Hop til indhold

OPH: Søger en lille hund..


Gæst Katann
 Share

Recommended Posts

Hej i alle hunde-elskere.

Jeg er ung pige på 21 år der bor i en to-etagers lejlighed med tilhørende have sammen med min kæreste.

Jeg har altid gerne ville have en hund, og har nu fået overtalt min udlejer til at må have en i lejligheden, (det eneste krav er at det er en lille en af slagsen)

Alder betyder ikke så meget for mig, helst ikke for gammel dog, da jeg selvfølgelig ser hunden som en del af mit liv i mange år fremover.

Grunden til jeg ikke anskaffer mig en hvalp er, at jeg er nybegynder (førstegangs-ejer) og vil være sikker på jeg får en hund, der passer til mig og hvor jeg ligeledes også kan dække dens behov!

Jeg søger en hund der er venlig af sind, renlighed er et must, en "hyggetrold" der gerne vil putte om aftenen med tæpper og hjemlig hygge, en hund der ikke er bange for biler, da jeg bor inde i midtbyen.

Jeg vil foretrække en hund der godt kan finde ud af at være alene hjemme og ikke gør uden grund (da vi bor i lejlighed).

Jeg har som sagt en have, hvor hunden og jeg nok vil tilbringe det meste af tiden i sommerhalvåret, men da det ikke er en lukket have (den kan frit rende ind til naboer) vil det være en fordel at den lystrer rigtig godt således den kan rende uden snor og jeg frit kan kalde den til mig igen.

Og ellers har jeg rig mulighed for at gå tur i skov, da der ligger både skov og en park omkring 1 km fra mig :)

 

Mere om mig/os:

 

Jeg arbejder nat, og min kæreste læser HF, så hunden vil ikke komme til at være meget alene hjemme, dog vil han sove om natten og jeg om dagen, men vi vil begge være vågne fra kl. 14 af og resten af dagen :) I min fremtid skal jeg læse til socialrådgiver, og vil ikke have børn før min uddannelse er endt, altså er der ikke fremtidsudsiger til at hunden skal begå sig med børn før om minimum 5 år.

 

Jeg vil på ingen måde have kastet en hund i nakken prompte, blot fordi en ejer ser sit snit til at komme af med sin hund fordi den ikke lever op til ejerens krav! Jeg vil derimod være i tæt kontakt med ejeren, besøge hunden inden overtagelse, lære den at kende og i samarbejde med ejeren finde ud af om hunden og jeg er gode for hinanden :) og vil intet have imod at forblive i kontakt med den førhenværende ejer for at berette om hvordan det går hunden. Ægte kærlighed dør jo aldrig....

 

Så står du med en hund til denne beskrivelse og af en sørgelig grund skal af med den, må du meget gerne lade høre fra dig.

Mvh, Katja.

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er ikke for at være lyseslukker, men jeg tror du forventer lidt for meget. Selv hvis du skulle være så heldig at falde over en lille hund der ikke gør (allerede her kan der være problemer, da rigtigt mange af de små racer oprindeligt er lavet til at være alarmhunde - og derfor er meget glade for deres stemmer), som skal omplaceres pga. allergi eller dødsfald eller lign. (altså uden adfærdsmæssige årsager, som er den primære årsag til omplaceringer), så vil selv en velfungerende voksen hund, som oftest have en overgangsperiode, hvor den skal genindlære alene hjemme det nye sted, evt. også renlighed, og vænne sig til sit nye miljø og nye mennesker i det hele taget...

 

At tro på, at en hund (selv en meget lydig voksen hund) vil være sikker i en ulukket have i midtbyen ville jeg aldrig turde satse på. Min den ældste går aldrig mere end ca. 10 meter væk fra mig. Men tænk hvis der kom en kat, en hare, en fremmed hund brusende... man kan aldrig vide sig sikker - og et enkelt fejltrin kan være fatalt i en sådan situation...

 

Så vær opmærksom på, at ligegyldigt hvilken hund du ender med, så vil du uden tvivl skulle ligge et stort stykke arbejde i den. Om som mange af de mennesker der har omplaceringshunde kan skrive under på - så er tidligere ejere sjældent ærlige når de beskriver deres hund. Ikke nødvendigvis med onde intentioner, man bliver bare blind for sin hunds adfærd (eller også er adfærden ikke et problem i det ene hjem, men er det i det andet)...

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er enig med amocca. Har selv en omplacering på nu 4 år. Nogen ting har været nemme. Renlighed, der har aldrig været noget og alene hjemme tog hun i stiv pote. I starten var det dog med tidligere ejers træsko.

 

Men hun skulle trænes og socialiseres, og det gør vi stadig. Vi elsker hende højt men hun er lidt utryg ved vores gæster, og kan godt finde på at gø af fremmede børn. Hun er vildt bange for min far, ihvertfald indtil han får sat sig. Hun havde heller aldrig gået tur ved tidligere ejer, så meget af vores træning foregår på tur. Hun er ved at være en dygtig lille hund, men det har været hårde 6 måneder, og først nu er hun faldet til.

Mange af de ting vi har oplevet, har tidligere ejer aldrig nævnt. Og de har sikkert aldrig tænkt over det, da deres hverdag ha været indrettet anderledes og hunden ikke har været så stor en del af deres hverdag, som hun er af vores.

 

Processen kan være lang, og på nogen måder havde det været nemmere med en veltilpasset hvalp, man kunne træne videre på.

Desunden ville jeg aldrig lade selv den lydigste hund, gå løs i en have der ikke er indhegnet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Beaglepack

At få en omplacering kan godt være en udfordring. Min ældste beagle på 8 fik jeg da han var 2½ år. Han blev omplaceret fordi den oprindelige familie ikke havde "tid" til ham.

Heldigvis er Charlie så af sind meget omgængelig, social og nem - men der har været nogle ting der skulle pudses af - faktisk kan træning og tilvænning af en voksen hund være en meget større udfordring end at man får en hvalp. Så mit råd er at du som førstegangs hunde ejer bør anskaffe dig en hvalp.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg havde præcis de samme ønsker for snart to år siden, og vil bare sige at det kan altså godt lade sig gøre at finde en omplaceringshund på den måde.

Vi startede med at kontakte lokale kenneler for de racer vi syntes kunne passe til os, fordi de jo netop tit er første kontaktpunkt hvis en hvalpekøber ikke kan beholde sin hund.

Det var på den måde vi mødte Tea. Hun var kennel ejerens første hund, og havde altså brugt unghunde årene som ene hund. Nu var hun 5 år gammel, og selvom hun holdt styr på flokken (8 hunde i alt), var hun den hund som gled lidt i baggrunden når det gjaldt ejernes opmærksomhed - simpelthen fordi hun ikke KRÆVER opmærksomhed, men sidder pænt og venter på at få den.

Vi havde et forløb på 2 måneder, hvor vi lærte hunden og ejerne at kende, så der var ikke nogen uventet reaktion da vi først overtog hende. Vi var bekymrede for om en sheltie ville gø for meget i en lejlighed, så det var rigtigt rart at møde hende flere gange, så vi selv kunne se at hun ikke alarm gør.

 

Jeg tror vi har været lidt heldige med at finde en omplaceringshund på den måde, men jeg synes ikke at i stiller for mange krav. Faktisk tror jeg vi var blevet afvist ret så hurtigt hvis vi ikke havde stillet de krav, som viste at vi havde tænkt vores situation igennem.

Held og lykke

Link til indlæg
Del på andre sites

Der er rigtig mange ting, man skal tænke igennem, før man anskaffer sig en hund eller hvilket som helst andet dyr.

 

Nu nævner du selv, at det med børn ligger lidt ude i fremtiden, men man ser altså desværre alt for tit, at hunden må vige til fordel for et kommende barn, så man skal være indstillet på, at det dyr man anskaffer sig, det har man ansvaret for lige til den dag, det ikke kan mere.

 

En anden ting er det økonomiske aspekt. Hvis hunden bliver syg og skal til dyrlæge, kan det blive en bekostelig affære, som kan slå bunden ud af selv den bedste pengepung. Så det skal man også have med i sine overvejelser om økonomien kan holde til det, hvis det skulle komme så vidt. Kan se, at din kæreste studere og at du i fremtiden skal læse og jeg ved jo, at en SU ikke er noget man bliver rig af.

 

Tag det endelig ikke som en kritik, men som et godt råd om også, at have disse ting, med i jeres overvejelser, inden I anskaffer en hund :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Beaglepack
At få en omplacering kan godt være en udfordring. Min ældste beagle på 8 fik jeg da han var 2½ år. Han blev omplaceret fordi den oprindelige familie ikke havde "tid" til ham.

Heldigvis er Charlie så af sind meget omgængelig, social og nem - men der har været nogle ting der skulle pudses af - faktisk kan træning og tilvænning af en voksen hund være en meget større udfordring end at man får en hvalp. Så mit råd er at du som førstegangs hunde ejer bør anskaffe dig en hvalp.

 

 

Skal også lige sige at min beagle kommer fra den kennel hvor han blev født - men da familien ikke kunne have ham kom han tilbage til sin opdrætter. Nogle gange er omplaceringshunde som kommer tilbage til deres oprindelsessted at foretrække da de ofte har haft en blidere håndtering.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg vil gerne slå et slag for at i får en hvalp :blink: Det kræver lidt mere arbejde i begyndelsen, men i får en hund der passer til jeres krav afhængigt af hvad i putter i den :5up: Genbrugshunde har gamle ejers vaner med sig, og det kan ikke bare sådan lige aflæres. Dernæst er en hund jo utroligt loyal, og i vil derfor kunne mærke adfærdsændringer der ikke var hos tidligere ejer pga savn.

 

Jeg tænker løwchen :hmm: Mener Janni har nogen der ikke gør :slem: Hun er herinde Kennel Løwchen :5up: Super lækre små pelskrabater :lun:

Link til indlæg
Del på andre sites

jeg forstår ikke helt hvorfor du er så meget imod at få en hvalp - det er rigtigt at en hvalp kræver et kæmpe arbejde , men det gør en voksen omplaceret hund også og med en hvalp ved du ligesom lidt hvad du får , som Beaglepack skriver er det jo ingen garanti at dem der skal af med hunden er ærlige om grunden til det , når du er 1.ste gangs ejer kan du let løbe ind i problemer med en omplaceringshund , og hvis det værste skulle ske er der kun en sikker taber HUNDEN , hvis du får en hvalp , med tavle fra en ansvarsfuld opdrætter , ved du hvor stor ( ca. ) den bliver og du kender dens fortid , du vil i de fleste tilfælde også kunne hente råd og vejledning , netop fodi opdrætter lige netop kender DIN hvalp.

Du skriver at jeres have ikke er indhegnet - hvad vil dine naboer sige til at din hund prutter i deres del af haven ? eller måske kommer uopfordret ind i stuen gennem havedøren ? du kan ikke forvente at en hund ved at det må den ikke - uanset om den er voksen eller ej og selvom du synes at din hund er skøn - ja så er det jo bestemt ikke alle der vil være henrygte over at den besøger dem. Med hensyn til dit natarbejde kan jeg ikke se noget problem - jeg arbejdede selv som nattevagt de første mange år jeg havde hund - det var ikke noget problem.

Link til indlæg
Del på andre sites

Trådstarter, jeg synes det er fint at du søger en voksen hund, men som de andre skriver, kan der godt være meget arbejde i at få en "brugt" hund.

 

Jeg mødte min mand for 7 år siden, og han havde Malde som dengang var 6 år. Da Malde blev aflivet forrige år, fik vi Bella på 8 uger. Vi bor i hus med uindhegnet have. Vi satte hegn i hækken ud mod stien hvor der dagligt går rigtig mange mennesker forbi, men resten af haven er ikke hegnet ind. Og vi bor 50 meter fra en MEGET trafikeret vej. Bella lærte lynhurtigt at hun ikke må gå ud af haven, og hun var i øvrigt renlig i løbet af halvanden uge.

 

Nu er Bella 2 år og vi overvejer den næste hund. Vi overvejer en omplaceringshund, men vi er lidt tilbageholdende fordi man slet, slet ikke ved hvad man får!

 

Du kan risikere at få verdens bedste hund der lever op til alle dine ønsker, men du risikerer også at stå med en hund der skal arbejdes rigtig, rigtig meget med!

 

Jeg synes du skal tænke over alle de ting der er skrevet i tråden, og så mærke efter din mavefornemmelse:-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Hov! I øvrigt er der jo ingen der siger du skal være ukritisk. Hvis du falder for en omplaceringshund, så stil relevante spørgsmål. Hvordan har hunden det med ændringer i rutiner, har den prøvet at blive passet fremmede steder, og hvordan gik det, hvordan har den det med fremmede mennesker, er den tillidsfuld, kan den gå uden snor (relevant ifht. uindhegnet have) osv. Husk at fortælle ærligt om dine ønsker og forventninger. Og få hunden på prøve en uge eller to:-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes godt om Trådstarters ønsker, lige fra set det med en fri have. Jeg er stor fan af genbrugshunde, og har vel haft 6-7 stk mindst. Men ville aldrig kunne finde en rask unghund, der ikke var så nysgerrig, at den ikke ville se og undersøge andres haver. Det hører vel med til hundes natur at undersøge alle omgivelser, og iøvrig vil en hund kunne overfaldes, hvis den opholdt sig i en fri have uden optimalt hegn.At den evt vil blive der de første dage er jo ikke en sikkerhed for den ikke måske bare går på fuglejagt eller andet, når den er faldet til.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...