens hunde er prisgivet. De er forsøgsdyr til operationer, der måske kan gøre dem raske... Eller frarøve dem enhver rest af livskvalitet.

Jeg forstår nødvendigheden. Men jeg ville aldrig nogensinde igen selv lægge hund til!

Link til indlæg
Del på andre sites

Her er den første af Ken Lindeblads artikler om albueledsdysplasi, --som man efterhånden er klar over, er en samlebetegnelse for ledforandringer, i albuen, der giver halthed. Meget ofte på grund af ledmus.

 

http://www.faxedyrehospital.dk/Artikler.aspx

 

der er ikke noget enkelt ved den type operationer. Der er rigtig mange forskellige problemer, som opererende dyrlæge skal forholde sig til. Lige til operationen er ovre. Og endda også længere..

 

Hvad skulle det nytte at fjerne en ledmus, hvis der bare dannes en ny? Gør det egentlig ikke mere skade end gavn på leddet? Der mistes jo brusk...

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...