Hop til indhold

Hen og hjem er ikke lige langt.


KimC
 Share

Recommended Posts

I en anden tråd, om kemisk kastration af hanhunde har jeg fortalt om mine dårlige oplevelser med stoffet Suprelorin.

I dag skulle jeg til dyrehospitalet i Gråsten for at få uldtalydsscannet Happy for at få fjernet den skide chip. Eftersom jeg ikke selv har bil, har jeg Falcks Kæledyrsabonement.

Åbenbart har falck bare ikke biler der er egnet til formålet. De sendte en vogn hvor Happy skulle forsøge at stå mellem forsædet og bagsædet, der er ca 30 cm plads, Happy er 35 i bredden. Ikke ligefrem bekvemt, og jeg måtte sidde i meditationsstilling fordi der i hvert fald ikke var plads til mine ben også.

 

Scaningen var ikke nogen succes, de kune ikke finde den skide chip, selvom jeg havde fundet en hævelse som jeg havde streget ind med en speedmarker. Det er ikke helt let at skrive på en hund med ca 5-6 cm langt hår med en speedmarker.

Fordi Happy reagerer agressivt på alt og alle - han var engang en rigitg sød hund der elskede både børn og andre hunde - havde han mundkurv på. Det kneb med at ligge stille, så han blev bedøvet lidt.

Når folk kommer på et dyrehospital er de meget betænksomme -not? Flexilinen bliver rullet helt ud, og tæppetisseren får 8 meter line at boltre sig på, hvilket giver adgang til konsultationsrummne og det hele.

Der blev bestilt hjemkørsel hos Falck. Efter 1½ times venten og to telefoniske rykkere var der ikke komet nogen, så jeg gik hen til busstoppestedet, med en halvbedøvet hund på 60 kilo dinglende bagved mig.

Det er ikke nemt at få 60 kilo halvt sovende hund op i en bus, men det lykkes tilsidst. Fordelen ved bussen var at der var god gulvplads, og heldigvis ikke mange andre passagerer. 5 passagerer i en myldretidsbus er lidt deprimerende for den offentlige trafik.

Hjemkomm til busstationen havde jeg stadigt 2½ kilometer. Der finde godt nok en buslinje, men den var planmæssigt kørt 5 minutter før, og næste ville gå om to timer. Gå med en halvt bedøvet hund på 60 kilo? Det kan man ikke. Jeg fik lov at låne en trillebør af en havemand, jem og aflevere dyret, lige ud med de andre, som havde holdt bravt ud, og så tilbage og aflevere trillebøren, som i øvrigt var rød, ligesom den Falckbil vi efter planen skulle have kørt med. Jeg vil tro at der var mere gulvplads i trillebøren.

 

Nu er jeg hjemme, Problemerne med Happy er ikke løst, og jeg gør mig ikke for store håb for hans fremtid. Kastration er ikke altid bare lykke.

Den skide chip kunne ikke fjenes, som der ellers står i vedlægssedlen til det skide Suprelorin at man kan. Men der står vist meget andet i den manual der heller ikke passer, samt en hel del der også burde have stået der. Bl.a. dette citat, som jeg har oversat fra en tysksproget manual.

 

I de kliniske undersøgelser blev hanhundenes adfærd ikke vurderet. Betinget af virkemåden kan man dog forvente indflydelse på den kønshormonsbetingede adfærd.

 

Umiddelbar efter implantation kan det komme til en kortvarig forbigående stigning i plasmatestosteronniveauet. Der foreligger ingen undersøgelser til den kliniske relevans af dette testosterontoppunkt. Betinget af virkemåden kan man ikke udelukke en forbigående stigning i de testosteronafhængige forhold.

 

Havde jeg vidst det, ville jeg aldrig nogensinde have ladet ham få den chip.

 

Nu kan jeg bruge weekenden til at tænke på hvad der skal ske videre med Happy, og om jeg virkelig har noget at bruge det Falck abonnement til.

Link til indlæg
Del på andre sites

Stakkels Happy - hans navn ser ikke længere ud til at bringe ham held :cry:

 

Jeg synes, at det er en rigtig skrækkelig historie, som du har fortalt. Jeg kan huske at en foreslog, at du skrev til Vi med Hund for at fortælle din historie. Det synes jeg altså virkelig at du skal.

 

For det er ikke en historie, der bare skal glemmes. Det er jo så synd for ham, for jeres andre hunde og for dig at stå i den her situation nu.

 

Og så overvejer jeg om du kan sagsøge selskabet?

Link til indlæg
Del på andre sites

Hold da op en lortedag, og i det hele taget en lorte situation :cry:

 

Jeg ved slet ikke hvad jeg skal sige, tænk sig at et forholdsvist lille (efter du fandt ud af hvad det var) problem, har fået lov til at udvikle sig til en fuldbyrdet katastrofe fordi at medicinalvirksomhederne ikke informerer om alle bivirkninger....

 

Jeg håber på et mirakel for jer :x:

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej Kim

Jeg foreslog dig at skrive din historie til DKK bladet Hunden, der jo læses af mange.

Jeg advarede mod dette middel på et anden forum og en bekendt hundekyndig skrev tilbage at hun havde en unghan på sit hold, der virkelig var blevet gearet ned og så samarbejsivrig.

Det gør mig ondt for jer at ingen kan løse problemet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er bare surt ikke at have bil :( Jeg kan også fortælle bizarre rejsehistorier hvor alt bare går galt. Og så er der de små irritationsmomenter som at stå op hver morgen. vaske sig, sætte håret og tage rent tøj på - og når man ankommer til sit arbejde efter 6 kms cykeltur er man gennemblødt, lugter som en aber*v og har afrohår :stupid:

 

Jeg synes det er en rigtig sørgelig historie med Happy, og jeg håber du finder en god løsning for ham. Men realistisk set er det desværre nok temmelig svært at omplacere en aggressiv kæmpehund :cry:

Link til indlæg
Del på andre sites

Sikke da en totalt rådden situation at stå i, stakkels Happy, og stakkels dig.

 

Synes det er dybt forkasteligt, at "i de kliniske undersøgelser blev hanhundenes adfærd ikke vurderet". Er det da ikke pga. adfærd, at man forsøger sig med sådan et middel til at begynde med? Hvad skulle undersøgelserne så gå ud på..? :vedikke: (Ikke noget jeg egentlig søger svar på, synes bare det virker totalt useriøst og uansvarligt fra producentens side).

 

Jeg håber du kan være heldig at finde en, som kan tage Happy til sig, men som Umulia skriver, kan det jo blive svært, og hvis du vælger aflivning, synes jeg det er helt forståeligt. Situationen, uforskyldt som den er, er jo uholdbar, både overfor dig, Happy, og de andre hunde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Lige en opfølgning.

 

Happy er nærmest gået i stå efter den stresstur hjem fra dyrlægen. Han sover bare og virker deprimeret. Hvis det er virkningen af en kastration burdet det have været forbudt længe før hale og ørekupering.

Jeg har ikke skrevet til HUNDEN. Af flere grunde. Jeg er ikke så begejstret for DKK, og Happy har ingen stambog, og så skulle det jo under alle omstændigheder gå galt før eller siden, det er klart.

 

Det jeg kan gøre nu er at vente på et laboratorieresultat fra en blodprøve, og så ellers bare håbe på at det forbandede skidt damper af så hurtigt som muligt.

Fabrikanten vil gene have at problemerne skyldes en tumor.

Jeg har ikke nogen videre forhåbninger til at beholde Happy, men at omplacere ham som han er nu dur heller ikke. De der evt overtager ham ved ikke hvordan han en dag vil være når det skidt er dampet af, og så kan en ny omplacering komme på tale. Den naturlige Happy er meget stor og hænge/klappesyg hvilket godt kan være for meget for nogen.

 

Hvis jeg er heldig er skidtet dampet af til Jul. Her er det en ringe trøst at det sikkert ikke varer andet end en måned inden julepynten begynder at dukke op i butikkerne.

Så nu venter vi bare.

Link til indlæg
Del på andre sites

Kan næppe forestille mig, at nogen som helst fra DKK vil begynde at snakke om, at det er fordi, Happy er uden stambog. De tilføjer gerne artikler om blandingshunde uden noget negativt.

 

Og ellers så Vi Med Hund? Det er jo noget, der er af interesse for alle hundeejere, det her :cry:

 

Synes i hvert fald at det skal ud - på én eller anden måde... Historien er for trist til at gemme af vejen...

Link til indlæg
Del på andre sites

Kan næppe forestille mig, at nogen som helst fra DKK vil begynde at snakke om, at det er fordi, Happy er uden stambog. De tilføjer gerne artikler om blandingshunde uden noget negativt.

 

DKK's specialklub kørte faktisk en hetz på det tidspunkt hvor Happy blev født, fordi nogen ved et uheld havde formastet sit til at få et kuld uden stamtavle.

Åååh så meget der kunne gå galt, dårlig socialiseret og alt det der.

Når alt kommer til alt er Happy mindst lige så godt socialiseret som mange af de hunde der kommer fra de store opdrættere der ejer specialklubben. Så jo, risikoen for at den bliver sendt over i den boldgade er tilstede.

 

Og ellers så Vi Med Hund? Det er jo noget, der er af interesse for alle hundeejere, det her :cry:

 

Synes i hvert fald at det skal ud - på én eller anden måde... Historien er for trist til at gemme af vejen...

 

Den endelige konlusion ligger ikke helt fast endnu. Jeg blev ringet op af Virbac, som vill ehøre noget om det her, og de mente at problemet kunne skyldes en tumor i enten testilkel eller binyre. Selvfølgelig skyldes problemet ikke deres produkt, det er klart...

Derfor er der nu taget en blodprøve som jeg venter på resultatet af.

Chippen var ikke til at finde, eller skulle ikke findes. Jeg ved efterhånden ikke hvem jeg stoler på og hvem ikke. Det står i manualen at man kan finde den med ultralyd, og oftes også mærke den. jeg kan mærke den, men uldtralyden kunne ikke se den. Manualen stoler jeg nu helle rikke rigtigt på.

Måske har den chip Happy fik være defekt og opløst sig alt for hurtigt, det er også en mulighed.

Der er sikkert flere muligheder, men for at få den rigtige baggrud at skrive en fortælling på, er jeg nødt til at kende den præcise årsag til hvorfor det gik galt. Hvis jeg nogensinde får det at vide, det er jo indlysende at der er nogen der kan have en interesse i at jeg ikke får det at vide, når jeg nu også er kendt for at kunne finde den spidse blyant frem.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Trine199

Sikke dog en trist historie...stakkels Happy og stakkels dig! :megaked:

 

Men godt at du stiller op og skriver om produktet og producenten, til skræk og advarsel for andre, som så forhåbentligt ikke vil bruge det på deres hund.

 

Krydser fingre for Happy og håber det bedste for jer alle...:ae:

Link til indlæg
Del på andre sites

Rent ud sagt, så er det noget lort i er endt i. Og jeg føler virkelig med jer. Som jeg læser det, så har Happy ikke mange chancer, for et godt hundeliv og jeg læser aflivning mellem linjerne.

 

For at det hele ikke skal være forgæves, så syntes jeg, at andre skal vide hvor galt det kan gå. Håber du har overskudet til det.

 

Men mest af alt, så håber jeg selvfølgelig på en lykkelig slutning for jer.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst skovtrold

Er man helt sikker på at han ikke fejler noget andet? noget der er kommet efter?

 

min ml puddel har også fået den kemiske kastraktion og jeg er vildt glad for den. Kan er blevet mere kærlig og bedre i stand til at koncenteret sig. vi er gået fra at kunne en forhindring i agility i slutningen af juni, til at i starten af agust at kunne gennemføre en hel bane på 19 halv svære placeret forhindringer.

Link til indlæg
Del på andre sites

DKK's specialklub kørte faktisk en hetz på det tidspunkt hvor Happy blev født, fordi nogen ved et uheld havde formastet sit til at få et kuld uden stamtavle.

Åååh så meget der kunne gå galt, dårlig socialiseret og alt det der.

Når alt kommer til alt er Happy mindst lige så godt socialiseret som mange af de hunde der kommer fra de store opdrættere der ejer specialklubben. Så jo, risikoen for at den bliver sendt over i den boldgade er tilstede.

 

Nu kender jeg intet til Happy's forældre, kuld eller noget som helst - herunder om opdrætter havde styr på, hvad denne lavede avlsmæssigt. Og som udgangspunkt, så synes jeg da, at det er dumt at køre hetz... Ja. Men specialklubber er én ting, nogle specialklubber er sådan, andre er bedre.

 

Og det er jo ikke specialklubben, der står bag "Hunden".

 

 

Den endelige konlusion ligger ikke helt fast endnu. Jeg blev ringet op af Virbac, som vill ehøre noget om det her, og de mente at problemet kunne skyldes en tumor i enten testilkel eller binyre. Selvfølgelig skyldes problemet ikke deres produkt, det er klart...

Derfor er der nu taget en blodprøve som jeg venter på resultatet af.

Chippen var ikke til at finde, eller skulle ikke findes. Jeg ved efterhånden ikke hvem jeg stoler på og hvem ikke. Det står i manualen at man kan finde den med ultralyd, og oftes også mærke den. jeg kan mærke den, men uldtralyden kunne ikke se den. Manualen stoler jeg nu helle rikke rigtigt på.

Måske har den chip Happy fik være defekt og opløst sig alt for hurtigt, det er også en mulighed.

Der er sikkert flere muligheder, men for at få den rigtige baggrud at skrive en fortælling på, er jeg nødt til at kende den præcise årsag til hvorfor det gik galt. Hvis jeg nogensinde får det at vide, det er jo indlysende at der er nogen der kan have en interesse i at jeg ikke får det at vide, når jeg nu også er kendt for at kunne finde den spidse blyant frem.

 

Selvfølgelig skal det vides, hvad der er gået galt, om det er produktet eller ej, der er skyld i problemet, før der bliver skrevet en artikel - helt enig! Det er imo selvsagt, selvom det selvfølgelig ikke er det for udeforstående :genert: Nogen gange skriver man bare ikke alt det, som man tænker :oops:

 

Jeg håber virkelig også snart, at I finder ud af, hvad der er galt og forhåbentligt få bugt med det...

Link til indlæg
Del på andre sites

Årsagen til at Happy fik den kemiske kastration var at der har været problemer i flokken, hvor Happy var agressor.

Jeg tog nogle videoklip og viste dem til den træner der kender begge hunde, og som også er adfærdsbehandler.

Der var flere ting der skulle gribes an på. Dels er de to hunde meget forskellige af sind, og i deres opfattelse af kropssprog. Dels havde jeg gjort noget forkert det jeg havde belønnet Happy når det var lykkes mig at kalde ham bort fra en truesituation over for den anden hund. Og det har hapy opfattet som at jeg bellønnede ham for at true.

Der blev lagt en træningsstrategi, og de første små successer begydte at viee sig. Men for at sikre mod uheld i træningsfasen, inden problemerne er helt løste var alle involverede - træner, dyrlæge og mig selv - enige om den kemiske kastration som et ekstra sikkerhedsnet. Det skulle så blive den der blev fatal.

 

Før jeg kender årsagen til hvad der gik galt vil jeg ikke placere noget ansvar. Men timingen med Suprelorin behandlingen og de opståede problemer har givet mig en mistanke. Den noget upålidelige manual til produktet har ikke mindsket denne mistanke.

Fabrikanten kender et lignende tilfælde hvor en tumor i en binyre havde givet overproduktion af testosteron, og i det tilfælde kan Suprelorin ikke standse produktionen, idet det standser processen via hypofysen, og en tumor ramt legemsdel vil ikke kunne adlyde hypofysen. Jeg synes det er et spor der skal følges, og derfor er der også taget en blodprøve som jeg venter på resultatet af.

 

Alternativet til det hele var omplacere Happy, idet Jaroff er for psykisk skadet pga sin baggrund til at kunne omplaceres. Den oprindelige Happy er en meget venlig kaot der kan med alle mennesker, børn, og alle hunde der ikke lige farer i flæsket på ham. Derfor ville han have været relativ let at omplacere, men jeg er glad for Happy og vil gerne undgå det. Derfor træningsprogrammet som i øvrigt involverede begge hunde.

 

Men med en så væsensforandret Happy vil en omplacering være umulig. Nu er han sådan set bare deprimeret, og gider ikke rigtig noget. Min unge damehund har fået skovlen under ham, og vist hvem der bestemmer fra nu af. Det kan vise sig at være godt. Jeg antager at bivirkningerne er ved at aftage, og den egentligt tilsigtede virkning af Suprelorinen er ved at indfinde sig nu.

Stadig tor jeg ikke at Happy kan komme til at fungere i flokken igen efter det der er sket. Han kan muligvis komme til at fungere i en anden hundeflok hvor der findes en suveræn alfa. Men for at kunne se om det vil fungere var det vigtigt at afbryde dem kemiske kastration, ellers kunne man stå i den situation at der opstår problemer det nye sted når den kemiske kastration udløber, og at Happy skulle til at flytte igen.

Det var ikke muligt(/ønskeligt?) at finde chippen og fjerne den, så derfor kan jeg ikke omplacere ham for øjeblikket. Jeg ville egentlig gerne have haft det overstået, nu hvor beslutningen om omplacering sådan set er taget.

 

Nu skal den kommende uge vise hvad den blodprøve siger. Har han en kompliceret tumor synes jeg det er rimeligt at han får fred. Kan den fjernes uden alt for meget drama gør vi det. Er der ingen tegn på tumor, er jeg nødt til at beholde ham indtil den kemiske kastration er aftaget, først da kan han omplaceres på en måde så vi kan se om han vil passe med evt andre hunde i det nye hjem. Det er ikke rart at have en hund omkring sig som er blevet en skygge af sig selv, og som man ved at man skal af med om et halvt års tid.

 

Jeg vil bruge tiden til at klamre mig til den minimale chance der er for at beholde Happy alligevel. Derfor påbegynder jeg fra næste Lørdag første del af det træningsprogram der oprindeligt var planlagt, som går ud på at desensibilisere Jaroff og gøre ham mindre angst for mennesker.

 

Der er meget at tænke på for tiden.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Alspigen

Hej Kim.... Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg ska' sige...har ingen ord:cry: Så sørgeligt for jer...og den frustation, at stå i sådan en situation. FRYGTELIGT! Ønsker dig masser af held og lykke....

K.h Lone og Emma'vuf'

Link til indlæg
Del på andre sites

Da jeg var på den famøse dyrlægetur, blev der taget en blodprøve hvor man ville fastslå testosteroniveauet. Først fik jeg at vide at resultatet ville foreligge i går, "for det tager ikke lang tid". I går fik jeg at vide at det nok ville tage 14 dage mere, så det tager alligevel lang tid.

 

Jeg har en fornemmelse af at de - med "de" mener jeg både dyrlæge og fabrikant - forsøger at vinde tid. De håber vel at jeg giver op når bivirkningsfasen er overstået, og at alt kan fortsætte som hidtil.

Men det kan det ikke. Jeg har købt et produkt som gav den stik modsatte virkning af det tilsigtede, og forårsagede så voldsomme problemer mellem mine hunde at en af dem må omplaceres.

Jeg trækker ikke min klage tilbage, selvom konklusionen givetvist bliver at det var Happy der var noget galt med. For så kan de vel fortsætte med at sælge ders produkt, uden at fortælle om nogen bivirkninger?

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 2 weeks later...

Det går sådan at bivirkningsfasen er ovre.

Nu er han "kastrat" indtil videre, og det er i hvert fald ikke løsningen.

han er svær at holde kontakten til, hvilket ikke tidligere har været et problem.

Og han farer hen til hækken og gør ad forbipasserende, hvilket han heller aldrig har gjort før.

Og han er begyndt at stjæle fra køkkenbordet, hvilket ikke er særligt svært nor knolden befinder sig 90 cm over gulvet. På en weekend har han hugget næsten et kilo jordbærmarmelade og 400 gram Lätta. Og han fik ikke dårliig mave.

Desuden er han begyndt at trække noget så forfærdeligt i snoren når vi går. 60 kilo hund han trække temmelig meget. Han har ellers aldtid gået rimelig pænt.

 

Det har ikke løst problemerne med de andre hunde. Happy manglede impulskontrol, og efter kastrationen endda endnu mere.

 

Så vidt vidunderindrebet kastration. Godt at jeg ikke fik det gjort "rigtigt". Det her kemiske lort holder da forhåbentlig en gang op med at virke.

 

Desuden havde jeg oprindelig gjort den fejl at jeg belønnede ham når jeg kunne kalde ham ud af en kritisk situation, og det duer ikke. Jeg måtte kun have belønnet ham hvis han selv kunne komme ud af den kritiske situation.

 

Jeg fortsætter det træningsprogram der var aftalt med adfærdsbehandleren. I første omgang bliver det borzoierne der skal bearbejde deres angst.

Fra slutningen af oktober bliver det Happy der skal til at trænes, selvom jeg synes han er blevet betydeligt sværere at træne pga den kemiske kastration.

 

Beslutningen om omplacering står for så vidt ved magt, men jeg vil ikke omplacere ham så længe han er påvirket af den skide hormonchip.

Normalt kan Happy jo godt med andre hunde uden at være kastreret, og kan derfor godt komme til et sted med andre hunde, men for at være på den sikre side skal virkningen af den kemiske kastration være ovre. Han ændrer jo igen adfærd, til den tid og måske vil det give problemer, og så vil han skulle omplaceres igen. Og det vil jeg undgå.

 

Hold op hvor ville jeg gerne have pillet den skide chip ud af ham.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...