Hop til indhold

Hund med dårlige albuer - erfaringer?


Retrieveren
 Share

Recommended Posts

Barney er nu 12 måneder og vi har netop fået resultatet. A hofter men 2 på albuer. Jeg er bare SÅ ked af det.

Sidste år aflivede jeg en hund på 3 år, og før ham aflivede jeg en hund på 1 år og 10 måneder - begge pga. sygdom.

Barney er købt til et meget aktivt liv med agility og lydighed (konkurrence niveau) og til lange gå og cykel ture.

Derfor valgte jeg at købe med DKK stambog hvor ALLE er AD fri. Han har 8 søskende, hvoraf 5 indtil videre er fotograferet. De 5 er helt fri på både albuer og hofter - kun min fejler noget :( på røngent kom det frem som en lille skygge i begge led. Alle hans andre led er så fine. Og hvorfor i alverden lige netop min hund har fået noget, det forstår jeg simpelthen ikke. Har passet meget på ham med motion og foder.

 

Jeg er selvfølgelig utrolig ked af det og ekstrem bange for om han nu kan holde til det meget aktive liv jeg havde planlagt for ham. Jeg trænger bare sådan til at have en sund og rask hund :( Og endelig at få en konkurrence hund - savner det!

 

Barney er den bedste hund jeg nogensinde har haft - han er så lækker!

Vores "problem" med det her ad er så at han overhovedet ikke har ondt. Det er meget mystisk synes jeg. Jeg har før haft en hund med ledproblemer som måtte aflives ung da det var ret slemt, og han nægtede at løbe, lege med andre hunde, var bange for børns uforsigtige bevægelser, var stivbenet og til sidst haltede.

Barney løber GERNE og leger med andre hunde, springer op og ned af sofaen, elsker børn, og virker bare slet slet slet ikke som en hund der har ondt. Typisk for led hunde er at de vil have ondt hvis de en dag har lavet meget og så har ligget lidt og så rejser sig, men det oplever vi heller ikke?? Hverken stiv eller halt - han rejser sig bare helt normalt. ved godt han endnu ikke har været belastet super meget, men alligevel..

 

Ingen kan jo spå om fremtiden, men jeg vil bare så gerne have en sund og rask hund der kan holde til det hele, uden hensyn.

 

Er der mulighed for at billederne vil se anderledes ud hvis vi fotografere ham om 6 måneder? Lige nu får han levertran som skulle være super mod ledende, og han er jo trods alt ikke helt udvokset endnu.

 

Hvis jeg kigger på min hund så ligner han bare slet ikke en hund med dårlige albuer? Men er bange for om det kommer så snart vi begynder at træne ham op og bruge ham.

 

Nogen der har erfaringer med hunde med dårlige albuer? Hvad behandlinger virker, og hvad kan jeres hunde holde til? og hvad med slidgigt? Kan læse mig til at det vil være sandsynligt at han udvikler dette?

 

Åhh er i syv sind og bare SÅ bange, frustreret og rigtig ked af det..

Er det muligt at have en hund med ad hvor det kun er på papirene man kan se det, og hunden aldrig selv opdager at den har det?

 

Billederne skal nu sendes til en meget dygtig dyrlæge med speciale i led, og vurderes der, så vi kan tage de tiltag der skal tages.

 

Vil bare gerne høre om nogen har erfaringer? Og beklager det rodet indlæg - er ikke helt ved mig selv lige nu.

Link til indlæg
Del på andre sites

Øv , hvor er det træls for jer!

 

Jeg har ikke den store erfaring med Ad, men jeg ved at vital animin skulle være godt til ledproblmer, både som forebyggelse og hvis de har fået konstateret noget. Ligeledes vil det nok også være godt at give ham et led tilskud i glukosamin udgaven, feks Cortaflex, som jeg har super erfaringer med, nu med 4 venner eller bekendtes hunde, samt mine egne. :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Har ingen erfaringer med albuer, men vi har en hund, der som 2-årig fik konstateret E-hofter. Så stod vi der. Hvad må hun, hvad kan hun holde til. Hun var indkøbt som agilityhund. Vi valgte at bruge hende som planlagt. Hun har løbet agility hele sit liv. Idag er hun 8 år. Du kan høre andres erfaringer, men jeg tror, at du er nødt til at prøve dig frem og se hvad han kan holde til. Måske får han problemer, måske mærker du aldrig noget til det. Jeg ville dog nok give kosttilskud, der styrker ledene og generelt holde ham i god form.

Link til indlæg
Del på andre sites

Æv hvor trist:(

 

Jeg ville ikke lade ham løbe agility. Han vil jo skulle lande med hele vægten på sin forpart og dermed albuerne. De er mere udsatte end hofterne. Har din dyrlæge ikke sagt noget?

 

Luna har 1 på sin ene albue, og det er helt klart den der er værst i forhold til den dårlige hofte. Hun halter ikke eller noget, men jeg kan se, når det er ved at være tid til massage.

 

Hun får massage hver 3. uge og så får hun tilskud (Grizzly lakseolie og Luposan gelenk) hver dag.

 

Men nej, agility ville jeg ikke.. Ikke når det er albuerne

Link til indlæg
Del på andre sites

øv hvor er det synd for jer! :ae:

 

lige agility ville jeg nok også være en anelse forsigtig med af samme grund som jeanetteh, i hvert fald hvis du havde planer om det på højt plan. Der findes vel soft agility, men er det kun for hvalpe :hmm:

 

men på den anden side, hvis ikke i havde fået taget de billeder, hvem ved om i nogensinde ville have opdaget at han har dårlige albuer...

 

Jeg synes under ingen omstændigheder du skal opgive drømmen om et aktivt hundeliv med ham. Få gang i nogle kosttilskud og så prøv jer frem og se hvor meget han kan holde til. Lp og de lange gåture burde i hvert fald ikke være noget problem sådan som du beskriver ham.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tusinde tak for jeres svar - det er dejligt at høre erfaringer.

Jeg er nået dertil hvor jeg netop tænker at hvis ikke han havde været i røngent så havde jeg jo ikke tænkt nærmere over det.

Planen er lige nu at han får levertran, jeg skal have købt noget glucosamin og han kommer på det foder dyrlægen mener er godt mod led. Og så fortsætter vi med den mængde motion han får nu de næste 2-3 måneder. Herefter begynder vi langsomt og gradvist at bygge muskler på ham (planen er udarbejdet i samarbejde med dyrlæge) og så vil jeg nok have taget billeder af ham igen om 6 måneder og se om noget er anderledes. En dyrlæge siger at sådan her ser han ud og det ændre sig ikke, og en anden siger at det kan se helt anderledes ud om 6 måneder, enten værre eller bedre.. Og så afventer jeg stadig svar fra den dyrlæge der har speciale indenfor led, som måske vil kunne give lidt klarer svar.

Når så han om et halvt år er færdig med at vokse og nye billeder er taget, så må vi jo se til den tid hvordan det ser ud.

Lige nu står jeg med en hund som har fået konstateret AD grad 2, hvilket vil sige at han ifølge "skemaer" lige nu ikke vil gå ned af bakker og trapper, vil være utryg ved små børn da deres pludselige bevægelser kan gøre ondt, ikke have lyst til at lege med andre hunde, vil være enten halt eller stiv gående om aftenen. Det forholder sig bare sådan at han slet ikke er sådan. Faktisk stik modsat. Jeg har haft en hund med dårlige led, og jeg husker udemærket de signaler jeg altid kiggede efter og alle de ting han ikke ville. Barney viser bare ikke nogen af dem. Han er virkelig en rigtig glad hund, og er hverken stiv, halt eller på anden måde dårligt gående. Jeg er meget opmærksom på min hund, da jeg efterhånden har haft et par stykker som ikke var helt i orden, og jeg kigger efter den mindste smule. Min dyrlæge plejer at sige at jeg er super sensitiv omkring mine hunde, han mener dog det er med god grund.

Jeg tænker at når han er færdig med at blive trænet op så vil jeg se hvad han kan holde til. Tænk hvis han faktisk nemt kan holde til agility, selvom hans papir siger noget andet? Og hvis ikke han kan, jamen så er det jo sådan det er, og så har jeg set at det kan han ikke. Men som det er lige nu passer papirene jo ikke med hundens adfærd, så jeg har besluttet mig for at kigge på min hund indtil videre.

Der er selvfølgelig en forhøjet risiko for slidgigt, men det er jo lige gyldig hvad jeg gør.

Hvis man tog alle agility hunde i røngent, hvor mange mon så løber rundt med A hofter og 0 på albuer? rigtig mange hunde bliver jo aldrig røngent fotograferet. Han skal ikke løbe agility for enhver pris, og får han ondt af det skal han selvfølgelig ikke. Men hvis han nu rent faktisk kan holde til det, så må han gerne :)

Men det er alt sammen kun noget tiden kan vise.

Og det skal altså ikke lyde surt eller noget, jeg har jo selv bedt om jeres erfaringer :) Jeg har bare måske taget en beslutning om hvordan forløbet bliver med min hund det næste stykke tid :) Og mange tak for jeres erfaringer, vil meget gerne høre flere :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er altså slet ikke ualmindeligt at en helt velfungerende og smertefri hund viser sig at have en form for dysplasi, havde man ikke fotograferet hunden var det aldrig blevet opdaget. Netop derfor er det langt mere kompliceret at debatere det emne end hvad de fleste gør det til, for man kan ikke bare se på en status og dermed vide om hunden står til et afkortet liv med smerter eller ej.

 

Var jeg dig ville jeg give hunden et tilskud i stil med det du planlægger (glukosamin, condroitin, msm) og så fotografere ham igen når han er helt udvokset.

Link til indlæg
Del på andre sites

Du skal på ingen måder opgive at have et aktivt hundeliv med ham. Tværtimod. Han skal holdes i form, så hans muskler kan flytte hans skelet og ikke omvendt ;-)

 

Hvis han må springe (jeg aner ikke hvor slemt 2 er i albuesammenhænge :vedikke: ) så synes jeg soft agility må være vejen frem, så han ikke skal springe fuld højde... Nu ved jeg ikke hvor du bor, men der er soft agility rundt omkring - hos hundens verden i Lystrup har jeg en veninde der går til det, som hun er vældig glad for.... og sikkert også andre steder... og hvis du ikke har planer om verdensmesterskaberne i ag, så kan du uden tvivl sagtens få lov til at træne med på et klubhold - men bare på lav springhøjde...

Link til indlæg
Del på andre sites

Har ingen erfaringer med albuer, men vi har en hund, der som 2-årig fik konstateret E-hofter. Så stod vi der. Hvad må hun, hvad kan hun holde til. Hun var indkøbt som agilityhund. Vi valgte at bruge hende som planlagt. Hun har løbet agility hele sit liv. Idag er hun 8 år. Du kan høre andres erfaringer, men jeg tror, at du er nødt til at prøve dig frem og se hvad han kan holde til. Måske får han problemer, måske mærker du aldrig noget til det. Jeg ville dog nok give kosttilskud, der styrker ledene og generelt holde ham i god form.

 

Ja det er faktisk det jeg selv er nået frem til. Tak for svar :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er altså slet ikke ualmindeligt at en helt velfungerende og smertefri hund viser sig at have en form for dysplasi, havde man ikke fotograferet hunden var det aldrig blevet opdaget. Netop derfor er det langt mere kompliceret at debatere det emne end hvad de fleste gør det til, for man kan ikke bare se på en status og dermed vide om hunden står til et afkortet liv med smerter eller ej.

 

Var jeg dig ville jeg give hunden et tilskud i stil med det du planlægger (glukosamin, condroitin, msm) og så fotografere ham igen når han er helt udvokset.

 

Det er også det jeg tænker... jeg troede at papir og hund altid hang sammen, men det virker tilsyneladende ikke til at være tilfældet. Tak for de gode råd :)

Link til indlæg
Del på andre sites

Du skal på ingen måder opgive at have et aktivt hundeliv med ham. Tværtimod. Han skal holdes i form, så hans muskler kan flytte hans skelet og ikke omvendt ;-)

 

Hvis han må springe (jeg aner ikke hvor slemt 2 er i albuesammenhænge :vedikke: ) så synes jeg soft agility må være vejen frem, så han ikke skal springe fuld højde... Nu ved jeg ikke hvor du bor, men der er soft agility rundt omkring - hos hundens verden i Lystrup har jeg en veninde der går til det, som hun er vældig glad for.... og sikkert også andre steder... og hvis du ikke har planer om verdensmesterskaberne i ag, så kan du uden tvivl sagtens få lov til at træne med på et klubhold - men bare på lav springhøjde...

 

som det er lige nu er jeg nærmest den eneste agility træner i vores klub og netop derfor træner jeg ikke selv på hold. Så alt min træning med Barney kan jeg selv tilrettelægge. Havde/har først planer om holdtræning når han er blevet dygtig og vi kan få hjælp til vores handling i naboklubben alligevel. Så derfor kan jeg helt planlægge alt efter ham. Og jeg kan bygge hans musker langsomt op.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kender en labrador med 2 på begge albuer (blev sidste år nr. 2 på unghundemesterskabet) han er endnu upåvirket af det, hans kuldbror har 1 på en albue og er halt

Som alt muligt andet, så skal hunde ikke løbe på deres røngentbilleder, men på de knogler de nu har.

Jeg ville ikke springe med 2ér albue, men gerne med svær HD (dog ikke med en labrador), der er ikke så stor mulighed for at opbygge muskler omkring albuerne som der er om hofterne. Desuden er afsæt (hvor hofterne bruges) ofteste mere kontrolleret end landing

Link til indlæg
Del på andre sites

Vores schæferhan begyndte at halte på det ene forben, da han var ½ år. Han fik konstateret "fragmenteret coronoid process", og opereret med kikkert, da han var 7 mdr. Han holdt op med at halte, straks han var opereret.

 

Nu er han snart tre år og i super topform:-D. Han får tilskud af fiskeolie og Luposan gelenk.Vi besluttede ikke at skåne ham, men træne med ham som planlagt.

 

Vi har også en storesøster til ham. Hun er aldrig blevet røntgenfotograferet, og vi har bestemt, at hun ikke fejler noget. Hun er snart 4 år og også i super topform:-D.

 

Vores hunde er ikke blevet skånet, de træner i DcH. Det er nok ikke så hårdt som agility, men de skal dog løbe rigtigt meget.

 

Held og lykke med din hund, det er ikke sikkert, den nogensinde mærker noget til det.

Link til indlæg
Del på andre sites

Glucosamin, chondroitin og MSM.

 

Fås til betalelig pris her: Glucosamine & MSM - vital-horse.com

 

Og find ud af noget med svømning. Ikke bare badning, men så han virkelig svømmer. Få ham til at svømme længe f.eks. efter en bold. Helst 10 minutter om dagen eller ½ time 1-2 gange om ugen.

 

Selv om I intet gør, så er det ikke sikkert, at han nogensinde udvikler symptomer. Men det kan du ikke vide allerede.

Så for at forebygge smerter og halten, så synes jeg I skal behandle ham som om han allerede er syg.

 

Svømningen vil give ham stærke muskler uden at belaste hans led.

 

Og de stærke muskler vil sandsynligvis gøre, at han kan fortsætte med hundesport trods de svage led.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for alle jeres svar.

Vi bor tæt på både hundesvømmehal og sø, og i sammenråd med min dyrlæge skal barney bade nede i søen så ofte det kan lade sig gøre, men kun korte ture her i starten. Heldigvis svømmer han gerne rundt og henter gerne en bold eller lignende.

Han får lige nu torskelevertran og fiskeolie, og så lidt glucosamin. Jeg afventer stadig en specialist som har lovet at udtale sig omkring hans led, og behandling af disse. Så måske er det ikke den optimale behandling han får nu, men ved at han ikke tager skade af nogle af delene, så derfor er jeg allerede nu gået igang.

 

Jeg synes stadig ikke jeg kan mærke noget på ham, men ser selvfølgelig spøgelser overalt :( åhh det er hårdt at vide at de er dårlige.

 

Jeg prøver at opfører mig normalt med ham, og tager så stadig hensyn til hans albuer og hans stadig unge alder.

Ang. at hoppe så springer han mange gange dagligt op og ned af sofaen og det giver absolut ingen problemer. Ved godt at agility spring er højere (og må indrømme at jeg ikke er sikker på om jeg tør bruge ham i den sport, selvom det først var tænkt), men det er da underligt at han hopper op og ned af sofaen uden problemer flere gange dagligt når han skulle have forholdsvis dårlige albuer.

 

Jeg ved (tror) at billederne er taget ordentligt. Hun er meget kendt for at være dygtig til at tage de billeder, folk kører gerne 2 timer for at få taget billeder af hende. Derudover er det også hende der har taget af alle kuldsøskende, som er fri. Så tror desværre ikke at billederne er taget dårligt :(

 

Er stadig rigtig ked af det og ved ikke rigtig hvad jeg skal tænke og tro. Kan ikke gøre så meget andet end at se tiden an.

Link til indlæg
Del på andre sites

Min Luna hopper også op og ned af sofaen, selvom hun har en dårlig albue (og den volder problemer). Så det er op til mig, at sørge for at hun ikke gør det for meget. Jeg skal have købt en lille trappe, hun skal lære at bruge, for at skåne.

 

Ja det er øv, men jeg tror nu ikke du skal beskytte ham så meget i hverdagene, det er bare det der med agilityspring, hvor han lander på forparten, det er ikke så godt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for svar :)

Ja jeg har tænkt på det med sofaen, men omvendt synes jeg måske også det er dumt at sætte himmel og jord i bevægelse når han nu ikke har problemer...

 

Ihh hvor er det dog svært at have en hund som har dårlige albuer - og endnu mere svært når jeg ikke synes han har ondt af det... Selvfølgelig er det godt, men det er godt nok også svært syens jeg...

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...