Hop til indhold

Artikel om gadehunde - skal du have en?


Lenschow
 Share

Recommended Posts

Jeg fandt denne i anden anledning til en, der overvejer en gadehund, og tænkte at andre der overvejer en gadehund måske kunne finde den brugbar. Den dækker ikke alt, men den giver et overordnet indblik i nogle af de ting, man bør overveje.

 

https://www.facebook.com/notes/nemokatoghund/gadehunde-hvad-b%C3%B8r-du-overveje-f%C3%B8r-du-f%C3%A5r-en/457957057601378

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst DorteDK

Enig med Amocca, jeg ville heller ikke selv have en gadehund, men så hellere fra et dansk internat - så den sødeste unge 16 uger gamle lab - kan ikke huske hvilket internat, men hold da op en sød en ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Helt enig med Amocca - hvis man vil redde en hund behøver man ikke tage til udlandet og hente den, der er masser i DK, som rigtig gerne vil ha' en ny familie og et dejligt hundeliv.

Personligt ville jeg aldrig overveje det - jeg vil gerne ha' det hele med, altså både hvalpe-ballade osv. Desuden vil jeg gerne vide hvad hunden har i rygsækken.

 

Når det så er sagt, så har jeg stor respekt for dem, der har overskuddet til at tage genbrugshunde ind, og give dem den nye chance de fortjener :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Og jeg ville personligt aldrig købe en hund "uset"

 

dvs uanset hundens ophav ville jeg røre og se den først og teste den på forskellige ting - bilkørsel, trafik, landmiljø, bymiljø, berøring.... Det gjorde jeg også ved min gamle gadehund - da jeg hentede ham fra et dansk internat under en kendt dansk dyreværnsorganisation i Nordjylland. Gadehunde, som først er i DK, kan jo også ende sådan et sted, må vi huske.

 

Jeg anbefaler ikke gadehunde, som man køber uset via fjernadoption. Det er for risikabelt, mener jeg - selvom jeg kender nogle, hvor det går supergodt. Jeg turde ikke selv. Derfor kan jeg ikke anbefale det til andre naturligvis. Jeg skal have en hund i hænderne selv, før jeg tager den ind

Link til indlæg
Del på andre sites

hvalpe 2010 067.jpgJeg kender ikke forfatter til denne artikel, som jeg synes er god. Dog efter min mening er f.eks. hunde fra Græske Hunde som regel meget let at få suplerende oplysninger på. Altså som, går pænt i snor, kommer ved indkald, kan med alle hunde og katte, vogter sit foder, er meget glad for mennesker eller lettere sky.

Jeg har stadig forbindelse med en del af de folk, der fik hund fra Græske Hunde samtidig med, jeg modtog min den 1 ste. Det var den 12 jan. 2005. Kun én har givet anledning til bekymring , da han i opvækst fik konstateret medfødt grå stær. Operation mislykkedes, men han ser da skygger og fungerer virkelig godt i sin småbørnsfamlie.

Min egen har lidt de store jagthundes lidt flyvske sind, sådan hurtig på poterne, men falder også hurtigt ned igen. Har stadig forbindelse med 2 kuldbrødre, som også fungerer fint. Nana er født i en grøft af en udsmidt jagthund. Fundet som ca. 6 ugers, tæve med nu 5 hvalpe (2 hvalpe kørt ihjel) + en fra nok sidste kuld. Nanas kuld incl. tæven kom til DK som ca. 10 uger gamle. Den halvstore hvalp aflivet pga sygdom.

Min anden er en underlig mix af nok border og noget jagthund. Han både hyrder og jager og stresser let. Snoopy med søskende er som ca. 4 ugers smidt i en papæske ud over klipperne. Han har helt sikkert savnet den tryghed at lære livet at kende via sin mor.

Flere af Græske hundes hjemtagne er nu godkendt som besøgshunde vis Trygfonden.

Jeg kunne sagtens igen tage en græsk, dog en mindre pga alder.

17091.jpg

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi har jo to gadehunde - de kunne dog lige såvel have været danske internathunde, omplaceringer eller blandingshvalpe til salg herhjemme. Vi ledte ikke efter en gadehund - vi ledte faktisk slet ikke efter en hund i det hele taget :lol: hvalpene var i Danmark da jeg fandt dem - det var Missing herinde som smed et billede op af Zazu. Hendes veninde havde adopteret Camy, og havde taget Zazu i pleje. Jeg blev smaskforelsket i billedet af Zazu og MÅTTE bare have hende. Det havde intet at gøre med at "ville redde" en gadehund. Hun kunne have været hvor som helst fra, og jeg havde stadig hentet hende :blink: at en gadehund så blev til to, det gjorde de jo så da Camy et lille halvt år senere måtte omplaceres, hun kunne ikke være alene hjemme uden en anden hund, og så var det at Missing ringede for at høre om ikke også vi ville have hende :lol: det er vi heldigvis glade for at hun gjorde og at få de to søstre samlet igen var det helt rette! :hjerte:

 

Camy er en forsigtig lille pige i nye situationer og man skal respektere hendes grænser. Men tager man tingene i hendes tempo, så er hun en utrolig nem lille hund. Hun skal bare lige se nye folk an og hilse på dem, og så er der ikke noget. Hun er også hurtig til at blive glad for nye mennesker og opsøger dem gerne selv, vil vise dem bamser eller kysse dem i hovedet. Bor hun bare sammen med en anden hund og man har forståelse for ikke at presse hende, så kunne hun såmænd fungere de fleste steder.

 

Zazu derimod er en noget anden hund. Hun kræver en del hensyn/tålmodighed. Hun er sådan en hund som jeg tænker kunne være blevet kastebold eller aflivet, hvis hun var havnet i en ganske almindelig børnefamilie som bare ønskede sig en klappe-hund til børnene, som de kunne lege med og gå ture med.

 

Jeg tror også man skal passe på med at tage nogle af de mest "hardcore" gadehunde hjem som familiehunde - altså de hunde som har levet på gaden i mange år og måske i flere generationer. De skal i hvert fald ikke ud til hvem som helst. Og nogle gange tænker jeg heller ikke, at det er i hundenes bedste interesse at tage dem herhjem.

Men sådan nogen som Zazu & Camy blev fx fundet i en papkasse med deres søskende og mor siddende ved siden af. Så det må jo være begrænset hvor længe de har siddet dér. De vi dog meget syge og to af de 7 hvalpe døde, måske derfor de blev sat på gaden, så deres liv i Rumænien bestod primært af dyrlægebesøg - og altså ingen socialisering, selvom de blev fundet som små. Så at de først sådan rigtig har set verden fra 4 mdrs alderen, det er nok også det der gør at de er lidt skeptiske overfor nye ting, sådan til en start.

 

Men jeg er absolut ikke skræmt fra at få en gadehund igen. Trods Zazu kræver nogle hensyn og gør nogle ting mere besværlige, så elsker jeg hende noget så højt og har aldrig så meget som overvejet at hun ikke passede ind. JEG valgte at hente en hund, som jeg ikke vidste noget om udover rimelig basic facts, og så må jeg/vi jo så også tilpasse og indrette os herefter - og det har vi gjort.

 

Jeg har det dog ikke sådan at næste hund skal være en gadehund igen, så vi kan "redde en hund", men jeg ville ikke være bange for at få endnu en gadehund, slet ikke - men næste hund kan lige såvel blive en dansk internathund, som det kan være en omplacering og som det kan være en racehund som vi følger fra hvalp og får hjem som 8 ugers. Det har vi slet ikke besluttet os for endnu, da vi har det antal hunde som vi skal have - så der går mange år endnu.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har jo før haft vel 14 hvalpe i huset i pleje. Det betyder en del for dem, hvis man får 2 ,evt. søskende ind. Min nu afdøde Molly elskede hvalpe meget højt og hende nyttede de så bånd til. Så er det lettere at få dem ud af haven i snor og se på det danske villakvarter. Molly havde selv kuld 4 gange. Da Molly blev 10 år holdt jeg så op, men havde jo selv så 6 hunde. Disse hvalpe virkede ved adoption fuldt socialiserede med dagligdags ting. Men ofte ses jo ikke hvalpens evt. traumer før senere. Så skønt med disse i starten lidt forvirrede hvalpe, at kunne sige, Molly vi går lige en tissetur i haven og de små fatter det så hurtigt. Min gyldne græske er med alderen ikke glad for hvalpe, hun bliver 11 år nu den 1 november. Men jeg synes de græske plejefamilier virkelig lever op til det ansvar, det er at tage en hund ind og vurderer og arbejde med den.

 

Lidt foto.Med schæfer aftegn. 2 søskende , der ikke havde schæfergener, ville aldrig som voksne kunne runde de 10 kg.

Næste er Debbie med moderløse hvalpe.

Snoopy som plejelege onkel for de moderløse, der var 4 stk overlevne.

Sidste: 2 brødre af racen Greek Harehound, FCI godkendt, støvertype.

Jeg ville i dag ikke byde Nana på nær 11 år det uro med disse hvalpe i huset og desuden er jeg for gammel.

Dollys bror Dennis.jpg

Dolly.jpg

april09 020.jpg

april09 060.jpg

Billeder af hunde 060.jpg

Link til indlæg
Del på andre sites

Nana og Chigo.jpgJeg synes at sammenholdet i f.eks græske hunde er så storartet. Jeg har kontakt til Nanas mors ejer (Tøsen er død i dag) og 2 kuldbrødre. Så vi kan sammenligne vore vovser særpræg.

Nana s mor er nok en raceren Vizhla. Jeg blev stoppet i Tåstrup, hvor jeg bor for år tilbage, pga Nana. Hvad hed hendes mor???Hvor er hun fra???Svar fra mig: Hun hed Tøsen og er græsk.. Jamen, hun bor hos vor familie i Glostrup. Må vi komme forbi med børnebørn , så de kan se Tøsens datter. Ja selvfølgelig.

Her er først Tøsen som gammel, så bror Chigo og Nana og Chigo. kunne ikke finde foto af den anden bror.

Tøsen 1.jpg

Chigo. 2015.jpg

Link til indlæg
Del på andre sites

[ATTACH=CONFIG]128902[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]128903[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]128904[/ATTACH]Jeg synes at sammenholdet i f.eks græske hunde er så storartet. Jeg har kontakt til Nanas mors ejer (Tøsen er død i dag) og 2 kuldbrødre. Så vi kan sammenligne vore vovser særpræg.

Nana s mor er nok en raceren Vizhla. Jeg blev stoppet i Tåstrup, hvor jeg bor for år tilbage, pga Nana. Hvad hed hendes mor???Hvor er hun fra???Svar fra mig: Hun hed Tøsen og er græsk.. Jamen, hun bor hos vor familie i Glostrup. Må vi komme forbi med børnebørn , så de kan se Tøsens datter. Ja selvfølgelig.

Her er først Tøsen som gammel, så bror Chigo og Nana og Chigo. kunne ikke finde foto af den anden bror.

Zazu & Camys tre andre søskende er også kommet til Danmark og på Facebook er der oprettet en gruppe som vi alle er medlem af. Det er ret hyggeligt at se de andre søskende :lun: og hende som tog sig af hvalpene og mor i Rumænien, det er hende der har gruppen - så hun kan følge dem. :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...