Hop til indhold

Terapi/besøgshund - hvilke racer fungere godt?


Ida_Asta
 Share

Recommended Posts

Jeg sidder og surfer på nettet, og kigger lidt på terapihunde og besøgshunde - og efter at jeg var med, da Gracie var til optagelsesprøve hos trygfonden, som besøgshund, har jeg tænkt på om der er nogen racer som egner til den slags job?

 

Den skal jo være stabil i temperamentet, men en besøgshund eller terapihund skal vel ikke være overstrømmende i sig glæde for at hilse på folk? Jeg tænker at en overivrig hund måske er lidt voldsom for ældre og skrøbelige mennesker, eller det kan være for meget for et barn med fysiske/psykiske problemer, hvis hunden er meget frembrusende? :hmm:

 

Jeg har jo ikke en hund som vil egne sig til den skal arbejde. Pajko vil trække sig fra kontakt, og nok også blive skræmt at lyde og kørerstole/rolatorer. Men jeg gad godt have en hund som egnede sig. Det arbejder tiltalter mig rigtig meget, fordi jeg ved hvor meget glæde det giver de ældre, at der kommer hund på plejehjem.

Link til indlæg
Del på andre sites

Bobo er god til det. Han trisser bare rundt og tager kun kontakt, hvis borgeren selv indbyder til det. Men som det også bliver nævnt, handler det nok en hel del om individet, for der er helt sikkert nogle labber, som ikke egner sig og hunde af andre racer, som ville være helt perfekte :-)

 

Men ellers tænker jeg da, at hunden skal være rolig og imødekommende, som du selv er inde på Ida. Den skal nok heller ikke være sart mht. "underlige" mennesker, der går med rolator, stok eller sidder i kørestol. Eller bøjer sig ned over dem og klapper dem på hovedet. Og så skal den selvfølgelig elske mennesker :-D

 

Så hvis man skal generalisere, vil jeg nok sige, at retrieverne og selskabshundene er et godt bud. Men det handler som sagt meget om individet, så man kan vel også være "heldig" at få en hund af en anden race, som ville være god til det :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Da jeg arbejdede på plejehjem havde jeg indimellem mine hunde med på job , de lærte lynhurtigt hos hvilke beboere småkagerne " sad løst " og det kunne betale sig at ligne en " udsultet Biafrahund " og hvor det ikke kunne betale sig ! Tot ville ikke egne sig - han har helt tydelige ideer om hvem der må røre ham og hvem der ikke må , med Ollie ved jeg ikke rigtig , han er jo så ung og stadig meget voldsom så han kan vælte folk der ikke står & går så sikkert, men måske når han bliver ældre. det er klart at hundene ikke må være bange for kørestole / rolatorer ol .

Redigeret af anne-lise hansen
fejl
Link til indlæg
Del på andre sites

for 5 år siden solgte jeg en hvalp til en ældre dame der havde mistet sin mand. Hun er nu flyttet i noget beskyttet bolig/ældrehjem noget og har fået hunden med. Han giver SÅ meget glæde til alle de ældre og hendes datter har lige skrevet til mig hvordan de andre gamle bare sidder og venter på moren og Tino står op.

 

Tino er en cocker og kuldbror til mine to røde dampbørn. Hvis de havde levet samme sofaliv som Tino gør, så kunne de også sagtens være blevet gode emner og det tror jeg faktisk alle mine i princippet kunne.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes rigtig tit at jeg ser pudler på de plejehjem, hvor jeg kommer ud som vikar.

De sidder gerne på de ældres skød og får nus.

 

Det er helt korrekt at det skal være individer.

Rigtig mange hunde gider ikke at blive krammet og nusset i længere perioder.

Link til indlæg
Del på andre sites

---Det er altså vigtigt at være opmærksom på, at barfhunde ikke kan bruges til besøgshunde.

 

Det er KUN for hunde, der ikke spiser råt kød. Og dermed ikke risikerer at være bærere af salmonella eller andre fødevarebårne sygdomme der meget nemt kan smitte mennesker med nedsat immunforsvar.

Link til indlæg
Del på andre sites

---Det er altså vigtigt at være opmærksom på, at barfhunde ikke kan bruges til besøgshunde.

 

Det er KUN for hunde, der ikke spiser råt kød. Og dermed ikke risikerer at være bærere af salmonella eller andre fødevarebårne sygdomme der meget nemt kan smitte mennesker med nedsat immunforsvar.

 

Ja, det står der jo i indlæg #8:vedikke:

 

Hvis i ønsker at jeres hunde skal være besøgshunde, så vær lige obs på at jeres fodring har STOR! betydning. Jeg har en oplagt hund som er skrottet da jeg fodrer delvist med råt.

 

Politik om råt foder | Besøgshunde.dk

Link til indlæg
Del på andre sites

Men nu handler tråden jo heller ikke om, hvad besøgshunde må og ikke må spise. Jeg vil bare gerne vide, om der er nogen racer som har større change for at blive gode besøgs- og terapihunde end andre. Hvilke kvaliteter skal man kigge på hos en hvalp, for at se om der er potentiale?

Link til indlæg
Del på andre sites

Næ, Ida_Asta, men hvis du havde undersøgt det link som du fik af Hailey ang. regler for besøgshunde, så ville du også have fundet ud af, at samme side indeholder en beskrivelse af forløbet omkring optagelse af hunde/ejere i korpset. Reglerne om BARF er en del af den beskrivelse.

 

Session og optagelse | Besøgshunde.dk

 

Det er ikke sådan at bestemte racer foretrækkes.

Link til indlæg
Del på andre sites

---Mon ikke det snarere er sådan, at man vælger den race, man klikker bedst med. Og vælger en opdrætter, der gør meget ud af hvalpenes socialisering. Og man fortæller tidligt, at man ønsker at bruge hunden til besøgshund. Og så opdrager man selv hvalpen med henblik på at blive besøgsvenner når man får den hjem.

 

Hvis man så ikke "består optagelsesprøven" når tiden kommer, så er det måske fordi man ikke egner sig til jobbet, -altså man foretrækker racer, der er for nervøse eller reserverede til at få glæde af besøgstjenesten.

Og man når nok heller ikke langt med en golden hvis man egentlig foretrækker en terrier. Eller omvendt..

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst ziggys mor

Øv man ikke må bruge barf fodret hunde, jeg havde sådan håbet på. At når Ziggy blev gammel nok, så skulle hun bruges. Men hendes daglige velvære er nu vigtigst. Så må vi finde andet til hende.

Link til indlæg
Del på andre sites

Som Anne nævnte, så er min Chase terapihund i to forskellige organisationer.

 

Det er HELT klart individet man skal se på, ikke racen. Jeg har set vildt mange forskellige racer ude på besøgene, også mange man måske ikke ville forvente at se, f.eks. Akita og Rhodesian Ridgeback.

 

Vi har alt lige fra Chihuahua til Mastiff og alt ind imellem, men tror nok der er flest lab og golden. Og en del pudler.

 

Hunden skal selvfølgelig være venlig og kunne lide at blive kælet for, og så skal den være nervefast og ikke være bange for høje lyde eller underlige bevægelser.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg vil uden tvivl sige hyrdehunde. De er avlet til at være sensitive overfor mennesker og er gode til at fornemme sindstilstand. De er yderst sociale og ikke overdrevet fysiske. Ud fra deres genetiske bagage vil jeg sige at de er et oplagt valg. Jeg tænker belgiere, kelpie, border, hollænder osv. Alle dem som ikke er reservede. Og naturligvis af linjer som har et sundt temperament og ikke er forsigtige.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tænker også at hyrdehunde var et godt valg. Så jo Gracies optagelsesprøve, og efter hende var det en corgi som skulle ind. Men nu er optagelsesprøven i Danmark ikke så omfangsrig, som jeg kan læse mig til at den er i f.eks. Norge. Gracie var "bare" inde og blive tjekket igennem af en dyrlægen, og så var hun inde hos en adfærds-dame. For at se om hun reagerede på rolator eller kørerstol... Det tog ikke ret lang tid.

 

Jeg har siddet og læst lidt, og kan se at man flere steder bruger korthåret collier som besøgshunde, og som servicehunde. Det synes jeg er lidt interessant.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...