Hop til indhold

Diarré / maveproblem on/off


noerby
 Share

Recommended Posts

Hej alle

Cooper døjer med maveproblemer og jeg kunne godt bruge nogle input fra jer. Vi flyttede til Slovenien i start september og kort efter fik Cooper dårlig mave / diarré, som i nærmest vand. Han var træt. Jeg troede det måske var pga stress over flytningen, nyt hus osv. Men efter et par dage, tog jeg ham til en dyrlæge hernede. Forklarede situationen og at afføring var bedre, men slet ikke normal og at han var blevet almindelig i humør og opførsel.

 

dyrlægen gav noget naturligt til maven, både piller og gel, som bedst kan sammenlignes med prokolin agtigt, og skånekost. Det skulle jeg give i lang tid, og maven skulle så komme sig. Efter ca 1,5 uge hvor maven var  næsten ok, så dårlig og så næsten ok og tilbage til dårlig, tog jeg til dyrlægen igen. Samme naturpiller og Hills i/D, og han snakkede om at Cooper måske var blevet allergisk. Jeg synes dog det lyder ret pludseligt. Vi skulle give ham skånekost i de næste mange uger, og han blev ikke tjekket for noget.

 

efter endnu 1,5 uge hvor det stadig ikke var godt gav jeg ham en ormekur, som jeg havde med fra min danske dyrlæge. Efter 2 dage blev afføringen fast, men den var gullig / lysere end den plejede. Jeg skiftede stille over på alm kost, og det gik fint. Efter ca 2 uger, fik han i går diarré igen! Jeg kørte til en ny dyrlæge hernede som vil teste hans afføring for de næste 3 dage. Han snakkede også om allergi, fordi Cooper snart bliver 9 år og er gul labrador. Jeg bad om at få lavet en blodprøve, og det tester de så også, men det er som om, at de ikke er særlig bekymret fordi han er fin, glad, ikke taber sig, ikke har feber osv., men noget i mig siger der er noget galt.

- så er der nogen der har prøvet noget lignende? Har nu købt 12 kg Hills I/D og han får nogle nye natur piller med diarré og så må vi se med svar på testene. 

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvordan fungerer maven på Hills foderet? Vær opmærksom på at der er kommet en ny deklaration på I/D foderet og som siger der er en del biprodukter i. Jeg ved ikke om det er den almindelige I/D din hund får i så fald har den et ret højt fedt indhold og tarmsystemet kan godt komme på overarbejde når fedtet skal nedbrydes. Det er jo et sammenspil mellem mavesyre, galde, lever og bugspytkirtel.

Jeg har haft lidt af det samme med min anden ældste beagle som nu er 10 år. Han har haft rigtig dårlig mave igennem lang tid hvor det var en nå ja blandet landhandel og ofte meget lyst/gult med slim sommetider.

Gult/lyst afføring indikerer en intolerance eller at foderet passerer for hurtigt gennem tarmen. 

Efter en periode kom der andre symptomer til og det hele er endt ud i at det var hans skjoldbrusk kirtel der var holdt op med at fungere. Hele vejen igennem var Oscars appetit god - han spiste og drak - men havde den der dårlige mave. Det var så gennem de andre tilkommende symptomer at hans diagnose blev stillet.

Oscar er nu på medicin og skal være det resten af livet. Han fik i opstarten Hills I/D low fat og har fungeret fint på det. Han er nu vendt tilbage til sit oprindelige foder og har en fin fast mave.

Jeg ville få checket skjoldbrusk kirtel tallet - det kan gøres gennem en almindelig blodprøve - Din hund er ældre og en stor hund og med det jeg nu ved omkring skjoldbrusk kirtlen - så er din hund absolut i risiko zonen. 

Skulle det vise sig det er det - så vil den medicin han skal have rette op på det hele. Man skal dog passe på JOD indholdet i foderet - sådan noget som havtang som tilsættes en del foder - det må min Oscar ikke længere få - da det skaber ubalancer lige med det samme. Min Oscar er i dag en glad, aktiv hund - men har krævet at hans foder indtag har skullet omlægges - være så "rent" som muligt.

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for svar begge 2 :-)

 

vandet kan man godt drikke her, men jeg købte faktisk vand på flaske bare for at se, men det havde ingen ændring, desværre.

 

tak Beaglepack, jeg har prøvet at læse lidt om det, men umiddelbart passer symptomerne ikke med lavt stofskifte, egen faktisk på for højt stofskifte, men som de skriver er meget sjældent og typisk pga. Kræft :-( jeg vil bestemt tale med ham om det og få ham til at tjekke de tal, jeg tror faktisk at han nævnte de tjekkede skoldbryskkirtlen i blodprøven, men vil være sikker. Godt at Oscar har det godt i dag, dejligt at høre :-D

 

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

Tak, kan desværre ikke få Canikur hernede.

 

det vil jeg nævne PP, det er et stort dyrehospital, tænker jeg ringer på mandag, de har stadig ikke ringet, men måske de har noteret mit nr. Forkert. De har dog åbent til kl 20 hver dag, så måske de ringer senere i dag med svarresultater. 

Maven er ok igen, han er stadig på Hills i/D, men han er sindssygt sulten, hele tiden. I dag har han 2 gange hapset brød ud af hånden på børnene, som i virkelig hapset, så det gjorde ondt i fingrene på dem.

Han er desuden begyndt at tabe hår på albuerne og inden vi tog afsted havde han ørebetændelse og rødme mellem trædepuderne, så måske det er noget allergireaktion han bare har fået sådan pludseligt.

 

 

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak @PinPoynter B12 er meget lavt,. Skal ind med ham om en time igen, og få en snak omkring hvad vi skal gøre fremadrettet. Hun snakkede om Colitis noget mere diæt kost ( har lige købt 12 kg Hills I/D og det er sikkert noget andet nu ;-) )  hans mave er i stykker igen. Eller fin i morges først på turen og 30 min senere akut diarré mens vi gik. 

 

Så må høre hvad de siger derinde i dag.

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

For lavt B12, og for lavt folinsyre, som dog ofte hænger sammen. Hun lavede en ultralyd på ham, for at tjekke hans organer og se om der var noget unormalt. Det hele så heldigvis rigtig fint ud, men lidt irriteret, hvilket er klar efter så lang tids maveproblemer.

 

Nu får han antibiotika, noget lignende prokolin / zoolac, b12, og folinsyre og fortsætter på Hills I/D. Så skal vi til tjek igen om 10 dage. Hun forventer ikke hans mave er 100 % i orden! men den skal være bedre og mere stabil og uden slimet diarré. Ellers skal vi prøve noget nyt. Så kryds gerne fingre for det virker :-D

 

Og og for søren hvor er det synd for Cooper når han er ved dyrlægen. Han er SÅ bange! Det har han altid været, lige siden han var bitte lille hvalp. Han kan lugte det på lang afstand og begynder at ryste og smide pelsen. Han tisser også nogle gange og  er bare et nervevrag og ligner en hund der får tæsk når dyrlægen kommer og siger hans navn. Når undersøgelser så er færdige, så er han så overdrevet lykkelig for at han ikke er død, og hopper som en hoppebold mens han hyler og skriger og logre for vildt og hopper op ad dyrlægen og er bare totalt lykkelig.

Redigeret af noerby
  • Like 2
Link til indlæg
Del på andre sites

Hvor var det godt I fandt ud af hvad der er galt. Det er så træls når man ikke ved hvad man skal gøre :(

Håber behandling snart virker så mavsen kan få det bedre :)

 

Kender det med dyrlægen - mine beagler opfører sig lidt i samme retning - i sær den der skræk fældning og kravlen op af moar er træls - men dyrlægen er som regel tilgivet når vi skal gå derfra :mrgreen:

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

På 30/10/2017 den 12:44 , noerby skrev:

Tak @PinPoynter B12 er meget lavt,. Skal ind med ham om en time igen, og få en snak omkring hvad vi skal gøre fremadrettet. Hun snakkede om Colitis noget mere diæt kost ( har lige købt 12 kg Hills I/D og det er sikkert noget andet nu ;-) )  hans mave er i stykker igen. Eller fin i morges først på turen og 30 min senere akut diarré mens vi gik. 

 

Så må høre hvad de siger derinde i dag.

Hvor mange injektioner B12 har de planlagt? Sally fik ugentligt i 4 uger, og var ok igen efter det, men nogen hunde har det som en permenant tilstand. 

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

Vi dropper indsprøjtninger og så får han b12 piller hver dag i 3 måneder. Vi skal tjekke blodprøven undervejs, det går vist langsommere med piller end injektioner. Men hun synes jeg selv kunne vælge mellem ugentlige indsprøjtninger og piller, og fordi han egentlig er i fin humør og gerne vil være aktiv osv, så vil jeg gerne gøre så meget som muligt hjemmefra, fordi han er så bange for dyrlæger. 

Link til indlæg
Del på andre sites

ok. her gav dyrlægen den første sprøjte, og så gav Martin selv de resterende. Men han har selvfølgelig også gjort den slags mange gange i forbindelse med tidligere arbejde, det er måske ikke noget alle synes er fedt. Håber pillerne virker! I mellemtiden kan jeg anbefale pro-biotics til at hjælpe maven, det virkede rigtig godt for Sally. Jeg købte bare nogen til mennesker og smed 2 oveni hendes mad, men man kan også få dem specielt til hunde. 

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 11 months later...
1 minut siden, noerby skrev:

Hej alle, fik aldrig givet en opdatering, men der gik næsten 3 måneder før han var helt på toppen igen og han kan i dag ikke tåle det samme som tidligere. Men han trives på nyt foder, og har helt perfekt mave :-)

Dejligt at han trives og har perfekt mave.
Men puha det var da en rigtig langtrukken omgang I var igennem.

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...