Hop til indhold

Hvad gør I når I får gæster - der ikke er vilde/små-bange for hunde?


Gæst DorteDK
 Share

Recommended Posts

Gæst DorteDK

Hejsa,

Hvad gør I egentlig når I får gæster som ikke er hundeelsker som Jer selv? ;-)

Jeg får gæster her til aftensmad hvor manden ikke er vild med hund. Jeg har jo to labber som gerne vil hilse. De hopper ikke op og de bider ikke :slem:

Men håber ikke han forventer jeg "pakker" hundene væk for det gør jeg ikke, de har hele huset som de plejer ;-)

Jeg har aktiveret og gået lang lang tur og de er ved at være trætte så håber det hjælper lidt på det.

De kan godt være lidt voldsomme - de ligesom læner sig op af benene på folk for at få et klap eller lige lidt kløe bag øret :-)

 

Og som jeg plejer går jeg når vi har spist aftensmad - de skal jo have deres aftens tur selvom vi får gæster - gør I også det? eller mener I det er "uhøflig" - jeg har gået langt i dag så de skal bare have en halv times tid efter maden og det får de ;-)

Hvordan griber I det an?

Normalt ville jeg sådan hårdt sige at kan man ikke lide hund er det nok ikke os man skal besøge - men sådan er jeg jo heller ikke :-)

 

Vi må se hvordan det går :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu bor jeg i lejlighed så jeg er nødt til at lufte hunde, men som regl sørger jeg bare for de er godt luftet lige inden der kommer gæster så kan de godt holde sig til efter aftenskaffen. Da jeg boede i hus der blev de bare lukket ud i haven også fik de en gåtur når gæsterne var taget hjem.

 

Nu har jeg baby gitter i køkkendøren så bryder gæsterne sig ikke om hunde lukker jeg hundene ud af køkkenet når vi spiser ( ren proforma) de ved godt at når maden er på bordet så skal de alligevel ligge ude i deres kurve. Men nej jeg kan ikke drømme om at lukke dem helt væk, det er meget imod mine principper, men holder hundene i ro beskæftiger dem gerne i kurvene med nogle gode ben.

Lige som "gå hen og læg dig " komandoen bare betyder at hundene skal lade være med at hænge lige rundt om benene på os-

 

kun en gang på de godt 20 år jeg har haft hund har jeg lukket dem væk , fik besøg af en sagsbehandler der var panisk angst for hunde , her blev de lukket væk i de 45 min mødet tog.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg gør nogenlunde som Lykkeliv:) kan dele både hus og have op i to. Og ikke særlig mange af vores gæster(hvilke vi ikke har så mange af) bryder sig om Rex. Så de få gange vi har gæster, der ikke kan lide Rex, tager han altså ikke skade af at være alene.

 

Når det er sagt, så har jeg stadig forståelse for jer, der mener jeres hunde bare skal være der:)

Link til indlæg
Del på andre sites

Vores gæster er altid vilde :lol:

 

Ej skipper ignorerer gæster efter de første 5 minutter med mindre de selv tager kontakt. Så vi gør sjældent noget, men han bliver lukket væk de få gange besøgende er utrygge ved ham.

 

Så længe man har en have så ville jeg vente med aftenturen til folk er taget hjem. Jeg ville synes en halv time var længe at gå fra gæsterne, men selvfølgelig mest hvis der ikke er en partner hjemme til at underholde dem :lol:

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu kommer der ikke nogle her der ikke bryder sig om hunde, men for de fleste er det lidt voldsomt at blive modtaget af en håndfuld grand danois. Jeg har intet problem med at lukke hundene væk, der er børnelåger mellem alle rum, så er de nysgerrige kan de følge med. Jeg gider ikke skulle kommandere rundt med mine hunde når her er andre, jeg gider ikke se på folk der føler ubehag over mine hunde og mine hunde skal ikke sættes i en situation hvor deres hensigter kan blive mistolket.

 

Så ja, min grundholdning er at folk må blive væk hvis ikke de orker store hunde, men jeg vil faktisk gerne have at der er et rart miljø i huset, både for hundene, for mig og for mine gæster, når de er her. Hundene kan komme ud og løbe og komme ind og flyde i sofaen når folk tager hjem. Det er trods alt ikke så mange timer det drejer sig om. Men mine hunde er så heller ikke kørt ind i skemalagte rutiner, så hvornår de lige spiser eller bliver luftet betyder ikke noget for dem.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Beaglepack

Det er kun sket enkle gange vi har haft "hundehadere" på besøg. I det ene tilfælde var beaglerne i deres bure og efter lidt tid tog vores drenge dem med på deres værelser. I det andet tilfælde var vi i haven og beaglerne var i huset.

 

Vi går ikke tur om aftenen - så der ændres ikke i deres gå tur som ligger om formiddagen og midt på eftermiddagen. Har vi haft gæster om eftermiddagen er vores drenge gået med beaglerne - ellers har de måttet vente.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvis jeg skulle lukke hunden væk skulle hun være lukket inde i soveværelset og det skal hun ikke fordi jeg får besøg. I min verden er en hund i hjemmet på linie med hvad der ellers kan være som kan genere besøgende, f.eks. duftlys, irriterende unger og den slags, og så må man bare sige at hvis man ikke kan tåle mosten, så må man bliver derfra og forsøge at mødes andre steder. :vedikke:

 

Til gengæld ville jeg aldrig gå fra mine gæster for at lufte hunden. Det kan jeg jo gøre inden de kommer og når de er gået igen og min hund har ingen faste luftetider, så det vil hun være ligeglad med.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvis mine var sådan nogle rolie hunde som bare lå og hyggede i deres seng, ville jeg da nok heller ikke tage de store forholdsregler... men alle mine tre vil gerne sidde på skødet, på samme tid.. og de hopper op, og larmer og er ret beset faktisk smadder uopdragne indendøre. Så de ryger altså om bag lågen hvis folk ikke lige er til den slags :lol:

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvis jeg skulle lukke hunden væk skulle hun være lukket inde i soveværelset og det skal hun ikke fordi jeg får besøg. I min verden er en hund i hjemmet på linie med hvad der ellers kan være som kan genere besøgende, f.eks. duftlys, irriterende unger og den slags, og så må man bare sige at hvis man ikke kan tåle mosten, så må man bliver derfra og forsøge at mødes andre steder. :vedikke:

 

Til gengæld ville jeg aldrig gå fra mine gæster for at lufte hunden. Det kan jeg jo gøre inden de kommer og når de er gået igen og min hund har ingen faste luftetider, så det vil hun være ligeglad med.

 

 

Er meget enig, dog sender jeg hundene ned af sofaen, hvis der er gæster der ikke bryder sig om dem, og kan også finde på at lukke Nanna ind i sit bur, hvis der er meget små børn på besøg. Ikke fordi hun æder dem, men fordi hun af en eller anden grund er små børns fortrukne hund og ind imellem kan hun blive lidt 'jaget'. Børn der er så store. så de er til at tale med, får besked på at lade hende ligge, hvis hun ikke selv tager kontakt.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har altid lukket Basse væk. Enten i køkkenet bag et gitter, eller bedt hende smutte i kurven.

Hun var også altid meget påtrængende, især i starten af besøg, og hvis man er utryg ved hunde, er det ikke rart når en amstaff forsøger at mase sig ind.

 

 

Mht. gåture har jeg enten ventet og ellers spurgt folk om de ville med. Jeg har aldrig nogensinde oplevet en gæst, som ikke ville med ud at gå tur!

 

 

Min søster er ret så bange for hunde, og rørte aldrig nogensinde Basse en eneste gang. Men vi mødtes rigtig ofte og gik en lang tur af de små stier, med hende :) ren hygge.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi får ikke så ofte gæster (fødselsdage og højtider) så vi har ikke rigtig trænes "hvordan modtager vi gæster på en ordentlig måde". Vi gør det, at vi giver ham snor på og "lænker" ham til et tungt bord i stuen. De der har lyst til det får godbidder og går hen og hilser på ham.

 

Når vi mennesker er faldet til ro omkring fødselsdags/julebord/påskebord løsner jeg ham fra snoren (han har i mellemtiden lagt og slappet af med en eller anden gnaveting) og han kan gå rundt og hilse. Vi har så sagt til vores gæster at hvis de ikke vil snakke med ham, skal de bare ignorerer ham. Og det er han supergod til. Han går så videre til en anden. Og der er altid en der vil hilse og snakke lidt (vi er de første i familien der har hund).

 

Så herhjemme går det hele op i en højere enhed. Men gæster frem for hund. Skrevet af en der var ved at skide i bukserne for bare 2 år siden når hun mødte en hund.

Link til indlæg
Del på andre sites

Herhjemme er det nok nærmere hund(e) fremfor gæster :genert:

Ok hvis vi hurtigt skal have besøg af en, fx hvis man har solgt noget på DBA som skal afhentes, da ejendomsmægleren lige kiggede forbi el.lign. så kan jeg godt finde på at lukke dem væk - fordi de er fuldstændig fremmede mennesker og jeg ikke aner hvordan de reagere overfor hundene, og om de gider tage sig tiden til at hilse. Så det er nok endda mest for hundenes skyld, at de her lukkes væk.

 

Har vi gæster så er hundene over det hele, som de plejer at være her. De bor her, gæsterne er på besøg. Alle i vores omgangskreds ved at vi har fire hunde, ønsker de ikke kontakt med dem, jamen så er det bare ikke herhjemme at vi skal mødes. :blink:

 

Hundene kan godt være lidt vilde i deres hilsen, men nu er de dog trods alt små. Men de gøer når de høre der kommer nogen, men Ayo, Liva & Camy falder straks til ro når de lynhurtig har hilst - Zazu skal liiige se an og bjæffe af dem. Men med 5-7 minutters tålmodighed og godbidder, så falder hun helt til ro er og er rigtig sød resten af tiden gæsterne er på besøg, så er der intet.

 

Børn er dog.. eh, en anden sag. Liva & Zazu bryder sig virkelig ikke om børn. Så da vi havde vores vennepar på besøg sidst med deres 2-årige søn, endte vi med at putte dem ind i deres kasse (som de elsker og er tryg ved), smide et tæppe over, men lade dem stå inde i stuen så de kunne høre at de var i samme rum som os - og så faldt de til ro. Her var det nok igen mest fordi jeg kunne mærke at de to stressede pga barnet, og ikke så meget pga. barnet. Igen mener jeg her, at de ved at vi har hundene, og de ved også at de to af dem ikke bryder sig om børn (særligt ikke små børn), men de vælger alligevel at tage deres søn med. Så er det altså bare sådan det er. Misforstå mig ikke, sønnen er hjertelig velkommen :lun: og jeg gør også alt hvad der står i min magt for at skabe et godt forhold mellem Zazu, Liva og ham, og lader ham stopfodre dem med pølsestykker. :lol: Men hvis hundene ellers ikke stressede over ham, men forældrene ønskede hundene lukket væk pga barnet - så ville det altså ikke ske.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vi får ikke så ofte gæster der ikke kan lide hunde (sært nok :mrgreen:) men når det sker så tager vi hensyn på den måde at hvis de fx ikke kan lide at Ozzie sidder på skødet af dem eller ligger i sofaen ved siden af dem, så beder vi hende blive nede. Det hører hun fint efter. Hun får stadig lov at gå hen til dem, men hvis de ikke vil have at hun rører dem overhovedet, så får hun et eller andet at tygge i, der varer tid, og når hun så er færdig med det og vedkommende ikke har henvendt sig til hende, så har hun efterhånden nået en alder, hvor hun højst går hen og siger kort hej på en rolig måde og ellers lader vedkommende være. Ingen regler uden undtagelser, for ikke så længe siden kom hun roooligt hen og satte sig ved siden af en dame, der ikke kan lide hunde, damen aede Ozzie sådan pligt-agtigt og lige da man kunne se på damen at det her da var okay, så vender Ozzie sig og giver damen et ordentlig vådt MØS :engel::lol: Der er en vis risici ved at gå ind i vores hjem. :mrgreen: Det skal så også siges at damen kender Ozzie godt og at hun ikke er bange for hende på nogen måde og Ozzie plejer ikke at kysse på hende. Hvis hun havde været decideret bange havde vi ikke ladet Ozzie sætte sig hos hende.

 

Casino er så lille og stadig med så stor nuttethedsfaktor at selv de, der ikke vil snakke med Ozzie, synes at det er hyggeligt at nusse lille hvalp. Men der bliver noget at arbejde med når hun bliver ældre, hvis der kommer nogle, der ikke gider hende. Casino er nemlig superdupervældigmegetvirkeligvoldsomt glad for alle mennesker. Det er selvfølgelig en aldersting også, men Ozzie på samme alder var lidt mindre I-LÅVE-YOU-agtig overfor alt og alle.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg takker for at i ville dele jeres holdninger og hvad i rent faktisk gør når i får gæster. De er lige kørt hjem og ikke pga hundene ;-) vi har også børne gitter på to af vores døre. Da de ankom smed jeg hundens aftensmad ud på græsset det ville gæsterne se inden de gik ind de hilste stille og roligt på dem. Da vi spiste gik hundene i deres kurve. Godt jeg fik gået en lang tur inden de kom :-) de var blevet lidt trætte. Vi spiste i fred og ro. Hyggeligt. Da vi var færdige og godt forædte spurgte de selv til om vi skulle gå en tur :-) så det gjorde vi en halv times tid. Jeg ville aldrig gå fra gæsterne så ville min mand være der. Damen er altid med på aften turen når de kommer på besøg. Så får vi kvinde snak og mænd kan snakke uden os ;-) tilbage igen og vi får kaffen. Vi har ikke hunde i sofaer når vi har gæster ! Men tænk det ender med at den stille og rolige brune lab ligger sig hen over gæste-mandens fødder og han synes det er hyggeligt ! Stort skridt ;-) så dejlig aften. Enig med mange af jer biine dit råd var godt med at putte dem i kurven mens vi spiste. Men jeg vil også sige som nogle af jer siger hunde frem for gæster ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Folk der har underlige fobier er ikke velkommen hjemme hos mig. Længere er den ikke.

Det var faktisk også sådan jeg havde det inden de kom ;-) for at være helt ærlig, men det gik alligevel men kom der en som var hunderæd så ville jeg nok vælge at tage et andet sted hen med gæsten ikke i mit hjem for der er mine hunde jo ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Min ene svigerinde er utryg ved hunde, samt har pels allergi, så når vi er sammen med familien, og hun også er der, har vi en aftale om at hun tager en ekstra allergipille, og så går vi ellers en ekstra lang tur med Thor så han ikke er helt oppe og køre over gæster.

Det har dog aldrig været en gene for os, at hun ikke rigtig vil ham, da Thor meget hellere vil ''snakke'' med de mennesker der hilser på ham og han ved gerne vil nusse, så han plejer at lade hende være når hun er i nærheden.

Ellers så når vi får gæster som ikke er meget for hunde, så har de fået ad vide, at her er hunden vigtigere end gæsten, men er du utryg ved ham, så skal du bare ignorere ham, og så plejer han at opgive sine forsøg på at få opmærksomhed fra dig... Utrolig mange mennesker bliver jo pludselig ekstra opmærksomme på dyret hvis det er et dyr de ikke bryder sig om, ligemeget om det er hund/kat/kanin/etc. og der har vi oplevet meget bedre resultater af at folk bare lades som om dyret ikke er der, end når de konstant kikker på dyret for at sikre sig at de er så langt væk fra det som muligt...

Link til indlæg
Del på andre sites

Hundene ville nok få soveværelset at være i, så kan de ligge der og slappe af eller sove. Det er også der de primært opholder sig når de er alene, så vil ikke mene at de tager skade af det.

 

Dog ville jeg et stykke tid efter gæsterne var ankommet åbne døren ind til soveværelset så de kunne komme lidt ud, men måske ville de få besked på ikke at komme ind i stuen, det forstår de sagtens.

 

Men de gæster jeg har haft som ikke rigtig kender til hunde, og derfor er lidt utrygge ved især Ninjas størrelse, plejer nu stod godt at ville hilse alligevel, det skal bare foregå når hundene er faldet ned, ellers kan der godt komme lidt gø og insisterende nysgerrige snuder.

Link til indlæg
Del på andre sites

Vores holdning er den, at de mennesker der ikke kan klare nærværet af vores hund, må se Os et andet sted. Hos os er en kortvarig bortvisning fra de rum vi opholder os i, noget vi benytter som den sidste udvej, hvis hunden gør noget helt utilstedeligt, så det ville være ret forvirrende for den, hvis vi bortviste den, når den ikke har gjort noget forkert...

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...