Hop til indhold

At lytte til råd fra fremmede...


Cricht
 Share

Recommended Posts

Uhh jeg er så VRED lige nu!!

 

Vi tager i hundeskoven (blot til info, er vores hundeskov rigtig dejlig, ofte kun 1-3 andre hunde og Carla elsker det!) og Carla løber rundt og leger med de andre hunde der er der. Vi er derovre i ca 1,5 time og det er nonstop leg og en glad hund vi har!

 

Lige inden vi skal gå kommer der så en dame med hendes rotweiler tæve, 3 år gammel.. da vi har gået en lille omgang på stien spørger hun pludselig om det er vores tæve "den lyse der". Ja det er det jo så ;-)

 

"altså.. jeg er bare nød til at sige noget høhø.. altså jeg er dyrlæge og hundekiropraktor.. og det er altså noget ALVORLIG GALT med jeres hund!! :shock:

 

Dr. dyr fortæller os at hun "ikke kan komme ordentlig igang når hun skal løbe" og altså går pasgang og at det altså er alvorligt farligt og at det burde vi gøre noget ved!!!

 

Min instinktive reaktion er at jeg bliver chokeret (før det første for åhh nej der må da ikke være noget galt med min mulle :megaked:, og for det andet fordi hun lyder død alvorlig og nærmest siger det som om vi mishandler hende!!)

 

Jeg spørger hende om hun kender noget til Mastiffer ellers, fordi Carla altid har gået sådan her, og at hun altid har mindet os utrolig meget om vores opdrætters mastiffer, og dem vi har set på udstilling, ifht. bevægelsesmønster.

 

Hendes svar er det samme: der er noget ALVORLIG galt!!

 

Vi går hjem og googler på livet løs, og så vidt jeg kan læse mig frem til (bl.a. via tråde her på HF), så KAN pasgang være tegn på at noget er skævt/noget gør ondt. Men det KAN også bare være at Mastiffen aflaster lidt i vækstperioder fordi der er mange kilo der skal flyttes rundt og for nogen racer er pasgang bare en naturlig måde at bevæge sig på. Google af youtube videoer af mastiffer er som at se en direkte kopi af den måde Carla går på.

 

Hvorfor skulle dr. dyr sige det på den måde og gøre mig så nervøs, hvorfor kunne hun ikke bare spørge lidt ind til racen, og så foreslå at vi evt. kikker nærmere på det og forklare hvad det evt. kan betyde at hun går pasgang. Jeg tager gerne imod gode råd og forslag, men jeg bliver VRED over at få tingene smasket i hovedet på den måde at folk der ikke kender min hund og min hunds race :evil:

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er da virkelig også en mærkelig måde hun har grebet den situation an på synes jeg! Jeg synes du skal få din hund tjekket, hos en anden kiropraktor end hende du mødte i dag, så kan du jo næste gang enten af-eller bekræfte hendes dommedagsteori, og måske hun vil undre sig over hvorfor du gik andetsteds hen for en udredning af din hund :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kan godt forstå, at det er frustrerende, at du har gået og været bekymret uden grund. Men HVIS der nu havde været noget galt, ville du så ikke være glad for at hun sagde noget, så I kunne få det undersøgt? :-) Ellers havde I måske gået rundt og været uvidende om det, indtil det blev rigtig slemt :vedikke: Tænker måske lidt, at hvis udfaldet havde været et andet, ville din reaktion nu også have været en anden... Så var man nok glad for at hun sagde noget :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville nok også bare tænke... Oh well... Hun aner jo ikke en dyt om det...

 

Var hun kommet med en hund af samme race, havde jeg nok været mere "påvirket"... At hun er dyrlæge eller hvad hun er... Tjae.. jeg kan sagtens troppe op i en hundeskov og sige jeg er dyrlæge... Og det kan jo så betyde at jeg er på første år eller whatever... Jeg ville aldrig "bare" stole på en fremmede...

 

Dog ville jeg hvis jeg var dig ringe og snakke med opdrætteren, og eventuelt høre om de ville se på hende, og om hendes gang er normal for racen (Hvis du altså er i tvivl)... Og så jeg den fordømmende dyrlæge igen senere ville jeg fortælle hende at hun nok skulle få sit røngten syn tjekket ud, for din hund er sund og rask.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak! :bighug:

 

Bare lige for at få det på det rene: Jeg bliver slet ikke sur over at hun henvender sig, kan sagtens forstå at det kan være en arbejdsskade hvis man er dyrlæge og hundekiropraktor..

 

Det var måden hun sagde det på, der fik mig helt op i det røde felt!

 

Jeg føler mig slet ikke urolig nu, for som min kæreste også sagde: hun har altid gået sådan, hun er ikke skæv i kroppen, hun er en glad hund der bestemt ikke virker til at have ondt det mindste sted - ville hun løbe rundt i hundeskov i over en time hvis hun havde ondt?

 

PP: Ved desværre ikke hvem hun var, hun sagde ikke hendes navn.. desværre, for nu vil jeg virkelig gerne vide hvem hun er :hmm:

 

Umulia: Det var også min kærestes første tanke, at hun nok gerne ville tjene nogen nemme penge :lol:

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvis hun altid har gået sådan, har I vel også haft hende med til jeres egen dyrlæge. Har I tillid til at vedkommende er kompetent, ville han/hun jo have kommenteret det, hvis vedkommende mente at Carla havde ondt eller andet. De mærker jo gerne efter til tjek osv., det er trods alt deres job (at nogle dyrlæger så ikke altid kan finde ud af tingene, tjaeh. Det er en anden diskussion!).

 

Jeg ville måske skrive mig bag øret, at snakke med egen dyrlæge om det, når vi i en anden anledning alligevel skulle på klinikken. Og ellers bare tænke, at hvis man er specialiseret i et eller andet, er det også noget man ser mere end hvad godt er.

Jeg læser selv til pædagog og kan godt mærke, at jeg er lidt studie-/arbejdsskadet. Især når fremmede mennesker sender forargede blikke til små børn i supermarkedet, hvor jeg tænker "La' dog vær', som om din egen unge var cool i ulvetimen, og moren ville helt sikkert handle på et andet tidspunkt hvis hun kunne, så lad da ungen skrige af hjertens lyst - det er sgu da det, små børn gør. Har du ikke en iPod eller noget andet du kan gå op i". :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Det var da en mærkelig måde at påtale det på, hvis hun virkelig mener, at der er noget i vejen med Carla:hmm:.

 

Når det så er sagt, så er det ikke helt normalt, at en mastiff går pas, og det er bestemt ikke en dårlig ide, at få hende tjekket hos en kiropraktor. Martha løb også konstant pas for mig, når vi skulle i ringen til udstilling, og det viste sig, at hun faktisk var lidt skæv i nederste del af ryggen. Efter en enkelt gang hos en kiropraktor, har hun ikke gjort det siden - andet end når hun skal tilpasse sig mit tempo, når hun er i snor, men aldrig i fri gang. Carla er en stor tung pige, og når hun leger - du har tidligere nævnt at hun bedst kan lide at tumle-lege - så falder hun sikkert en gang i mellem, og i disse fald kan hun sagtens have vredet lidt skævt.

Pasgang er en form for aflastning, og hvis hun får for vane at bruge denne gangart, så kan det på sigt godt give hende lidt uheldige belastninger på hofter og albuer. Jeg er sikker på, at det var det dyrlægen ville formidle, men bare valgte en meget mærkelig måde at gøre det på!

 

Mine kommer afsted hver 6 mdr - Cleo har ikke været afsted endnu, men hun skal med næste gang, jeg skal afsted med Martha, bare for at være på den sikre side.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg ville tage det meget alvorligt, hvis en dyrlæge og tillige måske ledmanipulator, fortalte mig at en af mine hunde gik forkert på benene.

Og måske kom hendes vurdering på en forkert måde for modtager, men ingen siger noget sådant, uden at vide lidt om hvordan et bevægelsesmønster ser ud.Almindelige hundeejerer, der selv føler, de har en sund hund, kan jo ofte ikke se om hunden f.eks skåner bagpart og lægger for meget vægt på forpartiet..Eller andet , når de skåner kroppen.

Jeg har selv stået i den situation, at måtte fortælle en glad unghundeejer, at hendes elskede tæveunghund havde voldsomme bevægelsesproblemer, skønt den virkede så glad i hundeleg med min ene hanhund.

Hun var et mix af rothweiler og vist labber , med mega stor overkrop og temmelig tynde ben og var hvalpekvapset, men ikke fed.

Jeg betragter det som en advarsel om at skåne en stor hvalp i voksealderen, der ikke selv kan stoppe mens legen er god.

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu bliver I nød til at hjælpe mig for nu er jeg komplet forvirret!

 

Siden vi kom hjem har jeg selvfølgelig haft Carla under lup og nærstuderet hende når hun går rundt udenfor i haven og indenfor.. Min kæreste har rundhåndet delt godbider ud ude i haven så hun har vandret frem og tilbage..

 

Jeg ved ikke om jeg har misforstået hvad 'pasgang' er, men hun flytter IKKE højre forben og højre bagben samtidig! Hun flytter og højre forben og venstre bagben og omvendt..

 

Carla løber meget sjældent (altså jeg mener LØBER, som i "spurter afsted"), men hun gør det jeg vil kalde, at lunte? Stadig med højre forben og venstre bagben samtidig.. Sådan i et let tempo.. men på intet tidspunkt her til eftermiddag/aften har hun flyttet højre forben og højre bagben samtidig.

 

Jeg vil selvfølgelig bare gerne være helt sikker på om vi overser nogen faresignaler!

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak Hestkjær!

 

Jeg synes bestemt ikke Carla går pasgang :hmm: Faktisk er jeg slet ikke i tvivl om at hun ikke går pasgang!

 

Men for en sikkerheds skyld må vi vel hellere få det undersøgt, for som et par andre har understreget så må man vel gå ud fra at en dyrlæge og hundekiropraktor bare har lidt forstand på det, også selvom jeg ikke var enig i hendes måde at fremsætte det på!

 

Jeg er dog samtidig ret enig med Louisen i, at vores egen dyrlæge vel ville have kommenteret noget de gange vi har været derovre (3 gange nu), stolet bestemt på at hun er kompetent og hun har følte og mærket på Carla hver gang..

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak Hestkjær!

 

Jeg synes bestemt ikke Carla går pasgang :hmm: Faktisk er jeg slet ikke i tvivl om at hun ikke går pasgang!

 

Men for en sikkerheds skyld må vi vel hellere få det undersøgt, for som et par andre har understreget så må man vel gå ud fra at en dyrlæge og hundekiropraktor bare har lidt forstand på det, også selvom jeg ikke var enig i hendes måde at fremsætte det på!

 

Jeg er dog samtidig ret enig med Louisen i, at vores egen dyrlæge vel ville have kommenteret noget de gange vi har været derovre (3 gange nu), stolet bestemt på at hun er kompetent og hun har følte og mærket på Carla hver gang..

 

Man skal mange følge sin mavefornemmelse, så hvis du mener, at Carla er, som hun skal være, så behøves man jo ikke stole på en vildt fremmede!

 

Vil dog lige for en god ordens skyld sige, at vores dyrlæge (som vi er super glade for, og som er den dyrlæge de fleste herover bruger til at få fotograferet deres mastiff'er hos) havde intet bemærket ifht Marthas skævhed.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Beaglepack

Pasgang er altså ikke ensbetydende med at hunden fejler noget. Det opstår typisk for hunde som går i snor - det har noget at gøre med at de ikke skridter rigtig ud, men får sådan en "luntetravsgang" fordi de jo følges med os mennesker - De to af mine beagler går pasgang - Charlie går nærmest sidelæns sommetider - mens Oscar har den der lunte gang - faktisk ligner Oscars lunte gang meget den ulven også har, når den lunter derudad. Darwin er også på det seneste begyndt lidt på den der pasgang. Jeg er slet ikke bekymret over det, så længe mine beagler leger - løber frit og får brugt deres krop daglig ude i vores have.

 

Det er vigtig at hunden får lejlighed til at rigtig løbe - det vil sige spurte af sted - dette kan de gøre under leg, når de jagter hinanden i leg - går balancegang mv. Alle hunde har godt af at bruge deres krop og bentøj daglig under fri løb/gang

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er sådan en, som går med livrem og seler, derfor er jeg hysterisk - grænsende til overbeskyttende:mrgreen: - med, om tøserne går og står korrekt. Men jeg er også voldsomt farvet af at have haft en ledsyg hund, og det skal jeg for alt i verden undgå igen, hvis jeg kan. Derfor betaler jeg glædeligt 700-800kr for kiropraktor 1-2 gange om året, fremfor de rigtig mange penge en ledsyg hund kan koste.

 

 

Synes helt klart du skal følge din egen mavefornemmelse, og ikke nødvendigvis hvad andre ville gøre. For Carla er din hund, og du kender hende bedst.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli

For det første - Jeg er slet ikke ude på at gøre dig nervøs, for der er sikkert intet galt med hende.

 

Men har jo af flere omgange fået at vide hos dyrlægen at mine hunde ikke fejler noget og bevæger sig pænt.

De kunne jo løbe timevis i skoven og tonse rundt - Så der burde ikke være noget i vejen?

Bamse var dog igennem et længere udredningsforløb med røntgen osv. fordi han engang imellem trak på det ene forben, uden nogen tydelig årsag - Dyrlægen fandt aldrig forklaringen.

 

Så tog jeg mine hunde til kiropaktor.... Og blev klogere.

 

Han kunne med det samme sige at Kaia var skæv der, der og der....

Han rettede og rettede.

Efter første behandling gik hun helt, helt anderledes - Så jeg tydeligt kunne se en forskel.

Efter anden behandling lignede hun næsten en anden hund i bygningen.

Hun var simpelthen vind og skæv før, uden jeg nogensinde havde tænkt tanken.

 

Bamse... Det er simpelthen fantastisk at den hund har kunne holde sig kørende og gå konkurrencer sådan som han har haft det.

Jeg mærkede selv den knogle der sidder bag kraniet - Den sad så skævt, at jeg knap kunne mærke den ene side.

Det var virkelig vanvittigt at han kunne gå oprejst.

Sådan var der flere steder han var helt skæv og fastlås.

 

Efter første behandling haltede han, fordi han i så lang tid havde kompenseret for den skævhed han havde, at muskler og sener ikke var lige lange i begge sider.

Han rystede hovedet og kastede endda op bagefter.

 

Nu er vi ved at være ved vejs ende og jeg kan se en gigantisk forskel på hundene, som bevæger sig helt anderledes og frit.

Bamse har ikke haltet siden og er nu mere frisk end han har været de sidste 2 år!

 

Selv Yoda der kun var 6 mdr. da han var til kiropraktor første gang, havde skævheder forskellige steder og der var intet der indikerede at han havde et skævt bækken - han tonsede jo rundt som en anden galning, som sådan en unghund jo gør. Men bækkenet det sad nu engang skævt og jeg kunne både mærke det da kiropraktoren bad mig føle efter og se forskellen på bevægelserne bagefter.

 

Så der behøver ikke være noget som helst galt - Men der kan sagtens sidde noget skævt.

Det behøver ikke være så alvorligt som kvindemennesket får det til at lyde til, for det kan nemt og hurtigt fixes hvis det nu er et skævt bækken, eller sådan noget.

Det er lynhurtigt klaret og så er det fint igen!

 

Omvendt så kan det også lige så godt være fordi hun vokser og at kvinden ingen forstand har på racen.

 

Uanset hvad, så er jeg stor fortaler for, at man lige får tjekket sin hund hos en kiropraktor i ny og næ.

For selvom det ikke nu og her er alvorligt, så kan det være generende at gå med et eller andet der sidder lidt skævt - Det tror jeg vi alle kender :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg spørger hende om hun kender noget til Mastiffer ellers, fordi Carla altid har gået sådan her, og at hun altid har mindet os utrolig meget om vores opdrætters mastiffer, og dem vi har set på udstilling, ifht. bevægelsesmønster.

Det er ikke specielt vigtigt at have specifikt kendskab til en bestemt race, for at kunne vurdere et bevægelsesmønster, hvis det altså er det man er uddannet til.

Det er ganske få racer der skal bevæge sig i pasgang. At en hund har bevæget sig på en bestemt måde altid og ikke viser smerter kan nemt betyder at hunden altid har kompenseret og er vant til at have ondt.

 

Jeg ville nok også bare tænke... Oh well... Hun aner jo ikke en dyt om det...

Var hun kommet med en hund af samme race, havde jeg nok været mere "påvirket"...

Igen er det ikke racen det nødvendigvis handler om, men muligheden er osse at damen netop ser en del af denne type hunde i konsultation og derfor genkender de små tegn som andre ikke ser.

 

Dog ville jeg hvis jeg var dig ringe og snakke med opdrætteren, og eventuelt høre om de ville se på hende, og om hendes gang er normal for racen (Hvis du altså er i tvivl)...

Hvis opdrætters hunde bevæger sig lisså forkert kan man nok regne med at opdrætter osse mener at "det er bare sådan en mastiff bevæger sig".

 

Og så jeg den fordømmende dyrlæge igen senere ville jeg fortælle hende at hun nok skulle få sit røngten syn tjekket ud, for din hund er sund og rask.

Jeg tror ikke på andet, end at vedkommende har set noget der har bekymret hende og ikke har kunne lade være med at nævne det, fordi hun vil hunden det bedste.

 

Jeg føler mig slet ikke urolig nu, for som min kæreste også sagde: hun har altid gået sådan, hun er ikke skæv i kroppen, hun er en glad hund der bestemt ikke virker til at have ondt det mindste sted - ville hun løbe rundt i hundeskov i over en time hvis hun havde ondt?

I kan ikke selv se skævheder der har betydning for om hunden aflaster. Hvor gammel er det jeres hund er, den er ikke så gammel vel?

 

Jeg opdrætter grand danois og anbefaler mine hvalpekunder at tage til kiropraktor med hvalpen nogle gange under væksten, netop for at få rettet de små "usynlige" skævheder inden de får betydning for hundens muskelsætning og måde at bevæge sig på.

 

 

 

Helt generelt, så er det ganske typisk for os der har store og hurtigt voksende racer, at bortforklare underlig gang, krum ryglinje o.l. med racen. Jamen sådan ser de altid ud en periode, det går over. Nå, jamen det er normalt den race lunter, den er jo så stor og tung. Racen skal ikke have for meget knævinkel så det er helt ok at den strækker ledet helt ud, det gør dens mor osse...... Alle disse små forklaringer på ting som man ved andre racer ikke ville acceptere, de ligger til dels til grund for at man lukker øjnene for de problemer og skavanker en race måtte have.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er skam helt enig Hopsa. Men hvis nu engang alle mastiffer går sådan, så ville jeg altså ikke tænke mere over det... Var jeg i tvivl ville jeg kontakte opdrætteren, og høre ad. Og så ville jeg (personligt) selv få det tjekket (Det gjorde vi med Dexter, fordi jeg var i tvivl)... For når man først er i tvivl, så ser man altså spøgelser alle steder...

 

Men jeg giver dig nu helt ret.. I bund og grund vil jeg da hellere få hunden tjekket og være sikker...

 

Men jeg mener stadig at det er super fordømmende at hun siger "den der lyse der"... (Hvis hun havde mødt en masse, kunne hun nok nogenlunde sige hvad det var for en slags)... og at den da er HELT galt... Jeg synes sagtens man kunne have fået det sagt på en måde hvor jeg i hvertfald, ville have taget det til mig på en knap så fordømmende måde.. F.eks. ved at sige "Jeg har oplevet i mit job, som dyrlæge, at nogen hunde går på en bestemt måde, og største delen af dem har problemer med ryggen viser det sig... Måske du skulle få det tjekket? Det kan være rigtig smertefuld/frygteligt/forfærdeligt"........

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi kan godt sidde og analysere på hvordan damen burde have formuleret sig, det gir bare ingen mening ;-)

For mig var det ihf. mere relevant at få frem at ikke alle der siger noget man synes er dumt er idioter og ikke alle der siger noget uden at blive spurgt gør det for at genere. Jeg tror damen har en pointe og jeg ville overveje ganske kraftigt at kontakte en kiropraktor inden for den nærmeste fremtid. Trådstarter er så heldig at bo ganske tæt på en dygtig en af slagsen, så det er bare om at komme afsted og få gennemgået hunden.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi kan godt sidde og analysere på hvordan damen burde have formuleret sig, det gir bare ingen mening ;-)

For mig var det ihf. mere relevant at få frem at ikke alle der siger noget man synes er dumt er idioter og ikke alle der siger noget uden at blive spurgt gør det for at genere. Jeg tror damen har en pointe og jeg ville overveje ganske kraftigt at kontakte en kiropraktor inden for den nærmeste fremtid. Trådstarter er så heldig at bo ganske tæt på en dygtig en af slagsen, så det er bare om at komme afsted og få gennemgået hunden.

 

Det har du nok ret i!

Link til indlæg
Del på andre sites

Dupond går pasgang og har gjort det altid. Han er lab/border. Jeg fik ham røntgen-fotograferet som 6 mdr, 1 år, 1½ år og 2 årig. Men der er intet at se og han er ikke skæv i ryggen eller noget.

 

Som mange af de andre siger, så følg din mave-fornemmelse :D Jeg har et utal af gange fået af vide, at min lignede en hund med gigt, HD og hvad har vi ikke :D.

 

Hvis det bekymrer dig, så få det undersøgt. Om det skal være ved en kiropraktor ..... Det er jo smag og behag.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg holder med Hopsa. Hvis man har en hvalp og er lidt uheldig kan et lille slag eller vrid blive "husket" i musklerne, så hunden kompenserer selvom ubehaget er væk. Bruger en hund sin krop forkert i årevis vil det selvfølgelig slide på bl.a. led og ligamenter, så jeg ville konsultere en kiropraktor om der var noget at se eller ej, uanset hvilken race eller blanding. Altså herregud, hvad betyder et par tusind kroner i hvalpens første tid, i forhold til prisen på behandling af skader senere hen,.. for ikke at tale om hvor meget lettere/ mindre ubehageligt det er at forebygge fremfor at skulle behandle.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...